icon

Periete nové veci?

11. apr 2022

Ahojte, zaujíma ma váš názor, či periete oblečenie ihneď, ako ho zakúpite alebo oblečenie rovno nosíte a až po použití ho operiete. Myslím oblečenie pre seba, nie pre deti, vtedy je to asi samozrejmosť. Ja si niekedy oblečenie neoperiem, keď je nové, napríklad také tričko alebo nohavice, spodné prádlo automaticky, ale napadlo mi, že je to možno chyba, lebo môže predsa len byť plné prachu alebo ho mohol niekto predo mnou skúšať. Nie je to životu dôležité, pýtam sa len tak z nudy, lebo kamarátka tvrdí, že je to hrozne nebezpečné a ja zase, že je to v pohode, tak nás zaujíma názor ostatných ľudí. Nie som žiadne prasa, ani fuj, čo sa tu určite objaví veľa krát, také komentáre sú mi ukradnuté, je to len oblečenie 🙂

Strana
z4
zemiakovysalat
12. apr 2022

@jujala viem že na pohreb lebo som počula ako rozprávajú v kabínkach keď skúšali

bu1bu
12. apr 2022

Periem uplne vsetko, predstava že to mal na sebe niekto napr. s nejakou kožnou chorobou… brrr…
Pre tie čo neperiere, na YT parádny dokument Cena riflí, odporúčam a toto je len slabý odvar toho ci sa s oblečením reálne deje… videla som aj horší dokument o oblečení nakrútený skrytou kamerou, nepamätám názov a od vtedy keby som mohla vsetko vyvarím pred tým ako sa toho dotknem…

jaga61
12. apr 2022

Periem všetko okrem kabátov. Záclony, obliečky na periny. Mne, mužovi aj deťom.

euka210
12. apr 2022

@jujala tak toto by mi nenapadlo 🤔 ...dobry tip 😁

dzulik_
12. apr 2022

@jujala áno, to som videla aj tu u nás 😀😀 brr 😂

maminastatinom
12. apr 2022

Samozrejme, že periem a nechápem ľudí, čo neperú.

tamichloe
12. apr 2022

Neperiem nič.....len keď boli deti malinké to som všetko hneď prala......veci sú vždy neporušené zabalené.....u Číňania nekupujem
Obliečky periem

sandra163
12. apr 2022

@tamichloe aj keď je tá vec zabalená a nikto ju predtým neskúšal, stále je nastriekaná chemikáliami na ochranu pred hmyzom a hlodavcami...

marca12
12. apr 2022

Periem vsetko nove oblecenie. Nielen kvoli prachu,ale kvoli chemikaliam z vyroby.

penelope2066
12. apr 2022

Periem úplne všetko čo kúpim

henka123123
12. apr 2022

Pre seba ani muza nie..pre deti perem a aj navlceky uteraky nove perem

majcinka212
12. apr 2022

periem všetko, aj ponozky 🙈 samozrejme bundu a topanky nie. ale do topanok davam svoju vlozku 😁 uz len ked si v obchode nieco skusam tak mi je neprijemne 🙄

malinovka333
13. apr 2022

@stanzi im to nevadi ze to neperu, neskodi im to, naco to prat, lebo to vyzera ciste,

malinovka333
13. apr 2022

@sandra163 toto nevysvetlis kazdemu, zbytocne to pises,ja viem ze tie veci su spinave aj ked to nie je vidno

lacibo
13. apr 2022

@midori123 kabaty??? Ale iba z bavlny nie? Lebo taky vlneny si neviem predstavit oprat..mohla by si posunut dcerke potom..😏

midori123
13. apr 2022

@lacibo kazdy jeden kabat operiem na rucnom prani pri 30 stupnoch a znizujem otacky, aby sa moc nepokrcil😊

lacibo
14. apr 2022

@midori123 no to sa mi zda prehnane..ale nevadí..ak sa nepoškodí, tak v pohode per..🙂

babalenka
14. apr 2022

Všetko nové oblečenie či pre nás či pre deti perem aj ponožky keď kúpim nové

akonetopier
14. apr 2022

treba oprať, je to napustené chemikaliami proti krceniu, plesni a pod.

piti
17. apr 2022

@midori123
@lacibo ja periem vsetko nove, nielen co sa oblieka na nas. Periem aj deky, vankuse, postelne pradlo, batohy, vsetko. Periem aj sako z obleka, susim na vesiaku zavesene a potom to opatrne prezehlim. Nic tomu nieje. Do cistiarne nic nedavam. A nemam pocit, ze je to prehnane, ked neviem kde a za akych podmienok sa to šilo, skladovalo a kolko ludi predomnou si to vyskusalo a obchytalo.

piti
17. apr 2022

ja takisto neznasam ako si moze niekto nejake obklecenie ktore mal vonku na sebe supnum neoprate naspät do skrine. Pre mna hnus.

malinovka333
17. apr 2022

@piti treba to urcite oprat uz len koli tomu ze to v obchode ludia uchytaju,ja periem aj to co mi pride z e shopu akoze ciste zabalene,obliecky,uteraky dekoracne vankuse, presne ako pises sice okrem vetrovky vsetko.ale niekto povie ze naco len asi nevie ake to je spinave ako dom pisala staci nech to raz namoci do vody a uvidi co z toho pojde aka spina,ale ked nevyskusala nevie,

piti
17. apr 2022

@malinovka333 ja periem aj vetrovky, aj niekolkokrat za zimu. Mam doma 3 male prasiatka 🙂 keby som ich mala davat do cistiarne, to by som sa tam nabehala. Aj ich supnem do susicky, samozrejme prisposobim program a su krasne, dokonca vdaka susicke take "nafuknute"

malinovka333
17. apr 2022

@piti jasne ze periem vetrovky a dokonca dost casto ,myslela som to ze novu hned neoperiem teda len moju ale uz som ju prala 2x ale ja mam trosku drahsiu vetrovku tak som ju nechcela hned prat ako som ju kupila,ale moji maju kazdy aj 3zimne vetrovky 3jarne jesenne, nerozdelujem na doma do skoly,oblecu si ktoru chcu,ja som napr prala veci aj kazdym razom co sme sa boli lyzovat,vsetko vetrovky rukavice oteplovacky.ja ich periem,aj batohy, tasku na kocik som prala, co som si vsinla niektore maju strasne spinave batohy a tasky na kocik,dokonca aj cely kocik som zvliekla a prala,5kocikov som mala a to som prala v pracke vsetko.

piti
19. apr 2022

@malinovka333 tak je to u Vas asi ako u nas, praca fici co vladze 🙂

malinovka333
19. apr 2022

@piti jasne, ja periem aj paplony perove, vankuse, mame som to poprala, kedze mam vacsiu pracku ako ona, vysusila v susicke,koberce tam periem co sa zmestia, ale tu islo o tom ze nove veci ci perieme,tak ano periem samozrejme kocik som neprala hned ani autosedacku, ani tie vetrovky,ale detske vetrovky periem minimalne kazdy tyzden,aj nove som im neoprala, fakt je velmi malo veci co neoperiem hned ako su nove, vetrovky, oteplovacky,kocik, ale inak vsetko aj utierky, postelne pradlo,oblecenie,

nttnnt
19. apr 2022

samozrejme ze periem sebe aj detom, ved to oblecenie bohvie kolko ludi skusalo a na vyse vsetko nove smrdi este chemiou ako sa to farbi atd vo vyrobe...len jediny raz som si obliekla neoprate rifle ked som isla na diskoteku a chcela som byt topka tak hned nove kupene som na seba navliekla...rano som sa zobudila cele nohy modre od farby fuj a to nebola ziadna cina znacka.....

Strana
z4