icon

Podozrenie na sfalšovanie lekárskej správy

magamamka
29. jún 2012

dobrý den, prosím vás ako treba postupovať v prípade že mam podozrenie na sfalšovanie lekarskej správy? dceru prijali do nemocnice s udajným otrasom mozgu ktorý však na zaklade negat. výsledkov nebol potvrdený ale zrazu sa v lekárskej sprave ako potvrdený objavil? mam možnosť jej dať urobiť aj nove vyšetrenie kde jej to dodatočne zistia?

Strana
z4
janie80
29. jún 2012

@anjelicek26 no, ked prebehlo nejake predbezne opatrenie bez pritomnosti rodicov, tak hadam by im mali dat vediet (pisomne akebo nejakym predvolanim), ze maju svoje dieta "odovzdat" docasnM opatrovnikom... Je to cudne... Podla mna si to len vymysleli, aby ju postrasili... 😔

magamamka
autor
29. jún 2012

akurat sme prišli od pravnika.
takže sestra si riadne zavarila. v sprave je hrubým vyznačene že sprava z chirurgie je spochybniteľná , sprava zo psychiatrie " spravanie dieťaťa sa javí ako zmanipulované a jeho výpovede su nejsne vo viacerých bodoch" ..3x exekučné stíhanie zistil pravnik behom 17minut.. okrem iného. a chlapec ktorého sestra dohodila ma zapis v RT za fyzicke napadnutie. sprava od ošetrujuceho dets. lekára: "dieta sa doposial v žiadnom prípade nejavilo ako týrane alebo zanedbávané dieťa".sestre hrozí až 5 rokov za navadzanie a kryve výpovede a dcere polepšovňa v najhoršom pripade alebo hodiny sedenia u psychologa..na dnešne sudne rozhodnutie sa treba odvolať hned ako príde poštou.ale aj tak dakujem mnohým z vás.ideme bojovať dalej a ako sa hovorí "na každeho raz príde" a sestra nesetra momentalne jej nič dobre neprajem..akurat tak fakt dobreho pravnika!

sisaha
29. jún 2012

@magamamka drzim palce, aby to dobre dopadlo a aby dcera čoskoro pochopila, že všetko je robene v jej záujme 😉

aduskatt
29. jún 2012

@magamamka drzim palce, nech to dopadne co najlepsie pre Teba

dejnas
29. jún 2012

@magamamka mne už teraz ostáva rozum stáť.. nechápem, na základe čoho bolo vydané to predbežné opatrenie, ak tam boli takéto listiny - posudok psychiatra, správa do pediatra... 😨
nech to teda dopadne čo najlepšie, nielen pre Teba, ale i pre dcéru... snáď sa spamätá 😔

boska79
29. jún 2012

@magamamka vela sil..

nice202
29. jún 2012

@magamamka akoze, sorry. taketo osobne veci riesit cez net??? keby som mohla, tak by som napisala, ze asi ani vo vasej vychove nebolo nieco v poriadku. kazda minca ma bohuzial!!! 2 strany. to co vy tu popisete, mozme, ale nemusime verit /ani naznakom neuverim/ cele pritiahnute za vlasy. ako nesvojpravne osoby. preco sa vam vasa dcera vyhyba a tak sa sprava a radsej je so setrou? nuz, minimalne na zamyslenie. a to co si sudy a upsvar riesi nie je len tak z brucha. ja tomuto neverim ani makke ň. jeden pohlad na vec je vas, pisete a prikraslujete si tu pravdu. nijak ma to neohurilo, len ostalo horko....a okrem toho setra je sestra, len tak by jej vase dieta nezverili. neverim tohu . bohuzial.cele nejake vymyslene. kludne do mna

tannia87
29. jún 2012

@magamamka drzim palce rodina nerodina dnesna doba je hnusna da sa cakat uz od rodiny kadeco

pitipitipa
29. jún 2012

@nice202 praveze taketo situacie by mali byt zverejnene, aby boli rodicia obozretnejsi...lebo keby som si to neprecitala, nikdy by ma nenapadlo, ze sa take moze stat...a predstav si svete...moze sa stat...pre mna je ponaucenim...
@magamamka drzim palce, nech to dobre dopadne...dcere tie hodiny u psychologa len pomozu...myslim, ze to je nejaka rodinna terapia, aby si rodina nasla cestu k sebe...dufam, ze to zaberie x

strapco13
29. jún 2012

@magamamka drzim palce
sestra si zavarila teda, dceru mas v puberte, je zmanipulovatelna kadekym a kadecim...tie psychlogicke sedenia su namieste...hlavne pre dcerku, nech si najde svoju cestu a samu seba..vy ani sestra jej to neukazete, musi na to prist sama, a niekedy naozaj viac pomoze nezaintersovana osoba s patricnym vzdelanim ako niekto z rodiny, s emociami..plus dieta v puberte je velmi tazky oriesok
zrejme sa tu odohralo vela veci predtym, ze sa dcerka nechala takto zmanipulovat..mozno drobnosti, ktore ste neriersili, lebo sa na prvy pohlad nejavili ako podstatne, alebo boli prekryte akutnejsimi vecami a proste sa to nazbieralo
budete musiet popracovat na obnoveni vztahu s dcerkou..aby ste si zacali nanovo doverovat

sisaha
29. jún 2012

@nice202 ja zasa verim a vies preco? lebo vo svojom okoli mam niekolko pripadov, kedy usporiadana rodina mala problemy s vlastnym pubertalnym deckom, ktore sa iba dostalo do nevhodnej partie... Moja dcera je v puberte - nastastie je celkom rozumna, na rozdiel od niektorych jej spoluziakov, ktorí sa sli hned po vysvedceni opiť.. Nie vzdy je to vychovou, deti su lahko manipulovatelne, podplatitelne a ked sa este do toho pripletie lasky, dovi dopo...idu cez mrtvoly..

strawberry17
29. jún 2012

@magamamka nechcem ti krivdit ale napisem ti moj nazor, tvoj pribeh je nejaky cudny. Vieme len verziu z tvojej strany a nepoculi sme druhu stranu, tvoju dceru, sestru, atd tak tazko sa vyjadrovat. Sama mam skusenosti s tyranim a viem co si rodicia dokazali vymysliet pred policiou, uradmi len aby zakryli tyranie. Tiez uplna detektivka. Kolkokrat by som si zelala taku tetu co by ma zachranila...Takze ktovie ako to bolo. Ked dcera tvrdi, ze ste ju tyrali malo by sa to brat vazne a nie na lahku vahu. Keby sa vsetky tyrane deti brali vazne tak by nebolo tolko tyranych deti. Tiez ma udivuje ze viac chranis synovca nez zdravie svojej dcery. Tot moj nazor, nemusi byt spravny, len chcem poukazat na to, ze vela deti je tyranych a dospeli ich neberu vazne, neveria im, nepomozu im...

strawberry17
30. jún 2012

este mi neda dopisat. Som matka, mam dieta. Keby som ja mala dieta s otrasom mozgu, niekde na psychiatrii, tak by som riesila jeho zdravie, jeho bolacky, a nie diskusiu na koniku ci bola lekarska sprava sfalsovana (neviem si ani prinajmensom predstavit preco by to lekari robili) a zastrajat sa ze dcera skonci v polepsovni a na sestru podavat trestne oznamenie...a stazovat sa tu, ako Vas vsetci podviedli (lekari sfalsovali spravu), socialka Vam neoznamila ze bude sud, sud Vam odobral dieta, dcera Vas obvinuje z tyrania, atd, atd vsetci na druhej strane su podla Vas ti zli, vratane Vasej dcery...

cecil36
30. jún 2012

@nice202 pokecaj so zakladatelkou az ked budes ma dieta v puberte a straaasne zalubene do uplneho idiota. Darmo si hovoris, toto by sa mne nemohlo stat, ved si dieta dobre vychovavam. Omyl!!!! Decko v puberte je uplne ine ako si si ho vychovala. Niektore len docasne, ine trvalo, niektore viac ine menej. Najmä u dievcat byva puberta zlozitejsia, potvrdila mi to kamoska z UPSVAR, ktora je sokovana, ze podstatne viac dievcat ako chlapcov fajci, pije, vulgarne sa sprava....atd. Takze nikdy nehovor nikdy 😉

cecil36
30. jún 2012

@magamamka drzim palce, nech sa to rychlo vyriesi vo vas prospech 🙂

halienka
30. jún 2012

@magamamka som rada, že sa to rozbehlo správnym smerom, teraz už len pevné nervy a všetko snáď dopadne dobre. Pubertiaci sú strašne nevyspytateľní, ja som mala teda miernu pubertu a výborné detstvo aj výborných rodičov, mama bola ako kamarátka, všetko som jej vravela, ale teda v puberte som mala niekoľkokrát zbalený kúfor, že odchádzam 😀 ani nebolo kam, a tie dôvody si už ani nepamätám, určite úplne somariny, no ale s trucu by som odišla keby mi viac preskočilo 😝 Takže viem, že stačí silnejšia puberta a dieťa pomaly ani nemusí mať skutočný dôvod a aj tak urobí hovadinu. Takže tie silácke rečičky niektorých tu si nepripúšťaj 😉 Držím palce, daj vedieť ako to dopadlo 😉 🙂

bodka13
30. jún 2012

@strawberry17 budem citovať z tvojho príspevku o 01:45 dnes "...Ked dcera tvrdi, ze ste ju tyrali malo by sa to brat vazne a nie na lahku vahu...." malo by sa to preveriť z každej strany,ale určite nie hneď uveriť "týranej"dcére....za všetko hovorí aj nedávno medializovaný prípad údajne týraného škôlkara 😉 ...deti si vedia veľmi dobre vykalkulovať,čo je pre ne výhodné 😒 😉
@magamanka...takže ja som za preverenie,a ak si s dcérou nebudete vedieť dať rady treba ju pobaliť a nech sa páči do polepšovne 😉 ...mám známu(susedu),ktorá už inak nevedela 15 ročnú dcéru rešpektovať pravidlá a dohody...najskôr ju dcéra znenávidela,pobudla tam rok a paradoxne vyštudovala sociálnu prácu,aby mohla pomáhať deťom,ktoré sa dostali na nesprávnu cestu -teraz je mame vďačná,že to dokázala urobiť

katja78
30. jún 2012

žeby pubertálny výkon nejakej nezrelej 16-tky si dokázal vymôcť predbežné opatrenie na odnatenie svojim rodičom? 😕 😕 😕 ak by to bola len puberta jednej nevychovanej dievčiny, tak prečo jej naletela jej vlastná teta? či ako treba chápať úlohu tej tety?
ako je možné, že niekoho hospitalizujú pre jednu facku? žeby to nebola len facka?
ak sa rodičia prídu informovať na zdravotný stav svojho hospitalizovaného, nezletilého dieťaťa, tak po ošetrujúcom lekárovi sa zľahne zem? alebo žeby aj sanitári vedeli čítať lekárske správy (a mohli o nich informovať príbuzných)?
len sa pýtam a nejde mi to do hlavy... 😕 😨

sisaha
30. jún 2012

@katja78 tak ja som uz zazila v nemocnici, ze nikde nikoho.. Teta jej zjavne nenaletela, ale ju zacala huckat a zrejme nie je celkom v poriadku. Ja osobne by som s nou prerusila vsetky styky.
No v kazdom pripade, ak toto prehrmi a dievča pochopi, ze to bol nespravny štart do života, tak neskôr sa budu na jej výčinoch smiať všetci spolu 😉

katja78
30. jún 2012

@sisaha - ako na chirurgii, keď sa operuje v službe (hoci aj cez deň), tak sa môže stať, že nikde nikoho... ale sanitár nemá právo nikoho o zdravotnom stave pacienta informovať, ani rodiča!
Teoreticky, ako rodič, ktorý som práve zistil, že moja sestra nahuckala moje pubertálne dieťa voči mne, tak z nemocnice neodídem....

sisaha
1. júl 2012

@katja78 jedna vec je kto ma pravo a kto nie a druhe vec je ludska stranka veci. Ty, keby si videla psychicky rozpolozenych rodicov ako zufalo hladaju niekoho kto im povie viac? Odbila by si ich? Lahko sa rozprava ex post...

katja78
1. júl 2012

@sisaha - presne tak, ak ide o forenzné situácie, tak treba myslieť dopredu, práve preto majú dokonca sestry zakázané informovať príbuzných, to môže spraviť len lekár. Pacient dokonca má právo na to, aby o jeho zdravotnom stave neinformovali nikoho, musí takúto vôľu prejaviť ale skôr, podpísaním v jeho zdravotnej dokumentácii. Ale nezletilé dieťa také právo samozrejme nemá.
Práveže mi prišlo čudné, že ak je hospitalizované takéto dieťa v sprievode svojej príbuznej, ktorá ale nie je rodičom, ani jej dieťa do starostlivosti nie je zverené, tak že sa ošetrujúci lekár nesnažil skontaktovať s rodičmi 😕

rosty
1. júl 2012

takýto vymyslený príbeh som už dávno nečítala @magamamka veci, ktoré opisuješ sú absolútne nereálne, nie je možné, aby ste o predbežnom opatrení, ktorým bola akože Tvoja dcéra zverená Tvojej sestre, absolútne nič nevedeli. Taktiež nie je možné, aby Ťa v nemocnici ako zákonného zástupcu dieťaťa (keďže dcéra nie je plnoletá) neinformovali o jeho zdravotnom stave, a aby dieťa rozkazovalo, koho ku nemu pustia a koho nie!

terezia1
2. júl 2012

toto je nezávideniahodná situácia... a j keď je pravda, že mnohé veci sa zdajú byť "nafúknuté" a nedokončené, môžem potvrdiť, že tieto veci sa stávajú čoraz viac realitou. dotyčná sestra nie je schopná akceptovať fakt, že niekto má normálnu rodinu a normálne problémy, puberťáčka vidí rodičov ako obrovské ťažisko na výlete za novými a nezabudnuteľnými zážitkami a jej teta plná života a skúseností s "normálnym" a príťažlivým životom je pre ňu bohyňou. sama pochádzam zo 4 dievčat a každá sme úplne iná. známi, ktorí nás poznajú by za iných okolností ani neverili, že sme sestry, dokonca by nás nepokladali ani za príbuzné... aby som neodbočovala... sú jedinci, ktorí majú extréme vyvinuté schopnosti manipulovať davom (Hitler, Stalin, Napoleon,...), čo je oproti tomu pubertálny jedinec 😒. mali sme v rodine podobné problémy, avšak nikdy to nezašlo až k súdom alebo na políciu, čo je veľká škoda, možno by moja sestra teraz viedla usporiadaný život....aj ona patrí k ľuďom, ktorí dokážu ovplyvniť a pobalamutiť davy ľudí aj napriek tomu, že nemá dobrú povesť, jednoducho je to sila "osobnosti" a schopnosť manipulácie, dokonca sa jej pri jednej príležitosti podarilo presvedčiť psychologičku s mnohoročnou praxou a psychiatra o tom, že je úplne normálna. vraj to vypláva z ich rozhovoru s ňou, keby ste ju však poznali osobne, myslím tým tak, ako ju poznáme my, vedeli by ste, že to bol majstrovský kúsok...v krátkosti: je patologický klamár, ktorý dokáže sám seba presvedčiť, že klamstvá, ktoré si vymýšľa sú skutočné...je kleptoman, hazardný hráč a arogantný "zlodej". neváhala okradnúť ani rodičov a sestry..toto je len časť z jej života, pretože by sa to tu nezmestilo. som si vedomá toho, že toto nie je príspevok o mojej rodine, ale uvádzam to tu len pre ilustráciu toho, čo všetko človek dokáže, keď je niečím fascinovaný a posadnutý. mladá slečna z príspevku je fascinovaná sladkými rečami svojej tety, ktorá vidí príležitosť ako ublížiť svojej sestre. ľudia nemusia mať skutočný dôvod na to, aby ubližovali druhým, stačí im ich šťastie a ufrflaná 16-tka, aby začali konať. a dôsledky? to ich nezaujíma. no ja osobne by som skutočne neváhala a dcéru by som poslala do polepšovne. namýšľať si, že to rodina zvládne sama nie je na mieste. toto je len začiatok problémov, ktoré nemusia, ale spravidla prerastajú do závažnejších konfliktov. častokrát to rodina neustojí a rozpadá sa. v každom prípade je potrebné absolvovať spoločné rodinné sedenie s odborníkom-psychológom, ktorý pomôže zvládnuť komplikovanú situáciu. a dcéra? tá bude bojovať aj naďalej. ak ostane doma, bude chodiť ofučaná, každému dá pocítiť, že sa na nej spáchala krivda, bude vyskakovať a vykrikovať, že je sama sebe pánom až do doby, pokiaľ nenarazí hlavou na múr; vydarená sestra bude zúriť a obviňovať sestru s manželom zo zanedbanej a nedostatočnej výchovy a postaví sa pozície "spasiteľky" ich dcéry....začarovaný kruh, ktorý nikdy nekončí.....ak sa dcéra dostane do výchovno-nápravného zariadnia, bude pár dní, týždňom naštvaná, ale bude mať dostatok času na to, aby jej všetko prešlo hlavou...dva roky nie je dlhá doba ba to, aby sa mohol človek spoliehať na to, že sa to všetko nejako samo spraví a utrasie, dva roky veľmi krátky čas na to, aby človek bojoval sám za nápravu toho, čo je pokazené, ak sám nevie o čo ide, kde a a kos a stalo, keď sa zamýšľa nad otázkou "chybnej" výchovy. sama mám dve deti a vidím, že každé je iné aj keď sa ich snažíme vychovávať rovnako, jednoducho to v dnešnej dobe nie je možné. KLAME TEN, KTO TVRDÍ, ŽE SVOJE DIEŤA VYCHOVAL DOBRE, NO PRAVDU VRAVÍ TEN, KTO TVRDÍ, ŽE UROBIL VŠETKO, ČO BOLO V JEHO SILÁCH, ABY SVOJE DIEŤA VYCHOVAL NAJLEPŠIE AKO VEDEL. držím prsty všetkým, ktorí svoje deti vychovávajú najlepšie ako vedia a uvedomujú si svoju bezmocnosť vo výchove 😉

Strana
z4