Podvedené manželky a milenky
Začala som túto tému a dúfam že v nej nezostanem sama...Ak sú medzi vami také ktoré sa snažia nejako zabudnúť ,odpustiť vyrovnať sa s neverou partnera ..sem sa. 🙂 🙂 Alebo možno uvažujete nad rozvodom ale čosi ich pri tom svojom manželovi stále drží ...a neviete ako ďalej sem sa 🙂 🙂
Tiež ak ste milenkou...nebojte sa prísť medzi nás chcem poznať aj druhý pohlad na neveru ako ten svoj.
Nechcem nikoho súdiť ..veď ako sa hovorí nikdy nehovor nikdy 😝 😝 😝
@alice107 no ono ide o to že moj manžel išiel presne podla zakona aj spolu s pravnikom a oni mu stale tvrdili že niečo nesplnil. Najnovšie maju požiadavku že mus mať odpracovane v poradenskej činnosti(preto pracuje v poradni) ale musi byť zamestnaný v zdravotnictve. PRičom jedina oblasť ohladom poradenstva je v tej poradni a pod zdravotnictvom nič take nieje. Tak musi zas rozmyšlať ako spraviť aby sa vtesnal do ich kriterii.
A prečo nepracujem? Planovali sme druhe dieťa, ktore sa podarilo, ako my niesme naroční a po tom druhom dieťati sme proste tužili s tym, že to tych par mesiacov prežijeme. Druha vec je ta, že ja som hned po škole otehotnela, a nemam sa kde vratiť. A neviem kde by ma zamestnali s malym 2 ročnym dieťaťom bez praxe v takejto dobe. Takže sme si povedali, že radšej odrodim deti a potom pôjdem pracovať, ako to kuskovať.... KEd vlastne ani bohvieake možnosti na pracu ani nič....
@vejula a co na to hovori jeho pravnik?podla zakona na vykon povolania psychologa ako samostatnej zarobkovej cinnosti musi mat licencou podla jednej zo 4 specializacii v ktorej ma vzdelanie a prax.
takze ty si ani este nikde nepracovala?no vies,s dvoma detmi bez praxe ta nikto nezamestna. to je jasne.ak,tak len na smeny ako upratovacku.a aj do buducnosti to bude tazke.vedomosti,co si nadobudla uz budu zastarale.aprax ziadna.s detmi si absolutne bez praxe a patricnej odbornosti pre zamestnavatela nezaujimava.a staze s 2maddetmi si budes moct dsovolit len pre sobrej financnej situacii.ak budes musiet stazovat zadarmo alebo za minmalny plat.ak vobec.
ja viem,ze na vychode nie je tolko moznosti.preto ma prekvapuje,ze ste skor riesili deti ako zazemie.tu ani nejde o to,ze ste nenarocni.ale o moznosti.medzi ne patri aj pracovna mobilita.v zapadnom svete ludia idu za pracou.najskor maju pracu,potom riesia byvanie a.potom az maju deti.teda ti,co tam nechcu zit so soc.davok. 😉
tvoj manzel si vzal na seba velke susto zodpovednosti.a este ani on nema dostatocne pracovne zazemie.a uz ma velke zaväzky.z mojej praxe viem,ze len malo manzelstiev taketo situacie ustoji.drzim place,by ste to ustali.skutocne.
@alice107 dakujem za podporu.... ISto viem že to bude velmi ťažke sa zamestnať, preto rozmyšlame o rôznych alternativach do buducnosti. MAme taku viziu, kedže manžel momentalne už 3 roky vybavuje a vysporiadava pozemky ktore by mohli byť zdrojom priijmov. Nie len predajom ale rozmyšlame že tieto pozemky zužitkujeme... Celkom dufame že nam naše plany vyjdu. My totiž do buducna planujeme stavať dom, ked popredame nejake pozemky a predali by sme tento jednoizbak. A na ostatnych pozemkoch planujeme niečo robiť vo väčšom... Ved uvidime. Su to len plany, ale mne to pride celkom realne, a ak človek chce a zatne sa (a v tom je moj manžel odbronik 😀 😀 ) tak to môže vyjsť..
A ano viem že to asi vyzera byť take unahlene najprv deti a potom praca. Ale pravdupovediac. MAm v okoli tolko parov, ktore presne najprv praca dom a teraz sa im nedari babo už roky, a sami hovoria, že keby vedeli, tak prehodnotia svoje spravanie. Že teraz im je cele to zazemie a tie peniaze na prt, ked to nemaju pre koho využivať. Dvom stači ozaj aj ten jednoizbak... Takže som si povedala, kym sme mladí a plodní budeme mať deti, aby sme si v 30 - 35 hlavu o mur nebuchali ked sa nam nebude dariť otehotnieť
@alice107 len mala matematicka uvaha. Kedze pre pracujuceho, vystudovaneho cloveka bude rodicovska investicia, teda energia ktoru vynalozia rodicia na splodenie a vychovu, vysoka, je vyhodnejsie mat len jedneho potomka a o toho sa dokladne starat. Kdezto pre nepracujuceho, s ledva ukoncenou povinnou dochadzkou je rodicovska investicia velmi nizka, bude takyto investovat do kvantity a nie kvality. Z toho ze zodpovedny par si povie ze bude mat len jedno dieta neskor a jeho vychove da vela, vznikne to, ze po 50 rokoch tu bude polovicne mnozstvo tych do ktorych rodicia investovali...z 10 parov zostane len desat kusov....ked rodicia zomru. Kdezto ti co maju nastavene podmienky na to, aby naozaj nemuseli vela investovat, budu v akom pocte ked jeden taky par bude mat miesto jedneho dietata 8 a viac potomkov? Priemerne IQ kednej aj druhej skupiny je zname, a nie je v tom ziaden rasizmus. Rovnako tak
@alice107 len mala matematicka uvaha. Kedze pre pracujuceho, vystudovaneho cloveka bude rodicovska investicia, teda energia ktoru vynalozia rodicia na splodenie a vychovu, vysoka, je vyhodnejsie mat len jedneho potomka a o toho sa dokladne starat. Kdezto pre nepracujuceho, s ledva ukoncenou povinnou dochadzkou je rodicovska investicia velmi nizka, bude takyto investovat do kvantity a nie kvality. Z toho ze zodpovedny par si povie ze bude mat len jedno dieta neskor a jeho vychove da vela, vznikne to, ze po 50 rokoch tu bude polovicne mnozstvo tych do ktorych rodicia investovali...z 10 parov zostane len desat kusov....ked rodicia zomru. Kdezto ti co maju nastavene podmienky na to, aby naozaj nemuseli vela investovat, budu v akom pocte ked jeden taky par bude mat miesto jedneho dietata 8 a viac potomkov? Priemerne IQ jednej aj druhej skupiny je zname. Takze mne taketo spravanie hlavne na zapade pripada sebecke a NEzodpovedne...
@vejula nech sa vam vsetky aj podnikatelske plany vydaria 😉 vies kazdy ma nastavene tie zivotne priority inak.aj pocit zodpovednosti.dvom moze stacit na zaciatok jednoizbovy byt.preco nie.start je niekedy narocny.ale dvom.vy uz ste traja a si tehotna.ved vies,ze aj pre tie stiesnene podmienky mate problemy.priviest dieta treba do urcitych podmienok.inak kvalitu zivota to poznaci.viac ci menej.tak ako to s tym budikom .ono sa moze zdat,ze je to malickost.ale ked sa pozrieme na to lepsie tak co vidime?dieta nema vlastnu izbu.vlastny priestor.aj uplne male deti potrebuju urcity zovotny priestor.v zap.eu je uplne prirodzene,ze uz male deti maju samostatnu izbu.a vidim,ze to v ziadnom pripade na ich pohode a stasti neubera.ked nie su vedla rodicov.ale maju urcite sukromie a hlavne pokoj.a rodicia tiez. a plodnost nie je len o veku.ved vies.
mat deti za kazdu cenu nie je dobre.aj k voli tym detom.
@sissmiss a prave aj o tom to je.ti ludia co ich spominas maju castokrat nizke iq.ak si napisala.nemaju vychovu k zodpovednosti.preto ani nevedia posudit,co ich deti potrebuju.a take potom su aj tie deti.a kruh sa uzatvara.to co robia oni je sebecke.
nie zodpovedni ludia aj v zapadnej spolocnosti.ti prave nerodia deti do zlych a nevyhovujucich podmienok.aj k voli tym detom.
je mozne,ze tie ine etnika budu prevazovat .ale ak sa pozrieme do historie napr iklad JAR.tam beloske obyvatelsvo bolo v minorite.a predsa sa malo lepsie. pretoze vytvaralo aj v minorite velky narodny produkt.a ta majotita nie. a system bol nastaveny tak,ze soc.davky boli take,aby sa dali zneuzivat minimalne.
a to musi robit aj sk spolocnost. aj ta zapadna.prestat s podporovanim tych,co nepracuju zrusit akekolvek soc.davky.okrem chorych a nevladnych.ale ozaj nevladnych.podporit viac poistovanie na sukromnej baze. a stimulovat tych,co sa snazia.
potom bude jedno,ci ti budu v minorite.
ja osobne aj ludia co poznam v okruhu mojej spolocnosti preferuju mat deti,ked im mozu dat podmienky na rozvoj.a aj sebe.
maju deti aj vo vyssom veku.a tie deti su stastne,uspesne aj v zivote potom.ako ti rodicia.
vsetko je o tom,ako kto ma nastavene zivotne hodnoty .
@alice107 Ďakujem za prianie.... je to važne otazka pohladu na vec. Najneskôr v septembri už ideme byvať do väčšieho takže priestoru bude viac.. Určite že su problemy, ktore vyplyvaju z toho že mame menej priestoru - budik rano, telka večer... Ale proste ak by som mala rozhodnuť ešte raz či mať dieťa hned po škole, tak sa rozhodnem rovnako ako pred 3 rokmi. JA citim že nam to dalo ovela viac ako zobralo. Čo sa tyka priestoru dieťaťa, je možne že by mu bolo lepšie vo velkom byte, ale z mojho pohladu to nieje až tak važna vec, ktora by nejako vyrazne ovplyvnovala jeho pohodu.
Druha vec je ta, že citim, že mam vek na materstvo... vôBEC SI NEVIEM Ppredstaviť mať prve dieťa v tridsiatke. Ved aj biologicky je to dane že ludia su najplodnejší do 25 a po 30 plodnosť už dosť vyrazne klesa. Chcem si deti užiť ako mlada mamička, chcem aby oni mali mamičku, ktora je ešte plna energie a vitality... Neviem či je na dobro veci toto posuvanie veku prvorodičiek. Viem je tak nastavený system, ale nieje to nič pre mna. Ja si radšej odkrutim možno aj ťažšie obdobie a po 30 budem mať deti odrodene, odkojene a ja budem mať ešte kopu času na pracu. PRoste mi to takto viac vyhovuje, ako naopak. A s manželom sme sa na tom zhodli....
Tak aj ja vam napisem svoj pribeh,mozno sa mi troska ulavi ked sa vykecam.My sme s priatelom spolu 4roky a naoko dokonalu rodinu.Neraz som sa stretla s tym ze mi ludia povedali ze mozem byt hrda na svojho partnera.No vsetko je klam.
Ked som otehotnela bol taky stastny,plakal,sluboval mi ze sa o nas postara.Mal predsa v tom case 30rokov a po dietati tuzil.
No ako dni bezalijeho zaujem opadaval.ANi do jednej poradne ma nezaviezol,ani na jednom vysetreni so mnou nebol.Vraj je unaveny a radsej si doma oddychne.ZIadne spolocne nakupovanie vybavicky,este aj kocik som sama zhanala.Ked som mu to vytkla tak mi len odvrkol ze riesim debiliny ktore su nepodstatne.
So mnou travil stale menej casu,naopak kazdu noc travil na internete.Najskor som u to vykrikovala ze niekedy aj do 5rana pri tom sedi a rano vstava do roboty.Postupne uz radsej zaspaval v obyvacke.
Prisiel den porodu,on sa zase tvaril ako najstastnejsi otec na svete.Mal predsa vytuzenu dcerku.No cly cas v porodnici som mala take cudne tusenie ze nieco nie je v poriadku,nieco sa deje.CCa po tyzdni ked som uz prisla domov som nakukla partnerovi do mobiu.Viem ze som to nemala robit ale bol vo mne cervik pochybnosti a potrebovala som sa uistit ze bud ma inu alebo nie.Nasla som sms o tom ako mu chyba,ako rada by bola teraz s nim a bla bla.Dokonca aj nejake nahe foto tam mal.No nemusim zdoraznovat ze sa mi tym doslova zrutil svet.Tyzdnova dcera a neverny partner ktory si uzival ked som ja bola v porodnici.Prosil ma aby som u dala este sancu..a ja sprosta som mu ju dala.Chvilu sa snazil,bol mily,pozorny,staral sa o malu.Ale aj to ho preslo.A zase sa opakoval klasicky scenar.Cele noci na internete,zo spalne sa zase odstahoval lebo vraj ho rusi v noci detsky plac,kazdy den od rana do vecera v robote.Zase mal milenku a zistila som to dost blbym sposobom.Jeden den mu prislo predvolanie na policiu.Nevedeli sme o co sa jedna takze som bola zvedava co mi povie ked sa vrati.Volal mi odtial s placom ze ma podviedol a ta slecinka(ma 16rokov)ho udala za vyhrazanie.Parada ze?Aby toho nebolo malo opat som mu nasla teraz na nete konverzacie s roznymi zenskymi ktorym mota hlavu....Poviem vam pravdu..my sme od porodu(10mesiacov)ani raz spolu nespali pretoze ma odmietal..ale o ine mal zaujem ...Ani raz nebol s dcerou vonka niekde na prechadzke,uplne mi to pripada ako keby sa za svoju rodinu hanbil..A teraz riesim dilemu ci aspon kvoli malej ostat alebo to zbalit
@11nika11 určite sa zbaliť. JE to chrapun, nema v sebe kusok hrdosti, spava s deťmi čo maju ledva občiansky. Odid, zabudni a prajem ti aby si našla človeka, ktorý bude stať za to, ktorý bude milovať tvoju dcerku a mať o nu väčší zaujem ako biologicky otec, ktorý je len obyčajny sebec a hnusny uchyl
@11nika11 kvoli malej? preco? aky profit ma z toho mala? Ak by bol vzorny otec a mizerny manzel este by som pochopila dilemu. Ale suknickar, zda sa chronicky, prihliadnuc k mnozstvu zien ktorym mota hlavu ako pises, tri milenky potvrdene pocas par mesiacov a neuspokojovanie tvojich potrieb, ignoracia otcovstva a partnerstva...aj by si mala vsimla ze spolu nezijete?
@11nika11 Nika, nemáš dôvod na takúto dilemu, malá je malilinká, otca ani nepozná, ostávať pre dieťa, o tom môžeš uvažovať, keď je dieťa väčšie, muž skvelý otec... v Tvojom príbehu nie je z toho nič.. nemáš dôvod s ním viac ostávať, dala si druhú šancu, opakovalo sa to, čo predtým...opakovala sa nevera.. a bude sa opakovať zas.. jediné, čo dosiahneš, ak s ním ostaneš, bude jeho vedomie, že si môže robiť čo chce, že vždy odpustíš, že si Ťa netreba vážiť... chceš žiť v takom vzťahu?
Baby dakujem za povzbudenie.Ked teraz tak nad tym rozmyslam,mate pravdu
@11nika11 cica, mala si ho zbalit a na tu policiu mu doniest kufre... policajtom povedat ze nech si ho nechaju. Dufam ze si uvedomujes ze ta cica s ktorou ta podviedol mala 16 rokov... ved to je este dieta...
ruky od neho prech... zelam ti vela stastia a nic nelutuj 🙂 po case bude urcite dobre
ak ma chalan 20r, 16 rocna prenho urcite nie je dieta. Ak ma 40 a preferuje holky tesne nad 15, tak tam by bol aj iny problem. Takto je "len" suknickar a nepripraveny na zodpovedny vztah
Ahojte dievčatá,
potrebujem radu. mám dlhoročného kamaráta. som normálne vydatá, šťastne vydatá. manžel o ňom vie, síce nie veľa lebo sa nepýta. ale, nastala nepríjemná situácia. tento kamarát má priateľku, tri roky. neviem čo jej povedal ale ona mi začala vypisovať hlúpe smsky a osočovať ma. pritom sa naozaj nikdy medzi nami nič nestalo. za tie roky sa stalo, že sme mali akože narážku na seba, ale vždy len zo srandy a nič viac. neviem čo mám s tou babou robiť. už som hovorila aj s ním, aj jej som niečo povedala, manželovi tiež spomenula. ale.. ona je na mňa stále agresívnejšia. predpokladám, že majú medzi sebou problémy, lebo on tiež nie je svätý, ale zase odtiaľ potiaľ...
@11nika11 posli ho do...,sliapni na krk za vyzivne,a nech sa kur..i niekde inde,podviedol, raz,podvedie furt,nemas za cim plakat,este nachytas nejaku chorobu 😒 po tych
"hereckach",ked si ho nahodou v ramci odpustania este pripustis k telu 😒 , si mlada,silna,partnera si najdes aj s malou,je vela chlapov,ktorym nevadi,ze uz dieta partnerka ma.. 😉
@pavlinamr myslim, ze keby si jej napisala poslednu dôraznu sms-ku, aby prestala so svojimi vyfabulovanymi predstavami a este raz jej zopakovala ze ta kamarat nezaujima, ze mas spokojny vztah a netuzis po inom...,tak hadam pochopi a ak nie, tak jej pohroz navstevou policie..To by ju uz mohlo zastavit
ahojte dievcata.Tak manzel sa rozkyval ,podal ziadost o rozvod a ja cakam co mi pridu papiere.

@vejula ja viem,ze konkurencia v podobnych povolaniach je velka.sukromny psycholog ponuka urcite sluzby.tak ako napriklad advokat.a selekcia bude podla kvality poskytovanych sluzieb.trh to vyselektuje.teda zdravy trh. a tie podmienky cim maju vyssiu uroven,tym lepsie .pre psychologov aj pre ich klientov. aj co sa tyka cien a podmienok.to musis brat takto.aj v zapadnych krajinach musis na stazi pracovat za darmo,alebo za symbolicku odmenu.ja v pravnej kancelarii som to robila tiez .s tym treba pocitat.to nie je len na sk.a niekedy je staz dolezita podmienka prave aj pre to studium.alebo je to velke plus.ja to poznam z praxe.takze viem.
ja som vedela,ze staz nie je zamestnanie.ani som to nebrala ako moznost prijmu.ale ako moznost nacerpat skusenosti.a .a to je niekedy na nezaplatenie. 😉ak vsak manzel ma podozrenie,ze podmienky nie su ´´koser´´ nech sa oficialne ohradi.tam niet co vahat.predpokladam,ze pises o komore.takze ak tam niekto robi nieco ´´nekale´´,treba aby sa manzel branil.
toto bolo sice tiez od temy,ale tak nejako to spolu suvisi.aj s manzelstvom a chovanim partnerov. 😉
tvoj manzel ma dve prace.tak sa mu nesmies ani v najmensom cudovat,ze vo vasej nevyhovujucej situacii od teba ziada pochopenie pre urcite veci.ty mozes mat len taky komfort,aky ti ponuka vasa situacia.
len mi nejde do hlavy ako vysokoskolky vzdelany psycholog tvoju ulohu v domacnosti neberie spolocensky rovnako hodnotnu ako inu pracu.alebo je to len o tom ze on je ozaj presvedceny,ze ty doma mas urcite moznosti ktore on v tych zamestnaniach nema./ vstavanie a nemoznost znovu spat,relax,co on v pracach nemoze a pod/
mozem sa pytat,preco ty v danej vasej situacii nepracujes?vies keby moj manzel bol v podonej .situacii na stazi,tak ja by som isla urcite pracovat a podrzala ho na ten cas .
ty nechces pracovat?poznam rodiny,co manzelkya v takejto situacii pracovala hned po porode dietata.a manzelovi umoznovala start do kariery.a potom sa im to vratilo.
co sa mna tyka,tak ja by som urcite nezila z uspor.ale isla pracovat.hoci aj na ten cas len,ked manzel nastartuje svoju karieru a zacne zarabat primerane.
ked moj manzel robil atestaciu na uni ,tak bolo pre mna prirodzene,ze som bola pripravena niest zodpovednost tak,aby manzel nebol zatazovany neumerne.pre jeho vlastne pohodlie a dobro.a to iste robil manzel,ked ja som bola na stazi.
teraz vidim,ze uz cakate dalsie dietatko..blahozelam. 🙂
mate obaja co robit,aby ste to ustali.ja by som toto v zivote neurobila.to musism napisat.
ty si este poistena podla stareho zakona?nie ten novy balik,co je teraz v platnosti?.ak aj ano,materska aj ked vyhodna je len pol roka.dieta vsak musis zivit este dlho.manzel nema plny uvazok s prace.chce studopvat.berie si hypouver.ty nepracujes.budete 4 clenna rodina.uf!mozem sa spytat,uvedomujes si,ze beriete na seba velku zodpovednost a riziko?manzel bude velmi zatazeny.
no nech to ustojite.lebo nemate vela priestoru na manevrovanie.