Prečo ma všetci nútia, aby som si urobila vodičský?
Prečo má nútia všetci do vodičáku
Keď ja sa ho stránim bojím sa že nespravím ho proste neviem sa tam dostať dokopat...
Všetci má nútia a mne je to nepríjemné už 😪
Ženy vam to dobre vyhrava, ste normalne? Mat auto a vodicske opravnenie a vediet (a nebat sa) soferovat je obrovska vyhoda. Idem kam chcem, kedy chcem, do auta si zbalim co chcem a kolko chcem, v obchode nerozmyslam, ci to odnesiem autobusom, milion veci…To vsak neznamena, ze kto auto nema, ze je horsi clovek. To je ako s peniazmi, ked zarobim 5000 tak je moj zivot lahsi, pohodlnejsi, kto zarobi 800 musi prezit aj s takymi peniazmi, jednoducho nema inu moznost. Musi, lebo viac nema. Tak isto si musi
poradit clovek, ktory nema auto. Ale obhajovat tu zivotny styl bez auta je trosku cez, nemyslite? Cakanie na autobus ma uci trpezlivosti? Sibe sibe? Rano sadnem do auta doma v garazi, za 10 minut vystupim na parkovisku pred budovou prace. Keby mam ist autobusom, tak 7 minut peso kracam len na zastavku v obci, potom 5 minut cakam na autobus, autobus sa teriga 30 minut lebo stoji pri kazdej vrbe, pride na autobusovu stanicu v meste a odtial sup sup
peso este 10 minut. Suma sumarum hodina rano, hodina poobede. Sorry, ja s casom nezartujem, aby som toto podstupovala. Ale komu to nevadi, nech sa paci. Nikoho neodsudzujem.
Ja som sa tiež veľmi bála. Mne sa na skúške tak potili ruky a klepali nohy že som myslela ze vystúpim z auta. A prežila som to :D už mám vodičák cez 3 roky. Stále najazdím do veľkých miest a tak. Ale do školy po malého, na nákupy, k babke, do práce čo mám dosť ďaleko.. je to ozaj veľká pomoc. Treba prekonať ten strach a aspoň to skúsiť . Človek sa pomaličky rozjazdí a prídeš do toho. 🙂
@veronikastrickova kecam, zvelicujem a klamem, odhlalila si ma 🙂.
@dianka997 mat auto a vodicsky je uplne novy level slobody... Ked som urobila vodicak ja, urobi ho kazdy, na to vezmem jed. Autoskola nema s realitou nic spolocne. V autoskole je to stresujuce, odboc teraz, odboc tamto. V realite si povies, kam ides, z bodu A do bodu B a mas cas na premyslenie. A to si myslim, ze praxou sa zo mna stala dobra vodicka
@prosimopomoc nemyslim🙂cuvanie a parkovanie by ma odstavilo.cez cvičisko by som neprešla...taktiež križovatky su náročné..🙉
@dianka997 sam o sebe urobit vodicak nie je tazke, naučiš sa teoriu, jazdis s instruktorom a to je celkom zabava ale potom sa sama rozjazdit to je podla mna narocne. Proste sa do toho dokop a daj sa do toho. vodicak.sk a https://www.minv.sk/?testy
@veronikastrickova môžem sa spýtať koľko metrov máš vzdialenú škôlku od domu a tiež autobusovú zastávku? Ja som dlho nechcela vodičák, bála som sa, aj teraz som vystresovaná keď šoférujem, ale urobila som si ho len kvôli deťom, aby som ich mohla odviezť do škôlky. Škôlku máme 1500m od domu, zastávku cca 1000m a teda kým som mala iba 1 dieťa tak sa to dalo, väčšinou som ho viezla na bicykli ale v daždi sme museli chodiť pešo, kým sme prišli do škôlky mal mokré tepláky musela som ho prezliekať. Teraz mám už 3 deti a onedlho nastupujem do práce, tak som bola donútená urobiť si vodičák, aby som sa stihla načas aj do práce dostať. Ísť peši s deťmi do škôlky nám trvá cca 30 minút + potom ešte zo škôlky na zastávku 10 minút a posledný spoj do mojej práce odchádza 6:40, pričom škôlku otvárajú o 6:30....bez auta by som asi nemohla nastúpiť do práce. Každý sme v inej situácii.
@mamickatt presne tak suhlasim, ja som tiez nesoferovala dlho ale dieta ide do skolky a ked bude zle pocasie musim ho zaviezt
@mamickatt jasne, mam ju 11km, zial deti mi chodia do sukromnej v meste. Najblizsia autobusova zastavka od mojho domu je 800m, ale chodime v 99%vlakom a to mam 1km. Na autobus to dame za 10minut, na vlak trosku dlhsie( pokial neni silna burka, ci sneh). Potom ked sme v meste z autobusu to mame nejakych 800m, z vlaku nejakych 400m.
A chodime kazdy den, doma su len ked su chory, alebo mam silne tehotenske nevolnosti.
@natalienka12 ach stále urážky. Nie nešibe.....tým, že ľudia sú lenivý tak trpí všetko aj tvoja hlava. Áut je veľa. Priveľa nehôd. Nákladné na peňaženku, a nespoznám, nepokecam s nikým......nikdy....stále v sede,,v robote, doma, dom=tvár miesta a späť. Fakt by bolo menej psych.chorôb.......ľudia prestali žiť a zabudli na našich predkov, že 6 detí chodilo 10km pešo do školy - bosí.
Umenie je nežiť ako ovečka v stáde a ako kura v kurniku (modrý kôň) ale byť sám sebou.
V autobuse som v klidku, v aute vynervovana....keď zažiješ 2 nehody, do auta vliezt je pre mňa ťažké.
Od 1.nehody mám vyskocenu platničku ( jemný tukes do zadku auta), 2.šesť srniek nám vbehlo do auta- auto rozbité ( celé) skoro totálka. Auto zrazilo môjho brata.... Ďalej nepokračujem.
Vozite v autách vlastné malé deti. Budte ostražité. Iba toľko. Nie nešibe mi. Len autá sú v dnešnej dobe zbraň.
@wewerka01 Prosim ta nestrapnuj sa viac ako uz si sa doteraz. Auta su v dnesnej dobe moderne dopravne prostriedky a nikdy neboli tak bezpecne. Neviem ako ty, ale ja v aute vynervovana nie som, pretoze viem soferovat a uzivam si to. To, ze ty nemas auto a nevies soferovat neznamena, ze to tak maju vsetci. Fakt ti treba navstivit psychiatra, to je super postreh 😂😂😂 cica! Kludne si cestuj autobusom, nikto ti nekaze sadat do auta, ty vyskocena platnicka. Ale prosim ta nefantaziruj a nepis tu slohy, ako ta cestovanie autobusom robi trpezlivou. Pochop, ze pre niekoho su cas peniaze, viem, ze pre teba nie, ale pre vela ludi ano.
@elizabet173 Co uz, taka wewerka na to urcite mentalne schopnosti nema! Asi by sme sa mali vratit do jaskyne a chodit po styroch…😂😂😂😂
@dianka997 Vodičák nie je nutnosť, mám ho už takmer 20 rokov a nevyužívam, nepotrebujem ho. Doma máme dve autá. Presúvam sa pešo, mhd, vlakom. Veľké nákupy vozí manžel, keď potrebujem ísť na dlhšiu cestu 2-3 krát mesačne a má voľno, ideme autom, inak vlak - pohoda.
Pozeram, ze 2 prispevky od wewerky odstranene adminom takze asi tam boli same urazky 😂😂😂
@lenka.25 presne..neviem si predstavit nedat moje dieta na kruzky ktore si sama vybrala, bavia ju a je v tom dobra,len preto, ze mne sa tazi ju tam vozit alebo mi to nie je pohodlne...pre mna vodicak zaklad pre fungovanie s detmi a s rodinou..cez tyzden mame casovy harmonogram na minuty vyratany..bez auta sa zabije vela casu na presuny, ktory moze byt vyuzity aktivne a zmysluplne..ak.by som ich ale nemala, zaobidem sa, rada chodim aj peso.
@sheila121 Uz to psychicky nezvladla? 😂😂😂
@sheila121 aj ja som ju nahlasila. To bolo hrozne. Akoze suteren uplny 🙄
@autorka urob si vodicak. Ja som si ho teraz dokoncila. A to k nam spoje chodia kazdych 10 min, skolku/skolu mam pesi asi 5 min… ALE, pre mna bol impulz, ked som minule leto slapala s deckom s dmky, ktoru mam cca 20 min pesi od domu. Skoro som umrela 😂 muz bol so starsim na vylete… este stale sa ucim, stale som polovodic, ale pre mna najlepsie rozhodnutie
A uz si zrusila ucet na mk za chvilu tu bude pod novym nikom 😝
@natalienka12 🙂😯
@anonymous87 ja som tiež taký "polovodič" 🙈 ale v septembri nastupujem do práce do ktorej sa bez auta nedostanem (tak aby som aj deti stihla dať do škôlky a nemusela ísť s nimi 20 minút peši na zastávku)
@veronikastrickova tiež to máte vcelku ďaleko od zastávky (pre dospelého v pohode ale pre malé deti nie). Ako to budeš riešiť, keď budeš mať novorodenca? V zime/daždi s bábätkom? Nechceš si predsa urobiť vodičák, keď máš auto na dvore? Ja som dlho nemala auto k dispozícii, tak som ani nemala motiváciu urobiť si vodičák, ale kúpili sme si ešte jedno auto a vodičák som dokončila tesne pred 40kou. Určite by si to zvládla aj ty.
@dianka997 ja som nikdy nemala rada auta, nechcela som vodicak, az ma presvedcilo, ze si ho spravit, ze nikdy nevies, kedy tym mozes zachranit zivot...ak niekto skolabuje, zrani sa, nemate cas cakat na sanitku, ste mimo, jedina moznost je odsoferovat do najblizsej nemocnice...to ma presvedcilo, robila som si vodicak az na 27, jazdit som zacala neskor, teraz byvame na samote a nedokazem si predstavit, ze by som nevedela soferovat, auto potrebujem, zatial som sice nikomu zivot nezachranila 😄, ale odbremenim manzela, ze povybavujem veci, idem s detmi na nakup, alebo ich vezmem hocikam a manzel ma kus kludu 🙂

@vreckovka2 ked chcem nieco taketo tvrdit, tak podlozim aj dokazy, nie taketo kecy