icon

Otázka: Máte strach z koronavírusu?

redakcia
9. mar 2020

Aktuálna situácia vo svete ma nabáda k otázke, či sa obávaš koronavírusu. Ku ktorej skupine patríš? Bojíš sa alebo sa tým nezaoberáš? Berieš koronavírus jednoducho ako vírusové ochorenie, a netrápni ťa o nič viac ako chrípka alebo máš obavy?

Podobné otázky kladieme 3x do týždňa na našom Facebook messengeri a aj ty môžeš prispieť svojim názorom a ovplyvniť tak výsledky každej ankety. Stačí kliknúť na https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a odpovedať na prvú otázku.

Ako dopadlo hlasovanie na Facebobooku?
47% žien má strach z nového ochorenia. 53% sa touto problematikou nezaoberá.

Strana
z3
montemotherone
9. mar 2020

@redakcia je to vírus. Podľa toho sa aj správam. A to je celé. Aj bežne, keď sú chrípky, nechodím do davu, kupujem len balené pečivo... atď

angelinja
9. mar 2020

@h2 keby ten baletak a jeho vedenie povedalo ze ma byt doma po tom co sa vratil z korei mozno nemusel byt tvoj muz v karantene

h2
9. mar 2020

@angelinja Ja o žiadnom baleťákovi neviem, muž hovoril, že nakazená je garderobiérka a vraj je to tá istá osoba, o ktorej sa už písalo, že je vodička električky. Garderobiérku robila na polovičný úväzok.
Odkiaľ máš info o baleťákovi, prosím?

carimari
Odpoveď bola odstránená
denisa0504
9. mar 2020

Veľmi sa bojím, no nie o seba, zdravý človek to zvládne, no čo moja chorá mamina? Čo môj priateľ, ktorý bol už 2x operovaný na srdce čiže je v rizikovej skupine? On keď ochorie tak dobré prognózy nemá, keďže ho môže zabiť aj obyčajná chrípka. A samozrejme sa bojím aj o našu malú dcérku, síce zatiaľ vraj také maličké deti na to neumieraju ale aj tak. Tí čo to berú na ľahkú váhu, vám závidím. Keby šlo len o mňa, som ako vy, no ja mám strach o svojich blízkych a čítať tu ako sa robí zbytočná panika mi zdvíha len tlak. Vám sa to hovorí, no keby máte tiež niekoho chorého tak sa o neho bojíte(PS. Nemám doma ani jedno rúško, ani antibakteriálny gél, ani zásoby potravín.. paniku nerobím, no mám rešpekt pred touto chorobou)

rainee
9. mar 2020

Ja neviem ci mam mat viac strach z koronavirusu (keďže mam ja aj deti oslabenú imunitu) , alebo z tej paniky co sa môže začať sirit (nedostatok tovaru ci liekov, obmedzenie vyučovania, MHD a pod.)

katkabg
9. mar 2020

Ja mam a nahambim sa za to...nemam strax o seba ale mam rodicov co maju nad 60 a ziju 1500km odomna a mam male 10 rocne dieta

edita88
9. mar 2020

@redakcia jedine coho sa obavam je len vlny ekonomickej krizy co nas po nom zastihne. Zacina to v horeca segmente uz teraz.

ericka2503
9. mar 2020

Čo stále máte s tou múkou?Kto má nákup,aspoň nebude behať po obchodoch a to bude lepšie,zodpovednejšie pre všetkých.Ked vám bude zle a budete nútení zavolať si záchranku,kde dáte deti?Svojim starsim rodičom?Aby sa nakazili?Či budete na kyslíku a zároveň sa zvládnete starať o pobehujuce deti?Nemyslím,že deti môžu byť v nemocnici s rodičmi,nemocnica nebude hotel pre rodiny.Vycerpaju sa zdravotníci,veď sú malo zaplatení,často neochotni,určite nepôjdu s nadšením do roboty za také peniaze,s takým rizikom.V Čechách vraj zvládnu okolo 2000pacientov s ťažkosťami,respiratory zatiaľ udali v počte 500,ale dokážu zabezpečiť viac.Ano,netreba šíriť paniku,ale zdravý rozum a zodpovednosť,čo sa podľa najnovších prípadov nedarí.Presne,ako to ľudia niektorí už napísali.Zavriet hranice,zrušiť podujatia,aspoň na dva týždne karantena a povinná.Ale to by mali urobiť aj okolité štáty,aby sa to tu zas nezavlieklo.Alebo čakať na zázrak teplých slnečných dní.

ericka2503
9. mar 2020

@carimari Zaujímavé,prvý pacient hneď po hospitalizácii naznačoval zlepšenie.Po dvoch dňoch je kritickom stave a 52 ešte nie je vysoký vek

ericka2503
9. mar 2020

Nemôže nikto vedieť,keď ide na víkendový nákup,či nepostoji v rade s človekom,čo chodí z týždňovky na víkend domov a tiež si chce nakupit a možno sa už necíti akosi dobre,tak rýchlo nakúpiť, nechtiac nakaziť 100ludi a domov pod perinu,veď som mladý,"Corona chrípku"vylezim za tri dni.Respiratory ,rusky nemám,ale bude to podľa mňa nutné,nákupy nevydržia večne,čosi deťom bude treba dať jesť.

betarka25
9. mar 2020

Ano, bojim sa a velmi, prave chodim po roznych kardiologickych vysetreniach pretoze mi,, hapruje ,, srdce a mam tiez doma predcasne narodene 2 rocne dieta plus manzel mi pracuje v praci denne so stovkami ludi v priamom kontakte face to face a prichadza do kontaktu aj s ludmi zo zahranicia.... situaciu sledujem od konca januara a teda podla viacerych dostupnych zahranicnych zdrojov ktore mam odsledovane, tak som si aj mysela, ze to takto dopadne, snazila som sa upozornovat ludi v mojom okoli na tieto skutocnosti, ale pred mesiacom a pol mal z toho este kazdy velku srandu a teraz mame koronu ,, predo dvermi,,. najviac ma vytacaju taky ludia ktory maju na haku, cestuju si po svete a je im to jedno koho nakazia... plus teda moji rodicia su tiez v strednom veku a pracuju obidvaja vo velkych pracovnych kolektivoch , napriklad moj otec pracuje vo WV to je nejakych 5-6 tis. ludi takze tam sa to moze sirit tiez raketovou rychlostou... a co ma tiez dost vytaca su ludia na jednej nemenovanej facebookovej stranke, ktori sa smeju ludom, ktori si robia zasoby ze haha muka, haha zasoby ryze, cestovin a sama poznam vela ludi, co davaju vyrehotanych smajlikov a debilne komentare na ich prispevky a maju doma plne spajze/komory a zasoby ako pred tretou svetovou, takze vlastne pokrytectvo najhrubsieho zrna...

hettinka
10. mar 2020

Ja sa začínam reálne báť, či mi dieťa zmaturuje v normálnom termíne na budúci týždeň. U nás škole ešte stále fungujú, ale ako tak pozerám, Trenčiansky kraj zatvoril SŠ a tam ani nemajú žiaden prípad. V našom kraji už 1 prípad je.

ericka2503
Autor odpoveď zmazal
ericka2503
Autor odpoveď zmazal
lavender273
10. mar 2020

Nie. Ale samozrejme nic neberiem na lahku vahu. Najhorsia smrt je ale z vyplasenia. A media robia 'vybornu' pracu.

ericka2503
10. mar 2020

Cez 2svetovu vojnu,vraj nedostatok informácií dopomohlo k tak vysokému" vyhladeniu "židov,dnes máme informácií koľko chceme,dokonca si môžeme vyberať,komu budeme veriť.Prestavam veriť,že informácie sú užitočné,niektorí by sa mali zamyslieť,čo spôsobujú svojou "pravdou".

sunny8
10. mar 2020

Nebojím ani nepanikarim ale naplánované výlety s deťmi som pre istotu zrušila.

carimari
Odpoveď bola odstránená
ericka2503
Autor odpoveď zmazal
darapo
13. mar 2020

Presovska alergologicka

kissinka111
19. mar 2020

Ja sa nebojim ani nestresujem lebo panika ete nikomu nepomohla. Zdolava to prevazne starych a chorich ludi. Nevravim ze haha chripka lebo ja sama mam chorych rodicov co maju zaznam na onko takze je tu riziko ale zebych koli tomu bola zabednena doma a nespavala koli tomu tak to zas nie. Travim cas so synom na slnku a vyhybam sa velkym obchodom.

Strana
z3