icon

Pracovné pohovory - vtipné zážitky

lapersefona
12. dec 2019

Ahojte zienky personalistky

Napiste sem vase zazitky s uchadzacmi o zamestnanie. Co vas prekvapilo ci rozosmialo? Nech sa zabavime ;)

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
dopolbokaodrata
14. dec 2019

@evittam tak keď dnes každému internety a samozvaní motivátori hovoria, že môže byť čímkoľvek chce, dosiahnuť všetko po čom túži (aj keď na to bohužiaľ nemá predpoklady), potom to tak aj vyzerá. Napr. keď bývalý šéf zháňal niekoho s aktívnym poľským a anglickým jazykom, najlepšie priamo rodného Poliaka, prišiel motivačný list s kopou gramatických chýb a vetou "anglicky viem poľsky rozumiem" 🙏

dopolbokaodrata
14. dec 2019

Inak jeden známy na otázku "Kde sa vidíte o 5 rokov" na pohovoroch odpovedá "Tak ako každý deň, v zrkadle".

ewellina
Autor odpoveď zmazal
extempore
14. dec 2019

@soldi som naozaj rada, že si si uľavila. Ak niekto nesúhlasí s tvojím názorom tak je hneď žumpa? Nevyskakuj, vyjadrujem sa len k tomu, k čomu mám čo povedať a o čom niečo viem. Pekný večer.

michaela329
14. dec 2019

Dva, ktoré sa našťastie nestali mne, ale mne blízkym osobám:
1) pohovor na cirkevnej škole, kde sa pýtali, či sexuálne žije baba s priateľom (bola slobodná)
2) v jednej reklamke, druhé kolo a riaditeľ nádejnej asistentke na rovinu povedal, že očakáva intímnosti. Ona rázne odmietla, veď má aj snúbenca a nech di dá pohov. Na druhý deň volal, že či určite nenastúpi, jemu snúbenec nevadil 🤷‍♀️

zuzuliennka1
14. dec 2019

@dadka_bb vystudovaní rychlokvasení studenti typu euba,to je nepouzitelne - a ty si akoze vystudovala aku "uzasnu" skolu? na eube su aj vynikajuce fakulty a odbory, kde uchadzaci nemaju problem sa zamestnat

nefertiti5843
14. dec 2019

@vinkel To máš tak..... O týždeň môžem byť direktor v nejakom reťazci....ale aj upratoovačka v škôlke.....aj mŕtva....takže tak ☹ Stupídna otázka😢

nefertiti5843
14. dec 2019

@k_a_j_k_a Nesvojprávny je jedno slovo, to len tak na okraj...pani šéfová 🙂

rainee
14. dec 2019

Ako tak citam, skoda ze tu nespominate aj zazitky uchadzacov s personalistkami. Hlavne takymi, co ledva dostudovali a sa tvaria ze zozrali vsetku mudrost sveta, alebo niektore ani pomaly nevedia aku poziciu ponukaju /agentury/ a tvaria ze vy ste ho... Viackrat sa mi tiez stalo pri jazykovych testoch, ze som hovorila ovela lepsie nemecky alebo anglicky ako oni, v rozvinutej debate v cudzom jazyku sa vobec nechytali, co bola niekedy trosku aj hanba. A k otazkam typu kde sa vidite o par rokov a preco by sme si mali vybrat prave vas sa ani nevyjadrujem. Tiez ocakavaju od kandidatov neviem ake znalosti a vzdelanie, pohovor ako na riaditela zemegule a potom z nich vylezie 800 brutto a robota od nevidim do nevidim a este sa cuduju ze to clovek odmietne, su kandidati nevdacni a maju neadekvatne poziadavky.

kasiopeja01
14. dec 2019

Ja som bola na pohovor vo firme, riaditel mi dal papier s otazkami po anglicky, lebo chcel zistit, ci to skutocne viem. Vypisala som mu celu A4. Vzetko pozorne precital so slovami:" No, po aglicky viete dobre". Az ked ma prijali som zistila, ze nevedel anglicky ani pozdravit :D.

fokuska
14. dec 2019

@laska201 Ty nemas vtipny zazitok z pohovoru, len sa vsade potrebujes pochvalit, ze mas novu pracu, kde 4 dni robis a 4 mas volno a plat mas okolo 800 narozdiel od poslednej vyplaty, ktora bola 470.
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nefertiti5843
14. dec 2019

@rainee Vystihla si to 🙂

lucinkab
14. dec 2019

@fokuska a tu ze dostala vcera 😂😂👍 takze z novej prace vyplatu nedostala a este aby nebola "milo " prekvapena co jej pride ,😂😂😂

kittykat22
14. dec 2019

Ja mam vtipne skusenosti z pohovorov ako uchadzac. Do firmy kde ma vzali chceli plynulu anglictinu - pricom firma patrila pod francuzsko, a vsetky reporty vo francuzstine. V anglictine som citala v praci tak jedine dailymail

Vo vodafone najhorsi pohovor - riaditel divizie ktoremu som mala robit managerku, pocas pohovor zodvihol telefon, a zacal telefonovat o vysledkoch sportoveho zapasu - ze pre neho je to dolezite. A behal mi po miestnosti hore dole s mobilom na uchu, ze ho boli noha.

Riaditel obchodneho sa ma spytal, ci som single a zacal na mna mrkat.

Riaditelka sluzieb zakaznikom so mnou chcela viest pohovor v anglictine. Bola povysenecka a neustale mi prizvukovala, ze anglictina je zaklad komunikacie. Mala blbe poznamky k mojej pracovnej historii, tak som ju 3x opravila v gramatike - uz mi nezvolali 😀

Celkovo ma vytaca, ze chcu vsade titul, plynulu anglictinu, excel prof., a potom vo firme zistim, ze ta praca je uplne o niecom inom. Vsetci maju milion poziadviek, z ktorych potrebuju 5.

c_est_la_vie
14. dec 2019

Ja som viedla pohovor na ITckara.
-Mohli by ste mi popisat strukturu vasho teamu?
- Hviezdna rota.
-Co pod tym myslite?
- Nikto z nas nic nevie a v teame nie je ziadna atmosfera.

c_est_la_vie
14. dec 2019

-Preco ste ukoncil pracovny pomer vo firme xyz?
- Prisiel som o vodicak.
-A preco Vam ho zobrali?
- Nechcel som ist s policajtami tam kam mi hovorili.
-A to je kam?
- Na zachytku.
( pozicia do vyroby)

c_est_la_vie
14. dec 2019

Pohovor na manazersku poziciu, kandidatka procesovana agenturou:
- Praca managera je velmi narocna, comu sa venujete vo volnom case aby ste si psychicky oddychli?
- Odprevadzam duse do svetla. Viete, ja som sa zacala zaoberat ezoterikou a zrazu som ich vsade videla. A casom to bolo neprijemne, ldbo ma kontaktovali aj pocas soferovania ci v praci, tak som si zriadila ordinacne hodiny. Teraz v piatok a v sobotu ordinujem a to ma naplna energiou. A zvysilo mi to aj sexualnu cakru. Inak, aj vy ju mate vyraznu!

qetka
15. dec 2019

ja mam tiez par, nie sice ako personalista, ale to je asi jedno
1.
V zivotopise pisete, ze mate skusenosti so SAPom. Ake konkretne?
Moj sef robil v SAPe. Ked som mu nosila kavu, tak som videla obrazovku...
2.
Aka je Vami pozadovana suma mesacne, brutto?
Tak uprimne, zo Samorina do Petrzalky, za menej ako 5000 Eur chodit nebudem...
3.
Kde sa vidite o rok?
Riaditel IT oddelenia (chlapec mal 22 rokov, pod sebou 2 upratovacky na dohodu a pohovor bol v IT firme s 1500 zamestnancami)
4.
Chlapik si do zivotopisu napisal, ze hovori plynule po norsky/dansky (fakt si nepamatam, ale bola to rec, ale taka, ktoru nevie u nas hocikto). Jeho potencialny sef - velky vtipalek si chytro prelozil vetu pod stolom na tajnasa cez prekladac v mobile a bum mu otazku po norsky - ake su vase dobre vlastnosti? 😂
Chlapik ani necekol, nevedel ani slovo po norsky, len si to dal do zivotopisu, aby bol zaujimavy (nebolo ju treba vo firme ani nahodou)

modrykoniicek
15. dec 2019

Ešte som si spomenula.
Bola som na pohovore u jedného tel.operátora.Pohovorom som prešla a dorazila ma otázka.A mienite ešte študovať ďalej? Potrebujeme človeka na 20 rokov.Ale viete
... Vy ste ešte taká mladá a vaša rovesníčka sa včera psychicky zrútila zo zákazníkov.Myslíte si, že to zvládnete? Váš plat bude minimálna mzda.

Ďalší pohovor kde ma vzali aj som tam pracovala.Trebalo angličtinu, skúsenosti jak na riaditeľskú pozíciu... A potom sa dozviete, že vaši kolegovia s VŠ po vás chodia lebo nerozumejú čo od nich zákaznička chce.
Platia vám 450 v čistom a keď sa opriete lebo vám idú odpádnúť nohy a máte príšernú migrénu v okolí živej duše nebolo...tak boli zhrození čo som si to dovolila.Oprieť sa? To kde sme? A napiť sa? To ako si predstavujete? 😂 No odišla som.

V zahraničí som sa hlásila na vedúcu pozíciu v AJ a polštine.Pohovor sa konal cez videohovor.
Pohorela som na tom, že som nemala auto, vlastné bývanie a na otázku čo budete robiť keď v daný deň niekto nebude mať normu som odpovedala tak nejak ľudsky kedže som vedela, že tie normy prepisujú v exceli a robili tam aj ľudia po 50tke a bolo mi ich fakt ľúto, že behajú aj 13 hodín jak antilopy a skáču po regáloch.Asi čakali odpoveď... Zmlátim ich jak žito.
A čo ma dostalo najviac bolo...A keď im bude vadiť váš vek? A tak som povedala.To nie je vôbec podstatné.Veď v kancli robila 20 ročná poľka :D ktorá rozhodovala o tom, že či pôjde slovák na pohreb na sk.Nepustila ho samozrejme.Vraj to nie je dôvod na dovolenku.

Alebo administratívna práca.Vraj len riešenie papierov.A na pohovore sa dozviete, že ide o poistky.

Alebo inzeráty, že práca je na zmluvu.Vy sa trepete cez 30km na pohovor a tam vám povedia, že je to vlastne dohoda.A toto sa mi stávalo často.

Alebo... Slečna.Na pohovore si vás všimli manažéri a boli nadšení.Zaujala ste ich :D.Na pohovore ma zhodil či chcem ďalej obracať burgre.A do telefónu sladučký ako medík 😂
Až nato, že ja som sa hlásila na recepciu a oni mi silou mocou chceli ponúknuť iné miesto o ktoré som ja záujem nemala.A už vôbec nemám záujem robiť 3 týždne zadarmo.Nedokázali pochopiť, že z ničoho nájom nezaplatím.

Alebo tie takzvané skúšky.Prídete si vyskúšať 14stku.Samozrejme neplatenú.

Alebo áno áno dám vám zmluvu...Mladá, blbá čakala som.Zmluva nikde.Jazdila som na aute ktoré nemalo poistku som sa potom dozvedela.

Alebo moja dávna známosť.Silou mocou nech idem do výroby veď polka ich rodiny tam robí.Mama ma skoro zastrelila.
Jeho rodine som vysvetľovala, že si nájdem niečo iné.Bola som ešte na VŠ ale vedela som, že z nej musím odísť... Prišla som tam na pohovor.Všetko v pohode a robota :D. V prvý deň...kontrola zo zahraničia.
Mala som sa tváriť, že robím... Robila som sama som nevedela čo :D najzábavnejšie boli merania na PC. Hneď v prvý deň krik obrovský ako strhnú bonusy zato, že linka skončila skôr a zvyšujú normu.
Nohy mi skoro odpadli od bolesti.A tie primitívne reči poniektoré jak v MŠ.No osprostela by som tam.
A toho ex rodina.Je to najlepšia robota a lepšiu už nenájdeš. :D

Ešte, že som taká tvrdohlavá.

Týmto som nechcela uraziť nikoho.Obdivujem každého kto to tam vydrží tie podmienky.

modrykoniicek
15. dec 2019

Ešte jedna príhoda :D Prišla som na pohovor jediná slušne oblečená.Tak ako som už spomínala raz tak som pohorela na úprimnosti s VŠ.Jedna slečna s VŠ opísala asi všetko negatívne o sebe.A prácu nakoniec dostala mamička z materskej.
Kedže som študovala určitý odbor ozval sa mi riaditeľ, že vlastní firmu a potreboval by odomňa niečo urobiť v programe.Celkom ma to prekvapilo lebo na pohovore bol jak pes.Celý červený a bála som sa ho 😂.Dnes sme dobrí priatelia a priznal sa mi...keď si odchádzala z pohovoru pomyslel som si...Hmmmm matka mojich detí 😂.Bol 2 dni po rozchode so snúbenicou.Prácu som síce nedostala ale aspoň som zistila čo behá chlapom na pohovore v hlave.A ešte dodal... Tá práca by ťa ajtak psychicky zničila.
Matku svojich detí síce ešte nenašiel :D Ale aspoň mu robím psychologickú poradňu.Lebo je stále zdevastovaný z toho predošlého vzťahu a má averziu k ženám.A niekedy nie je veľmi milý k ľuďom.Tak ho zkritizujem.Že darmo, že máš podriadených ale skús byť trochu milší

dopolbokaodrata
15. dec 2019

@fokuska kks to kam všade bude ešte písať.. u mňa ten ban dostane čoskoro 🙄

k_a_j_k_a
15. dec 2019

@nefertiti5843 To ja viem, len telefón mi to rozdelil. 🙂 A pani síce som, ale k šéfovej mám ďaleko. 😉

tojuska
15. dec 2019

@vinkel na pohovore v banke, asi uz tretie kolo, pohovor s riaditelom pobocky a tu zrazu jeho otazka: kde sa vidite o 5 rokov? A ja s uplne vaznou tvarou pravdepodobne na materskej 😂😂😂😂😂😂skoro ho zo stolicky vyhodilo... Zaujimave, ze aj tak som postupila do dalsieho kola 😂😂😂😂🤣

15barbara1512
15. dec 2019

Bože si pamätám môj pohovor u jedného starého chlipnika že či fajčím ak hej môžem si vybrať cigaretu mal tam kvankum krabičiek kukám nie a pýtal sa somariny a potom nech sa prejdem ku oknu a pozriem čo všetko vlastní ok kukla jak sprostá do okna že HM vidím a on ma začal obchytkávať ha v ten moment som cuvla a ukončila pohovor a na druhý deň chmul mi volal akože jeho zástupcu že ma prijali podľa hlasu som spoznala že to je ha som odmietla..veľa Jánošík malo takú istú skúsenosť snim

zuzka2801
15. dec 2019

Pohovor na animátorku v detskom kútiku:
1. A to tu budem celý deň strážiť deti?
2. A pracovná doba sa mi prispôsobí? som z východu. Manažér bleskovo odpovedal: áno nákupné centrum je ako veľké ufo zdvihne sa preletí do Košíc vy si odrobíte smenu a ono sa opäť zdvihne a odletí na západ. Slečna sa zmohla len na: vy si robíte zo mňa srandu?
3. Môžem prísť na pohovor s kamarátkou aj ona má záujem...na pohovore podmienka: ale ja budem pracovať iba ak budeme na smene spolu.
4. Slečna na skúške : a to sa mam s tými deťmi hrať?
5. Konečne som sa potešila že sa prihlásil aj nejaký chalan na tuto pozíciu a na pohovore: ale ja som elektrikár kôli mame som si poposielal životopisy na všetky inzeráty čo som našiel.

budembabka
15. dec 2019

@dovozadokoca 🙂 Pohovor na miesto predavačky v papiernictve: Formát A4 s rovnicami o 1 neznámej. A pár záujemcov o prácu hneď ubudlo.

mirka136
15. dec 2019

@popolusska pn hradi socialna poistovna od 11.dna 🙂 do 52.tyzdna

michaela329
15. dec 2019

@mirka136 tiež ma napadlo, že toto by mala vedieť, ak zamestnáva...

rainee
15. dec 2019

@michaela329 a máme tu príklad ďalšej rozhladenej personalistiky. Toto vie už aj bežný zamestnanec. Ja si pamätám keď som sa vracala späť po md do prace a potrebovala som poradiť ohľadom dovolenky,výpovede a podpory v nezam.tak ani 1 známa HR nevedela normálne poradiť a nakoniec mi poradili baby z konika aby som dostala max podporu😉