Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Stanko mal na obed rascovu polievku s vajcom a navrchu trochu petrzelky. Chvilu sa v tom prehrnal, miesal, potom hovori: Tam su blinky... (moja prva myslienka, ze asi mu to pripomina ked mala vygrcne mlieko) Nie, to je vajce. Naco on zopakuje: Tam su BYLINKY. Ahaaaa, jasne, petrzelka 🙂 No, ked je mama nahluchla, aj sa zasmejeme 😀
Včera mi moja 2,5 ročná ukazuje ako krtko lieta. Na otázku či krtko naozaj lieta a odkedy som dostala odpoveď: odkedy sa naučil ... 🙂
dnes sme isli po sidlisku a mala mi hovori - pozri, ake ma ujo velke cicinky! pozeram, ze koho vidi a pred nami reklama na fitnes s takym naolejovanym kulturistom 😀
Hrali sme so synom tu novú hru Stikeez. On hodil kockou dvojku či trojku a rovno vbehol do cieľa. Hovorím mu, ze prečo išiel hneď do domčeka? A on, ze: Lebo som uz unavený! 😀
viki, 3,5r: (bola som k nej otočená chrbtom) "Mami tvoja riť váži 705 kíl lebo už si trochu stará!"
a viete, čo je to "cukor mlynárový"? = múka 😉
syn sa zaujímal, čo je vnútri v perinách, tak vysvetľujem a on potom "A keď sa tá hus ošklbe, ona potom ako lieta? Naprázdno?" 🙂
Niekedy aj tatko dá... Syn si stláča mäkké bruško a pýta sa: Pueco máme vsade kostIe? Tatko odpovedá: Aby sme neboli mäkký ako banán.
Mala nechcela pozicat starsiemu 5r. bracekovi.babiku. Tak jej vravi: ani ti nepoziciam auticka,ani sa nebudem milovat.....s tebou. 🙂
Hlasky od kamosov mojich deti:
Maleho kamos mi vravi: Ja sa uz musim oducat od smyklavky,lebo ked budem velky nebudem mat na zabavu cas.
Neskor zas jedno dievcatko po hadke s kamoskou: Vies,to je zivot.
Ja a telka:
Vojdem do obyvacky a z telky sa ozve: Diky,zes prisla!
Viete,co je hovoriatko? Handsfree.🙂 - syn. Mala ma zas "krvu"-krv.
prekvapujuce zistenie mojej trojrocnej 😀
Ked ides na bicykli, tak si mozes aj prdnut! A ked sa postavis, tak to lepsie pocut! 😀
my sme minule spolu vešali prádlo a moje deti syn 6 rokov a dcéra 4 roky mi pomáhali. Mám jedny sťahovacie nohavičky, pod šaty a tak a pri vešaní ich malý zdvihol a kuká na ne, že "mami, to čo je preboha" a ja mu vravím, že to sú sťahovacie nohavičky. A on že " a to čo s nimi robíš??? To si ich v práci sťahuješ???? 😀 😀 😀
baby dnes som sa pri vas tolko nasmiala :D
Na záhrade sme zakopávali mačku - deťom vysvetĺujem, že bola už stará a preto zomrela a že bola naša, tak bude v záhrade... Pribehnú za babkou, a oznamujú jej: "babka aj teba zakopeme na záhrade"... Babka začudovaná, že prečo? Lebo si stará a si naša.
No perla mojej 11rocnej dcery....pocuvame radio, davaju dopravne spravy....ppzor si davajte takisto na ceste medzi x a y( neviem uz mesta🙂) jazdi tam cierny passat... moja dcera vytresti na mna oci? Co tam mami jazdi? Cierny pasaak?
Moj 9 rocny syn si nemohol spomenut na slovo "pesnicka" tak hovori, vies ta spievka na hudobnej sa volala .......
nasa ked mala cca 3-4 rocky a hrala s kuchynkou tak sme povinne kavickovali stale sa opytala aku kto si prosi taka ja som s cukrom a mlieckom, manzel bez cukru s mlieckom , potom som varit mala ja a pytam aku kavicku si das ?? a mala ze prosim bez cukru, bez mliecka, bez kavy, bez vody, ja skoro pukla no nemohla som sa smiat to by ju urazilo 😀 😀 😀
nas maly 4 rocny syn chcel vediet, ako vysoko leti lietadlo a ci je tam hore zima. Tak sme mu vysvetlili, ze cim vyssie, tym je teplota nizsia a teda je velmi chladno. Ze aj lietadlo tak vysoko, ked leti, tak ma namrazu na krídlach a ze je tam vysoko velmi velmi velmi zima. Presiel nejaky cas a svokrovci mali letiet, tak ich isiel manzel zaviest na letisko. Maly nas pocul, ked mi to manzel hovoril. Na to sa maly k nam obratil a hovori, ze nech povie starkej a starkemu aby sa poriadne obliekli 🙂 Pytame, ze preco??? No lebo v lietadle je strasna zima, zamrzli by v nom. 😀
no a ked sa rec stale vyvija, tak vzniknu aj nedorozumenia. Maly mi hovori, ze mami tam je taky ták. Kto je tam? Táááák. Aký ták, nerozumiem, ukáž mi. A bol to vták. 😉
prisla vecer z parku, tak som jej ponukla veceru, na co mi odpovedala, ze nechce, ze uz je najeta 😀
A ešte jedna čerstvá: na mladšieho brata volá: "šestaň,ty malá potrava" prestaň,ty malá potvora 🙂 a celkom trapas-boli sme na návšteve a malý kričí "mami,tu majú dokonca aj mydlo"
ha a poznáte "astavicu"? 😀 😀
Naše trojmesačné páslo koníky a intenzívne púšťalo sliny z úst. Ked to starší syn zbadal, zdesene vykríkol: "On uobí suiňu!!" (On robi slinu.) A tatko prekvapene:" Čo robí? Sviňu?
Po dlhšej dobe som si spravila makeup, kým malý spal - mal vtedy 18mesiacov. Prebudil sa a s obdivom na mňa pozeral - teda to som si len ja asi myslela, že s obdivom. Tak sa ho pýtam, že Miško aká je maminka? A on že : pucľatá. 😀 😀 😀 No skoro som odpadla . 😉
Pýtam sa môjho 4,5 ročného syna, či sa mu v škôlke nevyzúvali papučky. On: vyzúvajú, ale iba keď
idem do zatáčky 🙂 Tak som mu povedala, že musí chodiť iba rovno...
Miesto, vieš čo ma napadlo, hovorí: Vieš čo mi prišlo do hlavy 🙂
Ja, manžel a naša trojročná sedíme v obývačke.... a malá hovorí: 'Niekto z nás troch tu nie je normálny... ale ja a mama to nebudeme.' 😀
Trapas v pekárni. Stáli sme v dosť dlhej rade a malá nedočkavo poskakovala a pišťala, že chce koláčik. Za chvíľu, keď už nevedela čo so sebou, nahlas kričí: ' Mamiiii, ja chcem už jeeeesť! Mám také hladné bruško! Celý deň som jakživ nejedla!' Všetci sa k nám obzreli. A tie pohoršené pohľady, že nedávam dieťaťu jesť. Ešteže dcéra rozhodne nevyzerá podvýżivene, inak by som sa tam prepadla. 🙂
Dcéra chodi na tanecnu a stretavame tam spevaka jednej nasej velmi znamej a popularnej kapely co chodi pre dceru. Nasa Viki par krat si sadla vedla neho a kedze ho pozna tak patricne vytriestala oci. On sa len usmial a bral to sportovo. Doma som jej pekne vysvetlila ze sa to nepatri a ze nabuduce nech si sadne inam. Prisli sme na dalsiu hodinu a znovu tam čakal a Viki na celu chodbu "a kam si mam sadnut ked nesmiem vedla neho???" tak skoro som sa prepadla od hanby....

V posledný týždeň prázdnin...Števko,poď si trochu písanie precvičiť,jedno dievčatko zabudlo písmenka,nevedelo ani veľké K ani malé f....pozrel na mňa- ta keď je hlúpa 😒 ...ale písať šiel,o pár minút došiel...mamííí,keď sa píše malé D tak bruško má na ktorej strane?...pozrela som na neho...a čo,vari si hlúpy? 😀