Prečo muži opúšťaju svoje manželky?
Táto téma vyplynula z inej diskusie .
Často sa stretávam s tým, že manžel opustí manželku alebo partner partnerku, napriek tomu že žena doma kmitá , varí, upratuje, žehlí a je zvolná k sexu.
a co tak sa opytat preco manzelky opustaju svojich muzov , nechaju im male deti na starost, aj napriek tomu ze muz kmital, varil, nepil, nefajcil, pomahal v domacnosti a navyse, nosil domov peniaze, za ktore by sa nemusel hanbit ziaden chlap 😕 (ja si tuto otazku kladiem uz od puberty ked od nas tak matka odisla)
ono je to o vztahoch medzi muzom a zenou.... to varenie a upratovanie a sex .. to su myslim len okrajove veci... jednoducho ked chlapovi alebo zene prepne opusti manzela/manzelku lebo si bud nevazi to co ma (a pride na o az ked to opusti) alebo sa neciti v tom vztahu stastne a potrebuje zmenu.. ci chce sa zbavit zospovenosti a byt jednoducho slobodný v zivote
@sisaha a práve o tom je budovanie vzťahu... každá žena si berie muža kvôli niečomu.. chcela by som dúfať, že je to vždy z lásky, takže si tí dvaja ľudia museli istého času rozumieť minimálne natoľko, aby sa spolu vyspali... ako si to potom zariadia, je na nich oboch. A dovolím si tvrdiť aj to, že nevera nie je záležitosť len jedného z páru.
@bihan no neviem.poznam jednu kocku, ktora mala takeho manzela, ze nevera bola jeho druhym ja... Ten chlap proste nevedel fungovat bez sexu s inymi zenami..Doma bol vzorny manzel, vsimavy, varil, zabezpecoval rodinu. Jeho temnou strankou boli milenky, ktore uspesne skryval..Ona prisla na to iba cirou nahodou, ked sa jeho kamarat doma pochvalil s tym svojej zene.. Netusil, ze ta zena je jej kamaratka..
@lucka1987 ako som vyrozumela z iných príspevkov, tvoja mamina pila a mala asi viac známostí ( dúfam že sa nemýlim ), taký partner nie je vhodný do manželstva, to by som až tak neporovnávala.
Je všeobecne známe že asi 20 % žien by nemal byt ani matkami , teda asi ani partnerkami, alebo ked tak v bezdetnom manželstve.
odpoved mojho mm na hlavnu otazku: Lebo su kreteni..:D
@maminuska hej spravne si porozumela... ono najhorsie je ze prvych cca max 7 rokov to tak nevyzeralo.... to bola najsuper mama.. neviem co sa tak prelomilo potom.... ale to bude asi aj nieco v genoch... sama dievca ostatní bratia a vsetci ( okrem mojho krstneho) skocili zle.. piju, alebo vo vazeni, alebo uz neziju co sa upili k smrti... tak si mylsim ze to bude aj tym....
niekedy moze mat clovek ozaj aj vsetky peniaze sveta aj zdrave deti, milujuceho partnera a aj tak nie je stastny a odide z takeho zivota do toho svojho " vysnivaneho idealneho sveta"
podla mna je toto tak velmi diskutabilne, ze sa ani neoplati tu prispievat, lebo by clovek popisal niekolko stran, ze preco? preco? a preco muz a preco zena??? 😀 najlepsie urobime, ked sa toho svojho po jeho pripadnom odchode rovno opytame, ze preco nas opusta, nie? 😉 😉 i ked ja sa toho asi nedozijem, zatial som totiz opustala partnerov iba ja 😅 😅
@filipal
@lji
@viera27 no moja mama aj na krst mojich deti do kostola prisla s vystrihom az po pupoka velmi namalovana. cely zivot sa za nu za to hanbim 😅 skoda. mysli si ze je dolezite ako zena vyzera. akoby len to 😝 pre mna je dolezite ako zaposobim ale v tom ze ake mam IQ a nie ci mam sexi vystrih. Je to na dlhe rozpravanie. Mamin priatel je fajn, stary rovnako ako ona. velmi ho mam rada, aj ked nie je mojim otcom, no ako clovek je super. rada sa s nim hocikedy stretnem a porozpravam. aj moj muz 😵 kdezto stretnutie s mamou, casto si to prehodnocujem. mam pocit akoby sme boli kazda z inej planety 😒
@filipal to sa nevinim. len sa hanbim, napr. pred mojimi priatelmi, alebo hlavne pred muzovou rodinou, svokrou mojou...a ona taka zmalovana s vystrihom pred nimi mi vzdy vravieva ze aka som neupravena, ake mam vlasy....bleeee. keby vedela co si o nej ludia myslia. ako ju vnimaju. chapem ze je dolezity vyzor, je to zaposobenie na prvy krat. je dolezite. ale nie najdolezitejsie 🙂 nastastie. pri dvoch detoch, hlavne po druhom porode (teraz uz nie) bol hotovy wellness umyt si hlavu aspon raz za tyzden 😀
čítala som si vaše príspevky a pridám svoj názor,
už dávno zmizla rozdielnosť medzi mužom a ženami ale v podstate aj tak to funguje naďalej, že ženy sa viac starajú o domácnosť, deti a muži sa už naučili že občas treba pomôcť. o tom malovaní a úprave zovňajšku, povedzme otvorene kolko sa chlapy nafrflú ked sa majú holiť??? a chodia pekne oblečený a navoňaný a oholený každé ráno k stolU?? nie, a tak prečo by to mali vyžadovať od nás, tak ako oni aj ženy sa radi pozrú na pekných udržiavaných chlapov ale v podstate k životu vo dvojici patrí aj to , že milujeme navzájom aj to hniezdo na hlave ráno a aj tie tepláky a tričko doma a každý má právo aj vypnúť a byť v niečom pohodlnom a nie hned sa stresovať či mám dokonalú vyzáž, zajtra ma môže poraziť a môžem mať kútik úst do boku a to už ma nebude milovať? a počase mi zošednú vlasy prídu vrásky ato už potom čo?
ľúbenie sa je o inom ako o krásnej vizáži a dokonalom staraní o domácnosť, rozumný chlap, ktorý vie čo chce a to býva väčšinou rodinné zázemie, a domov to vie oceniť a nebude mu vadiť, že nie ste vždy tip top ani on nie je a neodíde len tak,
a či oň bojovať takým spôsobom, pokiaľ si chlap neváži čo v tej žene má - priateľku, oporu, lásku, starostivost, pochopenie tak si nezaslúži aby ste oň stáli a nech si ide kade chce,
niekdy vztah proste vycerpa svoje moznosti a ak chyba ochota a chut dat mu nove podnety, konci. kmitajuca manzelka je podla mna krasny fenomen. muzovi je samozrejme prijemne mat upratane, navarene atd , no ci je to cesta k tomu aby danu zenu vnimal ako vynimocnu bytost a vazil si ju je otazne. ono ked vsetko jednoducho a samozrejme funguje v urcitej chvily sa to pravdepodobne zunuje a clovek si uvedomi, ze toto asi nie je to co ocakava od svojho zivota.
Bál som sa napísať svoje pocity o manželstve.
Makám aby som zvládol potreby bežnej rodinky pre stravu a iné bežné výdavky 1500-až 2000 eur.
Iné mi ostáva na živnosť a dane.
Lenže keď prídem domov žena má všetko na háku čo sa tíka upratovania a varenia.
nikto ju nenúti lenže deti sú od 8 hod v škole do 16 hod.
Pre mňa nemusí variť ja viem a nemám stým problém.
A ona nemá vraj čas na inú prácu a to je prosím domu.
Trocha sa hanbím že to píšem ale dnes to nabralo spád.
ja som presvedcena,ze ide o vzdy o osobnost cloveka,o vychovu a charakter, ked je niekto nezrely pre manzelstvo a trvaly verny vztah,tak je jednoducho nezrely... vsetko je v hlave,v psychike je velakrat jedno ako je zena alebo muz sexi,ako upratuje a vari,ako muz zaraba-niektori muzi su taki,aj niektore zeny- nezreli.
.
@poll čím sa vlastne zamestnáva tvoja žena? Ako to že žena, ktorá je doma,nie je schopná navariť obed pre manžela a pre deti. Pokiaľ celý deň nie je doma, alebo u nej vysedáva priateľka, alebo sedí na MK , ako ja teraz, tak samozrejme, že nemá na nič času. Pekne si s ňou sadni a pohovor. 🙂 Možno,aj by uvarila, len nevie čo? 🙂 Tak jej povedz zajtra uvariš to a to. 😀 Lebo vieš, ako sa hovorí, čo nenájdeš doma, hľadáš inde. 🙂
...no asi preto, že žena sa po svadbe, resp.narodení dieťaťa mení na slúžku, kuchárku, upratovačku a milenku čo pozná len misionársku polohu, prípadne raz za čas nahodí na pribraté telo nejaké akože sexi prádlo... + občakáva na okne s mobilom v ruke, od romantických víkendov vo dvojici sa prešlo k návštevám iných kamarátov s deťmi, prípadne návšttev širokej rodiny... mám pocit, že ženy sa veľmi veľmi menia práve po narodení dieťaťa a smerom ku vzťahu je to skôr zmena k horšiemu... pre muža sa toho nezmenilo v každodennom živote až toľko, preto mu "tá jeho samostatná vtipná kočka" chýba...
@turkija moja žena je u mňa zamestnaná ako učtovníčka.Zamestnal som ju preto lebo aby sa jej zarátali roky do dôchodku aj preto aby sa venovala deťom.
Lenže som asi spravil niekde chybu.Čo sa tíka varenia tak s tím nemám až taký problém ako som už napísal
viem si navariť aj sám.
Lenže je aj ten problém že poviem pravdu v posteli to už tiež nefunguje,vždy je nie jaký problém.
Stále sleduje TV až do pol noci a keď ju ohlásim ta ma ignoruje.
Uź mám toho dosť asi siahnem na peniaze.
Možno to nebude fér ale uvidíme.
@poll ak aj v iných veciach rozmýšľaš štýlom "siahnem na peniaze" = skôr ako otec rozmaznanej vzdorovitej puberťáčky, tak sa nediv, že sa tak chová 😉 partnerstvo nie je o tom, že sa jeden vyvyšuje nad druhým - a u teba to bohužiaľ je vidno,že sa vyvyšuješ : TY si ju samestnal, TY ju ohlásiš atď atď...
je to preto, lebo chlapi stale su deťmi, a ostanu, maju radi slobodu, pokoj, ticho, len ležať, a keď ich žena poprosi o niečo, tak sa ledva hýbu, a odchádza muž od ženy preto, lebo ho zvedie iná žena, a väčšinou vie, že je on ženatý, takže si za to môžme aj same troška, no a my nemôžme počas rodičovskej dovolenky od muža odísť, lebo by sme hypotéku a nájomné neutiahli bez muža pri dieťati, a mne napríklad by bolo ľúto nechať malinké dieťatko ísť do jasličiek, a väčšina žien ktorá má dieťa sa drží manžela, aj keď ju podvádza len kvôli dieťaťu, lebo nemá inú možnosť, alebo sa musí postaviť, byť silná ako muž, a vedieť sa postarať o financie aj o dieťa sama... čo v krajnom prípade si neviem predsraviť, keby nemala pomocnú ruku z rodiny, lebo ak dieťa ochorie, kto s ním bude doma, keď musí robiť...
a problemom je, ze si neviem predstavit, zbalit vsetko z bytu, prestahovat , hladat financie na hypoteku a najomne, nahlasit sa do prace, do socialky ze idem do prace, proste vsetko obehat iba s dietatom bez auta. takze zeny, sme odkazane troska na muzov, ked nemame financie, je to pravda.
PodĹa mňa s rôzne kategórie mužov, rôzne situácie a nejak paušálne sa na to odpovedať nedá.
Sú muži, ktorí sa nikdy nemali ženiť, ani si nikdy zakladať rodinu. Nie sú schopní zotrvať na jednom mieste, v jednom vzťahu..v ideálnom svete, by si svoju povahu mali uvedomiť a neťahať ženy za nos.
Sú muži, ktorí sa majú ženiť, ale povedzme po 35ťke, potrebujú dozrieť, vyžiť sa..odsexovať si a odpiť svoje..Títo by sa zase nemali ženiť skôr..
Pretočím to na manželstvá - sú manželstvá prvoláskové ( on a ona nikoho si vzali prvého, s ktorým chodili), povinné (tehotenstvo) , rutinné (už tak dlho spolu chodíme - tak čo ďalej? svadba..)..a rôzne kombinácie medzi nimi...
Záleží od strašne veľa faktorov, prečo...svoje robí výchovný rodinný model, vzor..svoje spravil socik...svoje robí náboženstvo.....prostredie , kde sa žije (dedina, mesto)...
Muž (ale aj žena) opúšťa vtedy, kedy chce, resp. nechce...a dôvod, zámienku, si vždy nájde.Občas opodstatnenú..občas sebeckú.

@bihan to nie je len o tom, ze jeden robi viac a uz si zrazu nerozumeju... Zeny napr. opustaju muzov preto, ze im je praca prvorada ako rodina, ze uprednostnuje pred rodinou kamaratov, ze jeho partnerom sa stane alkohol, kvoli neveram... to su najcastejsie dovody, kedy sa zena riesiaca taketo problemy dokaze lahko zamilovat do ineho, ktory prejavi zaujem o nu a jej problemy, ktory jej bude nacuvat a nie iba tupo hladiet pred seba, pripadne na telku a doblba pritakavat, hoci vobec nepocuva..