Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?
Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...
@fido69 ano, je to sluzba za uplatu, ale tak ci tak je zakaznik a predajca obchodni partneri. Ja zastupujem svojho zamestnavatela v tomto obchodnom vztahu. Aj obchodny vztah ma byt korektny a vyvazeny pre obidve strany. Preto som ja partner pre zakaznika a zakaznik partner pre mna. A kedze sme obidvaja ludia mame pravo na to aby sa s nami zachadzalo s uctou a respektom.
@nikpa ono niekedy ťa hotovosť je lepšia ako technika,najmä pri problémoch s terminálmi,bankami atď. By si sa čudovala ako sa v Rakúsku využíva hotovosť. Takže nie,nedržia sa ľudia zubami v dobe Dino, len 60+ ,ale aj mladšie ročníky a vedia prečo. Nakoniec,si myslím,že je to každého vec.
Je to mentalitou ľudí. Neberú to ako pre nich pomoc, rýchlejšie vybavenie, ale vyhovárajú sa na to, že za teba robia prácu 🤦🏼♀️
Ja som zavádzala samoobslužné pokladne na Slovensku pre iný veľký reťazec, myslím, že boli prvé, už roky dozadu a teda uzila som si so zákazníkmi. Som veľmi rada, že už pracujem v inom odvetví 😀
Ja nemám problém využiť ani samoobslužné pokladne, ani klasické, a vlastne mi ani nikdy nenapadlo zamyslieť sa nad tým, že mi to musí nablokovať predavačka lebo som si už sama musela nákup naložiť do košíka a zaplatiť 😁 ale to je jedno, podľa mňa je cesta Scan&pay ako v Tescu, to by mohli dať veru všade 🙂 netreba si pamätať aké pečivo nakladáte, rovno viete koľko platíte, netreba to vykladať na váhu, no jednoducho samé pozitíva 🙂
Tak napr.
- minule som aj chcela ist na samoobsl.ale mala som 3druhy peciva v jednom sacku, 6ks a neviem ako by som to tam nablokovala
- stava sa mi casto ze zadam nejaku polozku a hned "cakajte na obsluhu" obsluha inde, pomaha niekomu blokovat tak cakam s cucoriedkami a dvomi pagacmi kym doblokuje, a so mnou caka dalsich 5 ludi.
- odchadzam a zablokuje ma to, chce naskenovat blocek, blocek neberie, neberie ani dalsiemu zakaznikovi a tak cakame kym niekto dojde odblokovat
- pecivo, nechce sa mi hladat ci je to celozrna alebo rustikalna bageta, pripadne visna-mascarpone alebo ribezla-puding
Ja mam v poslednej dobe najradsej Kaufland a Tesco kde maju tie skenery. Cloveku to tolko casu usteri.. Billa je tiez super, lebo si netreba balit kazdy druh peciva do noveho sacku. Da sa to naraz vyhladat a naraz pridat. Naposledy som takto videla pri samoobsluznych pana-hysterku (nemal ani 40 a este chudak jeho decko sa na to vystupenie muselo pozerat), co sa rozkrikoval na celu predajnu, ze on si to sam blokovat nebude. Och, ako sa bavim na tychto odmietacoch pokroku :D
@cyberk ale ty platíš za tovary, nie za služby blokovania 😁 prečo by sa nemala platiť plná suma?
Do Lidla nechodím, ale teraz spravili v Bille nové samoobslužné a maturovala som na tom poriadne dlho. V Tescu a v Kauflande ich využívam, tam mi to príde celkom prehľadné ale nerada, lebo mi to trvá dlhšie ako pri kase s pokladníčka - pravidelne to nezaeviduje že som už položila ľahšie veci na váhu ako vanilkový cukor a pod. Bežne sa mi stane, že musí prísť obsluha aj 5-6 krát lebo ma tá kasa/váha stále nejaký problém. Včera trvalo celú večnosť kým mi vydala peniaze, stále tam niečo načítavalo...Tiež to nemám rada.
@andrea2323 tak ale snad v cene tovaru je aj mzda predavacky na pokladni? Tak preco by som ju mala platit ked ju nevyuzijem?
Za chvilu budu chciet aby som si maso naporcovala ak chcem len prsia alebo isla zlozit mandarinky z kamiona. To kde sme?
V amerike mi za pokladnou este aj tovar do tasiek naukladali a pekny den zazelali.
@tykat tiez nechapem, ze v amerike to balia aj do tasiek a u nas nie, to by som vyuzivala velmi rada najma pri velkych nakupoch.
Pritom ceny v supermarkete su porovnatelne s nasimi
@tykat presne tak, v cene tovaru sú aj mzdy predavaček a ostatné náklady zamestnávateľa, je to šikovný ťah na ľudí, ako ušetriť a namastiť si ešte viac vrecká, nehovoriac o tom, že bude čím ďalej tým viac nepotrebná ľudská sila (zamestnancov nahradia stroje), menej práce na trhu a väčšia nezamestnanosť a túto veľmi podstatnú vec si ľudia neuvedomujú.
Nevidim problem v tom,ze použivam samoobslužnu pokladňu.Ja to beriem tak ,ze si platim za nakup nie na predavačkyn plat.Len ,ako to bolo spomenute furt sa mi stane,že mi musi prisť pomocť predavačka.Preto radsej idem ku predavacke na kasu.
@klementinka58 nie len v Amerike, aj v Anglicku to takto bolo, keď som tam žila pred 10r. (neviem ako teraz..)
@1ryba ved práve, ja som na nich milá už mi to povedalo x zákazníkov, že takú milú predavačku dlho nezažili... a potom príde niekto kto sa tam nádobou vyvýšuje, tak na neviem už... všetci sme len ľudia...
a ako sa povysuju zakaznici? lebo ja som veru nezachytila, zeby niekto bol drzy k predavacke
@zmrzlinka2021 zlavu v tovare maju vsetci, aj ti ktori sa nechaju obsluzit v normalnej pokladni
Chodím na samoobslužné,ale ide má šľak trafiť, nakoľko sa musím stále zohnúť a preložiť a znovu a znovu a potom naspäť do košíka poprekladat 🤦🏻♀️🤦🏻♀️. V uk, som si dala veci pohodlne na pás, preskenovala cenovky a krásne z druhej strany pásu vzala.
samoobsluzne pokladne nevyuzivam. Ani na Slovensku a ani v Holandsku. Vyuzijem to jedine vtedy, ked idem so snubencom do obchodu. Vtedy sa pouzije aj skener. Ale inak nie. Radsej pojdem do normalnej pokladne. Tu samoobsluznu pokladnu som vyuzila len raz a odvtedy som si povedala, ze nikdy viac. Bolo to v Bille. Neustale komentovanie tej pokladne bolo strasne iritujuce. Len ma to rozculovalo. V Holandsku nastastie nic take nie je.
Zbožňujem samoobslužné pokladne.
Myšička pomedzi skupinu “prechádzačov v obchode” zľava obehnem vozíčkarov, uchytím tych 5 tovarov ktoré potrebujem a cez samoobslužnú pokladňu som von do 3 minút.
Nabudúce vyskúšam či sa ti dá na jeden nádych. V rámci tréningu na freediving 😁
@fido69 netreba cakat na "velkeho brata". Niektore zeny dokazu viac. Staci, ze pipne SMS, ze chlap si kupil desiatu za vyssiu sumu ako zvycajne a z danej sumy si uz vykonstruuju, ze kupoval prezervativy a ma milenku (true story z MK)
Mne osobne je uplne jedno ci velky brat vie alebo nevie, ze mam rada visnovy jogurt, horku cokoladu, nekupujem pivo a pred dvoma tyzdnami som kupovala teraflu.
Ja by som este dodala, ze ti, co sa tu ohanate zlavou pri vyuzivani samoobsluznej pokladne… keby ste si to realne prepocitali, kolko by ste dostali zlavu, tak by to bolo par centov na nakup. Kvoli par centom tu robit taky rozruch mi pride proste divne…
Vezmite v uvahu, ze predavacka ma v naplni prace aj ine cinnosti, cize vyuzivanim samoobsl. pokladni by sa usetrila len cast z jej mzdy, dalej si to rozpocitajte na cely mesiac a stovky samoobluzne vybavenych zakaznikov denne….
No priamo na pokladni nezaplatim hotovosťou. Musím ju dať predavačke a tá ide do najbližšej kasy a tam to nejako zinkasuje... A ak náhodou aj pomáha zákazníkovi na pokladni, no je to zdržanie. Samoobslužné pokladne majú asi urýchliť samotné nakupovanie, platenie tak nerozumiem prečo tam nedali aj možnosť platby v hotovosti. Hlavne u nás ráno študenti - jednu dve veci a hotovosť... No zdržuje to. To je len môj postreh.

Ja tam chodim aj s veľkými nákupmi, neznasam, ked predavačka rychlo blokuje a ja si tie veci musim rychlo baliť a este kontrolovať, ci mi nablokovali spravne (napr v bille v BA v centrali som mala vzdy nieco zle, kazdy jeden nakup sa ma snažili oklamať). Ked si blokujem sama, mam cas si to pekne uložiť do tasiek, nemusim sa s nikym rozpravat.
Toto ale co tu pisu zeny, ze nebudu robit za predavačku jej pracu, alebo ze sa boja noviniek, alebo platby kartou lebo nebude potom hotovosť 😂😂😂😂😂 dospejte uz niektore, preboha