Prečo ma všetci nútia, aby som si urobila vodičský?
Prečo má nútia všetci do vodičáku
Keď ja sa ho stránim bojím sa že nespravím ho proste neviem sa tam dostať dokopat...
Všetci má nútia a mne je to nepríjemné už 😪
@veronikastrickova a prácu máš z domu? Nie každý to to ma takto 🤗 ja chodím na 7 veľakrát, a trepať sa s deťmi pešo, o 6 ráno, aby som stihla prísť, fuuu 😂
@lenka.25 a ludia bez vodicaku su nesamostatny?
@jarka26011 som pn, predtym som namiesto nakupu a cesty domov sla do prace. Ked som skoncila, sla som na nakup, po deti do skolky a domov vlakom. A sme tu, neubudlo z nas.
@veronikastrickova no ja by som bola , popri práci a deťoch a ich potrebách , by som bola odkázaná na pomoc iných , aby som všetko stihla
@dianka997 mňa tiež všetci nútili, ocino mi ho chcel zaplatiť na 20tku potom som s priateľom išla aspoň vyskúšať na letisko či mi to vôbec pôjde aby som vedela aspoň základy a dokopala sa do toho. Robila som ho v čase corony čiže to trvalo veeelmi dlho. Nakoniec som skúšky robila ako tehotná a spravila som ich na prvýkrát a to som sa celý čas neučila až na konci pred skúškami. Teraz som rada že ten vodičak mám keďže bývame mimo mesto aam dieťa a ďalšie na ceste
@lenka.25 mne hlavne deti nechodia na 300kruzkov kade tade. Ale neviem, proste ja som si roky zvykla postarat sa o vsetko aj bez vodicaku. Mna skor vytacaju mlady ludia(ano mlade zeny), ktory aj na ten hlupy urad pytaju soferov co ich tam odvezu, lebo oni z principu nebudu cestovat hromadnou.
@dianka997 mám 37, 3 deti z toho jedno ZTP a vodičák nemám ani mať nikdy nebudem. Viem že som panikár aj ako spolujazdec, nieto aby som za volantom sedela. Autoškolu som si síce robila pred 10 rokmi no po prvých jazdách som to vzdala, aj inštruktor mi potvrdil že skrátka na to nemám bunky. Ja ťa v tvojom rozhodnuti plne podporujem. Myslím by sa dalo veľa aj vážnym nehodám predísť keby nebrala väčšina ľudí vodičák ako akúsi povinnosť a robili si ho naozaj len tí ktorí na to majú predpoklady.
@dianka997 Úplne chápem. 😪 Ja síce vodičák mám, ale šoférovať sa bojím. Mama do mňa doslova hučala celý čas ako keby som bola malé dieťa, že musím jazdiť. Bolo mi to nepríjemné viac než dosť.
Jedna vec je, že ho nepotrebujem. Všade chodím pešo, aj nákupy si radšej potiahnem pešo. Dávam aj väčšie vzdialenosti a za každého počasia. Keby som bola raz nútená, asi sa kondičné jazdy urobím. Ale veľmi mi napr. vyhovuje, že pri mojom stravovaní som celkom štíhlej postavy a viem, že za to môže každodenná chôdza. A meniť to nechcem. Takže je naozaj na mieste položiť si otázku, či ho vlastne potrebuješ. Ak nie, zbytočne ďalšie auto na ceste len z pohodlnosti.
@lenka.25 @jarka26011 a soferovat viem, vodicak som robila, odmietla som ist na skusky.
@veronikastrickova tak ale to je tvoja vec . Moje deti chodia iba na dva krúžky , ale za to intenzívne . To akože keď ma malá basketbal spojený s atletikou 4az 5 krát týždenne + vikendy zápasy tak ju mám odhlásiť , lebo je to veľa či ako si to predstavuješ ? A dať ju na niečo čo ju síce nebaví , ale bude to mat len raz týždenne a stihnem to aj vlakom ? Nie všetko je len biele a čierne . To že ty teraz vodicak nepotrebuješ , neznamená , že tomu tak bude aj neskôr .
@veselo_neveselo a možno aj nebude, nerozumiem prečo by ho mal každý nevyhnutne potrebovať. Mňa brzdí to že ho nemám len kvôli ZTP synovi ktorý je odkázaný na individuálnu dopravu, teda ďalej ako okolo sídliska môžeme ísť len keď má muž čas, čo zas tiež nie je až taký problém nakoľko pracuje v meste kde bývame. Nebyť tohoto ,,obmedzenia" vodičák mi absolútne nechýba. Nemám problém prejsť aj 11 kilometrov peši, prípadne MHD.
Do mna hustil otec, ze si nikdy vodicaknaspravim lebo na to nemam a vsetko okolo toho. Mna to naopak tak nahnevalo, ze som si ho na truc urobila, nasi o tom nevedeli, a ked som ho mala, buchla som mu na stol. Len oci vyocil 😁 A teraz je ako rad, ked potrebuje odviest, sam vodicak nema. Tiez som potom nejakych 6 rokov nesoferovala, ale islo to tak samo. Bez vodicaku si to uz neviem ani predstavit, nakolko dochadzam do prace autom, do toho deti, kruzky ... A ano, kus slobody je v tom 👍
Ja mám od 17 ale tak bola som vedená k tomu 🙂 u nás doma od malička boli autá motorky traktor 🙆🏻♀️ bola som samostatná dostala som auto chodila som si sama do školy neskôr som si kúpila vlastne auto a neviem si predstaviť byt bez autá a vodičáku ale zase je to každého vec ak k tomu nemáš vzťah alebo nevhces tak si to neurob 🙂 veď ty vieš čo je pre teba najlepšie
@dianka997 mám to rovnako..
Nikto ma neprinúti. Vnímam to ako obrovskú zodpovednosť a jednoducho si na to netrúfam. Reči okolia ma nezaujímajú. Manžel s tým nemá žiadny problém, naši ešte občas podrypujú, že mi kúpia k Vianociam kurz. Ďakujem, nechcem. Dcéra má 16 a už sa pýta, kedy ju prihlásim. Keď chce, nech ide. Nemám s tým problém. Ja nepôjdem. Kam potrebujem, tam sa dostanem iným spôsobom.
@lenka.25 ano, ale aj bez vodicaku dokaze clovek uplne normalne fungovat.
Ja vodičak nemám a žijem
Nikdy nezabudnem na diskusiu ako chlap povedal partnerke, že vlastniť vodičský preukaz je základom slušnosti 😀😀😀
Ak ho nechceš tak si ho nerob, ak niekomu prekaza že ho nemáš tak nech ta nevozí. Potom uvidíš či naozaj mu to, že ta zoberie prekáža tak silno. Veľa ľudí prežilo svoj život bez auta a veľa ľudí bez toho auta neprejde ani 600m. do obchodu. Auto sa pokazí, je v oprave 3 dni a potom sa cíti ako bez nôh. Rob tak ako cítiš. Za mňa keď si niekto netrúfa, nemá na to bunky, funguje aj bez neho tak nech si ho nerobí. Lepšie ako si ho robiť z donútenia, alebo lebo by sa malo a niekto povedal a potom sposobit nehodu.
@dianka997 ak nikdy nikoho neotravuješ aby ta niekam odviezol alebo tebe niečo doviedol tak pohoda. No ak niekomu týmto stále strpčuješ život tak si ho rob okamžite, co rok je drahší, ja som robila v 17tke a neľutujem. Jazdím vkuse denne s 3 malými deťmi je to proste povinnosť mať.
@veronikastrickova dokaze fungovat, ale nie kazdy zije na mieste, kde chodi verejna doprava. Tiez mi vodicak nebol treba, dostala som sa vsade peso, bajkom, pripadne mhd. Ale ako sme sa prestahovali, autobus ide 2krat do dna, do mesta hodina peso tam a hodina spat. S dietatom co odmietalo kocik som sa nedostala sama ani k doktorke. Takze hold, situacia ma donutila a robim si ho.
@veronikastrickova určite dokáže , to je bez debaty . Ja som písala sama za seba a zo svojich skúsenosti. Či už som ostala sama s prvorodenou dcérou , alebo mi ocino vážne ochorel , ako áno , dala by som to aj bez vodičáku a auta , ale určite nie ako samostatná jednotka .
@vreckovka2 no ja mam lekara 30km daleko, muz dlhodobo v zahranici. A prosim ta povedz mi kde chodi autobus 2x do dna. A ziaden iny spoj nieje.
@veronikastrickova tiež na to nie som v hlave pripravená 🙈
@lenka.25 ja len narazam na to to "vseobecne" ze clovek bez vodicaku je nesamostatny, alebo neschopny. Pritom prave naopak, ked sa riadis spojmi, vsetko sa snazis zjednodusit a vybavit co najrychlejsie vela.veci.

@euka210 preco by sa na dedine nedalo byt bez vodicaka? Rano vstanem, idem s detmi vlakom/autobusom do skolky, idem na nakup a domov. Ideme ci prsi ci snezi. Manzel je v zahranici, akurat este vyhoda mam usetrene lebo nekupujem sprostosti, ked nieco potrebujem vacsie/tazsie objednam cez internet. A auto mi tu stoji na dvore a fakt bez neho prezivam uplne v pohode.