Pracujem s ľudmi a mám na nich nervy - ako to zvládnuť?
Ahojte, zakladám túto diskusiu lebo sa chcem, posťažovat, možno poradiť a podiskutovat. Pracujem s ľuďmi, obsluhujem ich by sa dalo povedať, a strašne mi lezú na nervy. Práca super, všetko fajn no to správanie. Dospelý ľudia, a nepoznajú ani dobrý deň, ďakujem... A to ma čakajú 4 12ky,ako sa nezblaznit? :D
Ja tiez robim s ludmi a mozem povedat, ze ludia su hovada. Neumyte spinave neslusne hovada. Niekedy bol taky clovek vynimka. Teraz je vynimka upravena pani s umytymi vlasmi a jemnym ruzom na perach. A nie, nepredavam v krcme.
Aj tie fifleny uzasne peroxidove sa mozu hanbit. 10cm podpatky a periny prezlieka raz za rok. Raz za jeden rok!
Hlavne, ze caka na vonavku od pana v rokoch.
Dievcata si nevedia preprat nohavicky, stari chlapi neodzdravia. Vymreli dzentlmeni, po krasnych predavackach v cukrarni zlahla zem.
Ako vravi pan Kuffa: ako psy. Staci len zrat, pit a sulozit.
Je mi to luto.
V 90tom som bola v prvykrat v Rakusku. Videla som prvykrat zobraka. Otec mi povedal, ze toto bude o chvilu u nas. Nechcela som verit.
No comment.
Ked je to tazko s ludmi. Ja ked vidim ako sa spravaju niektori, co sa dostali k peniazom napriklad a myslia si, ze zjedli vsetku mudrost sveta, ked su za vodou. A spravaju sa jak prasce niektori. Az nechapem fakt. Casto mi je z toho az zle :-/
Bola som dnes v Jednote a v Kauflande. V Jednote sa obvykle vzdy vytocim, dnes som bola rovnaká ako predavacka, nic som nepovedala, ani bu ani mu a nerozculena som odišla. V Kauflande v pokladni milý mladý muž, pani predo mnou išiel ukázať, ako sa vážia pomaranče, mne povedal, nech si najskôr v klude zbalim nákup a az potom platím, samozrejme sme sa pozdravili, poďakovali si, atď, odchádzala som s príjemným pocitom.
@zuzandela Ak niekoho práve obsluhujes a ta osoba začne smskovat alebo telefonovať tak to je drzosť na n-tú. Ale ak niekto iba vojde do predajne s telefónom v ruke popozerať tovar, tak to je podľa mňa ok, nechapem ako ta tým obmedzuje...? To za nim ideš aj tak??!? Aj ja by som ušla..
Tu sa clovek dozvie veci🙊 @evica01 to mas ake zakaznicky? 🙉
@dskjhfdlkdjhl
@joannita
@0silvia0
Jezin vy ste. Nepisem, ze zakaznicky mi to vravia.
Raz to pocujem vo fitku, raz mi kamosky povedia na dcery, raz to, raz ono.
Uz ked som pri tom fitku. Vidite tie 20 rocne dievcata v satni?
@evica01 som vo fitku denne, stretávam tsm dievčatá od 10 rokov až po ženy do 70 a nikdy som nemala pocit, že sú prasata špinavé a podobne, ako to opisuješ. Asi záleží kde a do akého fitka chodíš. Ja stretávam poväčšine slušných a kultuvovsnych ľudí ns urovi. Tsk vážne neviem kde sa potom pohybuješ ty
@letfenixa vies v kauflande sa zdravit musia takze preto bol mily. Chodia im kontroly a ked sa nahodou nepozdravia, lebo sa napr. zamyslia, okamzita vypoved. Raz som to niekde citala ked jedna pisala ako ju vyhodili preto z kaufu z prace. A pritom sa poctivo zdravila stale,ale v tej chvili ako boli z tej kontroly, sa zamyslela a tak zabudla a vyhodili ju. :(
@whatever1 ked vojde a uz telefonuje a este lepsie ked krici do toho telefonu,alebo sa donho vychechtava na celu predajnu..a to som myslela,ze ides za nim aby si si spravila svoju pracu a oslovila ho,poradila,namiesto toho ta len odozenu ako muchu ze neotravuj,lebo ja telefonujem teraz..neviem ako ostatok,ale ja napriklad ak som niekde v obch. centre,alebo pred obchodom,tak najprv dotelefonujem a az potom vchadzam do obchodu,tak sa myslim chova kazdy slusny zakaznik-clovek
@danielinaa ja viem, ze " musia", a je to smutné, ze nieco ako bežná slušnosť je podmienené vypovedou. U nas nezdravia a neodzravuju, neprosia a nedakuju predavacky v Jednote, Korune a v jednych miestnych potravinách. Vždy ma to štve, ale priam ma to vytáča, keď som s malým synom, snažím sa ho učiť slušnému správaniu a ony nič, vtedy viem aj nahlas povedať - krásne si pozdravil, len škoda, že ti nikto neodzdravil.
@zuzandela ja neznasam ked ma niekto platit, ludia cakaju, lebo on telefonuje a nezajem.
Ja tiez voooonkoncom neznasam,ked za mnou pride predavac ,predavacka a pytaju sa ma ci mi mozu pomoct...nie nemozu...ked budem hladat satyna ramienka s cipkouvanou suknut zlenej farby a budem chciet tak sa to spytam rovno ci take maju...alebo ked hladam nejaku konkretnu potravinu v obchode kam casto nechodim a nechcem hladat rok..
Podla mna sa vzdy len milo pozdrav a rob si svoje...ked niekto bude chciet pride za tebou.
Ale pozor...ak si vsimnes ,ze sa na teba niekto pozera a ty vykecavas s kamoskou tak jasne,ze sailo spytaj ci potreebuju pomoct...lebo toto tiez ludia neznasaju...ze nieco potrebuju a prave sa pani predavacka rozprava....a este jedna vec...vzdy mila a usmej sa a rob si svoje....tym nepokazis nic.
@zuzandela tak toto ma rozosmialo. Väčšinu ľudí práve že obťažuje, ak sa na neho hneď vrhne predavač.. nikdy v živote som nič nepotrebovala poradiť, no chápem že to má v náplni práce. Našťastie som ale nikdy nenatrafila na takého, čo by sa silou mocou potreboval vtierať. Predstav si, že sa nepovažujem za neslušného zákazníka, vždy pozdravím alebo odzdravím aj keď mám na uchu mobil. Skôr ty si neslušný predavač keď vidíš že niekto nemá vôbec záujem o tvoje služby a aj tak ho ideš otravovať a ešte sa tu na to sťažuješ , že ide od teba rýchlo radšej preč 🤦
@zuzandela Načo ideš za niekym keď telefonuje?!! Toto sa nerobi aj keď mas v pracovnej náplni osloviť a ponúknuť pomoc, tak toto je jedna zo situácii kedy to robiť nemáš. Ved sa opýtaj svojej nadriadenej aký má na to názor a uvidís co ti povie. U nas v nákupnom centre je tuším len jeden obchod kde predavačka musí osloviť zákazníka a ponúknuť pomoc hneď po príchode, väčšinou kde vojdem ma iba pozdravia alebo odzdravia. Ozaj by ma nenapadlo ze mam povinnosť venovať všetku svoju pozornosť predavačke hneď ako vojdem do predajne.
@whatever1 tieto dievcata tu si pomylili zamestnanie. Ked chceli tolko pozornosti, ucty a uznania nemali ist robit predavavky ale riaditelky. Ja som vzdy slusna a vzdy zdravim a usmievam sa na predavacky, aj ked oni su vacsinou ako telce a nevedia pozdravit. Ale toto co tu davaju tieto baby.... Koniec
@zuzandela no ja neviem, mne ako zakaznikovi vadi, ked este len prekrocim prah predajne a uz za mnou bezi predavacka. Kopa ludi sa chce ken pozriet, ci mu nieco padne do oka. Aj tak musim predavacku odbit, dakujem, len sa pozriem. Ak nieco potrebujem, sama ju oslovim, nemam s tym problem a predavacka je vacsinou normalna, prijemna a v pohode odpovie.

Bože môj, chápem ťa. Ja som robila v obchode počas VŠ 5 rokov. Bolo to v obchode s veľmi známou kozmetikou, krásny tovar, radosť pre ženu pracovať s tak peknou kozmetikou. No ale tí ľudia 😀 Resp. tie ženy.... Tiež som neznášala keď niekto prišiel ako veľká voda, ani MÚ ani BÚ, ani prosím vás, len "chcem". Alebo keď na mňa spustili, že "ani neviem čo by som potrebovala" 😀 Ani neviem akú radu by som ti dala. Vieš, ja som si popri práci predavačky robila VŠ a od začiatku som mala v hlave upratané a vedela som, že tam nezostanem naveky. A to mi pomohlo byť nad vecou. Keď na na mňa zákazníčka vyblafla len tak z fleku "chcela by som krém proti vráskam". Tak som jej povedala "tak teda dobrý deň (tri sekundy ticho, pozrela som na ňu, usmiala sa) "proti vráskam máme túto radu....) a už som bola milá, slušná, poradila som. Keď odchádzali, už zázračne aj poďakovali, pozdravili. Keď prišli tie (a bolo ich prekvapivo veľa), "ani neviem čo by som potrebovala" tak som im na to povedala, že hmm tak to veru ani ja neviem čo by ste potrebovali. Ale tak čo som im na to mala povedať? Veď kto to má vedieť, ja im do skrinky nevidím 😀 A potom tu boli zákazníčky, ktoré mali vždy milého slova, úsmev, doniesli so sebou "svetlo" a dobrú náladu, pokecali sme. To boli také stále zákazničky. Keď odišli povedala som si, že kvôli nim tá robota stojí za to. Ale k téme. Veľmi mi v "odosobnení sa" sa pomáhalo to, že som mala kolegyňu s ktorou sme si veľmi rozumeli. Keď bolo zle, ponadávali sme si spolu, držali sme spolu. Keď bolo málo roboty, mohli sme sa na seba spoľahnúť. Koľkokrát som išla na pol dňa ja preč - v rámci obchodného centra. Kamoška prišla, na kávu som s ňou išla, na obed, do obchodov, atď atď. A na ďalší krát ona išla. To sme mali veľké šťastie, že sme boli také parťáčky 🙂 Asi si vyhorená teraz po Vianociach, chápem - Vianoce to bolo psycho. A ako ti tu baby radia - mala by si porozmýšľať, či je to teda práca pre teba, myslím do budúcna. Ak si na prášky teraz, lepšie to už nebude. Mám kamošku čo robila 11 rokov v obchode, prácu s ľuďmi mala rada tú prácu a teraz odišla. Hovorí, že náročné veľmi to má teraz, ale má kľud. Ja tiež. pre mňa bolo tiež vykúpenie keď som zmenila prácu. Tak mala by si porozmýšľať o budúcnosti 🙂