icon

Podvedené manželky a milenky

enilora
31. jan 2010

Začala som túto tému a dúfam že v nej nezostanem sama...Ak sú medzi vami také ktoré sa snažia nejako zabudnúť ,odpustiť vyrovnať sa s neverou partnera ..sem sa. 🙂 🙂 Alebo možno uvažujete nad rozvodom ale čosi ich pri tom svojom manželovi stále drží ...a neviete ako ďalej sem sa 🙂 🙂
Tiež ak ste milenkou...nebojte sa prísť medzi nás chcem poznať aj druhý pohlad na neveru ako ten svoj.
Nechcem nikoho súdiť ..veď ako sa hovorí nikdy nehovor nikdy 😝 😝 😝

orlovka
2. nov 2011

@bruna7 budem len teoretizovať, lebo som niečo také na vlastnej koži nezažila, ale mnohé podobné áno...takže keď sa niečo takéhoto zo strany partnera stane, je to podraz a bolí to...zvykneme to rozoberať zo všetkých strán a hľadať príčiny...my ženy často v sebe...načo?...nerobme to!...muži to nerobia a majú ľahší život...veď aj ten tvoj to rieši hrubou čiarou...preňho nie je dôležitá príčina, ale následok...a ten si mu dala pocítiť...prežil si druhú pubertu, prišla si mu na to, dala si mu najavo, že mu to tolerovať nebudeš a že ťa stratí...ukázala si, že na ňom nie si závislá...máš svoje bývanie a svoje financie...aj deti sú na tvojej strane...čo má on?...vedomie, že ste mu prišli na poklesok, vedomie, že nie je najdôležitejší a strach, že môže prísť ešte o viac...o svoj kľud, domov a aj o TEBA....ak žijete ako milenci, je to pre teba najväčší dôkaz, že po tebe túži a asi že ťa aj miluje...osvoj si myšlienku, že svet nie je taký, aký sa navonok javí, ale ako ho vo svojom vnútri prežívame...ty z tejto situácie môžeš len vyťažiť...je milý, pozorný, viac si ťa váži, intímne ho máš pri sebe....každý robíme chyby, za deň aj niekoľko krát...ale chyby nás posúvajú, lebo nás aj niečo naučia...takže ty nie si na vine, za to čo urobil...možno si urobila nejakú chybu, ale to je jeho problém, že to nezvládol...v podstate on urobil chybu obrovskú...a vyzerá to, že sa poučil...chyby by sme si mali odpúšťať, ak ich ten druhý ľutuje a naozaj sa im vyhýba...ale tým nechcem povedať, že keď odpustíš, že sa vrátiš tam, kde si bola pred tým...nie, odpustíš mu len tú chybu, lebo to bola chyba a nič viac...len chyba, ktorú už nesmie nikdy zopakovať...druhá šanca sa nedáva...treba mu to aj takto tvrdo a otvorene povedať...muži otvorenosť chápu a aj oceňujú, lebo im dáva návod, čo majú vlastne urobiť...potom to urobia a sú spokojní, že zvládli danú úlohu k spokojnosti...chce hrubú čiaru?...dobre urobíte hrubú čiaru a začnete odznova....a naozaj začnite odznova...spomeň si, čo na vás bolo fajn na začiatku...a nech si aj on spomenie...deti už máte veľké, tak teraz žite slobodne...vy dvaja...načo sa zožieraš?...si žiadaná svojim mužom...tak si to začni vychutnávať...pomaličky, po krôčikoch...a hlavne tak, nech sa on snaží....potom mu budeš chutiť (a nie len telesne) stále

bruna7
2. nov 2011

@orlovka Ďakujem. To som potrebovala počuť. Cítim to tiež presne tak, len som to nevedela pomenovať. Vieš, on vedel, že ak ma podvedie, o mňa príde. Vedel to celý život. On bol môj prvý a doteraz jediný. Podrazil a skoro ma stratil. Vie, že to je jeho posledná šanca, povedala som mu to dosť jasne. Teším sa z prítomnosti, ľúbi ma, to cítim, zmenil sa veľmi. A ja som tiež získala slobodu, ktorú som pri ňom veľmi postrádala. On ma totiž prestal ľúbiť, on ma už len vlastnil. Už to nechcem nikdy zažiť tú neschopnosť.

alenka600
2. nov 2011

@bruna7 Jaaaaaj....zistila si mu to, tak zrazu chce urobit za tym ciaru? A keby si to nezistila, tak pokracuje dalej? Nechcem Ta zbytocne huckat proti nemu a hovorit Ti, ze odidd od neho a kasli nanho a tak, lebo to sa lahucko hovori a tazko realizuje.
Ja osobne jednoducho na take neverim. Jednorazova nevera je jedna vec (v ziadnom pripade nehovorim, ze to treba tolerovat, alebo ze je to OK!!!!!!!!!!!!je to proste len o sexe), dlhodoba milenka je vztah.
Aku ma teraz Tvoj muz motivaciu aby to neurobil znova? Ked sa k nemu vratis tak bude vediet, ze si nieco vytrpel a teraz ma zas co chcel mat. Pises, ze vedel, ze ked Ta podvedie, tak o Teba pride. No a podviedol Ta.....
Hovorim, nechcem Ta huckat proti nemu!!!!! Len si treba naliat cisteho vina a premysliet si negativa aj pozitiva.

bruna7
2. nov 2011

@alenka600 máš pravdu, ak by som to nezistila, pokračovalo by to. Preto sa pýtam, môže sa človek zmeniť, poučiť sa a začať si vážiť toho, koho nenávidel? A akú má motiváciu, aby to neurobil znova? Vraj ho svojou láskou porážam. Ja sa snažím o úplne nový začiatok, o úplne nový vzťah. Oddelene, s láskou.

bruna7
2. nov 2011

@alenka600 A ešte jedna vec. Neviem, či to bola dlhodobá milenka, neviem, či bola jediná, neviem ako dlho, neviem nič. Ale myslím si, že nebola jediná, bola to bokovka viackrát a ako dlho? Neviem. Nechce riešiť minulosť a ja sa preto bojím budúcnosti. Ostalo veľa nevysvetleného, nevypovedaného. Len moje domnienky.

cyra
2. nov 2011

@bruna7 neverim, ze sa clovek dokaze zmenit...ak podviedol raz, urobi to znovu, ak bude mat prilezitost...ja osobne by som neveru neodpustila nikdy...a uz vôbec by som nedokazala s tym clovekom dalej spavat...mozno este tak existovat vedla seba kvôli detom, ale to je tiez hovadina...ale su zeny, ktore dokazu odpustit a zacat odznova..dokonca poznam aj take, ktore tvrdia, ze to ich vztah utuzilo...ja na take bohuzial neverim...ale tebe drzim palce

bruna7
2. nov 2011

@cyra myslela som si presne to čo Ty. 2 mesiace som bola rozhodnutá. A vidíš, dnes je všetko iné. Neľutujem, ale mám strach z budúcnosti. Zažila si niečo podobné? Lebo až keď to človek zažije na vlastnwj koži, dokáže pochopiť niekoho iného.

cyra
2. nov 2011

@bruna7 ano, zazila..tiez som bola podvadzana, aj ked môj pribeh je trochu iny, pisala som tu o tom....pises,ze on vedel, ze ak ta podvedie, ze o teba pride....a aj napriek tomu to urobil!!!!!! toto hovori za vsetko...

alenka600
2. nov 2011

@bruna7
1.Verim, ze existuju pripady, kedy sa muz (alebo zena, ak ide o otocene garde) naozaj zmenia. Ale takych pripadov je minimum.
2. Nechce sa bavit o minulosti? Ake elegantne a lahke riesenie.....
3. Pri nevere je casto najhorsie to, ze ten co podviedol, ten sa nejako vezie, ale "vyzrat" a spracovat to musi podvedeny. To akoze nechce sa bavit o minulosti urobme hrubu ciaru ved dolezita je buducnost?
4. Ako vlastne dokazal, ze sa nieco zmenilo? Neda sa povedat, ze teraz musi 4 mesiace trpiet a potom to uz bolelo dostatocne a vec je vybavena. To nie. Ale Ty mas pochybnosti, Ty trpis, necitis sa v tej situacii ista. Mas sa znova otvorit a riskovat, lebo on ma pocit, ze uz by ste sa mohli uzmierit?
5. Si schopna odpustit?
6. V zivote nie je ziadna garancia. Mozno bude naozaj sekat dobrotu. Si schopna sa s tym vyrovnat aj ked dobrotu sekat nebude?
7. Co je pre Teba bolestnejsie - stratit ho teraz, alebo riziko toho, ze to urobi znova?
8. Existuje aj ta moznost, ze s nim budes zit dalej, ale budes si zit akoby sama svoj zivot? Akoze ano, som s Tebou, varim Ti, chodime spolu na nakupy napr. ale srdce Ti uz neotvorim?

Veru mas to tazke. Ktokolvek Ti da nejaku konkretnu radu - bude to velmi subjektivne. Ja neviem co by som urobila, vzdy som svojim byvalym, alebo mojmu terajsiemu hovorila, ze sakra ak uz si nevie udrzat zapnute nohavice, tak nech to z ucty ku mne urobi tak, ze to nezistim (najradsej mam este takych, co sa priznaju - svedomiu ulahcia a na druheho hodia to trapneie 🙂. Polozila som Ti vela otazok, lebo mnohokrat je v otazke uz aj samotna odpoved. A tu musis najst Ty sama, lebo kazdy z nas je iy. Drz sa!!!! A dufam, ze vam to dopadne nejako harmoniky a on bud tou svetlou vynimkou 🙂

bruna7
2. nov 2011

@alenka600 na začiatku som chcela pocut jeho priznanie. Nedočkala som sa. Nechce riesit minulost a ja neiem, ci je to spravne. Povedal mi,ze raz by sa chcel so mnou o tom v klude porozpravat. Ja sa toho bojim, ale viem, ze by sme o tom rozpravat. Ale ako sa budem citit potom, neviem. A ak mi cokolvek povie,bude klamat, alebo nebude a ja mu este neverim. Tie otazky sa mi velmi pacia, niekam ma dufam posunu, musim rozmyšlat.

esterasa
2. nov 2011

Ahojte , mna môj ex podviedol len raz ale to bol koniec všetkého čo napáchal ... čo mi narobil zbalila som sa a odišla .... ani jeho priznania som sa nedočkala smial sa mi do ksichtu .... najlepšie bolo , že ma podviedol s mojou vtedy kamarátkou 😒

twinflame
3. nov 2011

@bruna7 ak svojho manžela ešte miluješ, daj mu šancu. Veď to, že nevera, ktorú ten druhý oľutuje a zároveň sa vylepší pôvodný vzťah môže znamenať novú šancu je známa vec. Ja by som (ak na to je u teba odvaha) prestala počúvať pochybovačné názory (či bola táto milenka jediná, ako dlho to trvalo, urobí to ešte raz), skúsila by som nepátrať po podrobnostiach a dala vzťahu ešte šancu. Buď to vzťah utuží alebo pôjdete nadobro od seba.

ani3012
3. nov 2011

@riana12 a ? Si si všimla,že tému sme dávno uzavreli a že som sa jej ospravedlnila ? Toto si mohla napísať aj do IP a nie ma sem ťahať 😀

tanja61
3. nov 2011

@soldi to je dobre ze ste spolu a vztah je pevnejsi ale ako tu odznelo kym niesu vo vztahu deti je to jednoduchsie...vacsinou citam ako sa zeny stazuju lebo chlap natrafil na inu a ta bola intriganka ale este som nepocula ze ten moj chlap musi byt tiez ked sa na to dal?povacsine vela podvedenych zien kritizuje len zeny pre ktore ich chlap podviedol a svojho tkzv.dobreho partnera si nadalej brania vetami ved on vlastne je tak dobry chlap ale ta mrcha mi ho ukradla 😀 a osobne si myslim ked nastane v partnerstve problem nazvany nevera tam je problem uz v samotnom vztahu pretoze keby bol vztah pevny tak by sa to stat nemalo ale sme len ludia a kazdy ma pravo na chybu......ale ked sa chlap nespameta ani s jednej chyby zrejme ju nelutuje.....v tvojom pripade to skoncilo dobre 😉

bruna7
3. nov 2011

@twinflame šancu som mu už dala. Len si prajem, aby to uz prestalo tak velmi boliet a aby som prestala na to vsetko mysliet.

maminuska
3. nov 2011

@bruna7 to chce čas, more času

alenka600
3. nov 2011

@esterasa To je hrozne :( Musela si byt fakt silna na taky krok, a na druhej strane nechapem ako sa Ti este mohol aj vysmiat :( hrozne

adrear
4. nov 2011

@alenka600 ked tak nad tym rozmyslam, tak asi pocas tehotenstva. Bol v rekonvalescencii po uraze a prave vtedy sa vratil po roku do prace. Asi potreboval zmenu aj v inej oblasti 😖 ..Hned po mesiaci v praci pivny "vylet"- byvame od jeho prace cca100km, prave vtedy som mala ultrazvukovy termin, kam mal ist so mnou, piva /teda ak to bolo pivo/ sa vsak nebol ochotny vzdat, tak mi dal bohovsky navrh - pojde so mnou na gynu a potom sa vrati do BA/na to pivo/ ved je to na hlavu 😒 a nech po mne nechce aby som uverila, ze chlap je ochotny pre pivo prejazdit 300 km za den a nasledujuci den ide zasa do prace.To, ze mame doma este 4 rocne dievcatko asi zabudol. Smutne, ak v tom aj nieje zenska/i ked o tom pochybujem/, tak na nas asi riadne z vysoka kasle. Je mi z toho smutno a strasne luto, ze porodim dalsie dieta do takejto situacie.

adrear
4. nov 2011

@katy1979 - v podvedomi citim, ze mam pravdu o tom, ze sa nieco deje, ale ked oni tak hovadsky racionalne argumentuju/muzi/, ze vzdy som ten, co sa myli iba ja. On si je vedomy, ze dokonale okolo seba kali vodu, je pravda, ze sa nemam coho chytit a ze sa nic nedozviem,teda ak je co. K comu je to dobre, ja sa stresujem, stresujem svoje nenarodene dieta a svoju dcerku a on, on sa mi mozno smeje do tvare. Nemate niektora vestecku gulu 😉 .

katy1979
4. nov 2011

@adrear no nemame. popravde neries to, aj ked sa to neda. mne tak segra raz povedala ze kebyze riesi taketo veci tak ju asi drbne. ale garantujem ti ze tvoje podvedomie sa urcite nemyli. len oni su prechcany. daj tomu cas urcite prides na to o co ide. on obcas zabudne nieco vymazat ci schovat. ale aj tak sa len trapis a trapis.

dankajuskova
4. nov 2011

@alenka600 mne presne to spravil moj,presne to co pises,tiez som chcela vysvetlenie a pocut pravdu ale odpoved bola ze naco sa rypat v minulosti,....chlapske kecy,stale to iste.

vejula
4. nov 2011

@bruna7 ach, myslim že ťa chapem, ako tu bolesť. Manžel ma nepodviedol, ale viem že aj ovela väčšie banality ktore sa v našom vzťahu vyskytnu velmi preživam. Hlavne čo sa tyka mojho vnutorneho spojenia s nim, resp. jeho narušenia... Neviem ti poradiť, lebo sama by som bola nešťastna. Vnutorne už s tym človekom zrejme nikdy nebudeš tak spojena ako doteraz. Ale držim ti palce aby si sa rozhodla tak aby tebe bolo najlepšie. Ja viem že sa citiš hlavne vnutorne podvedena, že on bol jediny muž ktoremu si dala a on to takto hnusne zneužil. Ja by som mu to dala asi viac pocitiť, dokonca ani neviem ako by som bola schopna s nim fungovať. Ale určite mu daj pocitiť že už nikdy ti nebude taky blizky ako pred tou neverou. Nech vie o čo prišiel

alenka600
4. nov 2011

@adrear To je take strasne smutne :(
Muzi maju ine priority a chapem, ze ist na pivo moze byt pre muza dolezitejsie ako sa nam zenam zda, ale ako sama pises - stovky kilometrov???
Velmi mi je luto Tvojej situacie, lebo da sa bojovat, ked obaja chcu, ked su nejake emocie. Ale ked druha strana hra mrtvu rybu a tvari sa, ze sa NIC nedeje, tak Ty sa mozes pokrajat a neprides na nic. Sustred sa na svoje deticky pokial je to mozne a jeho skus pustit z hlavy. (Lahka rada, tazka realizacia, ja viem. Moja mamina sa takto trapi uz 40 rokov - oco sa tvari, ze je absolutne vsetko v poriadku, ale je k nej chladny a ona mu moze vyvarat a kupovat oblubene knihy a neviem co, ale naraza len na chladnu sklenenu stenu - vidi co je za tou stenou, ale nemoze cez nu preestrcit ruku)

alenka600
4. nov 2011

@dankajuskova Ja uplne nechapem, kde k tomu zoberu odvahu a pravo. Ja by som sa hanbila nieco take povedat. Ved to je inymi slovami - "uzil som si, ale nechce sa mi o tom uz hovorit a od Teba ocakavam, ze bud chces ist dalej alebo nie". Ale ved podvedena strana potrebuje prave tu situaciu nejako pochopit, porozumiet, uistit.

bruna7
4. nov 2011

@vejula ako mu to mam dat pocitit, najlepsie je medzi nami, ked sa tvarim, ze sa nic nedeje, vtedy je zlaty, mily. akonahle podrypnem, urazi sa a je to este horsie. teraz sa tvari ako zamilovany. ale dokedy?

alenka600
4. nov 2011

@bruna7 Nemozem si pomoct, ale mne sa to nezda.... On urobil zasadnu, ale absolutne zasadnu chybu a teraz to hadze na Tvoju stranu, ze Ty sa s tym mas sama vyrovnat? A este on sa uraza? Jasne ze sa netreba rypat v detailoch typu "aka bola?", ale sakra obrazne povedane prehnane do extremu - mal by kolenacky za Tebou chodit...
Nehovori zo mna nenavist, ani zla skusenost, nevztahujem to len na muzov, ale rovnako aj na zeny.....len nemam ruzove okuliare ...

dankajuskova
4. nov 2011

@alenka600 no ja som o tom svojom pribehu pisala na inej diskusii,a fakt som bola blba ja som to chcela zachranit a on medzi tym sa stretaval s nou,teraz uz maju cez mesiac vztah,mne povedal ze ma uz nemiluje a budeme sa rozvadzat.neviem kde nato berie pravo,ale aj tak by som chcela vediet pravdu preco ma tahal za nos a spraval sa ku mne jak ku obycajnej spine,aj ked viem ze to bude bolestive.

alenka600
4. nov 2011

@dankajuskova to je cele hrozne hrozne hrozneee :(

dankajuskova
4. nov 2011

no co uz musim sa s tym vysporiadat a ist dalej,najviac co ma stve je ze po tyzdni co sa k nej nastahoval si tam vzal dceru pokial som ja bola v praci,ale to uz asi neovplyvnim a stretavat sa s nou asi aj tak bude.

alenka600
4. nov 2011

@dankajuskova Velmi Ti drzim palce aby si sa s tym co najrychlejsie vyrovnala