Parazit v Štúrove
Ahojte aký máte nazor na prípad čo sa stalo v Štúrove?
Ahoj mas nejaký článok ? O ničom neviem a zaujímalo by ma to 🙂
@andrejka1974 na celom svete
@zuzana76 je to možné asi som to zle postrehli
@veronika19895 nevies ci to je v sturove , nepotvrdilo sa to
👍🏻 na kupaliska a vodne plochy nechodim uz dobrych 20 rokov
@zuzana76 je to možné asi som to zle postrehli
@andrejka1974 to áno zle si prečítala, je to vzácny parazit, prvý x objavený v Austrálii, dlho nevedeli, diagnostikovať, v Anglicku zabíjal v kúpeľoch, ktoré dodnes neotvorili atď
@veronika2316 a neviete ako je na tom chlapec niekto kto ho pozná?
@veronika19895 zomrel
Chlapec zial uz zomrel.
@veronika19895 zomrel
@nikijezikova je to smutné že dieťa takto skončilo, že muselo zomrieť. Je to strašné pre rodičov
odkedy tam bol ten chlapec niekolkokrat vymenili vodu, takze ak tam bol, tak uz tam nie je. Ale ak bol prave tam, preco len jeden pripad? V sesdesiatych rokoch bol na plavarni v Cechach a tam boli desiatky nakazenych a aj mrtvych
@viestta nakazilo sa a zomrelo 16 mladých. Za viac rokov. Od 60 tych rokov je známych 400 prípadov vo svete prezilo 7 ľudi je to veľmi vzácna ameba a nákaza. Aby sa dostala do mozgu treba isté podmienky aj v tele človeka. Takže nejaká epidemia nehrozí. Ten prípad v Čechách bol taká najväčšia amebova nákaza
@andrejka1974 na Slovensku 400? to určite nie … možno globálne
@hellionka globálne zhruba od 60 tych rokov sa eviduje okolo 400 ľudí sedem prežilo
Ktovie ako to bolo s tou dezinfekciou , kedze je to otvorene od 1.juna a to tam on asi hned siel. Môže to mať súvis, neviem či cez zimu mali vypustené tie bazény alebo ako to bolo. Keďže sa nakazil hneď po otvorení
Ktovie ako to bolo s tou dezinfekciou , kedze je to otvorene od 1.juna a to tam on asi hned siel. Môže to mať súvis, neviem či cez zimu mali vypustené tie bazény alebo ako to bolo. Keďže sa nakazil hneď po otvorení
@katka533 tak logicky hneď po otvorení by mala byť a aj je hygiena na najvyššej úrovni, potom to klesá, keďže sa tam macaju tisícky ludi
@veronika19895 V pôde je ten parazit prd platny, on sa ti potrebuje dostať na nosovu sliznicu - musiš ho teda vdychnuť a cez sliznicu prejde do mozgu. Vo vode je to oveľa jednoduchšie, stači, že niekto prska vodu, alebo vdychneš nejaku rozprašenu vodu a už to môžeš mať.
@thirstymonk Určite to tak nie je! To by mali polovica návštevníkov.Možné to je iba pri ponáraní, keď vdýchne veľké množstvo vody.
@katka533 ale veď nikde sa stále nepotvrdilo že sa nakazil práve tam...

Ahoj mas nejaký článok ? O ničom neviem a zaujímalo by ma to 🙂