icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
veve889
17. mar 2024

Ja zijem v Rakusku a ako tu uz niekto spominal, Rakusania platia radsej v hotovosti a samoobsluzne pokladne nemaju vsade. Mozno vo vacsich mestach. Ja som tiez zastanca hotovosti a kartou neplatim skoro nikdy. A samoobsluzne pokladne nechcem pouzivat z principu. Lebo si uvedomujem, ze ked ich budeme vyuzivat, pridu raz s tym, ze ved ludia ich chcu a pouzivaju, tak sa budu rusit klasicke pokladne. A kartou nechcem platit lebo nechcem aby zrusili hotovost (k comu to vedie). Ja som sa ucila hosporadit s peniazmi v hotovosti. Ako si budu dalsie generacie uvedomovat hodnotu penazi, ked bude vsetko digitalne? Clovek si viac uvedomuje, kolko utrati ked ich ma dat z ruky prec ako ked sa len pipne kartou.

hiro
17. mar 2024

@veve889 "aby zrusili hotovost (k comu to vedie)"? Kde kedy ako? Keby to tak bolo ako tvrdis tak by bola povinnost brat karty a nie hotovost. Ak si si nevsimla tak je povinnost prave prijimat hotovost a karty len doplnkovo.
Uvedomovanie si hotovosti viac ked je v "chytatelna"... no, to je na povazenie ci si ludia napriklad dokazu umedomit kolko maju volneho miesta na disku v pocitaci a ci sa im tam zmesti novy program alebo film a kolko - aj ked to je len digitalne cislo. Alebo ze CD hra rozdielne dlho ked je to len napisane a nemas rozne velkosti CD podla toho kolko tam je pesniciek atd... Ja si myslim ze ludia rozumeju cislam a jedno ci to cislo je vyjadrene v minciach ci na ucte.
Pozri zrusilo sa nakupovanie cez predavaca a uz za socializmu zaviedli predajne kde si musis sama vyberat tovar a nosit predavacovi. Uz teraz su predajne kde ani nie su predavaci - tovar ktory si zoberies a odides s nim sa automaticky odrata z tvojho uctu ani pipat nic nemusis.

janulik2008
17. mar 2024

@1ryba väčšinou také veci neriešim ale ozaj asi nedostatok spánku to spôsobil že som to povedala 😁 keď niekto chce tak kradnúť bude

autor
17. mar 2024

@1ryba hej tie slúchadlá mi vadia , keď som na kase tak ho automaticky dávam dole, lebo sa nepoužíva len na to co ma ale rozoberajú tam kade jaké hlúposti, že ani neviem co mi potom zákazník hovorí... a ze treba oskenovať bloček,? .... to naozaj treba ľudí upozorňovať keď tam je stojan kde je napísané aby oskenovali svoj bloček? Však sa trochu obzrerajme okolo seba a nie ísť aj cez mŕtvoly:D

Ako môže predajňa za to, že tam je nával? Za to nemôže nikto , proste sa tam vtedy zhluxi viac ludi ja som len to poznamenala, že v tom najväčšom návale si tam. Niektorý ľudia pozerajú apku aký kupón by využili a tým brzdia moju prácu, to si treba pripraviť už pred platenom, nie ze je všetko nablokovane a ja čakám kým sa milostivý rozhodnú niečo použiť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
heni79
17. mar 2024

Samoobslužné pokladne sú fajn. V Lidli zatiaľ fungujú dosť zle - vnímam to ako skúšobný režim. Platím kartou takmer vždy a všade. Ktosi tu písal, že potom ľudia nevedia, koľko minuli. Hm, ja stále viem koľko platím, aký mám denný limit atď.. Tie samoobslužné pokladne sú rýchlejšie. Aspoň môj pocit. V každom obchode. Nielen Lidl.

lakebabe
17. mar 2024

@1ryba presne toto, keď idem po celom dni ohucana ,vyflusnuta po práci, celý deň musím nad niečím rozmýšľať , tak sa mi nechce blokovať veľký nákup sama a ešte nad ním rozmýšľať. Som rada ze to na ten pas vyložím a o viac sa nestaram.
Dnes som bola na samoobslužnej v tescu dva nanuky som kupovala desať minút lebo stroj na mňa vkuse vsetky peniaze vypluval nazad až sa zasekol a musela som čakať na predavačku.

katka700
17. mar 2024

Autorka to že je vás na ploche málo nie je vina zákazníkov, ale nenazraneho reťazca lakomeho zaplatiť ďalších ludi.
Denne 8-9 hodín robím s ľuďmi. Keď idem domov pripadám si ako zombik, mozog v standby mode. Do potravín idem len vtedy ak už doma nie je čo jesť. Takže ma môžu lákať k samoobslužnej pokladni koľko chcú, slušne odmietnem a idem k normálnej pokladni kde to pokladnička šikovne nablokuje, ja si to "len" zabalím a idem ďalej.

mamutka
17. mar 2024

Nemusíš mi tu nadávať že riešim hlúposti. Keď si poctivo oskenujem tovar a všetko poriesim sama, neprajem si aby ma následne niekto kontroloval. Na to uz sa zamestnanec nájde? Ak sa kradne, nech si to ošetria a nebuzeruju ľudí, ktorí už celý nákup naskenovali a pobalili.

mamutka
17. mar 2024

@katka700 presne, človek ide unavený z roboty,chce konečne vypnúť a ešte v obchode aby sa doťahoval s masinou. Ja to použijem len keď mám drobny nákup a predpokladám, že nebudem musieť volať obsluhu aspoň dva krat.

lussyl5
17. mar 2024

Ja mám samoobslužné pokladne radšej ako normálne.V samoobslužnej si v kľude nablokujem a uložím do tašky.Kým v normálnej mám pocit že musím rýchlo ukladať do tašky lebo hneď po mne už rýchlo letí tovar ďalšieho zákazníka.A najradšej mám keď ten pre do mnou je pomalý a ešte nemá uložené svoje.Čo mi ale vadí v Lidli je že samoobslužné sú iba na platbu kartou.Platiť kartou mi nevadí ale ide o princíp.Zákazník by mal mať možnosť vybrať si ako zaplatí.Inak mi samoobslužné pokladne prídu pohodlnejšie.

andra77
17. mar 2024

@1ryba 😀😀😀👍presne tak....🙂

neviditelnypes
17. mar 2024

Úspešne sa im vyhýbam, ako skúsený IT profík som si istý že by sa tam niečo pokašľalo. 🙂 Navyše si už nie že nepamätám ako sa volá pečivo ktoré som si kedysi pri vstupe vybral, ja od stresu ani neviem ako vyzerá hoci ho držím v ruke. 😉

taminka1986
17. mar 2024

Ja ti poviem preco. Za 1.nebudem tam stat a robit robotu co ma robit personal. Za 2.vzdy sa tam zdrzim dlhsie ako keby mi to predavacka nablokovala a za 3. Uzko suvisi s bodom 2,pretoze vzdy sa mi stane,ze tovar mi nechce vziat kvoli chybnemu kodu alebo iny problem s nim. Takze v konecnom dosledku tam cakam na personal ktoreho je tam aj tak malo aby dobehol a doblokoval tovar. Proste stupidny napad cele samoobsluzky

qetka
17. mar 2024

a co je teda zle na tom, platit za 3 veci kartou? nejak som to nepohopila 🤷‍♀️

autor
17. mar 2024

@qetka nieje zle zaplatiť 3 veci kartou, ale ze tam výstoja radu ,kdezto tie 3 veci majú nablokovane a zaplatené za minútku

viera77
17. mar 2024

Samoobslužné pokladne nevyužívam a ani to nemám v pláne, tých dôvodov mám na to viac. A cítim sa ako pes Rexo, ktorý na povel plní pokyny nejakého hlasu z počítača...toto fakt nemusím.

karolinakr
17. mar 2024

mate či nemate väčšie manko odkedy je viac samoobslužnych pokladni? ako ja sa nepytam do vzduchu

mircalla
17. mar 2024

Ja ine ani nepouzivam, samoobsluzne mam najradsej, zvykla som si. Mam lepsi prehlad o cenach, zlavach a viem, co blokujem a je to aj rychlejsie ako stat v rade, kde su zase ludia, co riesia vsetko...Pripade si daju nablokovat nakup a az ked zaplatia ich zacnu ukladat do tasiek...Takze ovela radsej samoobsluzna, ako x iritujucich ludi v rade....

Mna vytacaju nie pokladne, ale ti neschopaci, co si nevedia na tak trivialnu vec zvyknut pripadne sa boja po tak dlhej dobe, co sa to pouziva......

mircalla
17. mar 2024

@lussyl5 To mas recht, v LIdl to blokuju brutal rychlostou, ze do tasiek ledva stiham...a to som dost rychla....Tiez mi vyhovuje, ze v klude si to nablokujem.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kikavadi
17. mar 2024

Mne vyslovene v Lidli vadi, že je na nákup málo miesta v tom priestore, kam mam dat zakúpené veci. Zvyčajne nakupujem raz týždenne, ozaj veľký nákup a keď využijem samoobslužné pokladne, nemám to kam všetko dat.
Ďalšia vec často treba zavolať obsluhu, hlavne v tescu sa mi to stava, a ako počujem hlášku, "neocakavny tovar v baliacom priestore" mam chuť to tam všetko nechať a ist prec, hlavne keď z 10 poloziek mi to spraví 3x.

mircalla
17. mar 2024

@sheila121 Presne - ufrflani, neochotni sa nic nove naucit a lenivi. Pritom je to lahke

autor
17. mar 2024

@kikavadi ale keď mate veľmi celky nákup treba využiť normálne pokladne, aspoň my to tak robíme aj keď máme otvorené len samoobslužné a vidím ze niekto ma mega nákup tak volám do pokladne

3petka
17. mar 2024

Tak z jednej strany musíš uznať že majú pravdu. Reťazce sa snažia aby sme my nakupujúci robili prácu za iné osoby. Chápem aj tuto stranu.
Zase na strane druhej využívam v inom reťazci scener a rovno si to naťukam a nemusím nakladať výkladat a tak. A na pokladni som vybavená rýchlo.
Osobne ale nerada tiež blokujem sama na samoobslužné lebo ti 10 krát zahlási že má nejaký problém alebo nevieš niečo nájsť a na 10 pokladni je tam jedna zena a kým sa jej dočkas tak katastrofa.

nekonecna_katastrofa
17. mar 2024

Autorka ty si uvedomuješ, že keď sa ľudia naučia aj u vás vo veľkom chodiť do samoobslužných, tak nie že vás bude 5 na ploche a v kľude si budete vykladať tovar, ale 2 prepustia a zvyšné 3 budú zas len v zhone ten tovar vykladať. Že nestíhate je zlá organizácia vášho obchodu, nie zákazníkov. Ja osobne využívam aj také pokladne, aj onaké, podľa nálady, času, veľkosti nákupu. Dôvody, pre ktoré samoobslužnú počas niektorého nákupu nevyužijem: mám viac rôzneho pečiva v jednom sáčku, mám alkohol alebo iný tovar, ktorý vyžaduje potvrdenie veku alebo odstránenie "pípača", príliš ľahké veci (vanilkový cukor...), obrovský nákup, chcem platiť gastráčmi (to asi najčastejšie). Keď mám x krát volať k sebe predavačku a za každou problémovou položkou čakať, tak to si radšej postojím pri normálnej pokladni. Nikdy som sa nerozčuľovala, ak si niekto predo mnou pomaly balil svoj nákup, skôr neznášam, keď tam dotyčný má ešte veci a nestíha (napr dôchodca) a predavačka začne blokovať mňa. A rada si aj pokecám, zažila som extrémne milé predavačky a nemám problém im to aj povedať, že vždy rada platím práve u nich.

ptvw
17. mar 2024

@cyberk na odľahčenie, ja milujem samoobslužné hlavne v tescu ,50 kinderiek za 60 centov by cez obyc pokladňu asi neslo 🤭

cyberk
17. mar 2024

@ptvw 😂😂 to veru mate pravdu 😂

ukulela
17. mar 2024

Baby, čo píšete, že reťazec vám neplatí za blokovanie.... Benzínky vám platia za tankovanie? Áno, reťazce znižujú náklady. Aj preto, aby tlačili dole ceny. V Lidli tie baby lietajú z pokladne na takom vykladať a zas do pokladne. Okrem toho naozaj sa niektorí správajú k predavačkam ako k handrami.
Ja na samoobsluznu idem, keď mám malý nákup a nemám pečivo, či zeleninu, ovocie. Pokiaľ mám len veci škodami, v pohode to oscanujem a zaplatím kartou. S veľkým nákupom ale idem na pás.