icon

Otvára vám rodič poštu?

1. aug 2023

Len taká otázka, či Vám to príde ok alebo nie.
Otvára Vám mama poštu? Keď Vám niečo príde domov, do schránky.

kacenocka2
1. aug 2023

Nikdy

maranco
1. aug 2023

@nelca0510 * Vždy hovorila, že má na to právo. *
áno je to aj právne ošetrené, ale inak ako by to chcela

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/-/SK/ZZ...

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

saxana000
1. aug 2023

Nie nikdy to nespravila.. ja si tiez nedovolim otvorit ani muzovu postu.ani malej list od ježiška co prisiel..toto by ma strasne vytocilo.ani do telefonu nikomu neleziem.Raz som ukazala tatovi dcerinu fotku v telefone z plavania a on zacal veselo luskat dalej taku som mu pleskla po prstoch ze sa nestacil cudovat. U mna je nepripustne liezt niekomu do sukromia.

lorin29
1. aug 2023

Sama od seba nie ale ja jej vždy poviem nech to otvorí pretože bývam inde a pošta mi chodí k nej😊mne to nevadi

kaktusik007
1. aug 2023

otvaram deckam postu - lebo maju 12 a 13 a chodia im uradne veci a to nevidim dovod aby si otvarali oni. Kedze obom chodia rovnake veci, vacsinou jednemu otvorim ja a druhy si otvori sam.

ale ked uz budu mat OP, nevidim dovod im postu otvarat a ked budu plnoleti tak uz duplom.

annm81
1. aug 2023

Toto je vecou výchovy a toho, ako rodičia dokážu dieťa rešpektovať ako samostatnú bytosť. Ja trávim väčšinu času v zahraničí, a keď mi dôjde pošta, len mi dajú vedieť a čakajú na pokyny - nikoho by nenapadlo porušiť právo na listové tajomstvo. Ale u nás bol rešpekt aj k malým deťom samozrejmá vec. Mňa preto tiež ani nenapadne otvárať poštu na meno malého syna a to aj vtedy, keď ešte nevedel čítať - obálka sa mu odovzdala, on ju otvoril a prípadne mi to dal prečítať. Nie je v poriadku, ak ti niekto otvára poštu- dokonca nie len po stránke slušnosti a úcty, ale ani po právnej.

andrejka1974
1. aug 2023

Pokiaľ bývali deti u mňa tak poštu som im neotváral ,teraz už doma nie sú tak mám povolenie od nich im to otvoriť ak to je dôležité ,si je Pošta z nejakého uradu

beata_k
1. aug 2023

Nie. Iba s mojim suhlasom.

ava11
1. aug 2023

Mama mi otvárala a ja zase jej, kým som bývala doma, pretože máme rovnaké meno. Boli to v podstate len sem tam nejaké výpisy z banky alebo poisťovne (aj tie sme mali rovnaké). Nemali sme s tým ani jedna problém, otvorili sme, zistili, o ktorú z nás sa jedná a odovzdali si to.

simiis
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
1. aug 2023

Rodičov už dávno nemám, ale veru toto si nikdy nedovolili.. je možné že si mama prečítala denník, nevedela som o tom, ale moju poštu nikdy neotvárala a nikdy mi nenarusovala súkromie.. poznám dnes už muža, ktorému kontrolovali totálne všetko, otvárali poštu, sledovali jeho výpisy z uctu a to ešte aj keď už bol dospelý a všetko riešili, mali pocit že mu môžu stále riAdit život. riešil to tak, že si dal veci posielať na inú adresu kde si ich vyzvihoval.. neviem ako žijú teraz, avšak v priebehu rokov som mala tú česť spoznať jeho mamu a teda musím povedať že to s ňou musel mať ťažké.. nuž čo, ľudia sú vseliaki, aj tu sa určite nájdu ženy, ktorým nič nevraví súkromie ich deti a ešte by to aj obhájili.. 🤷

adrianka2606
Autor odpoveď zmazal
suzitok
1. aug 2023

Moja otvárala automaticky vždy všetko, lebo jej byt, jej schránka, jej právo. Podla toho co uznala za vhodne vyhodila, alebo mi zatajila, zvysok mi dala. Ked somsa zacala prieciť, nech to nerobí, tak zacala s vyhovorkami, ze ona nevidi koho meno je tam, skoda reci. Uz mam aj ja dospele deti a vzdy ked pride posta a drzim v ruke obalku, tak sa spomeniem na to, čo mi robila. Ja svojim synom neotvaram, iba ak mi vyslovene povedia, aby som otvorila a povedala, co tam je.

jesenzima
1. aug 2023

Mne vždy zavolali, prečítali odosielateľa a keď som ich poprosila,prečítali. Ale sami od seba neotvárali ...

sulavikova
2. aug 2023

Mama nikdy, ale svokra stále a ešte vopchá otvorený list späť do schránky po dvoch dňoch, že to nebola ona. Žiaľ mám očitých svedkov, ktorí ju aj videli a ona nič neprizná. Chudera

gab1sol
3. aug 2023

Po sťahovaní sa ešte stále stáva, že mi nejaká pošta zablúdi k rodičov (naposledy to bolo od poisťovne, aj keď som tam už zadala zmenu adresy). Mamina mi vždy zavolá, že mi čosi prišlo. Ak plánujeme k ním návštevu, nechá to tak, ak tam dlhšie nejdeme (bývame 200km od seba), vždy mi ju otvorí (po mojom súhlase), aby mi povedala, čo tam je. Sama od seba mi nikdy poštu neotvárala.

Horšie to mal môj brat - volá sa rovnako s mojim ocinom, takže ocino mu poštu pravidelne otváral, lebo si myslel, že to je pre neho (rovnaké meno, rovnaká adresa). 😂 Na druhú stranu, brat často vyzdvihol poštu do vlastných rúk ocinovi. 😂

maruska2269
3. aug 2023

Nie. Aj keď vedela že mi to nerobi problem. Ak som nebola doma a volali smespóu tak som jej vždy musela povedať nech pozrie čo tam jej, inak sama od seba neotvarala.

kevi1
3. aug 2023

Nie 🙂 napise ze mi prisiel list a od koho a ja jej vzdy poviem nech to otvori. Ale sama by to neotvorila a to si myslim, ze mame celkom blizky vztah

natalka13
3. aug 2023

Aku postu?
Ked sa zamyslim, dlho mi uz ziadna posta nechodi.
A nie neotvorila by ju.

pink_lady
3. aug 2023

Kolko máš rokov?

hygienka
3. aug 2023

Iba mi oznámi, že prišla pošta, ale váčsinou ej poviem nech otvorí, lebo nevydržím týždeň kým si po ňu k nim prídem 😂

vieronika14
3. aug 2023

Nie

tamta
Autor odpoveď zmazal
btus
3. aug 2023

do 18 rokov áno.

candii
3. aug 2023

Už s ňou nebývam ale niekedy sa stane že pošta príde nejaká ešte k nej .. a ano, otvorí a nevadí mi to.

darinkal
3. aug 2023

@maris5 áno aj mne tak isto. Keď som sa odsťahovala. Ale nikdy som jej to nemala za zle. Ani jej za to nenadavala … raz tu nebude a nebudem sa koli hlúpostiam naťahovať a kaziť si vzťah . Vôbec ma to netrápilo. Boli to vždy len listy banky a takéto. Osobný by neotvorila.

lubkecha
3. aug 2023

tak to je zas individuálne všetko záleží od vzťahov aké máte či respektujuci alebo stále kontrolný kedy rodič si myslí že ste do konca života malé dieťa ...s našimi mám vzťah že by mi to nevadilo no oni to nerobia a keď mi k nim príde pošta tak mi vždy zavolajú a spýtajú sa či to chcem nechcem otvoriť ...boli sme na dovolenke prišlo niečo zo zdravotky tak ma zaujímalo čo to je aby som nepresvihla nejaký termín či niečo na zaplatenie tak otvorili list ale po mojom zvolení 😉

fion22
3. aug 2023

Áno, presne ako @stellarstar, ocino má kartičku, že mi môže aj doporučenú poštu prebrať, väčšinou chodí niečo z úradov, mamina mi to odfotí a pošle na telefón

drahomirrra
3. aug 2023

Nikdy neotvarali. Ani nasi, ani svokrovci muzovi. Ja som otvorila 3r synovi, nakolko usudzujem, ze je este primaly, prisiel mu OP 😂

daniela595
3. aug 2023

Nie a ak ano tak len s mojim suhlasom