icon

Požičali by ste byt?

12. júl 2022

Ahojte,
odchadzame na dovolenku a svagor chce pozicat nas byt, aby tu s rodinou mohli prespat dve noci a cez den si robit vylety v okoli.
Nas byt je dvojizbovy, oni by prisli siesti.
Pozicali by ste?

marca12
12. júl 2022

Pozicala. Ked ideme na dovolenku,sama ponukam dom rodine,ak si chcu spravit sukromie a dovcu u nas. Poznam si rodinu a viem,ze sa on nemusim bat,ze by nieco znicili alebo narobili bordel.

mikadooo
12. júl 2022

Podľa toho, nakoľko mu môžeš dôverovať. Ja by som požičala, lebo viem, že ak niečo po návrate nebude ok, viem si to s nimi normálne vykomunikovať a dohodnúť nápravu. Nie každá vetva rodiny však môže byť takto "ok", existujú aj ľudia nezodpovední, šmírovači, ohovárači, atď atď, takže podľa mňa veľmi závisí od toho, čo ti našepkáva tvoja intuícia...

jablkovastrudla
12. júl 2022

@malav ano, kludne by som pozicala. Od nasho bytu maju kluce asi 4 ludia a vela krat sa stalo ze mi nosili nakupy ked bol muz na sluzobke a ja v praci. Plus kamarati skoncili ako bezdomovci na 2 mesiace, tak sme im nechali detsku a ja som zatial spala s malym v spalni.

lenkasarka
12. júl 2022

Ja nie. Byt v ktorom bývam nepožičiam. Som divna, ale musím mat doma svoj poriadok a vsetko má svoje miesto. Nemám rada, keď mi niekto ide do veci a je úplne jedno či je to sestra, mama atd.. ale byt v ktorom nebývame bežne požičiavame rodine.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tykat
12. júl 2022

My to tak so svagrovcami robime bezne, nechame im dom k dispozicii ked sme prec. Zijeme na opacnom konci slovenska. Pre nich to je u nas atraktivne a usetria za ubytko, 2dospeli +3deti. My takisto chodime k nim, a spravame sa ako doma, takisto oni u nas. Vsetci su spokojni.

autor
12. júl 2022

@nnnuuunnn presne toho sa obavam, vyupratovat pred - nie ze by som mala doma svincik, ale nechcem byt potom ohovarana, ze za skrinkou som mala naprasene alebo co. Viem, ze svagrina je zatazena na cistotu a doslova sterilne prostredie.
A na druhej strane sa mi nechce vsetko upratovat, ked pridem z dovolenky, to chcem mat este 1 den pokoj pred navratom do prace.
A takisto sa obavam aj toho, ze deti sa mi budu hrabat v osobnych veciach, predsa len su to zvedave deticky.
Nedavno sme byt prerabali a mame vsetko nove, ciste, ja viem, ze su to len veci, ale aj tak.
Netrpia biedou, ze by mali problem zaplatit si hotel, tak neviem, preco zatuzili ist do nasho obycajneho sidliskoveho panelakoveho bytiku.

anjelicek26
12. júl 2022

POzicala... poleju kvety, postrazia domace zviera a aspon vas v tej dobe nikto nevykradne... to, co nechcete, aby videli, proste odprac... ale mna by nenapadlo ked je segra v robote a sme u nich na par dni nieco otvarat pre pana... na co...

roja01
12. júl 2022

Mnoho ľudi si cení viac materialnych veci ako lásky, pomoci a priateľstva medzi ľuďmi. Žiaľ, potom vyzerá naša spoločnosť tak, ako vyzerá. Skoda, ze takto vychovavame aj nase deti.

lenkakravcova
12. júl 2022

Požičala. Ale dala by som podmienky: nefajčiť v byte (ak by to niekoho napadlo), nebrať so sebou psa (ak by nejakého mali), a nesexovať 😀 (asi to znie divne, prespať môžu kde len chcú, ale toto by mi prišlo nevhodné v našej posteli - u vás to asi pri 6 osobách v 2 izbáku ani nehrozí).
A samozrejme nech poleju kvety a upracú za sebou.

mimikarol
12. júl 2022

Nie. Môj dom je moje súkromie. Príde mi to divné a nikdy by som niečo také ani od nikoho neziadala.

basska_b
12. júl 2022

Ked je to rodina alebo blizki kamarati, samozrejme. Musia ale upratat po sebe 😃

vlucifuk
Autor odpoveď zmazal
saxana000
12. júl 2022

Nie.ine by bolo ak by prisli ked sme doma na navstevu a dva dni prespali.. Ja bezne chodim spavat k nasim ked su na dovolenke lebo to mam do roboty potom bez cestovania ale to su rodicia v tom dome som vyrastla a som tam stale doma a takto sa nasackovat niekomu..to nie je len ze prideme prespat..musis im nachystat ciste periny ciste uteraky rano cikat kam pojdu?umyvat zuby?deti okupat vecer uz jasne aj telku si pustime kavicku si rano spravime..hotel zadarmo.a ty dojdes z dovolenky a mozes zacat gruntovat.. Nie nepozicala nech sa paci smer najblizsi penzion..

viestta
12. júl 2022

@vlucifuk a myslíš, že keď sú u vás len tak na návšteve, tak.tunpuknutu obkladačku nevidia? Nie, nerypem, len ma ten dôvod zaujal.
Ono je to tak, kto chce, tak vidi aj to co tam nie je, normálnemu je to fuk, kým to nie je niečo zúfalé.

eebee
12. júl 2022

Od nás ma sestra aj rodičia kľúče a keď sme mimo domu a cestujú niekam,kľudne si u nás urobia zastávku alebo aj prespia a cestujú ďalej. Nemám s tým problém. Máme bordel ako vždy,niekedy nám aj upracu 🤣🤣

viestta
12. júl 2022

čiste teoreticky: vyzerá to tak, že niektorí mate príbuzných riadnych humusakov, keď sa na dávate, že po ich návšteve by ste museli do zblbnutia gruntovat. Po mne by ostalo povysávane, dlazky aj riady umyté, možno by aj posteľné a uteráky viseli na snure. A obsah skríň a suflikov by ma nezaujímal.

beata_k
12. júl 2022

Ano, uz som pozicala. Nemam co skryvat.

petamich
12. júl 2022

@viestta tiez tak 🙂 ja aj ked som parkrat cez airbnb bola niekde ubytovana tak sme si vsetko po sebe vycistili 🤷‍♀️ a to som byvala u cudzich ludi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
12. júl 2022

@petamich ja to naozaj nechápem kde je v tomto prípade problém. Však sa bavíme o najbližšej rodine.

deti95060810
12. júl 2022

záleží ako spolu vychádzate... asi áno...

mamamasama
12. júl 2022

Určite by som požičala...ved je to rodina, nie cudzí...
A vlastne, požičala by som aj kamarátom, nie len rodine...poznám svojich priateľov, aj rodinu...
Sama viem, že ak by som u niekoho takto prespávala, tak by všetko ostalo nedotknuté. Ozaj by som tam len prespala, použila WC, maximálne sa najedla a jasné, že za sebou upratala.

mirkava
12. júl 2022

Nie, nepozicala by som. Nechápem ako to môže niekto žiadať...

petamich
12. júl 2022

@viestta tiez nechapem 🥴 neviem ci podla seba sudim teba ale teda mne by v zivote nenapadlo ist sa niekomu hrabat v skriniach a suflikoch - a nemyslim si, ze niekto z najblizsej rodiny by to robil ak by tu bol a keby aj tak nemam co skryvat a nech mi kludne orataju pocet topanok, nechapem proste ale asi nemusim vsetko chapat, poslat brata alebo svagra do hotela, ked my mame prazdny byt, sama by som im ho ponukla

mirkava
12. júl 2022

@petamich no mne napríklad vadí už len predstava, že by mohol niekto pouzivat moje osobné veci... pozerá mi do skrine... a podobne.... nikdy by som to nežiadal ani od najbližšej rodiny aby som mohla u nich prenocovať ked nie sú doma... je to ale na každom z nás 😉😊

nika11103
12. júl 2022

@petamich žiadneho dospelého normálneho človeka by nenapadlo liezť druhým do veci . Ale tu je to podľa mna len jedna z výhovoriek prečo nie …
Ja sa už nečudujem tým chlapom niekedy keď majú doma takéto babizne ktoré vlastnú rodinu pošlú do hotela keď majú prázdny byt . Ale sak každá sme nejaká … ☺️

pleja
12. júl 2022

Tiež by som požičala, bez problémov.

lentak1223
12. júl 2022

My sme už aj požičali aj nám švagor požičal. Dve noci - úplne v pohode...aj tak budú hlavne von.😄

petamich
12. júl 2022

@mirkava ziadny normalny clovek nebude druhemu pozerat do skrine ani pouzivat jeho osobne veci ak tym myslis kefku a ziletku a pyzamo, v opacnom pripade si neviem predstavit co by mi mohlo vadit - periny a postel prevleciem, kupelnu a wc umyjem a riad, ovladac na telku, hrnce a chladnicka, tak ta mi ozaj nevadi 🤷‍♀️ este by som im aj nakupila, nech maju vecer co k Netflixu dzobat ale ako vravis kazdy sme nejaky, mne naozaj pride absurdne, aby si blizka rodina platila hotel, ked ja mam prazdny byt, ked mame korektne vztahy a pomahame si, ale tak kazdy ako mu je prijemne 🙂