Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@viestta dievčence, ženy...ja som na MK krátko. Ak sa zapojím do diskusie, snažím sa k veci, slušne....možno ste si to všimli aj v iných diskusiách. Toto tu je však iný level. Priznám sa, ostala som v tejto diskusii zo zvedavosti, ako sa to skončí a čo to prinesie. Veru, veľmi obohacujúce. Mám novú skúsenosť. Vďaka 🙂
@zoro9836 preto pisem, ze su feministky a feministky. Nie vsetky su rovnake. Takze hadzat ich do jedneho vreca mi pride dost scestne.
Forma by mala ostat taka, aka bola v minulosti. Hmmm.. cize, aby bola "majetkom" muza a nemala ziadne prava ?? Lebo vtedy to tak bolo. Zena bez muza bola nic.
A v akej forme by si to ty osobne prijal ?? Tu zensku primes do spolocnosti.
@zoro9836 nečítala som celú diskusiu, mňa by zaujímalo, čo má viera a skrášlovanie spoločné, resp.v čom sa vylučuje. Ja som hlbokoveriaca a aj napriek tomu podstupujem botox a ine skrášlovacie procedúry, dokonca do budúcnosti nevylučujem ani menšie invazívne zákroky. Nášmu rodinnému rozpočtu to nijako nechýba, nakolko dokážem zarobiť viac ako mnohí chlapi. Keďže okolo troch detí mám práce vyše hlavy, chcem v práci vyzerať upravene a reprezentatívne, nakolko som v dennom kontakte s najvyšším manažmentom. A teda nemyslím si, že kvoli týmto drobným úpravám by som bola nejako namyslená, len to jednoducho žena potrebuje, keď ide doma aj v práci naplno. A k téme wellness - ak vás to oboch s manželkou baví, prečo nie. Pre mňa osobne sú to vyhodené peniaze aj čas, ja tam vždy chodím len kvoli manželovi a deťom.
@zoro9836 Mozes prosim toto tvrdenie podporit overitelnymi faktami "populácia v patriarchate vzrastala a vedomosti a bohatstvo spoločnosti stúpali"?
@viestta asi do stredoveku, keď sa ženy upaľovali na hranici dediny a deti s materským znamienkom na nežiadúcom mieste púšťali dolu potokom, alebo nechali v košíku pred kláštorom...Dosť ma zaráža aj jeho vyjadrenie, že žena nemá byť hlava. Nuž, len aby mu tá ženská hlava jedného krásneho dňa nezachránila život vo vozidle RZP, cievnej chirurgii, účasťou vo výskume a vynájdení lieku na onkologické ochorenie prostaty 😉
@zoro9836 Pockaj, cize podla Teba je patriarchat o tom, kolko deti zeny porodili? Spravne rozumiem?