Porazí ma zo susedovho psa
Ahojte. Máte prosím niekto skúsenosť? Bývame na dedine,v menších bytovkách,v každej sú 3byty. K ním prislúchajú pozemky. Sused vo vedľajšom vchode má psa na prízemí vonku, priviazaneho k reťazi, pes celé dni keď sused nieje doma zavýja a šteka,momentálne aj teraz o 23.40. Sused je čudák a ani sa nezdravime,nemáme žiadne vzťahy,ma ešte dcéru- pubertiacku. Jemu sa veľmi prihovárať nechcem,nakoľko je starší takze pochybujem že by sa vôbec chcel púšťať do debaty alebo urobiť nejaké opatrenia,a nechcem s nikým konflikty. Mám 2.5r syna a pes často zavýja aj cez deň,takze mi maly nechce zaspať,chvalabohu ja s mužom chodíme spávať neskoro,ale je to príšerne otravne. Človek chce mat v piatok večer kľud a nejaký ignorant si psa priviaže na reťaz a s prepacenim ma môžte bozat,nech ho tam poráža,však on je v robote. Mladá asi niekde vonku. Už predtým boli problémy,že mu pes z tej reťaze utekal takmer každý deň a nejak sa dostal cez plot,stále v skupine ktorú mame na fb bolo že behá po ulici a ľudia sa boja. Viem niečo spraviť,hlásiť anonymne na obec alebo niečo take? Vopred ďakujem za odpovede
Ok, a teraz co akoze moze človek urobiť ak ma ustekaneho psa na dvore? Ma ho dat utratiť? Ak ten pes utekal retaz je podla môjho nazoru ta najlepsia moznost. Ale Retaz neretaz s tym nic nemá. Ty riesis stekot a on bude stekat aj bez nej. Lebo podla diskusie by sme so susedmi na seba len policiu volali a sťažnosti písali (áno už aj sťažnosť na kohúta sme tu u nas mali od jedného výmyselnika) . Nerozumiem celkom ako velmi to moze byt u vas počuť to mate pod oknom? Preco sa bojíš ist za susedom? Ale Potom na obec pojdes? Lebo je viac akommozne ze tam vas pozvú mozno aj naraz... Normalne by som za nim poslala v kľude manžela na pokec, ci nie je nejaká moznost ako psa utíšiť. Vonku máloktorý pes "vobec" nesteka, proste je tam kopec podnetov.
@marca12 zanedbanie, nie reťaz. To je rozdiel.
kontaktuj obecný úrad. Každá obec má mať nejaké VZN, ktoré upravuje podmienky a držanie psov v danej obci.
Ľudia majú nevychovaných psov a pokladajú za normu, že pes breše na každého kto sa okolo obšmietne. Moja skúsenosť, že hlavne v obciach, ľudia majú v sebe vžité, že čím pes viac breše, tým viac stráži. A ešte ich na to upozorniť a oheň na streche. Mám sama tú skúsenosť.
Ja by som tomu pánovi povedala, že Ti to vadí, následne kontaktovala obecný úrad.
@simca06022011 ja si myslím, že autorka píše o psovi čo steká neustále.. každý pes steká, ale nie je normálne aby to robil celý deň.. my sme tiež psíčkari, moji susedia z každej strany sú psíčkari.. samozrejme každý pes či maly, či veľký steká v akejkoľvek hodine, ale nie len tak a stále.. mali sme tu aj psa, čo celé dni knucal a zavyjal alebo stekal. To sa nedalo hodiť na to, že je to prirodzené, to nebolo normálne a naozaj som mala pocit že sa zbláznim.. našťastie to si sami majitelia uvedomili že niečo musia urobiť a urobili.. človek čo si nechá celý deň priviazaneho na reťazi a pes celé dni zavyja/steká to nie je normálne a naozaj ma zaráza ak to tak niekto vidí..
Moji psi stekajú, ak ide niekto okolo.. keďže bývame oproti tescu niekto je tu stále a ja ich kludnim.. Keď sme preč a oni ostanú doma, sú vnútri.. nevidim dôvod nevšímať si svojho psa ak celé dni vystekuje..
@jana_eyre_2 ja netvrdim, ze to neriešit, nevsimat si, len treba sa na to pozrieť sj z iného hľadiska. Treba ist normlane za susedom a dohovoriť mu. Môj pes je taký ako vás. Tiež je pre môj klud vnútri ale bolo obdobie ked proste ostal priviazaný a bol v bude... A teda vidim ze proste vonku on nema pokoj, sleduje kazdy list, kopec zvierat a steká o dušu... Kolkokrat som musela vybehnut v noci na balkon a okriknut ho aby siel ns miesto... Je to proste na nervy stekajuci pes, to uzna každý 😂 aj keby to bola len hodina denne.. Plus je to aj zvyku. Ked sme sa sem nasťahovali par rokov som fungovala každú noc...
A inak z riešenia problémov so susedmi vidim (hlavne starsimi) ze ohananie sa policiou a paragrafmi este viac hroti situaciu a nemusi pomoct a pokazianza úplne susedske vztahy, tak treba tonist riešiť inak najskor.
@simca06022011 tak nech si ho vezme dnu do bytu
@aliaray1 ale to neznamená že je prechodne obdobie že moze byť na reťazy a hotovo, reťaz mußí mať min.2.5 metra, musí mať otočnú krabínku, nastavyteľný obojok, zateplenú búdu, musí byť denne púšťaný, veterinárne ošetrenÿ, denne čerstvá voda a jedlo. Často sa odoberajú psy na reťaziach aj keď je prechodbé obdobie lebo večšina najiteľov čo dajú psa na reťaz tak sa o nich nestará
Normalny človek nedá psa na reťaz preto si nemyslím že pomôže nejaky dohovor
@dollyzv asi si Nepochopila príspevok 🙂 pes nemá byť co na retazi
Ja by som sa možno začala báť keby ten pes začal rozprávať. Ja osobne mám huskyho ktorí zavýja aj keď som pri ňom, proste je to jeho spôsob dorozumievania. U nás na dedine štekajú a zavijajú snáď všetky psy. Proste jeden začne a už sa pridávajú aj ostatné.Ale hold to je život dediny. Nepáči sa ti choď do mesta, tam budeš počuť hluk áut do 22 a čo urobíš udáš ich že rušia nočný kľud? 😂🤣
@zianahollyna autorka nebyva na dedine v hornej dolnej dom vedla domu, ale v nizkopodlaznej bytovke kde im susedov pes uviazany na retazi ustavicne brese den noc.
My mame tiez sibirsku husky a zaujimave je, ze ani nebrese a ani nezavija, nerobi bordel a ani nezdrha...a to bez ohladu na to ci psy vedla ano alebo ci ide niekto okolo. A nie sme jedini koho pes nevyvadza. Mame v okoli psy, ktore rucia, ale v celej radovej casti domov ani jeden nebrese permanentne ci bez priciny a nie su na retazi. A v noci vsetci zalezeni spia.

@aliaray1 Ale ved ja nepisem o zakone. Ja pisem o tom,ze baby z utulku uz roky odoberaju psov,ktore su na retaziach a vykazuju znamky zanedbania,takisto upozornuju majitelov psov,ktori sa nedostatocne staraju o psov.