icon

Požičali by ste byt?

12. júl 2022

Ahojte,
odchadzame na dovolenku a svagor chce pozicat nas byt, aby tu s rodinou mohli prespat dve noci a cez den si robit vylety v okoli.
Nas byt je dvojizbovy, oni by prisli siesti.
Pozicali by ste?

mirkava
12. júl 2022

@petamich no mne to vadí, ale ak je s tým niekto v pohode je to OK 😊

kittykat22
12. júl 2022

Ako, pozicala lebo by som nechcela rodinne nezhody. Ale ako pises. Prides z dovolenky a treba prezliekat periny, upratovat, kupelku cistit 🙄 A doma mam tiez kopec osobnych veci ako planovacie diary a denniky, sperky ... Na dovolenke by som stale myslela, ze su u nas doma.
Inak ja schvalne upratujem nez zatvorim dvere pred odchodom prec, aby ked som prisla, tak sa mohla svihnut na gauc, maximalne vybalit kufre a vyjedat take away z krabice. Predstava ze otvorim dvere a riesim nieco ine je pre mna 😩😩😩😩😩

mamamasama
12. júl 2022

Inak... Ozaj netuším, čo máte za vzťahy, ale keď si spomínam, tak nie jednu noc som strávila u brata, keď som im strážila dieťa. Takže mi nezverili len byt, ale aj to najvzácnejšie čo majú. No a nechodila som im teda ani po skriniach, ani šuflíkoch.

olimuc
12. júl 2022

Požičala… nechala som aj neteri a jej partii cely dom viackrat, aj kamaratke 🤷🏻‍♀️ Nic okrem 1 hrnca skazu nevzalo. Takisto aj mne už kamaratka nechala byt. Skor ide o to ale mate vztahy a doveru.

didi2102
12. júl 2022

Áno požičala bratovi/švagrovi ak sú vzťahy ok, aj uteráky a keď by niečo chceli zo svajze tak nech si vezmú, boli sme aj 3dni v môjho švagra v Rakúsku keď on bol na SR, ja s ním až tak nevychádzam,pri odchode sme mu upratali a aby som mala svedomie čisté tak sme mu nechali 100€, u môjho brata sme bežné , naplní ešte aj chladničku, ozaj záleží aké vztahy

thoughtfulweirdo
12. júl 2022

Nám takto požičiavajú byt švagrovci, keď prídeme do ich mesta raz za rok. Teda, priamo nam ho nanutia a oni odídu k svokrovcom, aby sme my mali kľud. Odmietali sme, nechceli, ale oni by sa fakt urazili, že ich máme za vsivavych, keď u nich nechceme prespať 🤷🏻‍♂️ neriešia, či po nás bude bordel, či im deti polezu do skrine, či nehodia grcku na koberec. Takže záleží od rodinných zvyklostí, rodina môjho muža je takto (pre mňa prehnane) pohostinná, u nich je proste takéto niečo samozrejmosťou. Takže ja by som im požičala tiež.

asocial
12. júl 2022

bez problemov🙂 ale chapem aj ludi, ktori nie. Ja som vsak otvorena hocikomu, nevadilo by mi to, ved to je dokonca najblizsia rodina.

viestta
12. júl 2022

@kittykat22 diár môžeš zamknúť, naozaj si neviem predstaviť takú paranoju, že by som celé dni myslela na to, že mi príbuzenstvo kontroluje menštruačný kalendár. A neviem si predstaviť, že by som po prichode pucovaka hajzlik len preto, že do neho cikali môj brat, netere a švagriná. Ale je pravda, nemám až takú bujnu fantáziu. Ja by som im aj chladničku naplnila aj nechala heslo na wifinu.

mandzula
12. júl 2022

Zavisi od vztahov. Ak by som napriklad vedela, ze su daki humusaci, bordelari..., tak nie.
Moja familia je, nastastie, v pohode, takze bez problemov.

ropucha6
12. júl 2022

Co ja viem, ked my chodime na dovolenku, vacsinou k nam dojde na byt na cely cas moja mama, pripadne obcas aj brat, to mi nevadi, lebo su tu vseobecne casto a nerada nechavam prazdny byt. Plus upracem, ale zas len bezne, ziadne extra ovacie a oni si upracu, ked odchadzaju. Ale tak vela ludi do maleho bytu a hlavne deti, to by mi mozno vadilo.

zuzanaete
12. júl 2022

Ja by som pozicala a kludne aj kamosom, nemusi to byt priamo rodina. Mna napr. v zahranici jedna rodina poprosila, aby dom isla byvat do ich domu pocas dobolenky, aby som nakrmila morca a macku a nech je pohyb v dome. Dokonca ani upratovat som nemusela, lebo upratovaci servis mali aj pocas ich dovolenky. Nejak nie som extra naviazana na byt a veci v nom. Mozno je to tym, ze som nejaku dobu stravila vo viacerych krajinach a moje majetky sa museli zmestit do kufra. Ja som schopna povedat aj na hotelovu izbu, ze idem domov, ak sa tam citim dobre.

mima172
12. júl 2022

Ak sú to slušní ľudia, tak určite áno.

sunshine_18
12. júl 2022

Nie..

martinka13
12. júl 2022

@viestta podľa toho, aký máš vzťah so švagrinou.... Ja osobne áno. Ale teda predpokladám, že by tam bol aj môj brat, keď ide švagriná "s rodinou"

abbey1
12. júl 2022

@petamich My často využívame AIRBNB a vždy vyupratujeme, keď odchádzame. Beriem to ako samozrejmosť. Ale už sa nám niekoľkokrát stalo, že následne majiteľ v hodnotení veľmi ocenil to upratanie. Tak možno to nie je samozrejmosť u každého hosťa.
Rodinu a priateľov si však poznám, tam by som nemala dôvod mať obavy.

loliki
12. júl 2022

Asi nie. Keď si nájdu ubytovanie, majú tam prázdne skrinky, kde sa môžu zložiť, postele prichystané. Ty sa zbalíš na dovolenku, ešte im všetko prichystaj (postele), celú dovolenku budeš tŕpnuť, čo oni u vás robia. Či zavrú okná, či zamknú dvere, prístup všade, do kuchyne, do kúpeľne. Všetko máte nové, komplet vybavené, môžu všetko používať. A čo za to? Ubytko by museli zaplatiť, Vám by dali čo za ochotu?

vlucifuk
Autor odpoveď zmazal
tara42
12. júl 2022

Urcite požičala ak s nimi vychádzam.

guiseppinka
12. júl 2022

@loliki urobila by som to nezistne... Ved nejdu nocovat 2 tyzdne... Ani by mi nevadilo, ze 6 ludi, pokial su to deti, tak pohoda...

Ja by som uplne v pohode dala. Co by som nechcela, aby videli, tak dam na nedostupne miesto.. aj keby chceli kukat diar, tak by v nom videli pre ne nezmyselne skratky. Ale inak bezne davame kluce kamosom, ked ideme na dovcu a oni nam, lebo posta, kvety... Hockedy bolo, ze sme cakali na nejaky list - ci uz ja alebo kamoska, tak sme si ho otvorili a poslali foto... A nemam doma ziadne drahy obrazy, zbrane, zbierky, ktore by som musela zamknut...

bu1bu
12. júl 2022

Áno, požičala. My za pár dní odchádzame do septembra preč a presne takto nechávame dom a aj auto svagrovi. Mame výborne vzťahy, tak snáď ich niečo nepokazí 😊😉

roja01
12. júl 2022

@elizabet173 dve noci pre 6 ludi vyjde v priemernom hoteli na cca 800€, naco by moja rodina mala toto platit, ked moze spat u mna. Byt a veci v nom su len na uzivanie. Mne to skutocne nevadi pozicat byt, naopak by mi to spravilo radost, ze mozem byt napomocna. A spravim tolko miest na spanie, kolko treba. Samozrejme nevnucujem, neodsudzujem len som chcela podotknut, ze sa jedna len o materialnu zalezitost.

marca12
12. júl 2022

@viestta Tiez to tak robim,naplnim chladnicku,necham heslo na wifi. Ved oni si aj tak vzdy kupia svoje a ked sa stalo,ze minuli z chladnicky,vzdy mi vratili. To sa vzdy dotahujeme,ze mi nemaju vracat. Nuz ale nie kazdy je taky pohostinny. Mne to hlava neberie,aki su niektori zatazeni na svoje majetky.

lubmar
12. júl 2022

Chapem ta, ze mas obavy, nakolko su tam deti, ktore byvaju zvedave, neustriehnutelne. Mnohe baby pisu, ze ziadny dospely ti nepolezie do skrin, suplikov. Ale deti ano. V malickom dvojizbaku po veceroch nuda, co tam budu robit, ako ich zabavia v cudzom byte, kde nemaju svoje hracky? Mam kamaratku, co ma dvoch chlapcov, to su male torpeda, behom 10 min vedia prelasovat velky cudzi dom na navsteve, rodicia sa iba smeju a vlazne ich bez ucinku napomenu, vsetko vytahuju, otvaraju, katastrofa. Predstavit si takuto rodinu u mna na prespatie, tak nebudes po dovolenke riesit iba nejake spinave obliecky, ale budes este pol roka dohladavat poprehadzovane veci v suplikoch a skrinkach, prip. uz niektore veci najdes iba polamane v smetnom kosi, ak ho nevynesu😔Ty si poznas rodinu, daj na svoju intuiciu😉Len neviem, aky dovod by si im povedala, preco sa tam nemozu nastahovat vo vasej nepritomnosti🥴

loliki
12. júl 2022

@guiseppinka To je pekné, že nezištne. Máš môj obdiv. Ale ja súhlasím s @elizabet173, že to zaváňa s využívaním. Nemusia hľadať drahý hotel, sú aj penzióny, ubytovanie v súkromí, kde sú prichystaní na pocestných. Prečo si tá rodina radšej nevyberie pohodlie, namiesto toho sa nasáčkujú šiesti k niekomu do bytu? Nerozumiem ani im. Prísť k niekomu, keď domáci nie sú doma. ???

viestta
12. júl 2022

@marca12 mama nechala kľúče od bytu robotníkom a šla na týždeň na dovolenku kým oni robili jadro. Izby pozatvarala, ani nezamkla, lebo kľúče ani nie sú. Akurát mali ryby kŕmiť a balkón poliať. Po návrate nasla okrem nového jadra aj umyté riady co použili a kavu, ktoru vypili. Dokonca aj upratali za sebou

ankare
12. júl 2022

Asi ano.

vilma7
12. júl 2022

A majú sa tam kde tí 6-ti vyspať? Ja by som svoj požičala, teda nie môj vlastný, ale ten kde bývame.

guiseppinka
12. júl 2022

@loliki ale teraz ked tak rozmyslam, tak sme parkrat boli u kamosov takto, ze 1 2 noci sme prespali na byte... Vecer siel napr na nocnu alebo poobednu a potom prec a kluce sme len svacli do schranky... S jednou osobou by som mala problem, ale to by som si zabezpecila veci nejako... A inak mi nemaju co zobrat...

zuzanaete
12. júl 2022

@viestta Aj my nechavame robotnikom kluce a sme pri vacsich pracach mimo. Zatial vsetko ok.

julish
12. júl 2022

Jednoznačne áno, požičiavam tak byt a aj sú mi požičiavané. V zahraničí si dokonca rodiny vymieňajú na prázdniny domy a pod. Nejako to “súkromie” glorifikujeme