Otázka: Máte strach z koronavírusu?
Aktuálna situácia vo svete ma nabáda k otázke, či sa obávaš koronavírusu. Ku ktorej skupine patríš? Bojíš sa alebo sa tým nezaoberáš? Berieš koronavírus jednoducho ako vírusové ochorenie, a netrápni ťa o nič viac ako chrípka alebo máš obavy?
Podobné otázky kladieme 3x do týždňa na našom Facebook messengeri a aj ty môžeš prispieť svojim názorom a ovplyvniť tak výsledky každej ankety. Stačí kliknúť na https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a odpovedať na prvú otázku.
Ako dopadlo hlasovanie na Facebobooku?
47% žien má strach z nového ochorenia. 53% sa touto problematikou nezaoberá.
Veľmi sa bojím, no nie o seba, zdravý človek to zvládne, no čo moja chorá mamina? Čo môj priateľ, ktorý bol už 2x operovaný na srdce čiže je v rizikovej skupine? On keď ochorie tak dobré prognózy nemá, keďže ho môže zabiť aj obyčajná chrípka. A samozrejme sa bojím aj o našu malú dcérku, síce zatiaľ vraj také maličké deti na to neumieraju ale aj tak. Tí čo to berú na ľahkú váhu, vám závidím. Keby šlo len o mňa, som ako vy, no ja mám strach o svojich blízkych a čítať tu ako sa robí zbytočná panika mi zdvíha len tlak. Vám sa to hovorí, no keby máte tiež niekoho chorého tak sa o neho bojíte(PS. Nemám doma ani jedno rúško, ani antibakteriálny gél, ani zásoby potravín.. paniku nerobím, no mám rešpekt pred touto chorobou)
Ja neviem ci mam mat viac strach z koronavirusu (keďže mam ja aj deti oslabenú imunitu) , alebo z tej paniky co sa môže začať sirit (nedostatok tovaru ci liekov, obmedzenie vyučovania, MHD a pod.)
Ja mam a nahambim sa za to...nemam strax o seba ale mam rodicov co maju nad 60 a ziju 1500km odomna a mam male 10 rocne dieta
Čo stále máte s tou múkou?Kto má nákup,aspoň nebude behať po obchodoch a to bude lepšie,zodpovednejšie pre všetkých.Ked vám bude zle a budete nútení zavolať si záchranku,kde dáte deti?Svojim starsim rodičom?Aby sa nakazili?Či budete na kyslíku a zároveň sa zvládnete starať o pobehujuce deti?Nemyslím,že deti môžu byť v nemocnici s rodičmi,nemocnica nebude hotel pre rodiny.Vycerpaju sa zdravotníci,veď sú malo zaplatení,často neochotni,určite nepôjdu s nadšením do roboty za také peniaze,s takým rizikom.V Čechách vraj zvládnu okolo 2000pacientov s ťažkosťami,respiratory zatiaľ udali v počte 500,ale dokážu zabezpečiť viac.Ano,netreba šíriť paniku,ale zdravý rozum a zodpovednosť,čo sa podľa najnovších prípadov nedarí.Presne,ako to ľudia niektorí už napísali.Zavriet hranice,zrušiť podujatia,aspoň na dva týždne karantena a povinná.Ale to by mali urobiť aj okolité štáty,aby sa to tu zas nezavlieklo.Alebo čakať na zázrak teplých slnečných dní.
@carimari Zaujímavé,prvý pacient hneď po hospitalizácii naznačoval zlepšenie.Po dvoch dňoch je kritickom stave a 52 ešte nie je vysoký vek
Nemôže nikto vedieť,keď ide na víkendový nákup,či nepostoji v rade s človekom,čo chodí z týždňovky na víkend domov a tiež si chce nakupit a možno sa už necíti akosi dobre,tak rýchlo nakúpiť, nechtiac nakaziť 100ludi a domov pod perinu,veď som mladý,"Corona chrípku"vylezim za tri dni.Respiratory ,rusky nemám,ale bude to podľa mňa nutné,nákupy nevydržia večne,čosi deťom bude treba dať jesť.
Ano, bojim sa a velmi, prave chodim po roznych kardiologickych vysetreniach pretoze mi,, hapruje ,, srdce a mam tiez doma predcasne narodene 2 rocne dieta plus manzel mi pracuje v praci denne so stovkami ludi v priamom kontakte face to face a prichadza do kontaktu aj s ludmi zo zahranicia.... situaciu sledujem od konca januara a teda podla viacerych dostupnych zahranicnych zdrojov ktore mam odsledovane, tak som si aj mysela, ze to takto dopadne, snazila som sa upozornovat ludi v mojom okoli na tieto skutocnosti, ale pred mesiacom a pol mal z toho este kazdy velku srandu a teraz mame koronu ,, predo dvermi,,. najviac ma vytacaju taky ludia ktory maju na haku, cestuju si po svete a je im to jedno koho nakazia... plus teda moji rodicia su tiez v strednom veku a pracuju obidvaja vo velkych pracovnych kolektivoch , napriklad moj otec pracuje vo WV to je nejakych 5-6 tis. ludi takze tam sa to moze sirit tiez raketovou rychlostou... a co ma tiez dost vytaca su ludia na jednej nemenovanej facebookovej stranke, ktori sa smeju ludom, ktori si robia zasoby ze haha muka, haha zasoby ryze, cestovin a sama poznam vela ludi, co davaju vyrehotanych smajlikov a debilne komentare na ich prispevky a maju doma plne spajze/komory a zasoby ako pred tretou svetovou, takze vlastne pokrytectvo najhrubsieho zrna...
Ja sa začínam reálne báť, či mi dieťa zmaturuje v normálnom termíne na budúci týždeň. U nás škole ešte stále fungujú, ale ako tak pozerám, Trenčiansky kraj zatvoril SŠ a tam ani nemajú žiaden prípad. V našom kraji už 1 prípad je.
Nie. Ale samozrejme nic neberiem na lahku vahu. Najhorsia smrt je ale z vyplasenia. A media robia 'vybornu' pracu.
Cez 2svetovu vojnu,vraj nedostatok informácií dopomohlo k tak vysokému" vyhladeniu "židov,dnes máme informácií koľko chceme,dokonca si môžeme vyberať,komu budeme veriť.Prestavam veriť,že informácie sú užitočné,niektorí by sa mali zamyslieť,čo spôsobujú svojou "pravdou".
Nebojím ani nepanikarim ale naplánované výlety s deťmi som pre istotu zrušila.
Presovska alergologicka
Ja sa nebojim ani nestresujem lebo panika ete nikomu nepomohla. Zdolava to prevazne starych a chorich ludi. Nevravim ze haha chripka lebo ja sama mam chorych rodicov co maju zaznam na onko takze je tu riziko ale zebych koli tomu bola zabednena doma a nespavala koli tomu tak to zas nie. Travim cas so synom na slnku a vyhybam sa velkym obchodom.

@redakcia je to vírus. Podľa toho sa aj správam. A to je celé. Aj bežne, keď sú chrípky, nechodím do davu, kupujem len balené pečivo... atď