Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@tiezjedna vykašli sa na to, on si pôjde svoje rozprávky aj keby mu tu začne hucat celý svet že je úplne mimo tak si bude myslieť, že mimo sú všetci ostatní a on je ten správny. Takto sa inak prejavuje ten spínaný narcismus.... Ja mám pravdu, ja som najlepší, mám najlepší charakter, môj názor je správny, každý kto mi oponuje je hlupák s pokribenym charakterom....
@bajka16 by som sa ho spýtala co robil on keď bol vtedy hore deges 🤦♀️
@tiezjedna mne už príde ako generátor náhodných slov 😂
@jabadabadu Nemyslím si, že je neplodný. Ale viacej radšej nenapíšem, aby som nebola obvinená, že sa vysmievam mužom, čo si berú ženy po prechode.
Veľmi trefne opísané. A keď sa zamyslím prečo som není tento ,,Slovenský štandard ,,je že som žila v zahraničí a videla som aj iný pohľad na manželstvo ako som mala odsledovane doma od rodičov a susedov. Bola som au-pair a ten rok mi zmenil pohľad nie len na manželstvo ako také ale aj na to akú hodnotu ako žena v spoločnosti môžem mať. Žijem pre svoju rodinu, je u mňa na prvom mieste. Moje deti ,môj manžel sú u mňa najviac milované osoby v mojom zivote a snažím sa aby mali mali všetko či citovo aj materiálne. No keď cítim,že je to už na mňa moc idem na,, dámsku jazdu,, kde si vyvetrame hlavu a môžem ďalej fungovať. Môj manžel tak isto ide na svoju obľúbenú skupinu či zápas😂. Ďakujem za tu skúsenosť a tomu že som není ako poniektoré ženy v mojom okolí,ktoré riešia kde sme vzali na dovolenku namiesto toho ,že oni vlastne ani nemajú s kým ísť na dovolenku ,keď ich polovičke stačí pivo do ruky a televízor.
Ja napriklad nechapem preco aj tie zeny, ktore nepatria medzi popisane, maju problem napisat prispevok pod svojim nickom.
@jabadabadu toto si mi zobrala z úst. Sám sa prezentuje ako prototyp slušného kresťana, ale už tu dourazal snad každu, ktorá s ním nesúhlasila. A najhoršie je na tom to, že on si to neuvedomuje. Úprimne ľutujem jeho okolie, pretože toto musia znášať osobne nie len cez obrazovku. K tomu, čo teraz ľudia potrebujú v živote a že pred rokmi im stačilo málo ku šťastiu s preto mohli mať viac deti sa nevyjadrujem lebo to si aj priemerne inteligentný šimpanz všimne že si protireči 😂😂😂
Nechajte ho baby, isiel manzelke pomahat. To musi by nieco zavazne, ked zrovna na neho sa obratila o pomoc.
Aj na Slovensku sú ženy ktoré si vážia samé seba. Ja napr tiež pracujem, muž podniká a aj navarí keď som v práci, aj o deti sa postará aj nakúpi keď treba,aj práčku zapne. A aj pivo si zaplatí a vezme zo špajze sám lebo vie, že ja mu ho nedonesiem. Ale všetko je o ľuďoch, či si vážia sami seba a jeden druhého
@zoro9836 tak napríklad tým, že tvrdíš že si křesťan jak hovado, ale chováš sa len ako hovado. Ďalej tým že tvrdíš že ľudia by mali mať viac deti a nekupvat vydobytky modernej doby aby ich mohli mať čo najviac, ale zároveň píšeš že chodíte do wellness máte rôzne zariadenia auto a tak ďalej. To ma len tak napadlo v rychlosti. To, že sa tu bijes do pŕs za svoj názor a odmietas akceptovat to, že niekto má iný názor (nie súhlasiť s ním, akceptovať) ani neriešim, celkovo z tvojich príspevkov cítiť, že ťa asi niečo veľmi škrie keď musíš niekomu tlačiť svoje hovadiny o ktoré nikto nemá záujem a nie si ochotny ani len sa o tom ďalej bavit na inteligentnej úrovni, ale prejdes k urážaniu, aby si si vyhonil nad tým, že si dal "dole" nejakú ženu a mal si pravdu. Ale pravda je taká, že väčšine si na smiech, pretože z tvojho písania nejde nic len frustrácia
@zoro9836 nič také som nenapísala aj keď som bola na RD 2roky s každým dieťaťom nikdy som neskakala chlapovi okolo zadku, tiež som chodila cvičiť, aj na tie nechty. A poznám XY žien ktoré si vážia samé seba aj keď sú roky doma
Začalo to ako dobra téma, ale postupne sa tu riešia len samé nechty a ohováracky. Diky Broňa.
Nuž ale, ja osobne v okolí také páry nemám, no žasnem, koľko toho je len tu, na koni. Koľko žien naozaj všetko okolo deti odrobi a muž príde domov a viac sa nestará. Nevezme deti na prechádzku, neprebali, nenavari, keď je žena chorá, neurobí nákup cestou z roboty, keď ona bola skoro celu noc hore s dieťaťom, ktorému idu zuby. Muži, čo sa takmer každý deň stavia po robote na pivo a s deťmi ani netravia čas, ako by ich tie matky mali s duchom svätým. Ženy, čo z rodicaku platia deťom všetko oblečenie, drogériu a chlap vydeluje na stravu minimálne sumy, ešte na ženu navrieska, že rozhadzuje peniaze.
Podľa mňa, najdôležitejšia vec je nájsť pre svoje deti toho najlepšieho otca. Inak je to len trápenie na tisíc spôsobov. Lenže čo robia ženy? Koľko strán diskusii tu je o tom, že tie co porodili do 25tky su tie správne (hneď mi jedna napadla) a doslova sa smejú zo žien, ktoré rodia okolo 40tky!
Myslím, že veľa žien sa hrnie do materstva, lebo nechcu byt na ocot, staré dievky a pod. Lebo veď Mara už sa vydala, Anča ma dve deti, Zuza ďalšiu chalupu... A potom len oči otvárajú, prekvapene, že ten oplodnovac ani zďaleka nie je to, čo by chceli.
Nedopraju si čas na nájdenie toho najlepšieho. Aj keď ani 5 rokov chodenia negarantuje, že to bude úžasné, keď prídu deti, žiaľ.
Žasnem, koľko žien ani netuší, čo je normálne a co je choré. Celá knižnica diskusii, či je normálne, keď mi vynadal, uráža ma, je vulgárny, občas vybuchne a udrie ma, pije, klame,.... Zmení sa? No jasne! Potom 30 strán rad, príkladov, varovaní a kým ho dotycna kopne do riti, on ju stihne oplodnit. Zase.
Potom už len ostať s degesom, lebo veď nasetrene nič, deti nie je kam dat, takže práca nehrozí, takže robiť sluzku a matrac do konca života. A hlavne, aby sme pred susedmi vyzerali, že je to OK.
Ono zase, ženy nie sú dokonalé, keby som bola chlap, mala by som co robiť, aby som dnes nasla slušne dievča, čo nesnori len po tom, koľko zarobím a aké mam auto. Ale preto si treba nechať dosť času na hľadanie a spoznávanie.
Teraz je tu tiež diskusia, mladá baba, tri deti, ona pre ne všetko kupuje z rodicaku, dom patrí len mužovi a keď chce ísť žena robiť, ona ma nájsť a zaplatiť opatrovateľku, ktora bude stíhať deti vyzdvihovat a pod. Lebo on je len na to, aby zasunul a urobil ďalšie dieťa, ktoré ona vypiple. On s detmi nemusí byt vôbec...
Mne príde choré, keď domov príde chlap po 8 hodinách z prace a vyvali sa, no žena rovnako, po práci a vsetko okolo domácnosti, varenia a deti robí ona.
Nedávno to tu bolo tiež. X žien sa tam pretekalo, ako všetko doma stihnú, že chlap doma nerobí nič a tak je to v pohode (akože vážne, to neboli chlapi, čo po práci robia okolo domu, to je iné) normálne rodiny žijúce v byte, kde chlap nič nemusí a ženy sa ešte chvália, že sak všetko zvládnu samé. Svoje deti výchovaju v rovnakom duchu... Zena po práci slúži a muž oddychuje. Prečo toto robia, v 21..storoci, to ja nepochopim.
@zoro9836 a čo je neprimerane množstvo peňazí na dieťa? Ja radšej kúpim kvalitné a drahšie oblečenie ako by som mala obliekať deti do umeliny, zaplatím zahraničný študijný pobyt aby bolo dieťa rozhľadene, kúpim kvalitné jedlo a nie lacné hovadiny z ktorých telo trpí. Ano, keď niekto dá dieťaťu peniaze a nestará sa, je to problém ale väčšina uvedomelých rodičov chce mať presne kvôli tomu menej detí. Aby nemuseli robiť kompromisy v jedle, oblečení alebo nemuseli svojim nadaným deťom povedať, že nemôžu ísť na výšku, lebo na to nie sú peniaze. A čo sa týka o neprimeranom nadštandarde jedného s partnerov, tak to neviem naozaj kde si toto vyhrabal. Máš pravdu, keď jeden má viac ako druhý je to blbe ale netuším co to má s touto témou. To by to skôr vedeli povedať matičky čo živia celú rodinu z rodičaku a ešte dostanú po papuli že nevedia vyjsť s peniazmi

@zoro9836 snaž sa viac, stále kopa chýb😉 Verím, že to v tebe je!😎