icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

eustoma
5. júl 2014

mala 2r a 10m:
“to je sranda ja mam obidve nohy” ... myslela, ze ma na obidvoch oblecenu inu ponozku

“Oliverko nechcem ti to zobrat, ale uz mi to vrat, prosim”

sklenik v deniskinom oznaceni “plotikovy domcek”

drzi v ruke kacicku a v druhej dinosaura. hraje divadielko a hovori “ja som koza rohata a idem na anglicku knizku”

“Oli mame papat bez zvuku”

lyzzy
5. júl 2014

David:....maminka kupila si mi nove boxerky?
Ja:....ano
David:....zajtra si ich mozem obliect?
Ja:....ano
David.....dam si nove boxerky a naucim sa boxerkovat (boxovat)

kitty88
5. júl 2014

Nedavno sme boli letecky na dovolenke a ked letusky isli podavat obcerstvenie, najskor vzdy daju tie plastove pohariky na kavu/caj, dcerka ho chytila, podavala letuske a opakovala: kavu, kavu! Letuska z nej mala dobru srandu 😀

Alebo jedna mamicka v lietadle sa jej pytala na meno a ona najprv ticho a potom vravi "kočka" 😀

Vsetky to dobre poznate, aky dokazu urobit deti za par minut neporiadok... ja sa vzdy zhrozim a pytam sa malej,kto tu urobil ten bordel? Ona na mna pozrie s nevinnym vyrazom, usmev od ucha k uchu a hovori "mačka"... pekne nenapadna ta macka, ked k nam chodi robit kazdy den bordel a ja som si nevsimla 😀 este keby si tak chcela za sebou aj upratat...

anula
6. júl 2014

@eustoma
dobre hlody hadze 😀 😀 . Kapitan mamka by sa aj mne pacilo, ale u nas je zatial len papinko-kral.

anula
6. júl 2014

@katkakovac
fuuha, ten je dobre vycviceny. 😀 😀 . keby to fungovalo aj u mojho, ten vystreli, len ked zacnem trieskat riadom 😀

cobhan
6. júl 2014

Rozhovor nasej, vtedy 22mesacnej s tatom:
Tato: Pod sem.
Mia: Nie (posunula sa na posteli)
Tato: Pod sem, dame plienku.
Mia: Nieee (utiekla uplne do rohu)
Tato: Hovorim ti, pod sem, oblecieme plienku.
Mia: Nieee
Tato: Dostanes jednu na ric.
Mia: Ojoj...vstala a pomaly si sla pre plienku 🙂

sissmiss
6. júl 2014

V nedelu vecer sme si s muzom vzdychli ze ou, zajtra pondelok. Starsi skolak si tiez vzdychol a hovori, ale mamicka, ved ty mas stale vikend!
Som na materskej 🙄 doma to veru nepocul, tak asi vlastna tvorba

xabri
6. júl 2014

Mama sa hnevala na psa, že je celý od hliny ako sa ,,snažil" zahrabať to čo vycikal. Marko vtedy 3r. to už nemohol počúvať a tak sa snažil babke vysvetliť prečo je špinavý:" On je špinavý,lebo splachoval." 🙂

A po ceste ešte zbadali zdochnutého ježka. Marko si nad ním povzdychol:"Kto toho ježka zdochol?"🙂))

h2
6. júl 2014

@adelajda2012 Ďakujem za obnovenie témy, aj mne veľmi chýbala, už som si aj hovorila, že ak to niekto nespraví, obnovím ju ja, no, som rada, že už nemusím. 🙂

h2
6. júl 2014

A ešte dnešná perla môjho syna: Pri varení obeda som zistila, že už máme len málo oleja, tak sa muž so synom vybrali na otočku do obchodu. Samozrejme, neskončilo to len olejom, ale tato kúpil malému aj cukríčky, z ktorých syn hneď jeden aj zjedol. A keď ho dojedol, tak hovorí: "Maminka, keď som takto pekne spapal túto večeru (bolo 10.30 predpoludním), môžem teraz dostať lentilky?"

h2
6. júl 2014

A ešte som si pri čítaní príspevkov o komolení slov spomenula, ako môj synček hovoril V namiesto R aj L, niekedy z toho vznikli celkom zaujímavé slová, napríklad:
"zavoláme opvaváva" (= opravára)
" nezvevé víbezve" (= nezrelé ríbezle)
a úplne najlepšie, čo už u nás doma aj zľudovelo a dodnes to používa aj môj muž:
"Maminka! Nekvič!" (=nekrič) 😀

h2
6. júl 2014

@siska53 Pri Tvojom príspevku som si spomenula, ako raz išla moja mama s malým na ihrisko a pri ceste späť už to mama nevydržala a odskočila si do blízkeho lesíka. Bolo to už vyše roka dozadu, napriek tomu, keď tadiaľ ideme, syn ukáže prstom a zahlási: "Tam bola starká cikať!"

kitty88
6. júl 2014

@cobhan u nas nefunguje ani to, prebalujeme casto s revom (tiez ma 22 mes.)

cobhan
6. júl 2014

My mame viacjazycne dieta, takze o zazitky nie je nudza 🙂 Posledne slecna chcela ist spat..
Mia: Mama, nani-nani (spinkat)
Ja: Za minutku, len tu cosi dorobim.
Mia: Tata, spat, now 🙂

kikona123
6. júl 2014

Moj maly bratranec raz prisiel do kuchyne a nieco chcel ale nedovolili mu to...tak sa samozrejme urazil sadol si za stol a po chvilke zahlasil: tak sa uz rozhodnite ci ma tu chcete alebo nie :D

anula
6. júl 2014

@h2
to je take chutne to v.
My mame ine hefty, hlavne v sklonovani a casovani, kedze dcera rozprava francuzsky.
A vzdy mi odpoveda po francuzsky. Minule sa je pytam:" ked sa s tebou rozpravam po slovensky, preco mi odpovedas po francuzsky?"
Odpoved: "co sa budem snazit, ked rozumies?"

betunka39
6. júl 2014

nasla som tuto temu.je super.Ked zalovim v pamati tak moje deti toho mali az-az.Napr.Matis ked bol maly .videl dedka ako zapucil nohou chrobaka on na to.:ze dedko.ked ja vam takto pripucim nohou hlavu.bude vam dobre?Alebo.ze co budes .ked budes velky:Ja budem gazga a budrm konom.To myslel.ze bude gazdovat s konom.

Mirka na Vianoce ked mala asi 3roky spievala piesen.ked jasna hviezdicka z neba vychadzala a namiesto Panenka Maria.tam spievala.ze Palenka Maria.

Marek :Tanzania bola Tarzania.lebo tam zil Tarzan.Svajciarsko.bolo Fajciarsko.lebo tam fajcia.Jelen bol lejen.

Radko:pyzamko.bolo zimamko.Zirafa.lisafa ked chcel pvedat fuj.tak to bolo vzdy chu.., salvatorka bola p
vcera sme boli na oslave a pili sme kavu.Nasa najmensia Alzbetka bola von.ked sa vratila dnu.videla ze pijeme kavu.postavila sa do sredu restiky a s rozlozenymi ruckami hovori:Nemam kavu.vypiji.nrmam nedali Abetke.Nuz aj casnicka sa zasmiala a doniesla jej kapucinko.tak si na nom pochutila

Vcera

ichbinich
7. júl 2014

@adelajda2012:
Dakujem za znovuzalozenie. Zase tu bude veselo 😀

Syn hovori, ake silne je to jeho auto, ze : To je take silne auto, to ma 17 PS!!!
😀

Ale niekedy sa trafi, ze povie cislo blizsie ku stovke 😉

victory1
7. júl 2014

@adelajda2012 Vdaka...hlavne za tvoju namahu..tej diskusie by bolo fakt skoda... 😵

Vikina: "Mamiiiiii, ocko ti berie tvoj kremik!"
Ja: " Ale to nevadi, moja, ocko si moze hocikedy kremik pozicat..ja som mu to dovolila!"
Vikina rozmysla...: " Ociiiii a ty mamine tiez hocico pozias? Aj nove ziletky?"

...svinucha, natrela ma...moje som mala tupe a zobrala som potajme drahulovi s tym, ze som jej ukazala psssst...ockovi kupime nove... 😠 😀

sandri
7. júl 2014

@anula my sme takto boli v USA na navsteve v slovenskej rodine, kde deti (no, uz to nie su deti, uz maju cez 20 obaja 😀 ) hovoria len po anglicky ale rozumeju aj po slovensky a ked chcu, tak vedia aj rozpravat po slovensky 😀 No a boli sme na vylete s ich synom a este s jednym jeho kamaratom, a ten ich syn sa dokazal asi 10 min rozplyvat nad slovom HMLA... 😀 ze, je to najdivnejsie slovo na vyslovnost, ake pozna... no a potom sa to snazil naucit toho kamarata... tak si predstavte dvoch amikov ako 10 minut dokolecka vyslovuju slovo HMLA... sme sa na nich s MM sulali 😀

masinka
7. júl 2014

najmladsia mala cca 2,5 roka
- tati, mohem cukik ? (mozem cukrik)
-nie
-tati, pohim.. a psi pohlad k tomu....
-nie
-mohem? povedala hom pohim!

dulkagabulka
7. júl 2014

Svokor pri jedle vravel môjmu synovi: " Mato, Mato, kedy ty už len budeš tým vojakom?"
a Mato hodil rukou a mu na to s kludom odpovedal: " Áaale dedko, to ty už budeš dááávno mrtvy.."

xabri
7. júl 2014

-,,Keď budem veľký kúpim tatovi ružové BMW"
-Ja:,, Ružové?! A prečo práve ružové?"
V tej chvíli sa mu očká šibalsky zaiskrili a zahlásil"No ,aby sa mu všetci smiali!" 😉

krtecek39
7. júl 2014

Dcéra,keď mala 4 roky tk sa hrala na sídliskovom pieskovisku a kričí na celý dvor: Mamíí,mamíí,je tu úchylák-(bol to len malý chrobák ) ale mali ste vidieť,koľko hláv sa zrazu objavilo v okne 🙂

lenja01
7. júl 2014

3r. synovi v knizke ukazujem vevericku -toto je vevericka, zopakovala som mu to. Na dalsej strane opat vevericka, tak sa ho pytam, co je to? Odpoved - hmmmmm, kukuricka? 😀

cobhan
7. júl 2014

Nase viacjazycne: Boli u nas znami, Poliaci s ich 2.5 rocnym synom Filipom.
Jeho mama: Filipkuuu, gdzie jestes?
Filip: Szukam Miu na schodach.
Nas tato: Zabijem ho!

pifina
7. júl 2014

Som si umyvala zuby a mala (2r) mi hovori: Maminka, neotacaj hlavu, lebo sa zadusis a potom jezismaria 😀
alebo najnovsie chce sukromie na wc - sadne na nocnik a vravi mi: Zavri ma! a potom spoza dveri: Zhasni ma! 😀

pifina
7. júl 2014

a teraz ma rozbite koleno, tak cely den lamentuje, ze ma chrusta (chrastu 😀 )

jaaty
7. júl 2014

...keď sme sa vracali zo ZOO Lešná, naša Hanka telefonovala so svokrou a chválila sa čo všetko tam videla- asi takto: Bola tam červená panda, hyena, žirafa čo má polmetrový jazyk, maketa slonieho hovna..... 😀 😀 😀 -keď informácie, tak kompletné 😉

elllla
8. júl 2014

tak pridavam sa aj ja :D Dnesna ranna hlaska..
Vonku sa schyluje k burke a Viki zahlasila: "Juj, sa sfotil ten hrom" :D (akoze sa zablyslo)..