Prečo ma všetci nútia, aby som si urobila vodičský?
Prečo má nútia všetci do vodičáku
Keď ja sa ho stránim bojím sa že nespravím ho proste neviem sa tam dostať dokopat...
Všetci má nútia a mne je to nepríjemné už 😪
@hygienka ja som robila aurltoskolu a po 1. Hodine v triede ma dal na hlavnu cestu. Akoze ja som to zvladla, dokonca som bez problemov zastala v kopci aj sa rozbehla, potom som mala.este 1 ci 2jazdy, zdravotnu 1hodimu v triede, asi 2hodiny na cvicisku a skusky. No ja som povedala, ze nejdem aj ked viem ze vodicak by som mala, ale co z toho ked ma ucil ved tu kazdy chodi rychlejsie, nikto tu nedodrzuje rychlost. A tak som sa nato vykaslala.
@veronikastrickova tak slovo neschopný som nepoužila . To by som si nikdy ani nedovolila . Ale opäť píšem sama za seba , ja by som samostatne , nezávisle na niekom inom pri potrebách mojich a potrebách mojich deti nevedela fungovať .
@lenka.25 ano nesamostatny, ospravedlnujem sa. Nema kazdy auto a fungovat dokaze, my zijeme uplne plnohodnotne s detmi.
To, že si niekto spraví vodičák, ešte neznamená, že bude aj šoférovať 😅 ja som vodičák spravila, aj som rok jazdila, potom som mala deti a odvtedy cítim za volantom takú obrovskú zodpovednosť, že si na to netrúfam. Pár krát som skúsila, ale cítim, že nie som bezpečný šofér, som príliš v strese, takže radšej sa prepravujem inak, nebudem za každú cenu robiť machra. Auto by som v prípade núdze odšoférovala, ale pokiaľ nejde o život, nebudem to robiť, aby o ten život nešlo ani o chvíľu 🤣 fakt ale je, že bývam v krajskom meste, slušne mi slúži MHD a nohy, stíham aj detské krúžky, súťaže a vystúpenia a niekde, kde ide spoj dva razy za deň, by som sa nikdy v živote neprestahovala 😄
@pinkgirl Mám urobený vodičák. Navliekli ma do toho s dobrým úmyslom rodičia. Viem, že nemám vôbec predpoklady na to, aby som vnímala periférne, vyhodnocovala, čo asi spraví ten či onen vodič, chodec, cyklista - v meste by som nejazdila, ani keby mi núkali kopec peňazí. A v noci ani mimo mesta (divá zver). Vocičák leží v šuplíku a ja nejazdím. Netreba sa dať zmanipulovať. Keď človek cíti, že mu je niečo silno "proti srsti", má poslúchnuť tento podvedomý hlas. Nie každý sa narodil na to, aby šoféroval 🙂
@dianka997 bali sa snad vsetci co ho isli robit.... nikto ti nekaze jazdit po spravení vodicaku, ale v dnesnej dobe to fakt povazujem za blbost ho nemat... vsak tam s tebou bude sediet clovek co ti bude pomahat. A aj v zivotopise lepsie vyzerá ked ho clovek ma.... nemat vodicak sa oplati tak v metropolach s metrom
@dianka997 ja mam vodicak a casto muzovi vravim ze ho hodim z mosta 😂 v tehotenstve som sa vozila na poradne hodinu autom sama (gyn som mala este v rodnom meste), tiez mi bolo vselijako... vzdy ked je nejaka rodinna akcia, tak manzel samozrejme musi vypit, lebo ved ja posoferujem domov a casto krat domov uz soferujem vecer mega unavena po oslave, ze sa az bojim ako dojdeme, este s dietatom... a do toho manzel v nalade mi do toho este rozprava ako mam ist 🥴 zatialco moja mamka nikdy nemala vodicak a tak ocko nikdy nepil a vzdy nas dopravil bezpecne domov 🥰 (scasti za to nemoze ani tak samotny vodicak, skor ta genialna "pohostinnost")...
Tak ja som v tomto úplne od veci 😅 Vodičák som si spravila hneď v 18-ke, bez problémov. Dlho som potom nejazdila, nebolo na čom. No a potom keď som sadla za volant, prepadol ma taký strach, že som proste nemohla. Keď prišlo dieťa, krúžky a pod , zrazu to bola nutnosť, tak som sa premohla. Premahala som sa deň čo deň, šoférovala fakt každý deň x ciest, ale nikdy som sa nedopracovala do fázy, že ok, sadnem, idem neriešim. Každý mi vravel, že si zvyknem, že strach prejde. No nezvykla som si a strach neprešiel. Za 10 rokov dennodenneho šoférovania. A tak v momente, ako dieťa začalo byť samostatné, som zavesila svoje kľúče na klinec a za volant viac nesadla a ak ma zivot opäť nepritlaci, ani nesadnem. V pohode si vystacim s busmi a vela, naozaj veľmi veľa chodím peši a aj rada. Je to pre mňa relax a aj tréning v jednom.
@veronikastrickova preco? Lebo bus do mesta ide 7.20 skolsky a potom este o 8.10 tusim. Potom az na obed. Z mesta ide bus 7.45 a potom az 11.30, takze jedine peso...par krat som tak bola ked bol prvy este skolkar na jesen, ale inak sa to neda. Plus kruzky by nemohli velmi mat a k dr ani nehovorim...k vela by sme museli ist 2 busmi...a s malymi detmi...no...cez vikend bus 2x do dna, takze u nas sa neda. A manzel by chodil ako svokor do prace...rano o 5h a domov prisiel o 17h a v noci o 22.30 asi len na bicykli...no v zime tazko...lebo chodil tak isty cas, ale bol mladsi a viac vladal.
@dianka997 správ tak a rozhoduj tak ako to cítiš a druhých si nevšímaj.
Ked nechces nerob, je to ok 🙂
vodicak mam, nesoferujem a bodka😀
Mať vodičák je super, máš slobodu, na nikoho sa nemusíš spoliehať. Mne na strach pomohlo chodiť bicyklom po bežných cestách, dovtedy som chodila len po lesných, poľných a cyklotrasach. Jazdím niekoľko rokov denne, v lete na dovolenky, výlety na SR aj do zahraničia. Predpokladám, že si mladá baba a ešte nevieš čo Ti život prinesie, kde si nájdeš manžela, či budete chcieť bývať v meste, kde je všetko po ruke a viete ísť MHD, alebo budete niekde v dedine a do obchodu budeš chodiť 20min autom, alebo 40min autobusom, čo chodí raz za hodinu,dve 😅 treba sa zamyslieť, či vieš byť sebestačná alebo budeš musieť kvôli svojim nákupom, lekárom, deťom (lekári, krúžky, škôlka, škola) niekoho otravovať.
Ale ak si fakt myslíš, že budeš zlý, nebezpečný šofér, nechoď do toho. Poznám aj také soferky a majú otrieskane auta, zázrak, že zatiaľ žiadne vážne zrazenie, i keď to skôr bolo o dobrej náhode 🤷
@dianka997 ja som robila vodicak v 18tke a nesoferovala som skoro 10 tokov..potom som v robote dostala auto a akoby som ho nasla..parkrat som si dala kondicne jazdy a teraz skoro vsade autom.je to neporovnatelne,pohodlnejsie,rychlejsie,nemusim sa nikomu prosit.za mna odporucam,sprav si ho a ved jazdit nemusis.ale maju baby pravdu,je to rok od roka drahsie..
@dianka997 ahoj ja som robila vodicak v 20tke, urobila som na 1x lebo som si povedala ze uz nemozem zazivat tolky stres. Potom som nejazdila odvtedy, bala som sa. Ale neprakticke hrozne
Teraz mam 35 rokov, 2 deti a dcera ide do skolky tak zacinam lebo musim.
Muz kupil automat a to je lahsie, odporucam.
Ale cuvanie, parkovanie stale nic moc
Drzim ti palce, ozaj je to dobra vec
@veronikastrickova napr. na byvaniach lazovnickeho typu chodi len 2krat do dna. Teda pomylila som sa, chodi 3krat do dna :D. Cez prazdniny tusim len 1krat. Ale ak ides napr. rano zaviest dieta do skolky, vratit sa mozes spojom az tesne po obede. Ani jedna taxisluzba nema ani vajicko, ani autosedacku, ani podsedak pre deti.
@vreckovka2 ved ale kde su take miesta realne, nie ze u nas, ved kde to je
@tianna som natom rovnako tiez 3deti a jedno zťp.Dcera je na tom tak ,ze sama by som sňou šoferovať nemohla a k lekarom musime byť naňu dvaja.
@dianka997 ja som typ ,ze by som sa šoférovať bála, u nás stačí, že šoféruje muž,ja oči zatváram už len keď ide oproti nám tatrovka či bus, alebo v tme si neviem predstaviť šoférovať,jednoducho,niesom na to stvorená 💁a nevadí mi to, chodím v pohode s mhd či prímestskými neďaleko,teraz dokonca i s kočiarom.Mna nik nenuti našťastie ale muž si robí srandičky sem tam,ze ja by som hned v garate bola😁alebo ze by som hned objala ten stlp , či osem kotrmelcov dala v poli 😁ale smejeme sa spolu
Ja zas obdivujem ľudí, ktorí majú možnosti urobiť si vodičak, majú v rodine auto, ale neurobia si ho ani za ten svet a budú sa obmedzovať spojmi, alebo obmedzovať druhých, aby ich odviezli a tých, ktorí takto fungujú na dedinách už vôbec nechápem, kde niekde ide autobus 3x za deň.
@janicka1985 tiež som bojko a vodičak mam 15 rokov, raz skoro do mňa niekto napálil odvtedy mám skrytý strach aj keď si odsoferujem ak treba ale radšej pomalšie ako ponáhľať,,, mňa muž zo staršou majú na posmech keď ideme na Liptov a muž šoféruje ja teda nie, klasika vždy nejaký traktor sa na ceste objaví a ťažko sa v tých úsekoch obehuje, muž nemá problém no zo mňa sa smejú žeby som za ním išla kým by neodbocil inam 🤣🤣 radšej soferujem sama z menšiu ako ich mat v aute
@zuzulka558 presne, no a obehovanie och to nieje na moj žalúdok,s muzom sa furt hádame keď chce obehnúť kamion😁ja furt typicke reci kde sa ponahla a on ze ja by som kolony vytvorila😁ja by som neobehla ani to mini smetiarske pomale autíčko 🤣
@akvi takto nejak to aj ja cítim. Vodičak mám vyše 20 rokov, 18 rokov jazdim 5-7 dní v týždni, ale nerada a s úplným odporom. Dúfam, že raz budem tiež môcť zavesiť kľúče a nesadnúť za volant, ale to bude reálne len niekedy na dôchodku, keď sa prestahujeme do nejakeho menšieho mesta…

U nás sa k vodičáku pristupovalo ako k súčasti základného vzdelania. Mňa sa otec ani nepýtal, či chcem. Asi mesiac pred 18. narodeninami mi oznámil kedy a kam sa mám dostaviť, lebo mi začína kurz. Bodka. Dnes som za ten prístup vďačná. Vodičák využívam aktívne a denne. Nie len v osobnom ale aj pracovnom živote.