Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
minulý rok sme boli v Bojniciach.išli sme aj tento rok a na hrade Riško(5r):Jéééj,toto si pamätám,tu som minulý rok kakal."(to mal pravdu,ale že si z výletu zapamätá len toto... 😝 )
Dcera, skoro 16 mesiacov, zacala vcera pri ranajkach pistat. Pistala asi 2-3 sekundy, potom si sama dala prst na usta a povedala: psssst!
Skoro sme sa zosulali zo stoliciek 😀
Dnesna vecerna:
Tato: Pod, ideme spat.
Mia: No
Tato: Yes
Mia: Niee
Tato: Ano
Mia: Oxi
Ja: Nai
Mia s povzdychom: Tak ok
So synom,ked mal asi 3-4 roky sme boli u lekarky.Ta sa ma pýtala: Čo mu predpišem, tabletky,alebo sirup? Ja na to ,že ved už je velky,že už može aj tabletku. On medzitym prešiel k lekarkinmu stolu oprel si tam ruku a pyta sa lekarky: A aký je ten sirup? Lekárka že :Dobrý, jahodkový. Matej na to ukázal 2 prsty a vraví: TAk dobre, tak dva emoticon
Dnes som sa prezliekala a maly mi vosiel do izby. Najskor otaeka: preco mame zadok? Po mojej odpovedi dalsia otazka: Mami,preco mas ty uz stary zadok?"
Tak ma potesil. 🙂
V akváriu. "Viki pozri tam sú medúzy." Viki (2r) Jéj mami prosím si jeden medúz ! 🙂
Ihrisko,jeden a pol litrova flasa mineralky a maly smadny. Ukazujem,ako si ma flasu chytit,ako naklonit. Morduje sa chvilu,no napokon zahlasi: Neviem tooo! Som poskodenyyy...
dcerky (3r) sa teraz casto hravaju tak, ze jedna je "babo" a druha "mama". vcera sa snazili zavriet do satnika, ale mali plne ruky hraciek a tak im to neslo, az tomu "babu" napadlo riesenie: "mamaaa! silno nas zatvor" nic.."mamaaa"..nic "velka mamaaa, zatvooor" az som pochopila - velka mama som ja. tak som s rehotom ten satnik zavrela 😀
super mamicky peknem som sa nasmiala.ja mam dvojrocneho syna ale este toho moc nenakeca a tu jeho cinstinu do prekladu nedam.tesim sa ked pridam prispevok. 🙂
Zamyslenie mojej neterky /3 a pol roka/ pri sledovaní rozprávky : "Mami, zoberie si princ princeznú? Za ženu? A potom už nebude mať koňa?" Naznačuje snad, že akonáhle sa chudák princ ožení, už si ani koňa nebude môcť dovoliť? 🙂
hrali sme sa s detmi s legom. pomahala som im postavit domceky. ked uz ma nebavilo sa hrabat v krabici kockami, tak som ju vysipala. mala na mna s uplne vaznou tvarou hovori:
"no ale toto si budes musit upratat moja zlata".
Pridam prihodu spred 20 rokov, ked moja sesternica nastupila do skolky. Priniesla si odtial oblubene slovicko skolkarov: hovno (prepacte prosim vulgarizmus, ale v tom je prave ta pointa), ktore potom casto pouzivala.
Raz sa jej niekto z rodiny pytal: Lenocka, co ste robili v skolke? Odpoved: Hovno.
Dalsia otazka: A co ste mali na obed? Odpoved: Hovno.
Maly dnes prisiel zo skolky trocha spaleny a moja otazka bola...to Vas pani ucitelky v takom horku nechali vonku?nakolko ked je moc horuco,tak su vo vnutri..a maly 3,5r.povedal...nooo nechali a pani ucitelky si kludne sedeli pod stromom v chladku 😀
Raz som dcérke niečo hovorila a ona ma dobre nepočula, tak sa pýta: "mamička, čo?" Na to jej hovorím ja: " nehovorí sa čo, ale prosím. "A ona sa opravila a hovorí: "mamička, prosím čo?" 😀
Maly hovori-v skolke,ked sme isli poobede spinkat,tak som mal susne v nose,ale nevytiahol som si ich,dokazal som spat aj zo susnami 😀 a moja otazka:kam ich utries,ked si ich vytiahnes?a on:utrem ich do koberca,ale len ked p.ucitelka nepozera 😀 😀 3,5r.
Pridam jednu prihodu este z minuleho roka, ale smejeme sa na nej dodnes... Maly mal nieco cez dva roky, akurat zacinal rozpravat. Boli sme sa poprechadzat na jarnom slniecku, konecne sa oteplilo a zacali vyliezat aj vselijake chrobaciky. Lukyho zaujal mravec, ktory sa mu motal pod nohami, chcel si ho lepsie poobzerat, tak mu hovori: Stoj! - Mravec nic, bezi dalej. Stoj! - Zase nic, tak nanho Luky stupil. Najprv sa potesil, ze mravec "zastal", obzeral si ho a ked sa uz dost vynadival, hovori mu: Pod, mravcek! - Samozrejme, ten sa ani nepohol. Maly sa otocil ku mne a zahlasil: Mami, je pokazeny, treba opravit 🙂
Ja: A ty si kto,ako s volaaas?
Misko: Misko
Ja: Aky?
Misko: Milovatelny!
🙂
No pridam aj ja: mala(3 r) ma tak vytocila, ze som zostala stat a pozerala som na nu ako kamenna a s nahnevanym vyrazom na tvari, vydrzala to nejakych 10 sekund a potom mi hovori: a co si zamrzla ?
malej som obliekala pyzamko, cerstvo vyprane, vonave po avivazi a hovorim jej, ze to pyzamko jej krasne vonia a ona na to , ze to vonia po mase 🙂 no usudila som, ze z nej vegetarianka asi nikdy nebude 🙂 🙂
Pridám dva príspevky z dovolenky:
Išli sme po diaľnici popod hrad Beckov, je ho odtiaľ krásne vidieť, tak som už zdiaľky avizovala synovi, že: "Aha, Vilko, pozri, aký hrad." Malý ho ale stále nevidel, až keď sme už boli úplne blízko, asi po siedmom ukázaní zostal chvíľu ticho a potom sklamaným tónom povedal: "Ale to nie je skákací!"
Sedeli sme pred chalupou a kochali sme sa výhľadom a ja hovorím malému: "Vilko, vidíš ten veľký kopec? Ten úplne najväčší zo všetkých? To je Poľana."
"Tento kopec, mama?" spýtal sa syn a ukázal na asi meter vysokú kopu sena kúsok od nás.
Vcerajsia hlaska: Emka, 6 rocna, zjedla uz privela sladkosti a chcela dalsie. Tatino nedovolil a diskusiu ukoncil vetou: "A budes ma posluchat!" Mala na to: "A nebudem! Ja uz som velka a mozem si robit, co ja chcem!"

@jkadankova Jani, hruza s tymi detmi...ja som sa malej napila z flase a povedala mi:Fuj mami, ty si mi oslinila vrchnak, vymen mi ho, inak sa uz nenapijem.... 😀