icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

rivini
20. sep 2023

Pretoze ak tu vdaka oteplovaniu a klimatickrj krize budeme mat tiez poziare z horucav, nadmerne sucho, zaplavy a ine katastrofy, dochodky a platy nebude mat kto, z coho a odkial riesit, lebo si clovek bude musiet holy zivot ratovat…

keksik83
20. sep 2023

Nijaký bod z programu PS ma nezaujal. Nezaujal nikoho z môjho okolia, sú to ľudia s VŠ vzdelaním, spoločenským statusom, vysokým intelektom, prehľadom v ekonomike, v práve, v zdravotníctve, v školstve... Ekológia je dôležitá, to áno, ale ekologická Európa svet z klimatickej krízy nevytrhne. Skúste si pozrieť, čo predchádzalo pádu Rímskej ríše... Aj oni boli vo svojej dobe a v istom bode až priveľmi progresívni....

erikavesela
20. sep 2023

Tak to sa veeeelmi mylis, tych nemcov na dochodku, co cestuju je malo.....ja poznam slovakov dochodcov pomerne vela, co behaju po dovolenkach aj 2x do roka...
Ko vyske dochodku...moja matka...pred dochodkom ucitelka...odrobenych asi 40r., vdova, 750€bez rodicovskeho dochodku...to ze niekto ma 440€ je zial odraz toho, co do systemu vlozil...ale postavim otazku inak...ty kolko davas do systemu?..vela,ze? A co dostanes?...nic...

erikavesela
20. sep 2023

@helen_167 ja nechcem vrtat do tvojho dedka...riesenim by bolo predat jeho majetok a peniaze pouzit na jeho opateru...

erikavesela
20. sep 2023

@anavianavi stefunko si zalozil "zivnost" na startup firmach, kt.s odobrenim smeru "spravuje"...miesto dotacie na firmu , ide dotacia jemu...to je to spravne??

cecilia29
20. sep 2023

Ja teda PS voliť nejdem . Ich program ? Prešla som si ho. Tie body o ktorých sa hovorí v konzervatívnych kruhoch, tie ma dost desia. Reálne neviem si predstaviť co chcú tým dosiahnuť, ako má vyzerať v budúcnosti teraz mladá generácia? Väčšina sme tu matky a vieme aké je dôležité mať vo výchove pravidla a hranice. Deti to potrebuju. Antikoncepcia, potraty dostupné pre ešte deti.? Toto potrebujeme. Potrebujeme podporovať tranzicie ľudí? Osobne, ľuďom z komunity lgbti vôbec ale ale vôbec nepomôže.tento západný prístup, robte si co môžete. Oni potrebujú riadnu psychologickú pomoc a dlhodobejšiu podporu. V zahraničí sa takýmto štýlom viacerým DETOM zničil život. Chcú podporovať pôrodnosť? No na druhej stranene chcú uľahčiť potraty. Nepozerali na výskumy? Nie.zanedbatelne percento zien trpí postabortivnym syndrómom a udávajú, ze ak by cítili väčšiu podporu ci boli viac informované, potrat by nepostúpili? Prečo radsej nezlepšit podporu žien, ich informovanosť? Podľa mňa tento liberalizmus, ktorý teda sa v plnom prúde rozvíja na západe buduje len dalsiu "stratenu generaciu " ktorá vlastne neviem co chce a co vlastne je . Myslím si ze ich ostatny program nie je ničím výnimočným.

abbey1
20. sep 2023

Prave, ak je pre ludi dolezita ekologia, nemali byt PS volit.

liv1
20. sep 2023

@zeldia poznam dochodcov s almuznou. Pracujucich 40+ rokov, vysokoskolsky vzdelani, pracujuci v obore.

cecilia29
20. sep 2023

Program pre školstvo- KDH a SAS na prvom mieste 7z 10 bodov , PS 5z10b

hefo
20. sep 2023

Sľuby nič nestoja, a málo voličov spätne pozerá, čo ktorá strana z toho splnila. Veľa zo sľubov PS (napr. zvyšovanie platov učiteľov) nie je bez veľkého zvyšovania daní možné financovať. O ostatných bodoch programu, niektorých aj dosť škodlivých (napr. obmedzovanie slobody prejavu), sa radšej nebudem vyjadrovať.

Nakoniec najväčšie čaro PS je v tom istom, čo mali OĽaNO naposledy, že ešte nemali možnosť sa ukázať v plnej kráse a veľmi výstižne to popisuje sarkastické rozšírenie sloganu Republiky: "My sme republiku nerozkradli... lebo sme ešte nemali možnosť!"...

sabina230
20. sep 2023

Budem voliť PS. Slovensko vnímam ako krajinu ktorá je pozadu, povedala by som že dosť staromódna. Príde mi že témy o ktorých je úplne normálne sa rozprávať sú tu stále tabu. Bola by som rada keby sme medzi seba konečne prijali ľudí z LGBT komunity. Sú to ľudia ako my a nemali by sa hanbiť za svoju sexuálnu orientáciu ani za to ako sa cítia. Je to ich rozhodnutie a treba to akceptovať. Ľudia by si mali byt všetci rovní. Lenže Slovač sa nevie prispôsobovať skoro ničomu, všetci žijú v akomsi stereotype, boja sa riskovať. Patrím do generácie Z a verte tomu či nie, mladi ľudia sú budúcnosť. To čo bolo kedysi už neni a ani nebude, treba sa hýbať dopredu, byť tolerantný voči ostatným a prijať každého kto je iný medzi seba aby sa necítil že do spoločnosti nepatrí. Takze taký je môj názor, nehanbím sa zaň, stojím si za tým a časom sa ukáže že to čo ma prísť, príde.

natuska87
21. sep 2023

Lebo keď sa nebudeme venovať ekológii, zakrátko už nebude trápiť nič a nikoho...

malasandrika
21. sep 2023

Koľko odborníkov na ekológiu zrazu 🫣🫠 doteraz 3/4 Slovenska ani neseparovalo odpad a odrazu idú voliť PS, lebo veď ekológia je dôležitá. V prvom rade si preštudujte naše životné prostredie a aktuálnu problematiku.

terezka1947
21. sep 2023

@zafir01 nemôžeš porovnávať starých ľudí,kto.maju často kopu chorôb,mnohí už žijú iba sami a mnohí nevládzu si privyrobiť si slobodnými matkami.
Nemá sa to ani prečo porovnávať,obe skupiny majú svoje ťažkosti a tí dôchodcovia majú kopu rokov odpracovaných,zaslúžia si za to,čo do štátu dali aj niečo na dožitie.

elmivelmi
21. sep 2023

@anavianavi ha ha ha Oputaj sa ludi co s nimi robili a potom pis .Program moze byt pekny ale ekd chybaju odbornici tazko nas to spasi.

cecilia29
21. sep 2023

@natuska87 ak myslíš na ekológiu rak sú dosť neekologicky. Taka hormonálna antikoncepcia je skutočne veľké nebezpečenstvo pre naše vody. V riekach nájdeš množstvo rýb ktoré maju samcie i samicie pohl. organy , čo nie je normálne. A kto vie prečo je v dnešnej dobe viac homosexuálov, v mojom okolí najme chlapcov ...

sandra19860
21. sep 2023

PS....voliť nebudem

martinka13
21. sep 2023

Nechcem. Aj keď mi je na zvracanie pri predstave vlády SMER-REPUBLIKA-SNS

terezka1947
21. sep 2023

PS je veľmi populistická a alibisticka strana,chápem,že sa chcú dosť k moci,tak isto ako aj iní.
Ťažko bude tieto voľby,ale nedá sa ísť voliť podľa vyjadrenia p.Simecku:nemáte koho voliť,keď nechcete Fica a nechcete politický zlepenec.
Dnešné Slovensko nemá kardinalny problém LGBT,či environmentálne problémy.
No a druhou vecou je,že už z prvých volieb mám tú česť poznať súkromné názory a život niektorých predstaviteľov,čiže určite nie.

zmrzlinka2021
21. sep 2023

@mb2021 ale ľudía chcú alfa samca, ktorý im dá dlhý bič a krátky dvor. Ľudia tu nechce mať funkčný a právny štát

zmrzlinka2021
21. sep 2023

@terezka1947 lgbi nie je problém, problém je, že niektorí ľudia im vážne poškodzujú životy a to ti hovorím ako krestanka

zmrzlinka2021
21. sep 2023

@keksik83 a prežila vôbec nejaká ríša? No tá rímska bola vyspelá, kým my sme maximálne kozy pásli a boli tupela.

nini1978
21. sep 2023

@marca12 to tá dáma ani nevidela,čo bol tvrdý lockdown a bluzni o obmedzovaní slobody...škoda reči

helen_167
21. sep 2023

@erikavesela mozno, a s babkou kam? Hm? 🤔
Preco by si mal clovek utahovat opasok a nasi politici si ziju v blahobyte?

helen_167
21. sep 2023

@sabina230 dobre a okriem buzien ta nieco one trapi? Ci to je to gro ich programu? PS je ako sekta

panda21
21. sep 2023

Inak je mi veľmi smutno z vyjadrení niektorých matiek. Každej jednej sa môže stať, že jej dieťa bude homosexuál a ak takéto reči počúvajú od detstva tak sa ani nečudujem, koľko homosexuálov sa radšej schováva a zakladá nefunkčné rodiny, len aby boli ľudia spokojný. Fakt si neviem predstaviť rozpoltene dieťa, pubertaka, ktorý nevie čo a kam, ľúbi sa mu rovnaké pohlavie a nemá kde nájsť útechu,pomoc,podporu lebo počúva od rodičov takéto bludy a nadávky na lgbt..

ibrunova
21. sep 2023

@panda21 presne tak.. A gayovia a lesby tu budú tak či tak, keď PS nebude, tak oni nevymiznú, ako si niekto predstavuje 🙂

zafir01
21. sep 2023

@terezka1947 správne , nemôžem porovnávať .tak ako mnohí nemôžu porovnávať našich a nemeckých dôchodcov ..
Takže dôchodca má mať viac ,ako celý život odvádzal a zarábal ? Hoci to mohol byť fkakac ,ktoremu sa pracovať až tak nechcelo ( áno ,aj takí sú )
A má mať viac ako celý vdovela mladá žena s deťmi ,lebo je na si môže zarobiť ? V obdobnej diskusii sa paralelne riešia matky .. ona môže dať za stráženie svojho povedze ročného dieťaťa 5€ na hodinu ,aby zarobila 6€ v hodine ? To je spravodlivé ? Ona vychováva budúcich daňových poplatníkov ,z práce ich práve budú živému dôchodci .
Volá sa to prvá pomojkala c .najskôr nasadia kyslíkovu masku sebe ,a až potom môžeš pomoct slabším . Ak sa podporí vzdelávanie , ak sa zefektívni práca v mnohých podnikoch , detom sa dostane naleziteho vzdelania a možnosti rastu , podporia sa rodiny formou dostupného bývania , nebude mladá rodina uvažovať ,či bude mať jedno ,alebo žiadne dieťa .

A dôchodca si nemôže privirobit ? ( často môže , mam v rodine manuálne pracujúcich dôchodcov .dôchodok cca 500€ a do ruky ďalších pár stoviek . Môj svokor má aj s dôchodkom príjem 1700€ ,a ešte si želá pridať ,lebo sa cíti byť chudobou ohrozenou skupinou .a takých mám vo svojom okolí mrte..sú to ľudia medzi 60-70 r s ucnovkami a pracovnou minulosťou na družstvach ,či v strojárňach.

Celý systém treba postupne prekopať . Skončiť toto vyplácanie na ruku . Lebo jedna vec sú ofic čísla ,a druhá vec je realita . A Slováci vedia veľmi dobre plakať .
a potom je tu vždy skupina ,ktorá má naozaj nespravodlivo nízky dôchodok ,plat , nízky invalidný . Tá sa nájde v každom štáte ,aj v tých vysnivanych západných

sabina230
21. sep 2023

@helen_167 otázka bola ktorý bod nás konkrétne zaujal. Odpovedala som. Treba čítať s porozumením teta. 🙃

autor
21. sep 2023

@zafir01 nechaj si tie svoje nazory radsej pre seba. Lepsie spravis. Pekny den