icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

gyurusiova
7. mar 2019

Môjho malého večer kúpem, má 2 a pol roka a keď sedel vo vani kričí : Maminka kakám. Tak som mu rýchlo pripravila nočník, že ho vyberiem z vane a položím kakať. Nato mi vraví: Maminka klamal som. A smial sa🙂

jaron
7. mar 2019

Pre zmenu, nie výrok dcéry, ale čo sa podarilo mne voči nej:
Nečítaj pri knihe, veď vieš že nemáš jesť polievku pri jedle.

natal
9. mar 2019

Pýtam sa dcéry koľko je hodín. Odpoveď: "O 42 minút bude 12." Vidím, že je moja. Ja som raz na otázku jedného pána koľko je hodín odpovedala: "O dve minúty bude za päť deväť." Keby ste videli ten jeho výraz, že čooooo?

mimanr
9. mar 2019

Ukazujem dcere (3r.) tehotensku fotku: Pozri, tu si bola u maminky v brusku. Ona na to: Preco si ma spapala?

aceris
Autor odpoveď zmazal
h2
10. mar 2019

@romiada 😆😂🤣

elenita
12. mar 2019

Dcerka mi hovori, ze mami, predstav si, dnes som si nasla tu fotku, ako jazdim na koni. Tak jej hovorim: V Nitre? (Myslela som Agrokomplex, tam boli decka na konoch). A ona smrtelne vazne ze niee, normalne v mobile, v galerii 😂😂

miriam439
16. mar 2019

Po dobrom obede sa pýtam muža, čo ideme teraz robiť (dúfajúc, že povie, že ideme s malým spať aj my ☺️). Manžel, aby ma podpichol (lebo nejazdím, hoci vodičak mám už dlhé roky), tak hovorí: "no vezmi si autíčko a choď voliť".
Malý (2,5 r) pohotovo zareagoval: "Aj ja idem voliť" a utekal si do poličky zobrať autíčko.☺️☺️☺️

mircalla
16. mar 2019

Ked bola dcera mensia (2 roky) stale mala cumel a nechcela sa oducit. Stale ho pytala. Vymyslala vsetko mozne, aby ho mohla mat. Dala som ju napriklad na nocnik a vravim jej, nech tlaci: Mamiiiii, nedas mi prosim dudel? Dudel mi pomoze potlacit kako...

janage
16. mar 2019

Mala sa hrabala starsej v taske, ked zrazu vosla ku mne do kuchyne sa spiklenecky mi vravi: Mami ona tam ma zalozku na pisulu🙂 vlozku myslela😁

malediva
18. mar 2019

Včera mi synátor dal presné inštrukcie : Zajtra mi napíš ospravedlnenku na ďalšie zajtra, lebo ak mi ju nenapíšeš zajtra, tak na ďalšie zajtra budem mať neospravedlnenku. Bola nedeľa večer. Zasran.😒

miriam439
18. mar 2019

@malediva Hej? A ako chcel využiť ospravedlnený deň na ďalšie zajtra? Malo mu bol víkend na oddych? 😀

malediva
18. mar 2019

@miriam439 V utorok ideme na chirurgiu na kontrolu, majú mu dať dole sadru z pravej ruky a pre vysvetlenie: v nedeľu večer mi zahlásil, aby som mu v pondelok ráno do žiackej napísala ospravedlnenku pre učiteľku na utorok/ píšeme deň dopredu, ak vieme, že na ďalší deň nepríde/, lebo ak mu ju nenapíšem, tak bude mať neospravedlnené hodiny/ jasné, že aj doktor mu dá pečiatku/, to len synátor si zo mňa robí prdel s takýmito prešmyčkami.Pekný večer.😉

domitobi
18. mar 2019

Dnes mm skúšal syna 9r.vlastivedu..pri otázke vymenuj Prírodné úkazy synak spustí stará a nová nemocnica( bývame v Ke )

miriam439
18. mar 2019

@malediva No tak to je vzorný žiaci žiačik, som myslela, že vyjednával, aby nemusel ísť do školy (bezdôvodne). 😊

maca2014
18. mar 2019

dcéra (4r) je zlý spáč od narodenia, teraz sme mali zase niekoľko nocí ked sme kvôli chorobe nemohli spať, ráno som si povzdychla že kedy sa už konečne vyspím ako normálny človek..na to mi dcérka odpovie.. mami, ale ved ty nie si človek, ty si len obyčajná mama ❤

mircalla
Autor odpoveď zmazal
gopika
21. mar 2019

Dnes so mnou lamentovala, ze ma boli noha, aj rameno a ze vsetko ma pobolieva. A moj 3 rocny syn uplne flegmaticky na to: "asi uz zomries" 😄Trocha cierneho humoru

elenita
23. mar 2019

Moja takmer 11-rocna pred chvilou: mami pockaj, az ma zacne dobiehat puberta. Zatial v pretekoch vyhravam, ale uz to dlho nepotrva ... 😂😂

lena93
23. mar 2019

Boli sme s malým(2,5 roka) kupovať obliečky. Predavačka sa ho spýtala, koľko má rokov? Odpoveď malého: ,,osemdesiat".

anjika44
25. mar 2019

Moje zlatíčko raz chcelo v obchode hneď jesť kubíka, ale bol studený, tak som nedovolila - synček nahnevaný jak des, pokladnička sa mu prihovorila a on, "Nie nepýtaj sa!" Potom vonku hnev pokračoval, jedna pani sa na mňa tak chápavo pozrela, som jej povedala, že neviem, koho je to dieťa 😀, malý aj jej povedal, aby sa nepýtala... ach jaj.

vejapa76
25. mar 2019

Pár rokov dozadu... Syn mal vtedy cca 3 roky - odmalička mäsozravec, vždy sa pýtal keď som varila aké to je mäsko? ( hovädzie, bravčové, kuracie...). Raz som tak piekla mäso v rúre a pýta sa ( ako vždy ) " aké to je mäsko? " Vravím mu " morčacie ". On ostal zarazený, oči vyvalené, tváril sa vydesene. Šiel za dcérou do izby a keďže máme detskú pri kuchyni, od sporáku som počula ako jej s hrôzou v hlase vraví " mama pečie morča 😧 ". Podotýkam, že dcéra mala vtedy "morča" - morské prasiatko 😄. Chúďa moje malé, skoro som počula ako mu padol balvan zo srdiečka keď som mu vysvetlila rozdiel medzi morčaťom a morkou 😊.

miriam439
30. mar 2019

Malý (2,5 r) ešte nevie čisto hovoriť, ale zato veľký špekulant a filozof. Čosi sa mu nepodarilo a vraví: "do kelu". Na moje upozornenie, že nemá škaredo hovoriť, reagoval: "nesmiem hovoriť šaka (sakra), do pučíc (do prčíc), môžem ja vôbec niečo hovoriť?" 😊

miriam439
30. mar 2019

Alebo nevieme sa odučiť od plienky, hoci vie, že do plienky sa nemá kakať alebo cikať. A tak vyjednáva. Napr.: môžem kakať do plienočky, aj tak je už pocikaná. Alebo dnes: mamka, ty sa napapaj, ja sa zatiaľ vykakam do plienočky a potom sa pôjdeme kupkať. 😀

jukov
31. mar 2019

Včera sme boli s malým (3,5r) pozrieť v Gabčíkove na vodné dielo. Pri odchode si všimol na parkovisku jedno miesto vykrížkované. Hovorí mi: aha, čo tu je. Ja: no, čo je tam (keďže pozná všetky písmenká, myslela som, že povie písmenko X) on nato (s takou detskou radosťou): POKLAD!!!

ivka232
31. mar 2019

Naša tri a pol rocna zacala vyzvedat ako vytiahli mladsieho z bruska tak jej hovorim maminka potlacila a bol vonku a kika a nepokakala si sa?😂😂😂

mandelina
31. mar 2019

Dnes sa ma Ela (o mesiac 5 rokov) s vážnou tvárou opýtala: “A kde som bola, kým ste ma ešte neplánovali?” no priznám sa, zaskočila ma 😊

h2
1. apr 2019

Z rozhovoru s mojím synom:
...
Vilko: A kam pôjdu na výlet?
Ja: Do Svätého Jura.
Vilko: A to je KTO?

dulkagabulka
3. apr 2019

Večer som bola varovať vnučky. Monika/dcéra/ mi hovorí, že Sárka /1 a 3/4 roka/ ma našla v knižke. Hovorím: "Sárinka, ukáž mi, kde je babinka?"
Sárinka otvára veľkú obrázkovú knižku, na prvej dvojstrane farma a všetko čo k nej patrí vrátane traktorov a zvieratiek. Na druhej strane mesto, a v ňom kaderníctvo, škôlka, obchody ..a z obchodu vychádza /pre mňa extrémne/ obézna pani v kvietkovaných šatoch a v rukách drží nákup. Malý prstík sa zavrtáva do knižky na tú pani malé ústočká vravia: "Baba."

Pozerám, že aké má krátke vlasy.Tak sa pýtam: " To je babka Jarka?" /mimochodom krasna štihla / . Sárka odpovedá:" Aňo." A o pár sekúnd že : "Nie! "a ukazuje na mňa : "Baba.!"
Konsternovane pozerám na tú korpulentnú dámu a vravím nahlas: " Tak ale zas, ja som neni až taká tučná."
Vedľa mňa sedí Eli /5 rokov/ a kľudným hlasom hovorí:"Aaale si. Veď sa pozri:...tučné nohy...tučné brucho."

Díky Broňa

miriam439
3. apr 2019

Malý mi začína v poslednej dobe lichotit.
Ráno vstanem a on: "mami, aká si pekná, máš pekné vlásky". Poďakovala som mu za kompliment, o chvíľu idem do kúpeľne, zazriem sa v zrkadle a takmer som sa zľakla sama seba - vlasy ako po výbuchu, všetky stáli ako ježibabe.... 😱😵😀
Alebo včera sa zadíval na mňa, keď som čosi robila a nežne mi hovorí: "maminka, ty si taká pekná, keď nie si mrzká". 😂