Prečo máte tetovanie? Dajte dôvody a názory!
Máte tetovanie? Ak áno, prosim vás prečo? Ako vysvetliť mladej osobe že nie nie je to nutne mať len preto že to majú “všetci” teda okrem mňa a par ďalších starých ľudí😂
Ja som si v lete kreslila tetovanie farebnymi prepiskami (na plece, na rameno, na clenok, na hrud, na stehno, na zadok, kam som zrovna mala potrebu upriamovat pozornost). Pekne vytienovala. Vyzeralo to ako realne a chvilu to aj vydrzalo. Vzdy, ked zacalo blednut, tak som obtiahla. Vydrzalo cele leto. Na jesen som umyla a bolo.
Tak som si naplnila potrebu mat nieco moderne a cool a zaroven to nemat na cely zivot. Lebo ja neustale potrebujem zmenu a z vedomia, ze to tak bude uz stale, by ma trafilo (odstranenie nemusi vyjst, mozu ostat zvysky, jazvy, nakoniec to treba pretetovat na nieco ine, lebo sa inak neda, ...).
Ak by som uz mala mat nieco, co ostane navzdy, tak by som to pichla na miesta, kde to bude intimne. Teda tam, kde sa to neukaze len tak kedykolvek vsetkym ociam a skor to bude intimna zalezitost mna a niekoho, kto to bude smiet vidiet. Takze niekam tesne nad zadok, vrch stehna, spodok chrbta a pod.
Mozno ta mlada osoba by mohla najskor vyskusat tetovanie henou, ktore sa casom strati (len vyzera zle, ked sa straca). Kludne moze zistit, ze po par mesiacich je rada, ze to nebude navzdy, lebo vlastne nie je definitivne rozhodnuta o obrazku.
A ked by uz bola presvedcena, ze to chce navzdy, tak zacat najprv na takych miestach, ktore nevidi kazdy. Beztak, kto raz s tetovanim zacne, uz pokracuje a malokto ma len jedno. Postupne pridava.
Takze si neskor da kludne urobit dalsie na viditelnych miestach. Len nech najprv okusi ten pocit.
@moonlight1210 toto hena nevyrieši, chce tetovanie najlepsie pomaly vsade.
Ono keď sa človek pozrie na “celebrity” všetci potetovani ja ani neviem či je niekto bez Kali, Sima, Salatova zámerne vynechavsm Plackovu a spol. Veľmi ťažko sa vysvetľuje prečo nie.
@mikasa_ackerman nechcem aby to znelo blbo ale aby iny človek rozhodoval o dospelej osobe nechcem ani ja. Ina vec je keď si za tu osobu právne zodpovedná.
@puertorico Dakujem za príspevok aj z druhej strany, ja to tiež beriem ako umenie len to že obraz kúpim ak mám šťastie predám ale toto tu je na kozu živé telo môže sa zapáliť blbo reagovať alebo čo ja viem čo. Mne sa niektoré tetovania pacia práve také väčšie farebne nie také mini čo druhy ani nevie identifikovať lebo na to poriadne nevidí. Len si myslim nech si poklesli po xichte čo chce neter chodila rok s čiernym ruzom do školy občas som sa jej zľakla aj ja 😂 ale tetovanie prečo a v takom veku. Tak ale bolo mi vysvetlené tak “viem prečo” lebo všetci majú okrem mňa…
@zeldia nemám rada “lebo všetci majú okrem mna” . ☹️ nech si to poriadne rozmysli . Alebo nech skúsi najprv niečo malé , aby videla ako to zareaguje . Samozrejme že sa to nemusí zapáliť ak je dodržaná hygiena pri tetovani a aj po ňom. Treba to umývať a natierať niekoľko krát denne . Podľa mna ludom ani nevadí tak tetovanie , ako to , že ČO majú vytetované. 🙂
Inak tetovanie by som prirovnala k dnešnému trendu veľkých ust. Prečo si dávajú ženy robiť pery ? Lebo sa im to páči . Tak to je aj s kerkami . Každý odpovie “lebo sa mi to páči” . Netreba nikoho súdiť . Aj tie ženy to občas preženú a ústa majú väčšie ako polovica tvare a nehodí sa im to 😁
@alessavandervelden keby si videla moju originálnu kerku na stehne , tak by si odpadla 😂
Ešte dodám k téme že mám zamestnanie kde vidím ľudí vyzlečených a bohužiaľ veľmi často sa stáva že majú vytetované v angličtine s chybou 😅 raz som videla tetovanie na viečkach , ktoré bolo vidno len keď sú oči zatvorené ,, nerušiť, spím".
@zeldia ja to chápem, preto som to nepísala tebe ale niekomu konkrétnemu inému😅
Lebo som bola mladá a sprostá 🙈😁😁
Je to vec presvedčenia, ja nemám žiadne teda okrem obočia. Mne sa to nepáči...
@zeldia lebo som bola blbá 18 ročná
Ja mám tri, to posledné má dva týždne. A prečo som si ho dala? Lebo sa mi to páči a už dávno nemám 20, to prvé som si dávala ako matka dvoch detí. A každý mi vraví, že mi to posledné nesmierne pristane a že som typ na tetovania, ale ja som celá iná 😂
Keď som mala 17-19 tak som si chcela dať. Potom som nejak na to pozabudla a potom som mala kolegyňu, ktorú som veľmi nemusela a ona si dala tetovanie ( našťastie jej ho bolo vidieť len v plavkách a rada ho ukazovala), tak sa mi to zhnusilo. Teraz v 50 - tke som rada, že som v mladosti odolala a nedala som si nič. A ešte som mala kolegyňu, ktorá mala problémy s kožou ( psoriázu, ale vážnu) a ona vždy vravela "Prečo si ľudia dobrovoľne ničia tak krásnu a zdravú kožu. Čo by som ja za to dala, keby som ju mala zdravú? Neničila by som ju tetovaním" Tak to bol tiež moment, ktorý ma od tetovania odradil a povedala som si, že má pravdu. Mne osobne sa nepáčia ani potetovaní chlapi, nie to ešte ženy.
@zeldia ja mam vysnivane tetovanie, ale dala som si ho na stehno...s tym ze ratam ked budem "starsia" asi nebuem nosit minisukne tak ho pekne prekryjem...aj teraz ked "netreba" je schovane...aspon ja som to brala tak ze ho nepotrebujem kazdemu vesat na nos aby riesili preco naco atd...planujem dalsie na chrbat ale len nieco jemne co sa bude dat prekryt...ale samozrejme pacia sa mi aj viditelne tetovania avsak vzdy rozmyslam ako budu vyzerat po XY rokoch...napriklad...cely rukav u muzov ktory cvicia to krasne vynikne no nejaky pan po 60ke a X diagnozami asi to uz nebude take waw
Nemám ale videla som veľkú reklamu na,, vymazanie tetovania,, to bude biznis teraz najmä keď to má starší človek vôbec to nie je pekne,,, kamarát si dával tetovanie keď mal 129 kg asi teraz schudol a je to otrasne
@alessavandervelden ja sa ako blbec necitim, ale ďakujem že viem, že má tak niekto môže vnímať 😂
Ja osobne mam jedno tetovanie, ktore zakrylo moju ooobrovsku jazvu na bruchu z detstva po operacii.plavkach som sa stale citila velmi neprijemne.nebolo to ziadne neuvazene rozhodnutie, chcela som to zakryt doslova roky. Tetovanie som si dala minuly rok v 38cke a absolutne nelutujem. Jazvu voobec nie je vidiet a ja sa citim sebaisto. O dalsich neuvazujem. Mozno by nezaskodilo trochu tolerantnosti pri niektorych nazoroch, predsalen kazdy ma pravo rozhodovat o svojom tele 😉
Ja ho mám úprimne preto, lebo som ho chcela od puberty a keď som mala 18 som si ho proste dala. Samozrejme už to ľutujem 😂
@gabussik viem, že tvoja reakcia nebola na môj komentár...a jasné, že to nie je vždy o tom, že je to IN.
Žiaľ, tetovanie je najrozšírenejšie u "jednoduchších" ľudí, či sa toto niekomu páči, alebo nie.
A väčšinou to človeka aj nie príliš lichotivo zaraďuje do istej kategórie.
Čím sa nesnažím napísať, že je to fakt...iba píšem, ako to mnohí vnímajú.
Je málo ľudí, u ktorých test vanie "beriem" a úver im to.
Väčšinou sú to fakt čisto pozeri

Mam 3 a kazde ma pre mna vyznam a spomienku.