Podozrenie na sfalšovanie lekárskej správy
dobrý den, prosím vás ako treba postupovať v prípade že mam podozrenie na sfalšovanie lekarskej správy? dceru prijali do nemocnice s udajným otrasom mozgu ktorý však na zaklade negat. výsledkov nebol potvrdený ale zrazu sa v lekárskej sprave ako potvrdený objavil? mam možnosť jej dať urobiť aj nove vyšetrenie kde jej to dodatočne zistia?
vraj to bol daky rýchly sud aby dceru mohli prepustit z nemocnice..ale nič sme o tom nevedeli pokial nezavolali z nemocnice
volali sme hned pani zo socialky a ta nam to potvrdila
Inak taketo podobne bolo v nitre, dcerenka si vymyslela ze ju rodicia tyraju...neviem ci aj neobtazuje otec... isla byvat inam, otca do vysetrovacky dali, mama zrela na psychiatra.... potom sa priznala, ze si to vymyslela.... a to jej len nechceli nieco dovolit..... 😅
To je nejaky divoky zapad toto... 😅 sud alebo akekolvek konanie bez pritomnosti rodicov? Ved ste jej zakonni zastupcovia... vsade musi byt rodic, kde sa rozhoduje o jeho dietati... 😕
@janie80 - nejake predcasne opatrenie moze prebehnut aj bez rodicov, pokial su prave oni obvineny z tyrania.
@magamamka fúúú, hrozná situácia, sociálka je asi povinná urýchlene konať ak je podozrenie na zanedbanie alebo týranie, aj keď nepotvrdené, takže je možné, že prebehlo nejaké rýchle konanie, ale určite sa to bude aj s vami dodatočne riešiť. Takže hlavne kľud a teraz by som povedala, že akurát čo môžeš robiť, je začať zhŕňať dôkazy na lajdáckosť, manipulatívnosť a nespoľahlivosť tvojej sestry, každopádne sa teraz vyhni nejakým výpadom, či už slovným, vyhrážkam alebo dačomu takému, všetko by to mohlo byť použité proti tebe! Dôkazy proti sestre predložíš na skutočnom súde ak k nemu dôjde. Pani so sociálky nehovorila aký bude teraz postup? Čo sa bude diať? Čo môžeš ty ako matka v tejto situácii spraviť? Ja sa teda v paragrafoch nevyznám, takže v tom neporadím. Ale pani zo sociálky by vás mala informovať, dokedy má platnosť to jednanie, kde bola dočasne vaša dcéra prisúdená tvojej sestre, či sá dá nejako proti tomu odvolať, či môžte navštevovať dcéru atď. Dcéra určite ani nevie čo činí, nevie kde je sever, komu má veriť a čo robiť, je evidentne pobalamutená sestrou, takže žiadny nátlak by som na ňu teraz nerobila, ak chceš pred ňou prejaviť nejakú emóciu tak skôr žiaľ a ľútosť ako hnev. Ale asi ju treba nechať, je to postupne dôjde čo spôsobila. No a čo so sestrou? Tak tú by som teraz vôbec nekontaktovala, udať ju za nactiutŕhanie môžeš aj po vyriešení celej tejto záležitosti, ktorá ti bude potom k dobru keď sa ukáže pravda.
Ako to s tym otrasom mozgu...nechce sa mi verit, ze by ho mala z jednej facky, nech bola akakolvek silna. To by ju musel smarit o stenu. Ciste divadlo nic viac.
kludne to mohlo byt predbezne opatrenie tam sa rodicia nemuseli volat a je pravplatne a vykonatelne ihned... da sa aj do 24 hodin ...
no ja neviem.... ako osobne by som sa na trestne oznamenie vykaslala ... ale okamzite by som nahlasila ze ma strateny obciansky preukaz ... prevencia pred podvodom odcestovanim, nahlasila stratu pasu a dala na socialku podnet ze chce vycestovat ... to nesmie ak je tam predbezko o zvereni.. dajte si preverit toho chalana... trebars aj sukromym detektivom... a nalezy na socialku... po predbezku bude riadne konanie a tam sa uvidi ... ale v kazdom pripade pevne nervy a trpezlivost ine asi nepomoze
@magamamka ked nie si zaintresovana co sa tyka daneho problemu,ktory momentalne mate tazko sa ti bude nieco vybavovat a dokazovat...ja na tvojom mieste by som hned vyhladala dobreho pravnika,on uz bude vediet ako postupovat aby dal veci na pravu mieru 😉
a suhlas s @maznacik007
@magamamka fuuuuha, silne kafe, ale nieco podobne sa stalo u nas v dedine, takze ti verim, ze je to tazke. Ja nechcem strasit, ale neda sa nejak zistit, ci nahodou ta tvoja podarena sestra neberie od toho chlapa nejake peniaze za to, ze mu dohodila mladu žabu? ked si pisala, ze ma exekutora na krku a podobne... To ma len tak napadlo, lebo dnes je vsetko mozno... to by ju mohli asi aj obvinit z kupliarstva, ale to je asi tazke dokazat.... Na tvojom mieste prve co urobim je, ze si najmem dobreho pravnika, keby som sa aj zadlzit mala... No a kolko bude dcera na tej psychiatrii? Ono keby sa s nou psychiater porozpraval, mal s nou nejake pravidelne sedenia, mozno by to pomohlo... Prajem ti hlavne pevne nervy a mnoho sil, dieta v puberte a v dnesnej dobe... Hlavu hore, drzim palce...
Vopred sorry, ale toto mi príde vtipné....budem čítať ďalej.... ak napíšem otázku, popíšem všetko, aby a vedeli súvislosti, lebo inak to nedáva zmysel.
@anjelicek26 ale mi nerikej, ze kdyby uz i neco takoveho bylo, ze predbezne opatreni soudu bez rodicu, ze by tem rodicum aspon nedali vedet.... 😕
@czechzuzanaba - mozno dali pisomne a maju to zajtra v poste? Ja fakt neviem, cudne to veru je.
právnika treba,lebo sa zamotáš a dcéra zle dopadne 😒 a manžela by som poslala za oným 28 r chlapom,nech dá dcére pokoj,dospelá nie je....
z celeho vyplyva-predbezne a preventivni opatreni-odebrani nezletile od rodicu.socialka i policie funguje v techto pripadech at uz vymyslenych ci ne,velmi pohotove-ochrana mladistve....urady funguji primo v nemocnici,vola jej osetrujici lekar pri podezreni,ktere nemusi byt ani zatim potvrzene,jedna se o prevenci....
AkO zakonzervujem deti, aby nedosli do puberty? :/ ktovie co nas caka.....
@magamamka okamžite si nájdite právnika, veci treba vedieť správne riešiť po právnej stránka, s chladnou hlavou - a právnika dobrého. Ak je to pravda - poriadne dávajte pozor na to, čo podpisujete, čo kde poviete, čo kde napíšete - žiadne výhražné sms, reči, výbuchy hnevu - "ja ho zabijem" a podobne, žiadne vyhrážanie - nič, čo by na súde mohlo byť použité proti Vám.
Všetko riešiť písomne, žiadať písomné potvrdenia...
Neviem, či to bolo predbežné opatrenie súdu - my sme ho zatiaľ dávali kôli neplateniu nejakých vecí - kde sme vedeli dokázať, že hrozí akútne nebezpečenstvo, že ten človek potopí firmu a podobne....predbežko sa vydáva rýchlo, a dotyčnému príde len rozhodnutie (ale musia byť sakra dobré podklady, aby to súd nezamietol)
Neviem, či stačí na predbežko - aby súd zveril dieťa do dočasnej starostlivosti niekomu inému, lekárska správa, kde je ak diagnóza uvedený otras mozgu, ale myslím, že je to dostatočný dôvod.
Takže ešte raz - právnik a byť obozretý na každom kroku, v každom slove, pri každom podpise - a to bez srandy!
Všetko si poriadne zdokumentujte, aby ste svoju pravdu vedeli dokázať na súde - napr. od toho sanitára, čo Vám povedal tie info - vypýtať adresu a meno, alebo ísť za ním, napísať, čo povedal na papier, ako prehlásenie, nech on paličkovým písmom napíše svoje meno a hodí podpis.
Otras mozgu sa na ct ani na mr ani na rtg neda dokazat. Otras mozgu je subor priznakov ktore zhodni lekar. Ak je nieco na vyssie uvedenych vys.metodach, tak sa to popise nie ako otras mozgu ale ako nejake poranenie. Otras mozgu moze vznikat postupne a teda sa nemusi potvrdit hned. Otras mozgu sa predpoklada ak nastalo napr.: kratkodobe bezvedomie, nauzea, vracanie, nepamatanie si na dej pred urazom alebo tesne po atd.....Sfalsovanie spravy...No neviem. Falsovat sa da vsetko. V sprave su uvedene komplet vysetrenie aj krvne aj neurologicke ktore urcite robili aj popisa vysetreni ktore boli robene a teda ct, mr, rtg....To by si niekto musel dat sakra namahu. Nervrdim, ze to nie je nemozne. Pre cloveka, ktory sa rozumie problematicke jednoduche...
😝
netvrdim, ze som naj rodic na svete a ze mne sa taketo nieco nemoze stat, no pokial by malo moje dieta 16, a segra sa mi javi ako nepredvidatelny a nezodpovedny zivel, tak ju s nou nikam nepustim a toboz nie niekam do hotela na dovolenku !!!!
A este som tu necitala vyjadrenie dcery ohladne starostlivosti rodicov....mozno by sme sa divili....
Chce to nieco viac, nez len jednostranny popis udalosti...a na to sme tu vsetci kratki aby sme dokazali pomoct, nakolko je zrejme, ze ani jedna z nas netusi, ci "radi" tej "spravnej" strane....
@magamamka uff tazka puberta, ale ja, ked si spomeniem na moju, tak amen.... prajem ti vela stastia, a ked naozaj sud prebehol, co neviem, tak urcite sa mozete odvolat ste rodicia, a tvoja sestra je asi trosku dost nzodpovedna, tak nechapem, ze by jej ju prisudili, a este ma napadlo, synovec nie je sestrin syn, ze by sa Vam chcela pomstit, ze ste sa starali, a mozno vas ma radcej ako svoju mamu, do toho moc nevydim, ale za chvilu niekolko rokov prejde a dcera bude mat osemnast, asi by som sa uz teraz pripravovala na jej rozlucku, lebo asi este bude kvietok, no ale snad vyrastie z toho, mne to trvalo velmi dlho, ale podarilo sa, ale to nie je k tejto teme, tak som radcej ticho, xixi rodinu a dospievajuce deti su rozne, a aj problemy, hlavu hore, a ked je to uz naozaj tak, mozno by som jej aj z trucu zbalal tasku, ked ste najhorsi, a sestra ked je taka ako pises, za chvilu od nej bude utekat, mozno ju aj frajer okasle, ked si uziju, a jej nic ine neostane iba sa opytat, tych najhorsich rodicov, ci
sa moze vratit, prezila som nieco podobne na vlastnej situacii, asi budete este dlho ty zly, tak sa obrnte.... 😉
som citala skoro vsetko - jak zo zleho filmu... toto nechcem nikdy zazit!
@magamamka no este ma napadlo, asi tiez nie ste svaty, nikto a doba je rychla, nikto nema casna nic, a potom je neskoro, ale ked som pochopila dcera je na psychiatrii, co vobec nemusi byt vazne chora, len to nezvlada, tak skor, ci neskor by som sa skontaktovala zo psychologom, alebo psychiatrom, lebo sami si asi nepomozete, co je uplne normalne, v takejto situacii, a je lepsie si naist cas na odbornika, ako doma plakat, a polemizovat, a ked sa to vsetko utrasie, mozno ti budu aj viac zapadat veci, preco to je spravanie je take a take, a chyby budete riesit v rodine, prajem vela trpezlivosti a pohody... 😵

možno to nebol súd ale nejaké konanie alebo čo, kým sa to nevysvetlí..keď mladá povedala že rodičia ju týrajú, tak ich takto "oddelili"..alebo asi tak..nie? teda ja nie som právnik, len si to tak predstavujem nejako..