icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

janinah
9. jan 2015

Syn 9r. hovorí ráno dospelej sestre- Lucka,veľa šťastia na maturite/šla na skúšku na vš/....a ak chceš,tak ja ti dám aj svoje šťastie,aby si ho mala veľaaa.

lubina
10. jan 2015

mladsia, predskolacka, by uz rada bola skolacka, tak ako jej starsia sestra a tak vzdy ked ma nejaku prilezitost, tak sa velmi rada zapoji do "skolskej" debaty a domacich uloh...z toho aj vyjdu rozne smiesne otazky ci situacie, taka jedna z poslednych...pyta sa "mama a v Budapesti je Polsko?" 😀

pifina
10. jan 2015

aktualne mame velmi netrpezlive obdobie, co si zmysli, musi mat hned v tej chvili - minule dosla za mnou na wc a vravi: maminka, pod sa pozriet, nieco ti ukazem! Vravim, ze teraz nemozem, pridem za chvilu ... A mala na to: Maminka, nevymyslaj a pod! 😀

jaron
11. jan 2015

Nazval som to "Plač s titulkami"
Mladšiu dcéru sme raz dali spať a keďže sa jej ešte nechcelo, tak plakala. Ale u nej nie je plač ako plač. Je plač úprimný, skutočný, keď sa udrie, niečoho sa bojí a pod. a je plač, ktorým prejavuje nesúhlas a tak trochu snahu presvedčiť nás, aby sme urobili po jej. Presne tento druhý prípad bol aj teraz. Plakala a plakala, pričom bolo cítiť aj hnev, že ako to, že neprichádzame a má už spať. Keď sme však dlho nereagovali, zrazu s hnevom zakričala, aby nám to už bolo konečne jasné:
"Ja plakaaaam" 🙂
(preklad: Ja plačem)

sweetsuzi
11. jan 2015

Syn išiel predvčerom s babkou v električke, išli má vyzdvihnúť do prace. Kedže to bola dlhšia cesta, maly sa už asi nudil a komentoval na každej zastávke že prečo zase stoja a kedy tam už budú a že je tam veľa ľudí. Zrejme mu už došla trpezlivosť a prehlásil : "prečo stále nastupujú ti ľudia, však to je hrozne, veď zachvíľku sa tu nebude dať pohnúť a potom tu všetci zdochneme"
No jedine babka skoro "zdochla" ale od hanby 😀 😀 😀

luciauk
12. jan 2015

no čo ten môj skoro 7r syn dnes dal, ale logicky išiel na to. "Mami, ja viem, prečo Samko /bábätko/ stále lozí za tebou. Lebo si tučná, takže tam, kde si ty, tam je dosť jedla"

pencil
12. jan 2015

Slecna 7r. sa zamyslela a hovori mi. "Mami, ja budem mat dve deti, jedno dievcatko a jedneho chlapca. " Prisla pauza, vraska na cele a potom hovori. "vies co, ja budem mat len jedno, s dvomi je to zlozite."

Ale vychytrala je az moc. Ma este mladsiu sestru a nieco som im zakazala, lebo boli zle. Podvecer sa vratili s mm z prechadzky a uz som len zacula vo dverach ich rozhovor. Starsia huckala mladsiu: "Chod za maminkou, pytaj si to, pros a plac!"

beata17
12. jan 2015

My sme boli cela rodinka na prechadzke a ked sme sa vratili domov,moj syn vtedy 4r.,bol velmi smadny, tak mu vravim nech si zoberie pohar z umyvacky. Maly si ju otvori,pozera dnu a krici "mami ta potvora nam zozrala vsetky riady", 😀 muz ju pred odchodom vyprazdnil.

extrate
12. jan 2015

Baby, jaká hanba. Telefonujem a na konci hovoru v rýchlosti neviem či chcem povedať Dovi, alebo Dopo a povedala som že Dopi 😀 tak rýchlo som zložila a ten pán ešte ani nedopovedal

siska53
12. jan 2015

Moj maly vcera "dezertoval"= jedol dezert. 🙂

yukki
13. jan 2015

Máme doma tú hovoriacu vec, Furbyho.
prišli sme domov, vydávam strohé povely čo kto má robiť.... ".....a papuče na nohy!"

A ten malý hajzlík na to "Blaaa blá blá...." 😠 😠 😠

luciao2
13. jan 2015

moja 4 rocna dcera nema rada mlieko a raz ked som sa jej opytala, ci si chce pit mliecko odpovedala velmi vazne ,,,ale mami, ved doktorka v televizore povedal, ze som ,,alegricka,, na mlieko

samasa
16. jan 2015

@extrate 😀 😀 😀 😀 😀 😀 chuda sa musel zlaknut kam ho posielaš 😀

pencil
19. jan 2015

Nasa slecna: "Mamííííí?!" "Ano?" "Ale radsej nic, ty tomu nerozumies, si uz velka..."

felinda
21. jan 2015

Dievčatá, po včerajšku môžem u nás čakať sociálku...Boli sme na zápise do prvej triedy.V komisii boli 3 učiteľky + jeden psychológ, dali deťom vybrať, či chcú zaspievať, zarecitovať alebo povedať vtip. Jasné, že môj si musel vybrať vtip.Ale aký????!!! Pýtal sa ich či vedie prečo má bocian také dlhé nohy, no že veď preto aby ho žaba nenakopala do riti. Skoro som sa prepadla. Nás isto vezmú 🙂

tara
21. jan 2015

Nas 4rocny syn sa ma pyta:" maminka, ale uz vazne mi povedzte, ako ste ma vyrobili. Z lega ste ma vyrobili?" no my sme isli do kolien s muzom 😀

klincek
23. jan 2015

@felinda 😀 😀 neviem co robila komisia, ale ja by som sa asi (dost nevychovne) rehotala. a myslim, ze kazde 6r dieta pozna slovo "rit"-ved zdrobnelinu "ritka" pouzivame uz pri babatkach, tak si odvodia.. 😉

klincek
23. jan 2015

dcerka (3,5r) tento tyzden: mamina, ja chcem byt macka - ale najprv budem mys, potom kvagla (kvargľa) a nakoniec macka.. 😕 ? no.. dost casto citame, ako si psicek s macickou piekli tortu, ale ten prerod z mysi na macku cez kvarglu aj tak velmi nechapem 😅

klincek
23. jan 2015

a este k vzajomnemu putu dvojiciek - dcerky sme tento tyzden prvykrat nechali zaspat same. ked som odchadzala, jedna vravi "maminka, ale ked mi bude za tebou smutno, vratis sa!" a druha "ale nie! mamina pojde prec a ja ta budem drzat za rucku, aby ti nebolo smutno" 🙂

h2
24. jan 2015

Muž sa minule vyzul vonku a nechal si topánky pred dverami, zabudol ich tam, takže tam boli celú noc. Keď sa ráno obúval, posťažoval sa, aké ich má studené. Syn: "Tatinko a prečo máš také studené topánky." Tato:"Ále, zabudol som si ich vonku." Syn, prísnym hlasom: "Tatino! Nemal si si zabudnúť topánky vonku! Mal si si ich zabudnúť vnútri!"

h2
24. jan 2015

Syn mi pomáhal vybaľovať nákup, ku každej jednej veci mal kopu otázok. Keď vytiahol múku, spýtal sa: "Maminka, a koľko stojí múka?" Ja mu na to: "No, to teraz presne neviem, ale múka nie je drahá, pár centov." Malý začudovane: "Pán čertov???"

yukki
24. jan 2015

Skočili sme včera do lekárne, pýtam pani "inkontinenčné podložky, 60x90", "Tak máme len 180x60 alebo 60x60" a dcéra mi tajomne šepká "Mami, zas krvácaš?"
To by som aké rozmery musela mať..podvozku, keby som si hento namiesto vložiek kupovala.......

Mimochodom kupúvame to pre psy, ak musia vydržať dlhšie doma, tak sú naučené odskočiť si na takú podložku...

kitty88
24. jan 2015

dcerka je v obdobi vzdoru, takze casto trucuje... dnes opat scena, ked som jej nieco nechcela dovolit, odisla trucovat do kuta, zakryla si oci rukami a hovori si sama pre seba - tak nech sa paci, plac 😀

kamajka
25. jan 2015

Syn,8r,tretiak...Precvicujeme vybrane slova...Veta na papieri: Krava sa zivi bylinnou potravou,preto je .............. (bolo tteba doplnit). Kuka na to to moje dieta,nechape,kuka,uz uz sa zacina zlostit. Zopakujem na hlas vetu,stojim pri stole,on sedi...Takze... "No,Milko, Krava sa zivi bylinnou potravou,preto jeeee...." Kukne na mna takymi vypucenymi ocami a odpovie nesmelo: "Hovadziaaaaaa???"

lenkaks
25. jan 2015

Najmladší Šimon s prostrednym synom Filipom stáli v kuchyni a otvárali dvierka na kuchynskej linke a keď som to zbadala, kričím : Jakub, zavri tie dvierka, ale rýchlo ! A v tom najstarší (Jakub) spoza stola pozrie na mňa a vraví: Mami, ty sa stále "pomyluješ" 😀😀
A ešte jeden, bolí sme vonku, poletoval sneh, a najstarší syn si odhrabal malé miestečko v snehu a sadol si na zem a sedel.Sa ho pýtam, že čo robíš? A on že: čakám, kým zapadnem snehom 😀 sa načaká chalan 😀

pat_mat_minnie
26. jan 2015

@jaron Poznam.Pouzival moj syncek, ked bol mensi.A presne to vravel rovnako :"ja plakam".🙂

jaron
26. jan 2015

Znova na tému "že som si ja radšej nezobrala Pištu Hufnágela." (len v podaní dcéry, nie manželky)

Občas, keď príde mladšia dcéra s manželkou zo škôlky domov, tak pribehnem a pomáham jej vyzliekať sa z kabátu (dcére, nie manželke). Teraz som nepribehol a to som veru nemal robiť. Dcéra hneď spustila duchaprítomný dialóg:
- A tvoj manžel ma neprišiel vyzliekať.
- Veru neprišiel, asi má prácu, odpovedá manželka
- A to si si nemohla zobrať iného manžela, čo by prišiel?

No bolo mi to treba?
🙂

(občas má teraz také vyjadrenia, že "tvoja manželka", "tvoj manžel")

zumka23
26. jan 2015

Naša prváčka dnes nakreslila v škole babku zo Slunce seno... a na druhú stranu napísala: Slunse, seno, erotika.... Aj učiteľka stratila reč 🙂

maribell
27. jan 2015

tak aj my mame taku malu perlicku 🙂 ... mame doma skoro polrocneho upistanca ktory od narodenia stale place 🙂 ... a ked uz neviem co snim tak mu zacnem rozpravat co ma napadne a na tom sa vzdy naramne smeje ..tak som mu minule zacala pusinkovat brusko so slovami "bublanina" 😀 ..ani neviem preco ma to napadlo a potom som pokracovala "kto je bublanina? 🙂 - ty si bublanina" 😀 ... potom sme sa dohrali a maleho som nechala v obyvacka a ja som isla do kuchyne ... zrazu som iba pocula z izby plac a dobehol za mnou starsi syn (2,5r) a hovori mi "mamá ... bublanina plače" ..... 😀 😀

janinah
27. jan 2015

Dostal balíček gúm / na gumovanie baby,nie také,čo myslíte 😀 / a vraví sestre- Lucka,ukradni si jednu gumu.To je rozkaz!