Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Neter 7 r. rada poučuje moju dcéru 4 r., hlavne odkedy je prváčka 🙂 aj včera na ňu kričala: Miška, nedavaj Ele ( psovi) čipsy, lebo sa jej pokazia zuby a potom nebude ani rozprávať! 😀
Kubkova večerná modlitba: Pod tvoju ochranu sa utiekame, svätá Božia rodička, NEOVRACAJ zrak od našich prosieb...(namiesto "neodvracaj").
Asi večernú modlitbu posunieme na skoršiu hodinu, únava robí svoje...
Objavila som doma na DVD "rozprávku mího mládí" NEKONEČNÝ PRÍBEH 🙂 🙂 tú časť,kde je Bastián,chlapec ktorý začne čítať knihu,Falco(drak šťastia) atď..a tak som na tú roZpravku naučila aj malého .. Keď sme to kukali spolu prvýkrát,tak v závere filmu,keď chlapec letí na Falcovi,tak malý zahlási: Maminka,pozri ako PALKOVI(falcovi) lietaju ušká ! Dúfam,že nedostane zápal stredneho ucha,ako som mal ja 🙂 🙂 🙂 🙂
Dnes sme išli zo školy okolo prezidentského paláca a všade boli policajti (predsedníctvo EU). Hanka sa začali pýtať na policajtov aj ochranku prezidenta. Vysvetľovala som že prezidenta strážia stále a všade. Najskôr sa pýtala, či ho strážia v paláci aj doma, či aj na lyžovačke niekde vysoko v horách - moje odpovede boli ÁNO - je to dôležitá osoba.....
Zabila to tým, keď sa spýtala, či ho strážia aj pri sexe 🙂
Marko zbadal autobus , na ktorom boli reklamy a skonštatoval: " To je aký potetovaný autobus!
Kámoškin synovec sa modlil: Anjelíčku môj strážničku opatruj moju maičku, aj tatinka aj bračeka. Mňa nemusíš ja sa opatrím sám! 🙂
ocko hovori nasej dvojrocnej /pouziva tak 30 slov max/: Natali a kto je toto? /ukazuje na mna/... Natalka: KRAVA 😀
Dcéra 3,5 r. Výkrik o 4.00 ráno:" Mamaaaa, počujem ako mi rastú vlasy. Aj riť. Budem mať takú ako ty?"
Mama, ja chcem byť pomorník...
To je čo???
Veď ten, hmmm, potápač!!
Babka s malym tancuju vecer pri telke ludovky a maly zahlasi: "babka, si tlsta, nemozem ta ani objat" 🙂 🙂 🙂
Pýtala som sa vcera pri odchode zo školy syna (6 rokov), ze kto je najvyšší v ich triede, ze mne sa zdá, ze asi jeho kamarát Jožko a syn ma hneď stopne ze: Nie Jožko, predsa pani učiteľka! 😀
Dala som bratovi pusu a hneď sa utrel,tak mu vravím, ze ešte jednu a tú už nech neutrie, tak mi dal pusu a už zasa sa chcel utrieť tak mu vravím,ze nie a on ale po minúte kuká na mňa s rukou pri ústach a pyta sa: ,,už sa môžem utreť,už ma to svrbí.'' :D som nevedela že pusa môže svrbieť :D
Samko, 7r. : Maminka, som rád, že som sa nenarodil ako baba...lebo keby som bol baba, tak by som musel rodiť a to je nepríjemné... 🙂
A ešte sestra moja, keď bola malá, boli sme na pohrebe. všade ticho a ako sa zjavil kňaz, tak ona vykríkla, Mami, čo tu robí superman? :D mala asi 5 :D
Mamííí,máme cibuľu?..máme,a na čo ju chceš?......do školy,budeme ju pitvať na biologii....tak si nejakú vyber,ale daj,pozriem,aby nebola nahnitá....to by nevadilo,mňa aj zhnité bunky zaujímajú.... 🙂
Mojej najmladšej 3 r. hovorím : poď očešem ťa, máš na hlave vrabčie hniezdo. Odpoveď : nevadí mami, ja vychovám
Naša prváčka povedala pani učiteľke: "Ja nemám súrodencov. Ja mám IBA tri sestry."
Naša 3-ročná má nejako zafixovaný pondelok: Pýtam sa jej: Tinušik ako bolo v škôlke? A tinka: Mami, v pondelok ti poviem. Moja otázka: Čo ste papkali? Jej odpoveď: V pondelok ti poviem. Minule sme boli na pošte, niečo sa jej tam zapáčilo a, že ona si to chce kúpiť. Hovorím jej: Teraz nie Tini, niekedy inokedy. A ona mi hovorí: Dobre, v pondelok prídem a kúpim si to. 🙂
slovna hracka nasej malej - vo francustine - bola : ja som 'pubel' (smetiak), miesto 'plubel' (najkrajsia)
Pytam sa 3r. syna,aky si da jogurt (vanilkovy,jahodovy...) po chvilke ticha povie : alebo bravcovy...
Zabudla som na stoliku male zrkadielko a maly si ho chvilu obzeral.Potom sa isiel hrat a vravi:mami este neschovaj to zrkadlo.
-preco?pytam sa
...ja sa potom este budem pozerat.
-a co budes pozerat?
...ake mam pekne oci...🙂
@alllexis13 no prosto chlap....
Hovorím dnes ráno dcére 4r. : Idem zatopiť do kotla, lebo je zima. Po chvíli sa vrátim a dcera sa má pýta: no čo mama, už si zakotlila? :D
Aj víkend bol bohatý na perly: v piatok som varila rybie filé na masle, ale nemalo veľký úspech, deti nechceli jesť, že smrdí :( poobede sa potom hrali na dvore a išli okolo dcerini kamoši zo škôlky, tak sa dali pri plote do reči. Počúvam tak ich debatu, zrazu sa jeden z chlapcov spýta že čo tu tak smrdí, na čo moja dcéra pohotovo odpovedala: to mojej mame ryba smrdí! :D a hned na druhý deň manzel vyvaral konvicu octom a zas boli u nas deti a padla opäť otázka: čo to smrdí. A neter že to ocot. A na to opäť moja dcéra: to môj. 😀
Hlaska maleho:"Tatino ja som Ti kyval z okna a Ty si ma vobec nepocul !" 😀

Dcérka sa pýtala:
A som starkina vnučka, aj keď nie som vlastná?
Vravím: Áno, si, ako vlastná.
Ona: To je dobre, že nie som od macochy.
🙂