icon

Periete nové veci?

11. apr 2022

Ahojte, zaujíma ma váš názor, či periete oblečenie ihneď, ako ho zakúpite alebo oblečenie rovno nosíte a až po použití ho operiete. Myslím oblečenie pre seba, nie pre deti, vtedy je to asi samozrejmosť. Ja si niekedy oblečenie neoperiem, keď je nové, napríklad také tričko alebo nohavice, spodné prádlo automaticky, ale napadlo mi, že je to možno chyba, lebo môže predsa len byť plné prachu alebo ho mohol niekto predo mnou skúšať. Nie je to životu dôležité, pýtam sa len tak z nudy, lebo kamarátka tvrdí, že je to hrozne nebezpečné a ja zase, že je to v pohode, tak nás zaujíma názor ostatných ľudí. Nie som žiadne prasa, ani fuj, čo sa tu určite objaví veľa krát, také komentáre sú mi ukradnuté, je to len oblečenie 🙂

gabu_lienka
12. apr 2022

Periem vsetko co kupim, neviem si predstavit to nosit neoprate a ani ma doteraz nenapadlo, ze niekto neperie. A pouzit neoprate obliecky? To ozaj niekto robi? Fuj

autor
12. apr 2022

@gabu_lienka Už som sa zľakla, že sa takýto komentár neobjaví 😀D

silesias
12. apr 2022

Periem všetko ale zas ja som trochu ako monk 🤣 ja oblečenie preto ani neskúšam

ankare
12. apr 2022

@malinovka333 a načo by som to robila,keď mi to neškodí? Nikdy som nemala žiadne reakcie. Veď aj keď mám oblečené napr. nové tričko, mám ho na sebe pár hodín a ide do prania. 🙂

nikuska625
12. apr 2022

Všetko oblečenie ide z obchodu rovno do práčky. Aj zimné bundy, kabáty,... kedysi som pracovala v sklade s oblečením pre drahé značky a to ma naučilo, že všetko treba najprv oprať.

malinovka333
12. apr 2022

@ankare aby si videla ake je to spinave,nejde o to ci ti to skodi,ale tak skoda niekomu nieco vysvetlovat.fuj

malinovka333
12. apr 2022

@ankare 🤣

malinovka333
12. apr 2022

@gabu_lienka ano robia to tie oblecky, ale ako vidim niektore neperu ved naco neskodi im to to ke tiez prijemne keby vedia ake su tie veci spinave uchytane ale ked im yo je prijemne take nosit nech sa im lubi 😆

mia2906
12. apr 2022

Ani ja neperiem...ked mi napadne áno ale nie vždy...ani malému som čiapku neoprala, potreboval ju hneď 🤣

anonymous87
12. apr 2022

@malinovka333 tak si neviem predstavit neoprat 😱 u mna vratane uterakov obliecky aj nove ide na 90 do pracky

zuzubb007
12. apr 2022

Periem všetko okrem zimných búnd a kabátov, nezniesla by som si obliecť rifle bez opratia ani mikinu nič, ten bordel z výroby treba vyprať a po ďalšie milión ľudí si to skúša ☹

netti87
12. apr 2022

Ahoj ,tiez vsetko periem aj vetrovky,kabaty, potahy, vsetko vsetko.Dokonca na niektore vecicky su uvedene, ze preprat pred pouz. 😊

modraslamka
12. apr 2022

samozrejme ze periem, nevies kto to chytal, kde sa to valalo, smrdlave to je, no nie🤦

zemiakovysalat
12. apr 2022

Periem automaticky, oblečenie pred tým ako naložila do kontajnerov pekne prestriekaju s chemikáliou aby neplesnivelo po ceste

kate_cs
12. apr 2022

Keby si videla tie sklady a ako sa to oblečenie prepravuje… vždy každé oblečenie najskôr doma operiem. A potom som ešte videla jednu časť Dr.House kde kvôli takejto chybe chalan skoro zomrel 😀🙈

piti
12. apr 2022

vsetko periem a nove oblecenie periem zvlast a zehlim. Uz len to, ze su tam stopy farby, bohviekde sa to silo, a kto vsetko to chytal do ruky. Nehovorim ani kolko ludi si to vyskusalo. Moj manzel mal raz na chrbate vyrazky, kozne lekarka povedala, ze to zrejme chytil ked skusal nove oblecenie. Takze ked skusat nove oblecenie, tak vzdy tielko pod tym. Ale väcsionou uz neskusame, lebo pozname co nam kde sedi.

stanzi
12. apr 2022

Baby tie ktore pisete, ze neperete, kde kupujete oblecenie? Ak v beznych fast fashion retazcoch, tak to oblecenie sem cestovalo s najvacsou pravdepodobnostou z Bangladesu…cize najskor sa to valalo v nejakom sklade tam, potom v lodnom kontajneri a potom v nejakom sklade tu…to si ozaj neviem predstavit nevyprat 😳

matovicova
12. apr 2022

Pripájam sa k praniu všetkého, brigádovala som v obchode s oblečením..amen tma 🙈

khr2016
Autor odpoveď zmazal
euka210
12. apr 2022

Vsetko co kupim tak periem pred pouziim, mne to pride ako samozrejmost...mimo vetroviek a topanok 😁 Pre mna bolo divne ze svokra zobrala na seba nove rifle bez oprania...a este z cinaku, ci koselu pre svokra na nejaku oslavu rozbalila z obalu, prezehlila a obliekol.

zemiakovysalat
12. apr 2022

@matovicova tiež som neraz mala alergickú reakciu keď došiel nový tovar, úplne červené obe ruky

pink_lady
12. apr 2022

Jasne sak to tolko ludi obchytalo -od vyrobu cez prepravu až po obchod. A niektore aj vyskusalo

bilancia
12. apr 2022

treba oprat, napustaju chemikaliami proti moliam atd.

tianna
12. apr 2022

Väčšinou periem, ale napríklad bundy veru nie 🙂 teda nám dospelým, deťom samozrejme operiem všetko.

tianna
12. apr 2022

@anonymous87 fu a to vytiahnes vcelku? 😁 ja oprať veci na 90 môžem rovno ďalšie kupovať 😂

anonymous87
12. apr 2022

@tianna uteraky a postelne pradlo periem na 90 bezne aj kuchynske utierky 🤷‍♀️

netti87
12. apr 2022

@euka210 dobry den, sme na to rovnako, moja svokra tiez nosi saty bez oprania ( nove ) dokonca aj nohavicky, alebo ulozi medzi oprate,ciste saty. ked ja idem vyprat tak hundre, ze naco...vobec nepochopi, ze preco 😵

jujala
12. apr 2022

@dzulik_ reagujem len ohladom tej visacky. V Norsku...kde som chvilu zila, tak ked boli napr. vianocny vecierok alebo studenti mali maturitny ples....tak si ludia pokupili nobl oblecenie a obliekli aj s vysackami a po akcii to vratili spat do obchodu samozrejme aj s vysackou. V obchode to prevzali...lebo tam do niekolko dni beru tovar spat bez udania dovodu...resp. staci dovod ze "nepaci sa, nevyhovuje...." Takze 1 ranou 2 muchy: aj nobl obleceny bol aj zadarmo 🙂

zemiakovysalat
12. apr 2022

@jujala to robia aj na Slovensku, u nás celá família zobrala čierne kabáty na pohreb a o 3 dní priniesli späť

jujala
12. apr 2022

@zemiakovysalat ze sme takto progresivni, som netusila