icon

Porekadlo - nenechávať kočík doma, kým sa nenarodí dieta

romik39
1. júl 2022

Ahojte žienky ,
Ako ste boli na tom vy s porekadlom nenechávať kočík doma kým sa narodí babo . ?? My ho moc nechceme niekde davat . A polovica nám hovorí tam druha inak . Mali ste kočík doma ? Ďakujem 😊

Strana
z2
sissy27
1. júl 2022

že je to len povera.

patka06
1. júl 2022

Je to povera, ak sa niečo má stať tak sa stane.
Kočík sme kupovali, až keď a dcéra narodila.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
mimi3008
1. júl 2022

@romik39 nie je to porekadlo, ale hlupa povera. Kasli na to, co ti vravia a sprav si podla vlastneho zdraveho rozumu!

romik39
autor
1. júl 2022

@patka06 ja som v 17 týždni a včera sme kúpili , zatiaľ ho mame doma a ja by som aj chcela aby ostal . Preto som sa chcela poradiť . Tiež si mylsim že keď sa má stat niečo ( čo nikto nechce aby sa stalo ) sa stane 🙏

mandzula
1. júl 2022

Zdravy rozum do hrsti a kaslat na taketo bludy.

silvike
1. júl 2022

@romik39 O takej povere som ani nevedela. V zivote som neriesila taketo sprostosti (pre mna). Toto ide nastastie mimo mna. Neviem si predstavit nechat sa zväzovat takymi primitivnostami (pre mna).

silvike
1. júl 2022

@romik39 Ja sa v duchu len pousmejem ked nieco niekto taketo povie a urobim podla seba.

martinaju
1. júl 2022

@romik39 povera, vela žien ma kocik doma pre druhe babo tak co ho ma kam dat? A ked je tehotna ked to prve je este v tom kociku ktoru potom podedi to druhe tak zrusi prvemu kocik lebo to je pre druhe a nemoze byt doma?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
koniarova
1. júl 2022

Omg 🤦

diamond007
1. júl 2022

@romik39 ja by som hlavne v 17tt nekupovala ani kočík lebo do 30tt sa môže hocičo stat a kočík by ti stal doma bez bábätká. Ale keď už si kúpila tak nevidím dôvod ho nenechať doma

17alexis
1. júl 2022

Naozaj niekto potrebuje na toto zakladat diskusiu? 🤷‍♀️

solange7
1. júl 2022

@romik39 tak snad sa nebudem riadit nejakou debilnou poverou alebo niekym, kto mi nieco take tvrdi. Je to hlupost.

solange7
1. júl 2022

@romik39 alebo ho dajte na ulicu a niekto sa vam on uz postara. 🤪

asia83
1. júl 2022

@romik39 Mali. Nič sa nestalo, deti sa narodili v poriadku. Ja poverám neverím.

asia83
1. júl 2022

@diamond007 My sme tiež kočík kupovali neskôr, okolo 37 tt.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
juliasb
1. júl 2022

@romik39 jemin. Nijak som sa s takým porekadlom nevysporiadala. Ak si veriaca tak veriť v porekadlá je hriech. A ak si neveriaca a veríš na porekadlá tak je to na hlavu

svetlonos
1. júl 2022

@romik39 kamoska mala rezetvovany a az ked sa maly narodil, isli pren. Ja som bola v 5 mediaci a zrovna bola akcia na jeden, co nam vyhovoval. Vybalili, poskladali, otestovali sme ci je vsetko ako treba a ostsl v dedskej izbe. Ked je niekto povercivy, nech ho doma nema koli zlej nalade a strachu zbytocnemu. Stat sa moze aj mediac po porode zle… tomu kocar na vine nieje.

kiki68
1. júl 2022

@romik39 normalne som mala doma kocik, iba co to boli nervy, lebo ja dva tyzdne do terminu a oni mi neposlali jednu cast kocika.

romik39
autor
1. júl 2022

@svetlonos presne aj nás bol v dosť dobrej akcii preto sme ho kúpili skôr 🙂

alison11
1. júl 2022

@romik39 Mala som kúpila som v 7mesiaci a po prvom vyčistila a odložila pre druhého čiže bol doma.

janickacrazy
1. júl 2022

@romik39 ja som ho mala tiež doma a všetko ok

katka2602
1. júl 2022

Nejde o poveru, ale kupovať kočiar v 17tt je dosť skoro. My sms kúpili, keď som bola v 36tt a pri synovi nám daroval kamarát tak to som mala kočiar doma pomerne skoro. Ale ak sa nedajbože niečo stane určite za to nemôže kočiar v izbe.

siska53
1. júl 2022

@romik39 povera..

xena0
1. júl 2022

Ešte som k tejto povere ani nepočula a vôbec by som sa ňou neriadila

sendyle
1. júl 2022

@romik39 ja som h o mala doma dokonca v spálni mama tomu verila moja ale tak ze mama sa nemohla kočíka chytiť.
Ja som mala doma aj chytala 🙂ale každý verí v niečom iné

izabela181
1. júl 2022

@romik39 no ja som síce kúpila kočík až v nejakom 30 tt ale normálne sme ho mali doma, do pivnice som ho ešte nechcela dávať 😆 ja som v 17 tt bola taká opatrná ešte, nemala som kúpené nič ale keď ho už máš tak kašli na to a maj ho doma len ho niečim zakry aby nebol veľmi od prachu potom 😅

gladys_07
1. júl 2022

…ze babatku viac skodi, ked mamu stresuju kravinami, ako kocik odstaveny v pivnici

Strana
z2