icon

Prečo muži nemajú záujem o deti?

5. okt 2024

Milé dámy, viete prečo muži deti nechcú? Záludná otázka, ale spýtať sa mužov, v kolektíve žien...

chymena
6. okt 2024

Toto mám od mužov:Boja sa,že sa narodí postihnuté a nezvládnu to čiže opustili by ženu aj dieťa v takom prípade,veľká väčšina hajzlikov určite,potom finanacna náročnosť, školstvo na Slovensku.

h2
6. okt 2024

@chymena Školstvo na Slovensku ako dôvod, nemať deti? Ale no ták!

jankafresova
6. okt 2024

@tiezjedna no, tak teda stručne - dokázala som ti, že žiaden môj príspevok na mojej stene netvrdí , že deti sú hovno alebo že sú zbytočné. nechce sa ti čítať dôkaz, ok, tak ale aspon už o mne nepíš nepravdy, ďakujem.

jankafresova
6. okt 2024

@chymena veru.

tiezjedna
6. okt 2024

@jankafresova tak stručne znova - na brífovanie si si vybrala zlú platformu. Tu sú v naprostej väčšine tí, ktorí deti chceli a chcú. Mne nemusíš nič dokazovať. Seba odkloň tam, kde to padne na úrodnú pôdu👍

jankafresova
6. okt 2024

@tiezjedna ok, dakujem. žiaden môj príspevok na mojej stene netvrdí , že deti sú na hovno alebo že sú zbytočné, ako si ty tvrdila.

tiezjedna
6. okt 2024

@jankafresova ty máš zjavne dobre zatemnené...😎

jankafresova
6. okt 2024

@tiezjedna inak... kde inde je dobré otvoriť tému, že zmeňme pohľad na bezdetných? ty v hlave nemáš zatemnené, tak poraď - na fórach o childfree to už totiž
všetci vedia. Nemalo by sa práveže s rodičmi o týchto témach konečne už začať hovoriť? Ved už je rok 2024 a ešte stále sa na bezdetných kydá.

a kedže nemáš v hlave zatemnené, ako ja, tak to dokazuješ tým, že sa neospravedlnuješ za tu lož, čo si napísala, a tiež ma skušaš uražať, a ja teba nie. Tým dokazuješ inteligenciu a empatiu asi...

lenkasarka
6. okt 2024

@jankafresova jedna dve témy veď to je úplne v poriadku, ale ty si razis cestu čím viac tým lepšie a práve to je ten kameň úrazu. Človek ti niečo napíše a ty bum 7x ho oznacis v 7 rôznych príspevkoch na stene. Naozaj sa ti zdá toto v poriadku?

tiezjedna
6. okt 2024

@jankafresova kto kydá na bezdetných? O čom pletieš? Tvoja téma má názov "Prečo muži nechcú deti"... Ty ani sama nevieš, za čo vlastne kopeš.

jankafresova
6. okt 2024

@lenkasarka je to proste tak, že mnohým ľuďom nápadne vadia bezdetní - pápežovi, miliardárovi Elonovi Muskovi, rodinám, babkám, mamám, otcom,
kolegyniam ... tebe nevadia,
a ty také rozhovory a články v médiách neregistruješ, ale deje sa to, stači sa poobzerať - aj len na tejto stránke, ako tu ludia píšu, že každý muž isto chce deti, a po internete, po novinách.

h2
6. okt 2024

@jankafresova Do 36 som bola bezdetná, s ničím, čo popisuješ, som sa nestretla. Mám dosť veľa kamošiek, ktoré sú bezdetné "staré dievky" pred 50-tkou, nevšimla som si, že by to niekomu vadilo.

bloger
6. okt 2024

Ako si na to prišla, že nechcú? Je to zaujímavá úvaha.

viestta
6. okt 2024

@jankafresova ty si sem prisla len potvrdit, ze tvoje rozhodnutie nemat deti je spravne. Vies co, je nam to uplne jedno, tak isto by ti malo byt jedno ak niekto nezdiela tvoj nazor. Bud si sa rozhodla a svojmu rozhodnutie plne veris a potom sa ta nemozu dotknut ziadne reci o tom, ze deti by si mala mat, nech by to hovoril alebo pisal hocikto. Alebo si si nie ista, pretoze ta tie reci irituju. Aj od mamy, babky, susedy, Muska aj od papeza.
A netvar sa, ze si tu prisla sirit osvetu o bezdetnych. Keby tomu tak bolo, nereagujes tak ako reagujes. Nepotrebujes o tom zalozit 7 statusov. Jednoducho ta dnes zas niekto vytocil (je uplne jedno kto) svojimi recami o potrebe porodit deti a ty miesto toho aby si to uzavrela jednou vetou "Je to moja volba, vy sa nestarajte." spravis z toho mizernu turecku telenovelu bez pointy.

doriiis
6. okt 2024

@bloger ...no tak asi stretáva iba takých.Mozno je to žena,ktorá hľadá toho pravého a chce si založiť rodinu.A stretáva iba mužov,ktorí deti nechcú.🤷🏻‍♀️

bloger
6. okt 2024

@doriiis možno no...to je mi ľúto.

lenkasarka
6. okt 2024

@jankafresova prečo ťa irituje názor cudzích ľudí? Vykasli sa na nich predsa.

lanka999
7. okt 2024

nielen muzi ale poznam zeny ktore nechcu deti, ani sa necudujem v tejto dobe, urcite neodsudzujem ludi kvoli tomu, sama by som najradsej mala do buducna psy 🙂

jankafresova
13. okt 2024

@lenkasarka názor cudzích ľudí ovplyvňuje moje práva a práva všetkých - ľudia pri moci ktorí presadzujú povinné rozmnožovanie, ako Boris Kollár, pápež,Tucker Carlson, JD Vance, Ben Shapiro, Elon Musk, politici z Kresťanskej únie a iní, chcú zakázať interupcie, ba v niektorých krajinách si žena ani nemože bez polovenia manžela
dovoliť bilaterálnu salpingo-ooforektómiu či hysterektomiu - u nás je to vlastne tiež tuším ak je na to "lekársky" dovod. názory smerujú k právam a zákazom a k slobode - čo má človek povolené robiť s vlastným telom...

viestta
14. okt 2024

@jankafresova kto presadzuje povinne rozmnozovanie? Drzi ti niekto pistol pri hlave aby si sa nechala oplodnit? Zakazuje niekto sterilizaciu? Ked chces sterilizaciu ti vykonaju. Aj slobodnej a bezdetnej

autor
14. okt 2024

@lenka.25 Ale my máme deti, už sú dospelé, ale čo vidím a počujem v okolí, tak im vadí detský plač, nariekanie, vrieskanie, bordel pri deťoch, že namú svoj pokoj a večne vynervovanú ženu z detí.

jankafresova
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
14. okt 2024

Tak môj chcel... 🤔. Takže neviem...

doriiis
14. okt 2024

@jankafresova ...nesir tu dezinformácie.Na Slovensku môže podstúpiť vazektomiu každý muž nad 18 rokov.
Slobodní,bezdetní to majú komplikované akurát tak v Čechách.Ale nie na Slovensku.
Tak isto sa môže dať sterilizovať každá žena nad 18 rokov.Na vlastnú žiadosť.
Takže netrep

jankafresova
Autor odpoveď zmazal
jankafresova
Autor odpoveď zmazal
jankafresova
14. okt 2024

@viestta slovenská legislatíva takmer neumožňuje všetkým zdravým a plodným mužom, aby sa v rámci antikoncepcie nechali sterilizovať, čiže aby podstúpili chirurgický zákrok známy ako vazektómia. Slobodné ženy a muži sa navyše podľa platnej legislatívy pre sterilizáciu nemôžu rozhodnúť vôbec.

Kým žena v manželskom zväzku, ktorá má tri žijúce deti, si môže slobodne zvoliť sterilizáciu, muž sa môže dožadovať vazektómie len v prípade, že sa jeho partnerka zo zdravotných dôvodov sterilizácii podrobiť nemôže. Okrem toho musí mať troch žijúcich potomkov.
"Zákon o vykonaní sterilizácie považujem za jeden z najhorších," tvrdí Michal Kliment zo Slovenskej spoločnosti pre plánované rodičovstvo a výchovu k rodičovstvu. Vazektómia je pritom jednoduchší zákrok ako sterilizácia u žien a dá sa vykonať v lokálnej anestéze, zatiaľ čo sterilizácia žien prebieha v narkóze.

Na Slovensku sa necháva sterilizovať okolo jedného percenta žien a mužov ročne. Pre porovnanie v USA je to napríklad až 40 percent obyvateľstva, pričom sa toto číslo delí rovnakým dielom medzi mužov a ženy. "Ak si myslíte, že žijeme v tomto ohľade v stredoveku, nie ste ďaleko od pravdy," vyjadril sa k situácií Kliment.

Matky, ktoré majú minimálne štyri deti, alebo matky staršie ako 35 rokov s minimálne tromi deťmi, by mali mať nárok na bezplatnú dobrovoľnú sterilizáciu. Nárok na bezplatnú sterilizáciu budú mať rovnako ženy aj muži, po splnení minimálneho počtu detí, ktorý stanovuje zákon.

jankafresova
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
14. okt 2024

@jankafresova dúfam, že si to kopírovala, lebo to sa nedá čítať, nie tak písať...

teki1
14. okt 2024

Skvelá miestnosť,prázdna a celá len tvoja.😉
Ale prečo máš potom takú veľkú potrebu všetkým ju nasilu strkať pod nos,aká je skvelá a kto takú nemá,je hlupák pre teba,lebo veď načo ju przniť farbami,nábytkom,zvieratkami alebo deťmi.
To tvoj hlas iba kričí,tak strašne ti je fuk,čo majú iní,až im chodíš hulakať pod ich okná ich miestností.
Prečo tak veľmi potrebuješ utvrdenie od inych,že ta tvoja miestnosť je ta najsprávnejšia? Sama tomu neveríš?