Poznáte ľudí, ktorí zmenili názor na Matoviča alebo Progresívne Slovensko?
Mám pocit, že si niekto robí na koňovi kampaň 😂🙈👌. Drvivá väčšina týchto politických tém je založená voličom strany Progresívne Slovensko či Matoviča. Tak nech to tu máme aj z druhej strany. Otvorili sa niekomu oči či ani náhodou?
@stanulienkat to je úplne jedno, on nech na svojom FB či kde nech má, druhí nemajú čo zdieľať fotku cudzieho dieťaťa a obzvlášť v negatívnej konotácii 👎 načo bolo potrebné tú fotku vôbec zväčšiť? však meno vidíme.
@zuzanka.zuzu ked je otecko dement a vycapi svoje dieta na net, tak musi ratat aj s takymto niecim. Je to verejne pristupne.
@zuzanka.zuzu on to žiaľ na verejnej stránke denníka vyvesil a bolo mu to jedno a bez hanby 😂🫣😂🙏😰
@iwesska oni tomu neveria, ze je gay.
@iwesska nebol Šašo, len hovoril pravdu a preto z neho potrebovali vyrobiť blázna oligarchovia cez svoje médiá. Si proti Haščákovi? Si blázon. Si ten, kto nechá Haščáka profitovať? Tak si náš a si ok. A to bol Sulík vo vtedajšej vláde. A hoci povedal oveľa horšie veci, ako Matovič, médiá to nepriniesli. Neživili.
@janinah k opozícii patrí aj OĽaNo/Slovensko. A keď už ste hrdá, tak aj na to, že SaS iniciovala s Hlasom povalenie vlady a zariadila nástup Fica 4? A že hlas k povaleniu vlády pridalo aj PS po rozhodnutí predsedníctva? Nie je vám divné, že Fico pôjde do debaty so Šimečkom, Sulikom, že médiá nepíšu o pruseroch Sulíka, že celé PS je postavené na komunistoch a Smeru blízkych ľuďoch? Viac píšem tu:
https://mbenova.blog.pravda.sk/2023/12/27/progr...
@maminaria akože vyťahovať že niekto je dcérou niekoho,čo ma niečo na rovasi...pôjdeme až do štvrtého pokolenia dozadu? Vy sa zodpovedate za činy vášho otca,viete ich nejako ovplyvniť?
Ale nebudem sa s vami púšťať do debaty,viem o co vám ide....
A ostávam na opozíciu hrdá naďalej,na toto mi od nikoho dovolenie netreba.
@maminaria Ano,pravdu sice hovoril tak,ako mu huba narastla,preto mi aj bol najprv sympaticky. Ale potom,co zacal dorabat cez FB a svoje statusy, ako sa dotahoval so Sulikom cez media ako male trucovite dieta...nie,takto sa politik chovat nemoze. Dokazom toho je aj rozpad strany. Ak by sa trosku kontroloval,stale mohol vladnut a vsetko toto zlo sme si mohli usetrit.
@stanulienkat ako vidím aj v tejto diskusii nas najväčší problém je kultúrne vyjadrovanie. Bohužiaľ, alebo bohuvdaka? mame tu vládnu formu parlamentnej demokracie. Čo si väčšina zvolí to mame. Pokial ako stat a národ nedospejeme k niečomu inému bude to tak. Ale! vyjadrovať sa o ľuďoch s iným názorom ako o dezolátnej luze je úroveň tretej cenovej. Mimochodom s týmto výrazom prišli Matovic s Nadom, ktorých politická kultúra bola takisto hlboko pod bodom mrazu. A všetci by si mohli uvedomiť, že za to, aký tu je momentálne stav môžu výstrelky minulej vlády. Smer bol prakticky mŕtva strana po vražde kuciaka, ale takú politickú kampaň ako mu svojimi výstrelkami robil Matovic ešte asi v živote nemal. Protestovali sme za slušne Slovensko, úlohou novej vlády bolo začať na tom pracovať. Zlyhali….A nie, nie som volič ani jednej vládnej strany, ak by si chcel niekto obtierat usta. Ale čo neznášam, sú tieto stvacske výrazy na iných ľudí. Ako ľudstvo sme sa bohužiaľ z minulosti nepoučili a stále mame potrebu segregovať…
@lucia147852 budeš sa čudovať, ale súhlasím s tebou. Viem, že by som sa mala krotiť a obmedziť niektoré výrazy, ale bohužiaľ na danú skupinu mi to nejako nejde. Vždy si predstavím tie opice, ako sa držali plota pri prezidentskom paláci, alebo pri úrade vlády a hádzali dlažobné kocky, vykrikovali vulgarizmy z tých dvojzubých úst a správali sa ako prasce. To je obraz drvivej väčšiny voličov súčasnej vlády. Takže mne veľmi ťažko vychádza nejaký iný názov na túto skupinu ľudí.
@iwesska po Matovičovi šli médiá z jediného dôvodu. Narovinu povedal, čo sa dialo. Lebo médiá to nerobili. Kde boli titulky o plnom vládnom špeciáli kamošov Sulika na Expo v Dubaji? Z našich daní drahé hotely jedlá a ešte aj diéty. A ulievanie sa z vlády a povinností ministra, keď doma boli prusery. Médiá Sulíka kryli. A štvali proti Matovičovi, lebo stopol zisky Haščákovi. Kto v tomto svete politiky ide proti oligarchom nielen prázdnymi kecami( PS, SaS), tak musí skončiť. Keďže Matovič stopol zisk poisťovni Dôvera z našich odvodov na max 1%, prvá bola JBCiganikova zo SaS, ktorá podala v parlamente zákon aby sa mu ten zisk vrátil a zvýšil. Ale novinári nemôžu priznať, že spolupracuju. 4dni sa o tom v kuse rokovalo v parlamente a v médiách o.tom nebola žiadna reportáž. A že aj PS má plno reči a v pohode chceli ísť s Pellegrinim vládnuť a dať mu premiéra a SaS mu dokonca chceli dať ministerstvo vnútra?!🤦 Ved by boli len bábky všetci. Tak to je
Keď nie si v politike spriaznený a napojený na systém Oligarchov, musíš v nej skončiť. Zvlášť, keď si ukázal, že svoje slová a sľuby myslíš vážne a pôjdeš po zločinoch ľudí blízkych Smeru, bohatých a mocných ľudí a chceš systémovo pracovať pre ľudí a nie pre firmy týchto oligarchov. A toto Matovič ukázal, dokázal a preto skončil. Sulík bol len biely kôň oligarchov Haščáka, Vilagiho zo Slovnaftu a biznismena Sabola( zakladateľ SaS). Šimečka a celé PS má tieto základy:
https://mbenova.blog.pravda.sk/2023/12/27/progr...
Zora Jaurova z Progresívneho Slovenska je dcéra škandalozneho Jozefa Markuša z Matice Slovenskej:
"Svojho otca si vážim."
"Svojho otca považujem za utopického intelektuála štúrovského typu."
Matica slovenská vyplatila svojmu bývalému predsedovi Jozefovi Markušovi na rozlúčku viac ako dvadsaťtisíc eur a musela odkúpiť služobný byt, z ktorého sa odmietal vysťahovať.
Markuš dvadsať rokov vládol Matici ako kráľ. Svojvoľne rozhodoval o nakladaní s matičným majetkom, samostatne uzatváral zmluvy a dokonca mal vlastný legendárny účet 128, ku ktorému nemal nikto iný dispozičné právo a kde sa, samozrejme, nachádzali matičné peniaze. Cez ten účet robil vysoké finančné operácie v hodnote niekoľkých miliónov korún. Neskôr pri zúčtovávaní nevedel finančnému útvaru doložiť žiadne bankové výpisy ani iné pokladničné doklady, takže v matičnom účtovníctve vznikali nevyrovnané položky.
Celková škoda bola vyčíslená ako následok rôznych pochybných obchodov a nevýhodných zmlúv z tohto obdobia takmer na tristopäťdesiattisíc eur. K tomu treba pripočítať ešte trištvrte milióna eur, ktoré sa nenávratne stratili počas investičných operácií Nadácie Matice slovenskej pod vedením Jozefa Markuša.
Jozef Markuš sa ako predseda Matice slovenskej pokúšal v roku 1995 predať zlatú časť Národného pokladu do Austrálie.
Pri vzniku samostatnej Slovenskej republiky pred dvadsiatimi rokmi podľahli mnohí ľudia národnému dojatiu a v dobrej viere odovzdávali do rúk Nadácie Matice slovenskej pod vedením Jozefa Markuša rodinné šperky i peniaze. Verili, že tak prispejú na Národný poklad, ktorý mal slúžiť na podporu národnej kultúry a sebavedomia mladého štátu. Jeho zlatá časť sa mala použiť na vytvorenie zlatých devízových rezerv Národnej banky Slovenska. Nič také sa však nestalo. Jozef Markuš sa snažil s vyzbieraným zlatom od začiatku živo obchodovať. Konkrétne ho ponúkal na predaj Johnovi Grexovi do Austrálie, ktorý bol pravdepodobne slovenský emigrant. Neskôr ho plánoval ponúknuť na verejnej aukcii, pričom celkovú hodnotu vyčíslil takmer na milión korún.
V Registračných protokoloch agentúrnych a operatívnych zväzkov Štátnej bezpečnosti sa nachádza zväzok agenta s krycím menom Ekonóm, pod registračným číslom 20489, ktorému prislúcha meno Jozef Markuš s dátumom narodenia 13. marec 1944.
@lizatko1009 Takže tebe by bolo jedno keby som nabehla na tvoj fb profil, či kdekoĺvek- stiahla tvoju fotku a tvojho syna a vycapila inde ?
Ten pán niečo niekde komentoval, nestačilo ti že si to sem capla s menom,ešte si mala potrebu profilovú fotku zväčšiť a dať sem.
Veĺmi, ale naozaj veĺmi sa čudujem že toto admini neriešili.
Je to dno čo si ty urobila.
@stanulienkat a tebe som už tiež písala, že s tými dezolátmi by si sa mala krotiť .
Pre teba je dezolát každý, čo nezdieľa rovnaký názor ako ty.
Ešte že " niekto" vypustil toto slovo, lebo podaktoré, vrátane teba, by ste asi nemali v slovnej zásobe nič iné.
@lizatko1009 a netáraj prosím ťa, že on vyvesil svoju profilovú foto.
On komentoval niečo, a ty si neváhala to oscreenovať, a zväčšiť profilovú foto,a zavesiť sem.
Keď si za tým stojíš, prečo si to zmazala ?
Lebo tu iná napísala, že to nahlásila.
Ti cvrklo do gatí,tak si zmazala.
Ja som to nahlásila už predtým.
@maminaria že ty tomu nerozumieš je mi jasné. Ten dobrý Matovič koľko káuz okolo Kollára zverejnil? Koľko káuz Pcolinskych zverejnil? Okolo toho bradatého podpredsedu vlády je plno káuz. Koľko ich zverejnil? Ako pracovala SIS keď vládol Matovič? Ruku by som za Matovica nedával.
@maminaria Matovic bola zmena, po ktorej ludia tuzili. Ze zmena bola zrovna on, je tak trochu tragedia, tak trochu komedia, keby to tolko nestalo. A zial on nezvladol najhorsiu politicku, ekonomicku a zdravotnicku krizu, ktora postihla cely svet. Ano, nezvladli ju mnohi, vsetko sa priesilo metodou pokus - omyl, lebo sa bojovalo s nepriatelom, s ktorym nikto nemal skusenosti. Boli chvile, ked som ho lutovala, boli chvile ked som sa nestacila cudovat co z neho dokaze vypadnut. Ano, bolo nasou narodnou tragediou, ze vladol v tom velmi tazkom obdobi, ale este vacsou tragediou je tato nova vlada. Ta uz nebojuje s nepoznanym globalnym nepriatelom, pre nu je nepriatel kazdy, kto nie je "jej clovek" a na nicom inaom jej nezalezi, len na moci aj za cenu destrukcie demokratickeho a pravneho systemu tejto krajiny.

@zuzanka.zuzu
@valeria_h ten dezolat ma svoju fotku zverejnenu. Ta foto nebola nikomu ukradnuta. Chlapik ma v hlave nasrane a este je na to hrdy.