Otázka: Máte strach z koronavírusu?
Aktuálna situácia vo svete ma nabáda k otázke, či sa obávaš koronavírusu. Ku ktorej skupine patríš? Bojíš sa alebo sa tým nezaoberáš? Berieš koronavírus jednoducho ako vírusové ochorenie, a netrápni ťa o nič viac ako chrípka alebo máš obavy?
Podobné otázky kladieme 3x do týždňa na našom Facebook messengeri a aj ty môžeš prispieť svojim názorom a ovplyvniť tak výsledky každej ankety. Stačí kliknúť na https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a odpovedať na prvú otázku.
Ako dopadlo hlasovanie na Facebobooku?
47% žien má strach z nového ochorenia. 53% sa touto problematikou nezaoberá.
Trochu len preto ,že som tehotná čiže riziková skupina
@pink_lady u nás v Kanade je hlásený každý prípad, takze žiadne ututlavanie, prvý prípad je ešte z konca januára, momentálne tu mame po takmer 2 mesiacoch 57 nakazených, žiadne úmrtia pričom väčšina sú starší ľudia, dokonca 80nici, všetky prípady sa dajú vyhľadať online, takze úmrtnosť by som určite nevyratuvala podľa Talianska
Taliansko je ukážka toho, ako to vyzerá, keď sa to nepodchytí hneď v začiatkoch a pri takej veľkej úmrtnosti začínam pochybovať o úrovni ich zdravotníctva.
Plošne sa u nás nič nezatvára, na nákupy sa chodi, do prace a škôl sa chodi, na dovolenky sa chodi, cestuje sa tiež, okrem oblasti, kde to nie je odporúčané.
Ako je pripravené slovenské zdravotnictvo neviem, zatiaľ z prečítaného to vyzerá ako chaos, nikto nič nevie ako postupovať, kapacitne tiež neviem, vybavenosť diskutabilná...možno je naozaj lepšie všetko zavrieť, keď to nedokážu podchytiť.
bojim sa o svojich rodicov, myslim, ze by to nedali, ak to chytia. Tiez ma desi, ak bude nakazenych resp. tych, ktori budu potrebovat byt na JIS-kach vela, vsetci sa tam nezmestia...
Nie
Žasnem aké ste! Nebojíte sa? No ešte nikto na to nezomrel.Ked vám na to zomrie rodič,stary rodic,možno potom sa uvedomíte.Prave takýto ktorý sa neboja túto pliagu rozniesli do celého sveta.A aj mladý majú problém s pľúcami,cukrovkou..neviem prečo ste si iste ze to zabije len starších.
@sofia1 nosime to, co mame doma 🙂 ved nepotrebuju nonstop nove veci
ludia nemaju vyhodnocovacie schopnosti tak by mal zobrat zodpovednost aj ZAMESTANVATEL"" v normálnych firmách kde sa to da nariadili homoffici..pytam sa ten baletak co je nakazeny ??? bol taky dolezity aby sa sral do roboty??to zamestnavatel nevedel ze sa vratil z KOREI??? len to je to ze POKYM SA TO NEPRIKAZE DOSLOVA ZAKAZE TAK SI BUDU LUDIA ROBIT CO CHCU , NA LUDI TREBA TVRDU RUKU TAK AKO V CECHACH!!!! UZ TERAZ ASI KAZDY CO ASA VRATIL ZO ZAHRANICIA BY MAL BYT DOMA POVINNE A JE JEDNO ODKAL SA SEMV TEJTO CHVILI DOVALIL!!!! A MYSLIM SI ZE AJ KAZDY ZAMESTNAVATEL VIE KAM OD D RBE SVOJHO ZAMESTNANCA TAK POVINNE HNED KARANTENA DOMACA A TO ZE TUPELA ESTE STALE CESTUJU KADE TADE NATO NENI UZ SLOV ALE TREBA CO NAJVIAC SA SZNAZIT PREDIST TOMU
OBROVKSU POKUTU BY SOM DALA SND!!!
KKS MOZE DAT NEKTO OTAZK:" ZE AKO FUNGUJETE BEZ NAKUPNYCH CENTIER!?
@nikolka1986 za dezinfekciuz ta nitko neodprace lebo uz nie je ...aj my byvame v panelaku v tomto vidim obrovksu nevyhodu pre panelákových ako pre domovych nakolko aj v karantene v dome mozes vyliezt aspon na dvor
@nikolka1986 nie hned nevypukne , ludia su ovce a vacisna sa bude spravat ako vacsina..cize este zatial nikto nic...iba na stoviek výnimiek ale v zasade sa nic este nedeje...ked to zacne gradovat tak zacnu nosit rusky atd..a potom to bude zalezat ako sa to bude cele vyvijat.ale dnes to este na paniku nevidim
Môžeme testovať len toho, kto má nejaké príznaky a má pozitívnu cestovateľskú anamnézu," uviedol tým, aby ľudia nezneužívali novovzniknuté linky kvôli koronavírusu...este stale si bude niekto robit srandy... potom neskor uz ani len testovat nemsuia...ja hovorim tito "prvi" maju stasstie lebo sa este o nich staraju. ked sa to dostane na cislo 500 mozno aj menej tak vtedy to este len zacne...ale nie nejdem vyvolavat paniku len uz nech prestanu niektore snilkovat... treba sa zacat modlit nech sa to uz zastavi a ludia dostanu rozum a budu zodpovedni..
,,Nechodím do obchodu, hladujem,,
,,Ani do práce nechodím,,
,,Keď niečo potrebujem vybaviť tak sa teleportujem,,
,,Nechodím na verejne priestranstvo kde sa premelie 1000 ľudí aj zo zahraničia.Však je to len moja práca...načo by som do nej šla keď MÔŽEM ostať doma,,
,,Môj zamestnávateľ má na linke kolegov ktorý urobia prácu za mňa a s radosťou prídu na záskok z osobného voľna a jemu to vôbec nevadí, že tam nikto nebude a nejaký človek zomrie lebo nebude mať od koho dostať pomoc.
Ešte mi aj zaplatí,,
Ako trošku sa zamýšľate nad tým čo píšete?
Človek nepôjde do obchodu medzi ľudí tak sa nenaje.
Nepôjde MHDčkou nedostane sa do práce.
Nepríde do práce a spôsobí tým komplikácie v práci a keď príde kontrola tak bude porušený zákon o počte zamestnancov na danom pracovisku.
A zamestnanec dostane z fleku výpoveď.
A to už zamestnanec môže byť nakazený a bez príznakov.Čo majú ľudia robiť akože?Keď všetko funguje normálne?
Jasné, že ľudia fungujú tak ako doteraz pretože musia!!! 🤦
Pokiaľ viem tak u nás funguje ešte stále všetko okrem jednej Vysokej školy.Všetky verejné priestranstvá a športoviská.
A to nehovorím o tom ako sa rýchlo môže šíriť nákaza v mojej práci pri ľuďoch ktorý k nám chodia.A pľujú na zem a nič nerešpektujú.A čo mám teraz robiť? Neprísť do práce?Pri zavolaní lekárke by ma odpálkovala tak isto ako keď mi po hospitalizácií nechcela dať PNKU.
Takže som totálne nezodpovedná lebo potrebujem fungovať.😂🤦
nemám z neho strach ale ten kto vie, že má nejaké ochorenie a oslabenú imunitu, tak byť ním nechodím zbytočne do nákupnych centier a tak. ja mám oslabenú imunitu a včera som už radšej ani do kostola nešla. nebudem pokúšať osud, treba sa chrániť, to je jasné!
Ďalší prípad SND kostymerka 😭 rozlieza sa to všade...
@angelinja No tupela maju mnohi nakupene zajazdy,tak oni to nenechaju len tak prepadnut a v Cechach ze teraz nakupuju lacne zajazdy do Talianska,lebo ked pridu tak este budu doma dva tyzdne v karantene a plat im normalne bezi....to fakt su ti ludia nenormalni!
@77daniela77 v tomto pripade ak je to tak co pises si ludstvo hzasluzi co sa mu deje aby si uvedomilo co je dolezite a co su hodnoty v zivote
@angelinja Hej,keby sa to tykalo len tychto idiotov....lebze oni to roznesu aj na tych normalnych a to je zle.....
Či sa bojím? Dobrá otázka. Keby sa nebolo treba báť, nešiel by dnes môj muž, zamestnanec SND, na 2 týždne domov, spolu so všetkými ostatnými zamestnancami. Takisto škola, ktorú navštevuje môj syn, bude zatvorená, rovnako ako všetky MŠ, ZŠ a SŠ v Bratislave a okolí. Keby o nič nešlo, toto by sa nedialo.

Ked citam tieto komentare, tak ano bojim sa. Obcianska nezodpovednost ako vo vsetkom na Slovensku.