Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Syna bolel zub a ja som ho volala, aby si šiel písať úlohy. Mladšia dcérka mi hovorí: Mamička, nemala by si ho trápiť tými úlohami, keď ho tak bolí zub.
Moja 7 ročná vypustila že : ten Vianočnár nám prinesie darčeky, myslela Ježiško..
Moja dcérka (5 rokov) dnes išla prvý deň po 2 týždňoch do škôlky a samozrejme ráno začali pri vstávaní protesty že nechce ísť..argumentovala som jej, že už je veľká a pokiaľ je zdravá tak musí ísť...ona ďalej nariekala a hovorí: mami pôjdem do škôlky ale vezmem si kladivo a celú ju rozbijem aby som tam už zajtra nemusela ísť!! 🙈😂 veľmi ma to v tej chvíli pobavilo 🙈 horšie je, že už teraz, keď chce škôlku rozbíjať kladivom, si neviem predstaviť čo bude chcieť spraviť o rok so školou 😅
Varím si ríbezľak s klincekmi a škoricou, keď tu zrazu dobehne dcéra do kuchyne že: mami ja tu cítim perníčky 😂😂😂 no matka roka 😆😆😆
Ako som dnes v skolke detom "prezradila", ze darceky nenosi Jezisko🙈🙈🙈...ale pekne od zaciatku...otvorim dvere na triede a synator (vo feb.bude mat 4, chodi 1.rok do skolky) uz asi neviem kolkykrat po sebe v tomto tyzdni sedi pri stoliku a sklada puzzle...zoberiem ho, oblecieme sa v satni a vravim mu, ze este sa musim nieco spytat pani ucitelky.. Vratim sa do triedy a pytam sa jej pred asi 3 dalsimi detmi, ze ci ho to teda bavi, lebo nevieme co mu mame kupit na Vianoce pod stromcek🙈🙈🙈.. No proste matka roka.. Snad to nepostrehli ppri tom skladani...
Včera konečne aspoň trochu nasnežilo. Pre nás, čo bývame neďaleko Bratislavy, netradičná situácia, výrazne komplikujúca dopravu. 😁 Muž musel do práce, hoci bola sobota. Ešte keď sa chystal, hovorila som mu, aby si dával po ceste pozor a nech mi po príchode do práce zavolá, nech viem, že prišiel v poriadku a neskončil s autom niekde v priekope. Syn to asi počul a keď už muž odchádzal, rozlúčil sa s ním: "Ahoj, Tatinko a dávaj si pozor, nech nespadneš s autom do priepasti!"
Moje dieťa hovorí namiesto nie "nyjé" a pýta sa ma, že kedy si budeme stavať snehuláka. (n vyslovuje tvrdo).
Vcera som synovi rozmotavala spagat ktory velmi silno potreboval, tak som si robila srandu, ze vidis na toto su dobre zeny, lebo maju trpezlivost, nie ako vy muzi. A on mi povedal: A este na rodenie babatiek.
7 ročný syn: "Mama, nakreslil som ťa."
Ja: "Dobre."
Syn: "Nevadí, že nemáš náušnice?"
Ja: "Nevadí."
Syn: "A nevadí, že vyzeráš ako Grinch??"
😂😂😂😂
Menší syn behá po byte a huláka. Tatko mu vraví: "Čo je Timko, čo ti je??" A malý mu na to: "Co je tatko?? Co si povedal? Povedz mi plavdu." 😅
Išla som ukladať syna spať, muž už spal dole v obývačke pred televízorom. Syn sa akosi nevedel zmestiť do kože, tak som sa mu vyhrážala: "Mám zavolať Tatina, nech Ťa spacifikuje?" Syn: "A čo je to spacifikuje?" "No to je toto!" povedala som a naznačila rukou facku. Môj synáčik odo mňa ešte žiadnu facku nedostal a zrejme vie, že ani nedostane, tak mi so smiechom natrčil líce a hovorí: "Maminka, daj mi pacifikovačku!"
Dnes vonku prsalo, dosli sme zvonku do obchodu, mala, ze si chce utriet dazdnik (3 r), nech jej dam papierovu vreckovku. Ja ze Terezka, ale dazdnik sa neutiera, to uschne same....Mala nespokojna asi za minutu: Mamiiii mam sopel, daj mi vreckovku. Dam jej vreckovku - samozrejme zacne utierat dazdnik
@adelajda2012 môj syn je už veľký ale rada spomínam na jeho hlášky.
Raz, keď som varila, mala som na stole vegetu. Prišiel za mnou, cely fascinovany a opýtal sa ma: aj my sme ti vegetariáni?
Alebo veľmi túžil po súrodencovi, mal asi 4 roky a opýtal sa ma, či budem mať nového muža. A ja na to a co bude s ockom? A on na to, ale s nim už nemáš detičky, tak s iným môžeš 😜
Alebo prišiel z lesa s manželom a ja som bola vo vani. A už som len počula to jeho nové slovo, ktoré sa naučil.. Krical :mama, prišli sme domov zo zahrstou černic 😂 ( mal za hrsť černic)
Ďalšia situejsn: v práci sme mali hernu a kolegyňa sl za ním, aby sa s ním pohrala. Do kancelárie prišla so slzami v očiach. Ja ze co sa stalo? S úsmevom začala hovoriť. Ze sa pýtala môjho syna, ci chce byť pilot, keď sa ma rad lietadla. Potvrdil to. A ona sa ho opýtala, či niekedy zvezie aj ju. On na to, že NIE. A ze prečo -opýtala sa. No lebo ty už budeš stará!!! 😂😂
ešte pridam:
Jedol u svagrinej tlačenku ale doma sme ju nemali vôbec. Raz som kupovala salámu, syn sa oprel o sklo v masiarstve a zhikol : kúpiš mi tlačenicu?? Všetci sa začali smiať 😂
A ešte jednu príhodu dám:
Stále sa má syn pýtal: mama, čo to znamená: Budú cmeliaci nahor ?? Nevedela som .., pýtal sa má to často, hovorila som si, že mu asi dobre nerozumiem hoci mal na 3 roky super výslovnosť ...nechala som to tak. Až raz som stala v našom výťahu, bez syna a ja som to zrazu počula a môj mozog to zachytil! Hlas vo výťahu znel: Buduci smer jazdy nahor!! Neviete si predstaviť tém môj výbuch smiechu vo výťahu 🙂
No či veríte,či nie naši susedia dneska opekali vonku a deťuše sa pretekali, kto si na ohňovi opečie slaninu a klobásovinu. Ja som šúľala od smiechu. Že" silvester" a oni opekačka vonku, kebyže nie susedia ta neuverím. Ale bolo veselo a sranda.
Tak môj trojročný sa pýtal, že čo to má - ukazoval na bradavky. Tak sme mu povedali a on na mňa, že či aj ja mám. Vravím, že áno a dieťa "ukáž" - kukne a hovorí "Aké veľké"
Sla som s neterkou 4r. v buse akurat cez dedinu. Pozerame von oknom a pri jednom z domov predavaju nahrobne kamene a krycie dosky z mramoru na hrob. Tak ona pozera a zrazu na cely autobus sa ozve: "Teta, pozri. Lehatka pre zomretych." V tom chichot dookola. Otoci hlavu a z vaznym vyrazom sa pozrie namna a dokonci. " aj ty by si si mala jedno kupit... no smiech dookola...a to mi taha este len k tridsiatke 😂
Syn (4r) si buchol laket do radiatora a z fleku zahlasil "kto sem dal ten radiator!" 😂
@totatimeka To je mega🙂
Náš 2.5 ročný syn vraví. "Idem sa odmerať". Pribehol do kúpeľne a postavil sa na váhu.
Pýtam sa "Peťko a koľko meriaš?"
On: "45 rokov" 😂
Pýtali sme sa syna, (6r) čo je to rande. Jeho odpoveď bola, že je to, keď sa stretne ujo s tetou. Ujo je iba v slipoch a teta iba v podprsenke.
Moje dieťa 2 a pol roka zahlási mužovi : Tatino, tatino, ta máš chvostík? Muž nevedel o čo sa jedná, nakoniec sme zistili, že mu trčal štítok z nohavíc🙂
Mamí,to ozaj sú ľudia,ktorí nič necítia nosom,nijaký smrad?...No,áno,majú poškodené čuchové bunky a necítia vône,aj naša babka je taká,že toto necíti.....Mamíííí,pri babke si môžem kľudne prdnúť a ona to nezacíti?....No,nezacíti,ale počuje to,uši má v poriadku.🙂
@gyurusiova Mna napadlo nieco ine🙂

@bubula_007 😀😀😀👍