icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

danette
22. feb 2016

Tato story nie je o detoch, ani nie je moja, rozpravala mi ju moja kolegyna a podla mna je uplne super , az sa bojim ze sa mi to nepodari tak dobre napisat ako mi to ona podala: cize: cela rodina sa stretli u babky na dedine na "hostinu" ako sa hovori. Varil sa sviatocny obed a kolegynina mama poslala svojho muza nech ide scedit zemiaky, ze uz budu urcite uvarene. No a ten schmatol prvy hrniec co mu prisiel pod ruky a isiel na dvor a scedil. Na to nanho zena krici: Ach ta ty co porobil? Sak si scedzil polifku! No co vam poviem ..
dedo uz sedel pri stole, nabudeny na fajnu sviatocnu kuraciu polievku :D

dana_l
22. feb 2016

co sa mi podari zahlasit v poslednej dobe
- pod, ocesem ti tie zuby

cuculiatko88
22. feb 2016

Syn (3r)v preplnenej cakarni u doktorky zahlasi: smrdi tu,prdol som si 😂

dana_l
22. feb 2016

@cuculiatko88 niet nad detsku uprimnost 😀 😀 😀

lienkaviva
22. feb 2016

Hneď pod bytovkou máme potraviny, kde často chodíme a neviem z akého dôvodu vedľa máme pohrebnu službu 😳 s deťmi preto chodím do potravín z druhej strany, ale raz sme išli okolo a môj 6r.syn "mamka ja viem čo to je" (majú vo výklade truhly) "v tých krabiciach spia upíri " 😁😁😁😁😁

kajoma
23. feb 2016

Mne sa pacilo,ked som dcerku 3r 4 m ucila ako sa volaju jednotlive prsty , uz to vie,ale nevedela si spomenut na malicek,tak som jej pomahala,ze tak sa vola aj jogurtik co lubis a ona s radostou,ze "pribinacik", to nolo mile 🙂

zara0201
24. feb 2016

Čo vznikne, keď môj štvorročný syn je taký unavený na spinkanie a taký smädný, že chce povedať všetko naraz?
Chcem sa už spiť konečne!

natal
24. feb 2016

Mala ked este chodila do skolky si malovala omalovanku povolania. Ukazuje mi ako vymalovala a komentuje jednotlive povolania. Vravi mi: "Aha tu je sluzka." Ja jej na to, ze to nie je sluzka, ale upratovacka. A ona: "Je to sluzka, tak ako ty!" Som dopadla 😅

666maybe
24. feb 2016

Moja staršia dcérka(3r8m): Maminka pusti mi rozprávku a potom si môžeš pozrieť tie svoje reklamy v telke, dobre? 😀

natal
24. feb 2016

A ked som uz pri tych povolaniach, tak si spominam ako som sa bavila s dcerou ked mala 5 rokov, ze cim chce byt ked vyrastie. A ona, ze ked vyrastie, tak ostane s nami byvat a do roboty nepojde. Tak som mala obsirnu prednasku, ze ked vyrastie musi chodit do prace a zarabat peniazky a aj ked ostane s nami byvat, bude musiet prispiet do stravy. A ona: "Ok, tak pojdem tu do Freshu robit predavacku." Som myslela, ze sa poskladam od smiechu. Ale vtedy pokrocila, lebo rok pred tym, ked som sa jej opytala cim chce byt, tak odpovedala ze omalovanka 😀 (po dlhsom rozhovore som prisla na to, ze myslela aranzerku)

adamar
24. feb 2016

Syn 2,5 roka,este mu nejde sklnovanie,v cakarni u lekara na jednu maminku "maminka fuj teta skarede"

mirkaaa80
24. feb 2016

Boli sme s 5r. synom v obchode, pri pokladni stala predavacka, tvarila sa jak miss sveta, syn ju zbadal a samozrejme na plnu pusu: mamiii, pozri aka skareda teta. Snazila som sa zachranit situaciu, hovorim ze to je figurina co stala vedla nej a maly: Ale nie figurina, ta teta pri pokladni je skaredaaa.

lunedi
24. feb 2016

Áno áno....tak sme prišli k nadávkam aj my...v tescu...ulička plná ľudí....a mláďa zrazu špekulantsky zahlási....maminkaaaa?
Hmmm? -moja odpoveď
Ocko je pica 😨 čoooo?
Zalial ma studený pot....viem odkiaľ to dieťa,má...včera to vyšlo z úst staršiemu chlapčiatku z úst na ihrisku.....
By sa mi krvy nedorezal.....
....pani vedľa nás sa začala dusiť.....
Samozrejme dieťa v košíku patrične umiernim.....mám šťastie,že si uvedomuje čo sa smie....a čo nie.
Pochopil....že to nesmie hoboriť....akurát že sa mi zvyšok nakupovania ospravedlňoval-
Maminka,puepáč že som povedal pica.....
Ach jaj.... 😕

paris3
24. feb 2016

neviem ani ako k tomu prislo, ale dcera (4r) zacala debatu o chlapcoch a chlapoch.... po chvili mi hovori: 'mami, dvoch chlapov by som este zvladla, ale styria by boli uz na mna moc' 😀
skoro som sa popucila od smiechu pri tej predstave 😀 esteze povedala, ze styria by uz boli moc 😉 inak neviem neviem, co by som si myslela 😀

adamar
24. feb 2016

Teraz si spominam ako som sa velmi bavila v buse na tejto situacii.Uplne vzadu v buse sedela mamicka s cca 4rocnym dievcatkom a to sa mame hrabalo v kabelke,zrazu vytiahlo slipovu vlozku,dalo si ju na ucho a akoze telefonovalo,skoro som umrela od smiechu a maminka od hanby 🙂

bubula_007
24. feb 2016

Tak som si spomenula, ako môj syn ked mal nieco medzi druhým a tretím rokom dost hlasno na jednu pani, co sme okolo nej prešli: "Ja sa bám tej tety, lebo je kajedá!"Este ze som mu rozumela len ja.

juhseverzapad
25. feb 2016

Ocko pred pár dňami za volantom zakričal: Ty hovädo! Včera som sa kúpala a dcérka (3) dobehla a začala mi na pupok nalievať vodu. Čosi ma na chrbte zasvrbelo, tak som sa poškriabala. Malá : Co robís! Nevidís, že ti lejem na brusko vodu, ty hovado. 😀 Nasledovalo dlhé vysvetľovanie, že sa to nepatrí.

danette
25. feb 2016

Ked si moja dcera 3 r. nevie spomenut ako sa nieco vola tak si odvodi svoj vlastny nazov. Minule krici na moju svagrinu: Teta nemas ten "nanechtovac" ( lak na nechty) sak co ked moze byt odlakovac :D a o par dni na to: mama pozri aky ocko nalepil "meriav" ( meter na stenu)

medek
25. feb 2016

Moja 6r dcéra: " Mami, poznáš Karinkinu maminku?
ja: Nie nepoznám.
dcéra: Mami, ona je taká pekná, nie taká tučná ako Ty " 😖 😀

evicka547
25. feb 2016
Používateľ evicka547 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evicka547.

@medek tak to je uz moc 😒

xenia2
25. feb 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

@danette ale vzdy sa vynajde, zlata :D

zuzanadringus
25. feb 2016

Povedala som Damiánkovi (2r.), nech si uprace hračky, že keď to bude mať hotové, tak mu pustím Dobu ľadovú... On začal upratovať pri každom jednom vložení hračky do boxu hovorí ,,Neže sa poseješ´´. (r) 😀

medek
25. feb 2016

@evicka547 ale už cvičím Jillian Michaels 😀 (našťastie to nie je až také tragické so mnou ako to vyznelo od dcérenky 🙂

xenia2
25. feb 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

@medek Aspon ta nakopla aby si zacala cvicit, bude tvoja motivacia :D

mamka_danka
25. feb 2016
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

Jaaaj tie deturence 😉

cencul1984
25. feb 2016

no hlaska dna ....polovicka sa bali na cestu a synator mu prikazuje a v noci sa poriadne v kamione pozamykaj ......a yrazu leti do izby prinesie detsku golfofu palicu a rozprava:tati nech nezerem za dva eura ti ju poziciam ....no vyrazil mi dych 😒 😒 😒 😒 😀 😀 😀 😀

kacarina
25. feb 2016

Nasi krpci maju 4 roky a toto su niektore ich vyplody:
1) Vecerna filozoficka uvaha v posteli: Mamina, cely svet sa toci naopak, ale to ti radsej vysvetlim az rano.
2) Asi pred rokom sme vecer v posteli debatovali o planovanej navsteve zoo, ale ta skoncila placom, lebo oni chceli vidiet mamuta ... (PS: v zoo sme doteraz neboli...)
3) Ranna poziadavka pri odchode do skolky: Mamina, ja chcem ist dnes zo skolky domov loďou.
4) Rozpravat "po slovensky" zacali az cca. v 2 rokoch (kedze dvojicky, kt. sa medzi sebou dohovarali nejakou hatlaninkou, kt. NIKTO nerozumel 😀 ... ) a vtedy som si aj zacala pisat do excelu slovnicek, ako skomolene vyslovovali slova, ked sa konecne prepli do slovenciny, tu je kratky vyber: koleno = koňoňo, mliečko = močka, modrá = moňoňá, mokrý = mokka, okno = okoň, prasiatko = patotko, studená = jááj 😀 a ospravedlnujem sa za vulgarizmy, ale u nas to bolo takto: hreben = j.ben alebo j.bem a vyraz pre obyvacka radsej ani nenapisem, ale zacina podobne ako hreben 🙂))) Mna vseobecne fascinoval ten postupny vyvoj reci, ako sa napr. sami ucili casovat slovesa: spadnem, spadol som = ja hapim (hapal som), bala sa = bojila sa, vyberiem si = vybrám si 🙂
5) Aktualna zabavka/oblubena hra je rozohrat si rôzne scenky z rozpravok, kt. vidia v telke. Minule som bola svedkom tohto: On: odchadza smutny z detskej izby do obyvacky a hovori "Odcházím, navždycky", ona: "Ale já už takhle nechci žít !!!" 😀 😀

luciamiklova
25. feb 2016

Akurat kumame s mamou a malym (5r) Nasi a mama mu hovorí že to jak tvoj brat,ten ti tiež nič nekúpi a malý na to: ,,Ten mi nekúpi ani hovno a nie ešte kofolu" :D štedrý starší brat :D

lunedi
25. feb 2016

@kacarina zlatý 😊

pastinka
26. feb 2016

Dnes rano sa nam zase obidve deti nasackovali do postele. Po pol hodine, ked uz mi moc skakali po hlave, hovorim: tak co, ideme uz vstavat? S: az o siedmej pojdeme vstavat. Ja: a teraz je kolko? S: pockaj, idem sa pozriet na kalkulacku 🙂