Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Zaparkujem auto,poprosim maleho ci mi moze podat clonu na okno proti slnku...hovorim-Adamko,prosim ta podaj mi to...a ON..zase ja,na vsetku tazku pracu len ja..chodim len do skolky a vsetka tazka praca je na mne 😀 😀 ale on to hovoril uplne vazne a nahnevane 😀
My ked prideme domov z ihriska a mala bola aj v piesku, tak vzdy hlasi, ze sme nevysypali pieskovisko z topanok, prip. mame tu pieskovisko (ked sa jej vysype piesok na podlahu) 🙂
A ked starsi ublizuje mladsej a pytam sa, co sa deje, tak mi odpovie: "ja jej nic nerobim, som 10 km od nej" 😅
Ešte keď moja malá nemala ani dva roky, dostal syn glóbus. Ukazovali sme si krajiny a rozprávali sa. Linda chodila len tak okolo. Zrazu prišla, pichla prstom na Tibet a povedala: "Tu je maličký Tibet." Skoro som spadla na zadok.
na wc mam tampony v krabicke a syncek(6 r) sa pyta "mami to mas cipky od bolesti?" 😀
Dnes ideme z nakupu -manzel zobral mladsiu 3 rocnu na chrbat ,lebo mala otlaky na noazkach - po ceste kupili leukoplast - drzala v rucke ....starsia 6 rocna ide pri mne ,ale nakolko som mala nakup - nic strasne ,ale predsa 1 velka voda ...2 kg zemiakov a vajicka tak sme trochu zaostali ...mala som len taku tenku tasku tak dzus co si ona vybrala som jej strcila do ruky nech si ho zoberie sama ....ideme ,ideme ...uz som videla ,ze nieco duma a zrazu hlaska :,,Mami pozri na toho otca ..ten ma len jedno decko ..to decko ma v ruke 1 leukoplast a ja sa tu musim vlacit ako otrok ,, 🙂))))))
Akoze mater ma plne ruky to si ani nevsimla slecna ! 🙂
Nedavno som rano prevliekala postelne pradlo,okno som zmyvala,medzitym som isla skontrolovat sporak,a moji synatori lezkaju a pozeraju dvd. Vtom mi syn 4r.zadre,ze: mama,ty si pobehlica. Oci mi vypadli,pytam sa ho:zlatko a ty vies,kto to je? A on ze:ano,to je taka zena,co beha hore dole,ako ty,mama.
Alebo este jeden: boli sme sa kupat v jazere,a druhy syn,ze: maminka,maminka,rychlo,pod sa pozret co je vo vode! slimak,a ma aj imunitu! \ulitu\…
Hlaska vecera: maminka pozor budem prdovat (prdiet 🙂 )
jeeej,a este ma napadla jedna hlaska. Neterka 3r.u nas na dvore s mojimi chalanmi sa hrali s loptou. Syn kopol loptu malej do zadku,a ona/neviem kde to nabrala/,ze:ty si taky chuj.... A moj syn,ze:a ty nemas doma zrkadlo??? Skoro som si cvrkla...
Dcéra (4r.) zapla na veži CD Malá morská panna a s dôležitým výrazom v tvári vraví synovi (1.r). "Pozorne počúvaj, to je moja obľúbená rozprávka. Malá morská panda." 😕 😀
ukazjovala som nasej slecne ako kamoska maluje na tricka "Frozen" a Sasenka spoemenula tam toho snehuliaka, Olof ci ako sa vola a napadlo ma ked mala asi 2 roky tak snezilo a vravi "mami pozri vonku padaju snehuliaci" bo nevedela povedat ze snezi 😀
Ze je dnesna generacia deti permanentne napojena na pocitace, tablety, smartfony a podobne, to je jasne. 9- rocny Adamko je tiez taky pripad, vsetko vidi optikou informatika. Potom z neho obcas vylieza toto: isli s dedom na hriby. Dedo sa pyta, ci este vladze. Adam na to: "No, mam este 60% energie."
A pocitacove hry? Stale sa hovori o tom, ako ovplyvnuju zivoty nasich deti:
Adam sa pyta tatina: "Tati, vies, ako podojis kravu?"
Tatino odpoveda: "Nie."
Adam: "No kliknes na nu!"
dnes ma maly chytil za prsia a hovori "mamina chcem cokoladu..."
boli sme dnes s malym na pivnom festivale u nas v po... malemu som kupila dzusik tak si s nim chodil a zrazu pozeram on od stola ku stolu a pripija si s ludmi ... ze cin cin hovori a tak prisiel ku jednej pani a hovori teta teta urob čin teta tak na neho pozrela sa zasmiala a maly: rychloooooo, nemam uz nervy :D :D :D :D skoro sme odpadli od smiechu vsetci
Ahojte tak pridám aj ja jeden. Išla som raz na návštevu ku známym s 3 ročným synovcom. Bolo to v zime a vonku bol sneh. Tak si sedíme u známych a známa sa pýta malého, že kam sa chodí sánkovať. A synovec s úplne vážnym výrazom ze: ,,Šak tam kde je sneh!" (a pohľad ,ze bože to nevies:D) no mala som problem aby som nevybuchla do smiechu 😀 😝
Skoda, ze modry konik nevie sprostredkovat aj zvuk 🙂 Dnes nas 17-mesacny krpec tak hlasno grgol, ze sme padali z noh cela familia. Stamgast z tretej cenovej by sa nemusel za ten zvuk hanbit... No a maly, samozrejme, ked zistil, ze zaujal, tak sa pokusal zo seba dostat dalsie grgnutie...herec jeden.
Dcérku som vysadila na strom a hovorí mi: mami, nezdá sa ti ten vzduch hore trochu riedky? 😀 😀 😀
Moderátorka v telke:" ....a aké počasie bude na Veľkú noc?"
Na to moja 5 ročná dcérka:" Na Veľkú noc bude tma." 🙂
deti boli na kratších prázdninách u babky. Mladšieho(3r.) sme si zobrali na noc domov. Pred spaním sme sa išli vycikať ale nočník sme zabudli u babky. Malý hovorí: "nevadí, brácha mi ho donesie!" O pár minút neskôr sa buchol po čele a vraví: "Zabudli sme bráchu!!"
Boli sme na vylete s dcerinym spoluziakom zo skolky (6 rokov). Urobili sme si prestavku, nakojila som nasho drobca a dcerin spoluziak zahlasil: Hmmm, dal by som si 😀 😎
dcera sa jasila v kociku a pritom si zahryzla do pery, zacala plakat, ze chce cicinku ... hovorim, nech pocka, ze najdeme lavicku a potom dostane alebo ze jej mozem dat zatial vodu, tak trpitelskym tonom povedala, ze pocka, ale knucala stale, slnko mi pieklo na hlavu, nemala som nervy, tak jej uplne nevychovne hovorim - pozri, tu je obchodik, nieco si kupime ... na co sa mi dostalo: netreba kupovat cicinku, cicinka stoji vela penazi, ved ty mas cicinku, akoze by si nemala 😀
boli sme v Lidli a najstarsia si pri pokladni vyskemrala Twix. Kym som nakladala nakup, tak sa on pekne podelila s najmladsou - kazda jednu tycinku do ruky - samozrejme bez obalu. Vonku 30 stupnov v tieni.
Ked som to zbadala, vravim jej ze co to bol za napad a ona sa na to plesla rukou po cele ze "mami, no som blba". A mala hned po nej - tiez plesk sa po cele - tou totalne zacokoladovanou rucickou a "buba som"....
beží v TV počasie a moderátor hovorí: na západe miestami prehánky........Nelly uši ako netopier: ...pre aké Hanky? ... 😀 😀
Malá sedí vo vani, ja sa tam pri nej prezliekam: Jéééj mami, Ty tu máš tak isté ako električka !! .........po vyzlečení podprsenky otlačené dve čiary. ......ako koľajnice!!!! .......foto nepridám😀
Ked mal kamaratkin syn asi tri roky, pozerali si fotky a na jednej bola s ním tehotná, tak mu vravia, vidíš Lukáško, tu si bol ešte v maminkinom brušku a malý slzy na krajíčku brada roztrasená a zahlásil "odpouná si ma zedua" 😅
Učili sme s mužom syna plávať a predbiehali sme sa v inštrukciách: "Takto rob ručičkami!" "Takto kop nožičkami!" "Alebo nie, nekop, rob takto, ako žabka!" "Vilko, rob ako žabka!"
Vilko: "Kvak, kvak."
Skoro sme sa utopili od smiechu. 😀
prepierala som si gatky v umyvadla, slecna ze mi pomoze tak ked skoncila vravi "mami kde je dazdnik idem to vonku vyvesit" - potrebovala dazdnik bo prsalo, tak sme sa s mm smiali, ze potrebuje dazdnik bo prsi tak ako to potom uschne - ale ochota sa ceni no nie?, tak vysli obaja drobci von a vesali mi ich tam 😀 😎
no dnes sa musim pridat aj ja, lebo moja mala mi prave krici z izby, kde sedi na serbliku: "Mami, pod sa pozriet ake velke kako som vykakala svojou malou ritkou..." No a ked som prisla, vravim jej, fiiha, musime sa pozriet ci tam nie su cerviky (lebo predtym vravela ze ju svrbi ritka) a ona mi zahlasi: "Ano, mami, su tam, oni tam maju taky velky kakovy domov..."

Trapas s dcerou (16m). Ideme v autobuuse, popri ceste su bilboardy s reklamami. Na jednej su hranolky ako reklama na McDonalds. Dcera krici na cely bus:
Mnam, mnam!!!
😅
Ano, vie, co su hranolky, a uz ich mala doteraz dokopy asi 10. Kusov, nie krat 😉