Prečo ma všetci nútia, aby som si urobila vodičský?
Prečo má nútia všetci do vodičáku
Keď ja sa ho stránim bojím sa že nespravím ho proste neviem sa tam dostať dokopat...
Všetci má nútia a mne je to nepríjemné už 😪
@elizabet173 kde to prosim ta je takto, ze po 6:00 nejde autobus?
@elizabet173 vieš ale kto je zaryto presvedčený o svojej pravde, toho škoda presviedčať, aj tak nepochopí tvoj uhol pohľadu.
Ak idem do BA, tiež volím radšej autobus alebo vlak, ale ak mám ísť na veľký nákup, pre štvorčlennú rodinu, jasné že sa nebudem trepať busom. A situácia čo píšeš tiež. Ak by som sa po pôrode mala trepať domov autobusom s maličkým dieťaťom+kufrom, no amen tma.
@veronikastrickova nejde po 6.00 tak aby stihla prísť na čas do práce, čítaj s porozumením 👍
@denisah6 ale ved, mi chces povedat, ze kazda zena co rodi ma auto doma? Tie co nemaju muzov s vodicakom nemaju deti? Chces mi povedat, ze kazdy dochodca ma niekoho kto ho odvezie domov z nemocnice? Nie to tak zial nieje.
@veronikastrickova Zena v SUV na to si davam speci pozor... nevidim, nevnimam
@veronikastrickova to som nikde netvrdila. Iba tvrdím, že niekedy je jednoduchšie a áno aj pohodlnejšie proste ísť autom. A nerobiť si vodičák iba kvôli tomu, že veď babka z Hornej Dolnej tiež nemá vodičák a ani deti na blízku a nemá ju kto zobrať autom je obrovská blbosť.
Vidím že zase každý číta iba to čo chce, a nie čo je napísané. Že ma to ešte stále prekvapuje.
@elizabet173
ja ti rozumiem, že niekde je to problém s autobusmi, len ma udivujú ľudia, to napríklad ako môj otec by nešiel autobusom, lebo je zvyknutý ísť len autom všade a to len tak na otočku do mesta, ktoré má 6 km, si napríklad natankovať alebo kúpiť cigarety a musí ísť len autom, lebo on by autobusom nešiel, proste už len z princípu a tie spoje mu idú, to hovorím len ako príklad ako ľudia začali strašne pohodlnieť, teda väčšina, lebo niektorí to auto potrebujú aj k práci nevyhnutne, prípadne keď má niekto postihnuté dieťa, atď. Teraz všetko sa rieši aj cez ekológiu tak len také zbytočné vozenie je strašne ekologické, lenže toto ľudia nechcú počuť, taktiež ako aj deti vozia aj do deviatej triedy autom do školy, len aby nešli peší a to proste nemajú 300 km do školy, tak si ich tak vychovávajú postupne, že bez toho auta to proste určite nejde.
@nelinka15000 ale toto je ďalší extrém čo píšeš. Moja kolegyňa je takáto inak. Robím učto a väčšinou robím z domu, sem tam skočím na predajňu. Ona každý jeden deň ide do roboty autom, má to pod kilometer. Jeden čas som zaskakovala za druhú kolegyňu na PN, chodila som vždy bicyklom. Každý mesiac frfle ako málo zarobí - ale že minie ja neviem koľko zbytočne na benzín, lebo proste nesadne na bike ma vytáča neskutočne.
Treba sa naučiť racionalizovať, ale už nám médiá a pohodlnosť tak vymleli mozog, že už nie každý to dokáže.
@denisah6 ano pre teba to je amen tma, pre inych normalka, nema kazda domacnost auto, ale je vela domacnosti kde ich je aj 5. Len sa snazim vysvetlit, ze to, ze niekto nema auto ci vodicak, neni v dnesnej dobe ziadna katastrofa. Prisposobis sa vzdy situacii, keby sa ti auto pokazilo, asi tiez nepojdes okamzite kupovat nove, budes cakat na opravu a prisposobis sa proste hromadnej.
@elizabet173 inak napriklad, ked si nejaky obchodny zastupca, realitny makler tiez chapem, ze potrebuje takyto clovek auto. Ale inak plati spomenute vyssie. Ked sa ti auto pokazi, nepojdes asi hned v tu minutu kupovat druhe, proste pockas na vyjadrenie co je za chyba a ci sa da opravit a zatial jazdis hromadnou.
@elizabet173 nie nie, robím učto manželovi z domu + väčšinou objednávky riešim z domu. Týždenne trikrát - štyrikrát (ale 4x je iba výnimočne), chodím ako obchodná zástupkyňa po predajniach, týždenne najazdím tak 1700-2000 km.
Ale ak mám ísť do BA volím vlak, neznášam šoférovať v tom meste 😃 súkromne myslím, jasné že keď idem kvôli práci musím ísť autom.
@denisah6
toto veľakrát robia také ženy čo sú ešte slobodné, bez detí (ako to hneď všetci povedia, že s deťmi sa bez auta už vôbec nedá🙂 že majú kúsok do roboty, kde im chodia spoje a po robote nechodia ani na nákup s desiatimi taškami, lebo to nepotrebujú, že chodia autom, aby nestratili pohodlnosť a ešte je to blbé ísť potom busom domov🙂 nuž potom sa nemôže čudovať, že jej výplata nestačí, však musí povedať zamestnávateľovi, nech jej pridá, lebo má veľmi nákladnú cestu z a do roboty🙂 treba troška sa aj naučiť rozložiť si aj peniaze, aby človek neplatil, len takéto položky a na ostatné mu neostáva, lebo auto nie je len benzín, nafta, ale všetko možné iné, len to už akosi viacerí nerátajú🙂
@elizabet173 kde ti daju nahradne auto? V original servise. Kolko ludi chodi do original servisu?
@veronikastrickova takýchto dedín, kde nechodia spoje, je viac, ako si myslíš. Hoď si do cp akúkoľvek menšiu dedinu na východ od BB a budeš veľmi prekvapená. Ja som v "tíme" bez auta, čiže ja fakt nemám potrebu obhajovať vozenie sa autom, lebo sama to nerobím, na druhej strane, už teraz viem, že ak nám vyjdú plány na dôchodok, budem musieť znova začať šoférovať, lebo si ani nenakupim. Z dediny, kde bývajú moji rodičia, tak idú za deň tri autobusy. Prvý o 8:00. Čiže všetci, čo chodia do klasickej práce, musia mať auto, inak bez šance. A takýchto obcí je naozaj veľa, to fakt len západné Slovensko je dobre pokryté spojmi. A aj to možno nie celé.
@veronikastrickova
no by si sa čudovala aj to sa dá vyriešiť keď sa pokazí doma auto, ak máš takých kamarátom čo ti hneď požičajú, aj také poznám prípady, len aby si nebola bez auta🙂
@akvi vy o niecom presviedcate tak napiste aj konkretne. Preco mam ja nieco vyhladavat, ked vy sa tu snazite presvedcit, ze spoje nechodia.
@elizabet173 ved som napisala, ze nutnost to je pre nejakych realitnych maklerov, ci obchodnych zastupcov, ale nie ze z porodnice len autom, ci niekoho zaviest do kupelov len autom, lebo auto nieje naozaj nutnost pre kazdeho. A ked sa autorka na to neciti, je mozno lepsie ze si ho nespravi, ako pod tlakom druhych ludi vyhodi za to stovky €, a jazdit nebude. Tym, ze nemam vodicak, vobec nemam stazeny zivot, a este velky nakup, no tak si neurobim nakup do plneho kufra, ale kupim iba to co budeme jest a ziadne sprostosti okolo co by sa mi mozno zislo, proste idem len castejsie do obchodu, ale nakupujem tak aby som to odniesla. Ked je muz doma, chodime na 1velky nakup do mesiaca, a potom vkuse na mensie, ved toto by sa zislo, aj toto, ale teraz vidim ako vela usetrim na strave, a to ju mame pestru a nieje to len tym, ze mame o stravnika menej. Takze za mna je toto dalsia vyhoda momentalne, ze nemam sofera doma. Este som aj Ekologicka 😁
Ja bezne naložím do zadu všetky svoje 3 deti - pri okne sú 2r dvojičky, v strede 5r dcérka a ideme na nákupy, na návštevu, všade zvládnu tak do 1h cesty autom. Porazilo by ma terigať sa spojmi s 3-mi deťmi a čakať kedy mi to zas naspäť pôjde. A áno, neraz vzadu vyvadzajú, ale zvykla som si. Takze pre mna zeny, ktoré idu väčšinou v klude a samé so sebou a aj tak nechcú, nechápem.
@elizabet173
nie ty si ma nepochopila, ja som písala k príspevku od @denisah6, keď tam písala toto: Moja kolegyňa je takáto inak. Robím učto a väčšinou robím z domu, sem tam skočím na predajňu. Ona každý jeden deň ide do roboty autom, má to pod kilometer. Jeden čas som zaskakovala za druhú kolegyňu na PN, chodila som vždy bicyklom. Každý mesiac frfle ako málo zarobí - ale že minie ja neviem koľko zbytočne na benzín, lebo proste nesadne na bike ma vytáča neskutočne.
Ide proste o to, že keď tak krátku trasu chodí niekto autom, tak zbytočne míňa na benzín, nemyslíš? Potom sa nemôže sťažovať, že má malú výplatu, keď veľa jej zoberie aj napríklad nafta či benzín a myslím, že zbytočne, toto proste nepochopím. Len všade sa autom musí ísť, ako keby ani chodiť peši už ľudia nemohli, napríklad.
Ženy, čo sa dohadujete? Všetky vlastne tak či tak píšete rovnaké len inými slovami.
Auto je super pomocník, pre niekoho nutnosť, pre iného to nieje nutnosť a potom je tu skupinka ľudí pre ktorú je to pomoc ale nieje na ňom závislá. Tak ako starneme, tiež sa naše potreby menia. Asi sa všetky zhodneme ale na tom, že by volant mal patriť do rúk ľudom kt. sa vedia na tej ceste aj správať a nie tým čo si ho robia len pre to lebo niekto povedal. A za mňa by bolo super keby po určitom veku ak niekto chce jazdiť chodil aj na preskúšanie. Síce prax má už davno, ale tie reflexy už niesu to čo bývalo.
Nepretlacujte svoje názory. Každá máme iný život a k nemu potrebujeme iné veci. Hlavne ho používať s rozumom. Niekedy je fajn sa aj prejsť 🙂
@veronikastrickova ja ťa o nicom nepresviedcam. Konštatujem fakt. Ty sa zbytocne vyhranujes proti všetkým, ktorí chodia autom. Ja na rozdiel od teba chápem obe strany. Každý má inú situáciu. To neznamená, že schvalujem zbytočné pouzivanie auta, ale opäť, kto má právo určovať komukoľvek, čo je zbytočné? 🤔
@misinka0611
Len smutné je to, že by aj deti sa nemali od malička len voziť autom, lebo potom majú aj problém prejsť peši a pýtajú sa rodičov, že prečo teraz zaparkovali tak ďaleko od škôlky, toto keď som kedysi počula bolo mi zle z toho a to malé deti povedia, tak jasné že keď vyrastú budú propagovať len auto, aj keď je to o povahe človeka, lebo nie vždy majú v dospelosti deti taký názor ako ich učili rodičia. Neskutočne sa to vozenie autom všade teraz pretláča a teda takí ľudia čo sa nechcú silou mocou voziť autom tak sú divní?🙂 a teda to vždy ani neni nutné sa voziť. Ja mám z toho aj taký pocit od niektorých, že to tak berú, len to nikto nepovie priamo do očí.

@veronikastrickova
u nás je teraz mestská doprava pre deti zdarma, len musia mať dopravnú kartu svoju, teda už hlavne tie od šesť rokov, prípadne teda kúpi rodič cez svoju kartu bezplatný lísťok, taktiež dôchodcovia majú zdarma od 62 rokov a ešte rôzne zľavy sú, ako aj sprievod s kočíkom, to tiež ide rodič s dieťaťom v kočíku úplne zadarmo. Tak však všetci majú dosť peňazí, teda myslím tých, ktorým by sa dalo cestovať autobusom, vlakom, čo nemajú tie spoje dvakrát do dňa🙂