Porekadlo - nenechávať kočík doma, kým sa nenarodí dieta
Ahojte žienky ,
Ako ste boli na tom vy s porekadlom nenechávať kočík doma kým sa narodí babo . ?? My ho moc nechceme niekde davat . A polovica nám hovorí tam druha inak . Mali ste kočík doma ? Ďakujem 😊
Je to povera, ak sa niečo má stať tak sa stane.
Kočík sme kupovali, až keď a dcéra narodila.
@romik39 ja by som hlavne v 17tt nekupovala ani kočík lebo do 30tt sa môže hocičo stat a kočík by ti stal doma bez bábätká. Ale keď už si kúpila tak nevidím dôvod ho nenechať doma
@romik39 kamoska mala rezetvovany a az ked sa maly narodil, isli pren. Ja som bola v 5 mediaci a zrovna bola akcia na jeden, co nam vyhovoval. Vybalili, poskladali, otestovali sme ci je vsetko ako treba a ostsl v dedskej izbe. Ked je niekto povercivy, nech ho doma nema koli zlej nalade a strachu zbytocnemu. Stat sa moze aj mediac po porode zle… tomu kocar na vine nieje.
Nejde o poveru, ale kupovať kočiar v 17tt je dosť skoro. My sms kúpili, keď som bola v 36tt a pri synovi nám daroval kamarát tak to som mala kočiar doma pomerne skoro. Ale ak sa nedajbože niečo stane určite za to nemôže kočiar v izbe.
@romik39 no ja som síce kúpila kočík až v nejakom 30 tt ale normálne sme ho mali doma, do pivnice som ho ešte nechcela dávať 😆 ja som v 17 tt bola taká opatrná ešte, nemala som kúpené nič ale keď ho už máš tak kašli na to a maj ho doma len ho niečim zakry aby nebol veľmi od prachu potom 😅
…ze babatku viac skodi, ked mamu stresuju kravinami, ako kocik odstaveny v pivnici

že je to len povera.