icon

Podvod na bazoši

lusy2011
15. mar 2017

Ahojte chcela by som Vas aspon takto upozornit na podvodnicku na ktoru som natrafila nedavno predavala cestovnu postielku kedze slo o 25 e n.a. policii nevedia s tym nic urobit peniaze dostala na ucet
SK6202000000001353700373 aspon takto cislo uctu ostatne ma vsetko falosne pripadne akby sa niekto nasiel kto posielaltiez na tento ucet nech pise. . .

weronickaxx
7. dec 2017

Dievčatá poposielajte telefonne čisla prosim : ja som mala ‭0908 132 674‬ katarína sa volala

swwan
7. dec 2017

Ja som reagovala na inzerát na bazar.sk,číslo neuvedené meno Hana,mesto svidník,email: hanka maresova89

jjaannaa24
8. dec 2017

oni s tým presne počítajú, že to nikto nedotiahne dokonca a tak si takto veselo zarábajú. Dúfam, že sa mi podarí zistiť na nich kontak 😠 potom ich uverejním na všetkých sociálnych sieťach !

jjaannaa24
8. dec 2017

Admin na bazoši je asi padnutý na hlavu, keď je toľko sťažovateľov na tohto majiteľa čísla účtu, že nespolupracuje sám od seba s políciou. Ja som im písala a odpoveď bola že ich to mrzí.....Poradila som im aby si zriadili na stránke aspoň blacklist -...... a nič......Ľahostajný prístup - však im z vrecka nikto neukradol peniaze.

swwan
8. dec 2017

Tiež som písala adminovi na bazosi,odpisal mi,že mám kontaktovať políciu,neviem,načo potom pýtajú overené tel. číslo pri pridavani inzerátu.

novana
8. dec 2017

@jjaannaa24, okráda nielen o peniaze. Fotografie tovaru, ktorý predáva, sú ukradnuté z MK, z toho vyplýva, že je tu registrovaná...

swwan
8. dec 2017

Áno,máte pravdu,postielka,ktoru som chcela,predáva jedna pani tu na MK

adaasek
13. dec 2017

Som tiež nútená zdieľať informácie o podvodných kupujúcich, predávam cez Bazoš bicykel, 2-krát ma kontaktovali cez sms a ďalej sme konverzáciu viedli cez emaily v anglickom jazyku, chceli mi previesť peniaze na Paypal účet s tým, že mi tam poslali 500e aj za poštovné, ktoré som od nich ani nežiadala, ale háčik bol v tom, že som poštovné mala vopred uhradiť cez Western Union v sume 155e a odoslať doklad o zaplatení na paypal, po čom sa mi mala suma 500e uhradiť, no to už mi začalo poriadne smrdieť a napísala som im nato, čo si o tom myslím, po čom ma už viac krát nekontaktovali. Aby ste si mohli dať aj vy na nich pozor, zdieľam tu ich emaily: Marvin Eastmond Marvin.Eastmond@hotmail.com a Katherine Jamm katherinejamm@outlook.com katherinejamm@gmail.com. Dávajte pozor na takéto rôzne zahraničné emaily a smsky, bolo by veľmi jednoduché naletieť im!!!

weronickaxx
14. dec 2017

Super, ja uz som sa poučila, a nezmamemu už peniaze neposielam, firmu si preverím na zrsr, orsr, popripade telefonne čislo, ičo, adresu. Už som pár krát našla také firmy s veľmi dobrými cenami ale mali háčik... bez iča...predpokladám že kazda firma by mala mat ičo.. no. A čo sa týka zahraničných tak to už vobec nič neobjednávam, max tak česká republika. Inak nič👍

miricaaa
Autor odpoveď zmazal
mirkavic
16. feb 2018

a prave preto nakupujem a predavam radsej tu na MK...vidim aj hodnotenia a to u mna boduje...mam zopar inzeratov na bazosi ale ludia su jak vymlety s prepacenim...napisem konkretne dajme tomu 3 otazky a oni mi nevedia odpovedat ani na 2 sa mi rozum niekedy pozastavuje nad mentalitou nasich spoluobcanov 😈 a kazdy tam chce na dobierku...ja takto uz neposielam kedze som prerobila uz cez 15€ kedze sa niekomu neraci prevziat si balik 😈 ale s tym zaplatenim vopred aspon postovneho to nieje zly napad, budem to asi takto ziadat kto nechce vopred plnu sumu...skoda ze ma to nenapadlo skor 😅

carmen238
16. feb 2018

Baby veď keď ste poslali ma účet tak vo výpise z banky musíte mať uvedené meno komu peniaze odišli a keďže je vás viac tak môžte podať hromadné trestnè oznámenie, treba sa spojiť, dať na papier vaše mená a sumy a podať na polícii lebo inak v tom bude pokračovať a okradne viac ľudí

martina398
16. feb 2018

@lusy2011 treba urobit jednu vec ist do banky povedat ze si tam poslala omylom peniaze na ten ucet... Banka vyzve svojho klienta o vratenie sumy tebe... Stym ze ak ich nevrati posle kompletnu adresu o majitelovi uctu tebe. Tento postup u nas zabral

barbie1234
1. mar 2018

@lusy2011 Ján som dnes poslala tiež na postieľku, musíme toho podvodníka nájsť !

barbie1234
1. mar 2018

@martina398 a platili ste niečo banke zato ?

martina398
2. mar 2018
zuzanka.zuzu
2. mar 2018

@martina398 ktorá banka to bola a kedy to bolo? lebo teraz sa menili cenníky bánk a pýtajú za reklamáciu 5€

martina398
2. mar 2018

Tatrabanka rok dozadu

lubkaurm
2. mar 2018

@martina398 ano, takto postupuje banka - dostanes sa k udajom majitela uctu

zenaajmama
2. mar 2018

A mňa tu išli ukameňovať keď som napisala na svôj profil, že peniaze dopredu nepošlem!!!!pošlem poštovné,alebo menšiu zálohu ale nie celú sumu! Trh robia kupujuce 😉 Hociako sa mi tá vec páči, jednoducho dopredu nezaplatim a hotovo.

klaudia_kaja
2. mar 2018

Pre toto radšej preferujem posielanie poštou alebo osobný odber. Netreba veriť cudzím ľuďom. Ale im sa to všetko vráti.

lucinkabs
2. mar 2018

Ja cez bazos nikdy už nič nekúpim ale zase tu cez MK kúpim určite keďže si môžem prečítať hodnotenia na danú osobu bez hodnotení nekupujeme nikdy....

kubkovamama
2. mar 2018

Tiež sa pripájam,cez bazos som natrafila na podobnú "osobu". Na FB Anička Andulka z NMnV. Je asi vo všetkých bazarovych skupinách na FB,tu na MK už som ju nenasla.Predavala po dcérke,asi 10 kočíkov,pýta peniaze vopred,potom,že jej neprišli,potom nemá čas poslat,alebo muž má vážnu nehodu-to pýtala odo mňa peniaze na vlak do nemocnice,lebo on chudák umiera a nemá na cestu za nim.😁Ešte mi vynadala aká som necitliva,keď som odmietla.Na ďalší týždeň s ním bola na dovolenke-chlap umierajúci zato vysmiaty na fotkách v plnom zdraví.😉 Nechápem tieto ťapy,matky,že vôbec im to skrsne v ich chorých hlavách.

petrofka
2. mar 2018

Ved poslite na ucet sumu za postovne a ostatné na dobierku..

barbie1234
2. mar 2018

Strašne niečo, posledný krát som takto poslala, 25€ v čudu je 🤦‍♀️

05ada
2. mar 2018
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

Musim sa pridat k tejto diskusii. Aj ja mam v poslednej dobe zle skusenosti z bazosom. Stale mi chodi na telefon aj do mailu, aby som poslala verifikacny kod aj ked som tam nevkladala ziadny inzerat. Ked som to poslala adminovi tak mi potvrdil, ze je to fake sms a email. Potom slubil, ze zablokuje cislo coma obtazovalo a zablokoval ale moj telefon. Musela som mu napisat aby ma odblokoval, co urobil ale fake emaily a sms chodia stale. Nie som si ista ale maju v pravidlach, ze poskytuje info policii. Pre mna neurobili nic, co by mi pomohlo a ako tu citam ani tam tak lahko nakupovat nebudem.

gyurusiova
2. mar 2018

@weronickaxx Áno každá firma musí mať IČO aj DIČ aj keď nie je platcom DPH.

colormoda
2. mar 2018

Mne sa to stalo pred okom m šla som do banky na uvedené číslo účtu zaslala par centov a tak mi povedali aj majiteľa účtu - bol uvedené na transakcii. Potom som šla na políciu a podala už na konkrétnu osobu trestné oznámenie. Neskôr mi prišlo ze bola predvolana......ťahalo sa to pol roka ale peňazí som sa "nedočkala"

eila88
2. mar 2018

Mojmu manzelovi sa toto stalo cca 8 rokov dozadu. Niekto tak predaval mobil. Spojili sa, podali hromadne trestne oznamenie, tahalo sa to 6 rokov az nakoniec musel ist vypovedat na sud na druhy koniec republiky. Chlap sedi,peniaze teda nema a ani sa nevratia a trovy ako cestovne a usla mzda mu sud uz tiez dlhuje 1,5roka.

mlil77
2. mar 2018

Ja som bola tu na modrom koník o klamala ženská tam mala asi 3 dobre hodnotenia, peniaze som poslala a viac sa neozvala chvalabohu šlo len o 5 e ale keď každého takto oklame tak si zarobí mrcha jedna.... Toto že každý len peniaze vopred a cudzí človek... Najferovejsie by bolo platiť stále fakt len za postu vopred a ostatné na dobierku, ved ani v obchode to tak nefunguje že prv zaplatíš a potom kúpiš.... Hlavne kupujúceho by mali na tom trvať a predávajúce sa prispôsobiť len na seba pozerajú ale to ze ja tovar nemusím dostať už je im jedno, ja už viac peniaze nikomu vopred neposielam ani nebudem