icon

Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?

21. jan 2023

Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2023

@zoro9836 nie vždy stačí tolerancia. Môžeme si vybrať dôsledne partnera, ale ľudia sa menia. Takže nie vždy vieme do čoho ideme. Zároveň sa meníme my, naše preferencie. Ale neznamená to že sa chceme hneď rozchádzať. Ale v každom vzťahu prichádzajú problémy, hádky a krízy a je to o tom, že jeden zo partnerov má problém, ale vyriešiť ho musia obaja a obaja sa musia zmeniť aby naďalej viedli šťastný vzťah. Prehliadať veci a nahovárať si že niekoho milujeme aj keď to tak dávno nie je, rozhodne nie je cesta. Keď začne byť chlap násilník, a žena s ním zostane tak je hlúpa a nezodpovedná voči sebe a svojmu dieťaťu. Keď jeden prehra v hazarde nasporené desaťtisíce mám si povedať nevadí ja ho milujem? Mám sa pozerať ako by ma chlap podvádzal aby som nerozbila rodinu? Nie vždy sa dá ovplyvniť dôsledným výberom to, čo život prinesie. Vidíme tu kopu príbehov o tom ako ničia vzťahy svokry, ako po narodení dieťaťa chlap začne hádzať spiatočku a tvári sa ako slobodný mládenec pri tom pred tým taký byť nemusel. Keď je jeden vo vzťahu ekonomicky tyrany, ma bezpodmienečne milovať napriek tomu, že trpí a trpí tym aj dieťa a ešte to dieťa učiť že takto je to v poriadku? Alebo neviem.myslíš že ľudia odchádzajú z vážneho vzťahu kvôli malichernostiam? Život je nevyspitatelny a milovať niekoho za každú cenu je nie vždy produktívne. Inak ty si určite ten typ, ktorý by svoje deti miloval bezpodmienečne, len do momentu kým by nepriznali, že majú inú sexuálnu orientáciu

estrella5
Autor odpoveď zmazal
jamimo
21. jan 2023

@zoro9836 neodpustím si, a ktorá normalita určuje čo je zlé? Napríklad tvoje kresťanské učenie, ktoré označovalo v minulosti bylinkárky za bosorky a upaľovali ich na hranici? Alebo duševne (psychicky) chorých, kt. posadol Diabol a pochovali ich za plotom cintorína? To neboli duše, ktoré cítili, žili?Nemali nárok na to, aby dôstojne odpočívali v pokoji? Veľmi nerada sa púšťam do kresťanských debát a to z dôvodu veľmi okliešteného postoja opozitnej strany. Ty si toho dôkazom. Pracovala som s ľuďmi z rôznych krajín, kultúr, vierovyznaní, kládli sme si rôzne odvážne otázky, diskutovali o tom, prečo jedia čo jedia, nejedia, prečo sa odievajú tak ako sa odievajú, prečo a z čoho to pramení. Som vďačná za tieto skúsenosti a nové obzory, mnoho som sa naučila. V peknom a dobrom na nich spomínam. Mám rada ľudí, ktorí mi ukazujú iné smery, myšlienky, názory. Posúvam sa, učíme sa predsa celý život, nie?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jamimo
21. jan 2023

@zoro9836 Ja neposudzujem, len tak uvažujem aktívnym písomným prejavom. Avšak končím, nemá to tu ďalej význam. Diskusia, znamená diskutovať. Tebe sa to tu zjavne vymklo z rúk, strácaš argumenty, nereaguješ ani na jeden vecný fakt a argument. Začínaš písať vyhýbavo. Si ľahko čitateľný. Na zlú tému si natrafil a silné súperky. Pritom si myslím, že žiadna zo žien ti tu nič také zlé nenapísala, sám si poštípaný. Mám pocit, že nešťastne formuluješ slová a myšlienky, alebo sa nevieš ináč prezentovať. Nevadí, život ide ďalej. Prajem všetko dobré, pokoj a mier v duši.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jamimo
21. jan 2023

@zoro9836 Pobavilo...Ja si tu s tebou najviac a najdlhšie slušne píšem, dala som ti šancu a nehodila ťa cez palubu výsmechom a pohŕdaním, pýtam sa a ty vytiahneš z päty takýto argument? Toto až fakt hraničí a svedčí o TEBE a nie o mne. Mňa nenahneváš a neskĺznem na tvoju úroveň. Maj sa krásne. Idem si lakovať nechty 😘

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
21. jan 2023

@autor som slovenska zena a nezijem ako sluzka, mam nastastie schopneho manzela, ale ano, treba povedat, ze su aj zeny, co su lenive a rozmaznane. Take netreba lutovat, tie sa polutuju aj same.

h2
21. jan 2023

@zoro9836 Ty si nikdy nikoho nezačal urážať prvý?!?!?! Netrep! Dala by som ti aj dôkaz, ako si prvý začal urážať konkrétne napríklad mňa, ale ako je tvojím zvykom, vymazal si tie správy.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2
21. jan 2023

@zoro9836 Veď ty sám si odstránil dôkazy!!! 🤦🏻‍♀️

bessie12
21. jan 2023

@h2 to je u neho normalne, ze maze komenty ... 🙄

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2
21. jan 2023

@zoro9836 Nie, nepotrebujem, aby si mi veril ty. Baby, čo si to tu prečítajú, mi to uveria. Lebo ťa už poznajú. Ja si naozaj nepotrebujem na teba vymýšľať niečo, čo nie je pravda.

viestta
21. jan 2023

@zoro9836 lenze akosi si opomenul, ze niektori to citali skor ako si stihol zmazat. Zbytocne kopes nozickami

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
21. jan 2023

@zoro9836 nie je to trestne, ale nechapem co tym chces docielit ??? Aky to ma zmysel napisat a potom zo zmazat ??? Aku to ma vypovednu hodnotu ??? ved mozes potom napisat dalsi komentar. Nie je potrebne to mazat 🤦‍♀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2
21. jan 2023

@zoro9836 Na smiech si tu jedine ty. Alebo skôr na zaplakanie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
21. jan 2023

@zoro9836 tak potom sa necuduj, ked je to neskor "slovo proti slovu" ... moj ty boze 🙄