icon

Prečo neposielajú migrantov naspäť?

8. sep 2023

Preco ich pustaju do EU? Hlavne takych, bezronnych, samostatnych jedincov.

Vie mi to niekto vysvetlit? Preco nemame na EU hranici 10m plot? Preco to nechaju?

Dakujem za vysvetlenie!

Strana
z9
vevesh
10. sep 2023

@aaaa1111 ano, vela obci bolo zakazanych, lebo zapadne krajiny maju taku specifiku, ze poskytuju oficialne utocisko vela radikalnym moslimom, lebo sloboda vierovyznania (a vo vlasti su tito ludia statnymi aparatmi prenasledovani presne pre tieto dovody...)- uplne krasny pripad chomejniho -a takych ludi tu je na mraky. Taktito ludia dostanu pekne krasne raz-dva politicky azyl a su len sledovani a potom klasicki moslimovia-midranti musia ist na "cierno" a prebit si vlastne prava, lebo taki radikalni nie su....(a tym prebit mam na mysli niekolkorocne nahanacky na macku a mys s uradmi, aby mohli legalne zostat v krajinach eu a neboli vyhosteni)

kaila1
10. sep 2023

Akurát v relácii Na telo Boris Kollár povedal, že 85% imigrantov, ktorí prišli do Nemecka po roku 2015 sú neuplatnitelni na trhu práce a de facto sú to poberaci sociálnych dávok. To % ma normálne šokovalo, vzhľadom na počet imigrantov, ktorí prišli do Nemecka a na nielen tam...

petronelag
10. sep 2023

@kaila1 Jedna známa pracovala v Nemecku, hovorila, že títo tam predávajú po ulici drogy a policajti aj o tom vedia a ani nezakročia, z nich je málo takých, ktorí sa uplatnia a to si Nemci ešte vyberali a nevhodných posielali ďalej.

lenkakravcova
10. sep 2023

@aaaa1111 Muslimovia majú viac detí všeobecne. To je proste fakt. K tomu netreba vyzývať. Však ženy sú doma tak sa starajú o deti.
A Nemecko to ma kus inak ako píšeš. Oni majú už oficiálne školy pre imamov 🙂 Môžeš si to do hľadať. Proste začínajú to usmerňovať k umiernenemu smeru.

aaaa1111
10. sep 2023

@petronelag je to tak, skupinkuju sa, sexualne obtazuju, piju alkohol, konzumuju drogy a aj ich predavaju. a policajti sa ich boja, lebo ti aladini vedia, ze ich nemozu postrielat, tak si dovoluju

aaaa1111
10. sep 2023

@lenkakravcova inak toto mi vysvetli, preco moslimovia bez problemov zabiju nevinnych ludi? podrezu ich, dobodaju? zajtra je vyrocie terorizmu na dvojicky, na skutok, na ktory je hrdy cely islamsky svet. tak co tu pises o umierneni a laske, ked skutocnost je uplne ina?

sisaka
10. sep 2023

@aaaa1111 to akoby si chcel, aby niekto vysvetlil, ako Nemci, kresťania robili zverstvá v koncentračných táboroch, ako kresťania sa otočili proti susedom, napríklad bývala Juhoslavia, ako sa kresťania správali k černochom v USA, k Indianom…
Ja poznám veľa moslimov, sú úplne normálni, či už ženy, alebo muži, nemajú žiadne agresívne sklony, žijú úplne normálne, mierumilovne a nemajú nič spoločné ani s teroristami ani inými moslimskými radikálmi.

To je tak, keď ľudia poznajú moslimov akurát tak z TV.

yanni
10. sep 2023

@aaaa1111 sorry ale tak ako moslim aj kresťan znasilnuje, predáva drogy, využíva sociálny systém atd. Sú takí aj takí.

lenkakravcova
10. sep 2023

@aaaa1111 Lebo to nie sú muslimovia.
Končím túto debatu s tebou. Lebo ty tu evidentne nevieš rozlišovať medzi veriacim a neveriacim. Radšej sa opýtaj ako dokáže kresťan zabiť kresťana (vojna Rusi - Ukrajina). Možno tam nájdeš odpoveď na svoju otázku.

aaaa1111
10. sep 2023

@sisaka @yanni @lenkakravcova tak spominate tu krestanov a vojny a neviem co. vsak nikto z tych krestanov (ak vobec su) pred zabijanim nekrici nech zije jezis kristus. ale moslimovia pred vrazdenim vykrikuju nech zije alah. to je ten rozdiel. ja si myslim, ze pravoverny moslim je taky, co zabija. a ti co nezabijaju, to su len taki fejkovi moslimovia

lenkakravcova
10. sep 2023

@aaaa1111 Nikto? "Za Boha a za národ", také si nepočul? Ak nie, skús pozrieť hesla rôznych zoskupení.
(a inak oni ani nekricia nech žije Allah, ale extrémisti kričia Alláhu Akbar = Boh je Najväčší po slovensky)

sisaka
10. sep 2023

@aaaa1111 ja ťa chápem, že máš obraz o moslimoch aký máš, nežiješ s nimi, nepoznáš žiadne Moslimské rodiny, deti nemajú moslimských kamarátov, tým pádom jediným tvorcom tvojho názoru je TV a pripadne nejakí migranti, čo sa nevedia vpratať do kože, ktorých by som ani ja nechcela stretnúť na ulici…
Ja sa zase nestretávam s migrantmi, telku nejak nesledujem a mám len osobné skúsenosti, s kolegami, susedmi, s kamarátmi mojich deti, mám aj kamošku moslimku, šéfka je vydaná za moslima, kolegov mám zo 10…( ani neviem takto narýchlo povedať, možno aj viac, keďže nie každý hovorí v práci o vierovyznaní… ) úplne normálni, priateľskí ľudia

aaaa1111
10. sep 2023

@sisaka aj ty si moslimka?

sara07
10. sep 2023

asi tak

simca06022011
10. sep 2023

@aaaa1111 nastuduj si nieco o islame, ako som pisala je islam a islam. Bohuzial vela uplne normalnych miernych moslimov trpi prave tymi radikalnymi, vychovanymi inymi "skolami" (napr kuk Wahhabi, povod samozrejme Saudska Arabia).. Je to tak ako s krestanstvom, su take "skupiny", ktore nicia kliniky kde sa robia potraty (niekde v USA vraj) a su aj radikalni moslimovia, ktori v podsate su vychovani inak (a aj kopa z nich sa podla tych "pravidiel" neriadi, tak ako ja pridem do kostola a ano ano, mhh mhhh, a odidem a robis si svoj zivot po svojom). TO co vidime a na zaklade coho stoja teroristicke skupiny, radikalni moslimovia (ukamenovat, zabit, znasilnit.. a bla bla za vsetky tie ich pravidla) je naozaj len cast ich. Bohuzial ublizuju vsetkym. Aj ked nie fyzicky. A naozaj casto ich nie je rozoznat, nepriznaju sa, dokonca to budu popierat, ze nic take nie je :DD

Cize netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca, islam kedze som si pozrela za zivot vela veci hadam o vsetkych nabozenstvach, sam o sebe je celkom pekne nabozenstvo.. A nevidim dovod mat z inych nabozenstiev nejaku paniku... z ludi treba mat paniku, ak je niekde nejaky psychopat, je jedno ake ma nabozenstvo.. myslim 🙂

sisaka
10. sep 2023

@aaaa1111 v akej súvislosti ti napadla taká otázka?

Nie, nie som, nemám potrebu patriť k akýmkoľvek náboženským štruktúram, riadim sa čím chcem ja, nie, čo mi prikazujú nejaký predstavitelia náboženstiev. To ale neznamená, že netolerujem ľudí, ktorí tu potrebu majú, či už ide o kresťanov, moslimov, hinduistov, židov, budhistov… nech si každý žije podľa seba, kým ma niekto nenúti žiť podľa nejakých náboženských pravidiel, ktoré nie sú v súlade s mojim presvedčením, je mi to úplne jedno, čomu kto verí.

janage
11. sep 2023

@777januska777 neviem či rozumiem presne, ale táto úvaha presne vyjadruje to v čom sa diametrálne líšime. Aj keby som mala tú moc, rešpektovala by som vôľu toho druhého.
Poviem príklad z pozície rodiča. Mam tú moc dosiahnuť, aby dieťa urobilo to či ono, na čom mne záleží a považujem to za správne. Od určitého veku a v určitých veciach (pokial neubližuje druhým či vážne sebe) aj keď práve nesuhlasim, nechám ho nech sa rozhodne samé a urobí po svojom. Toto sa volá rešpekt k inému názoru. To čo popisuješ ty je pre mňa obyčajné zneužívanie moci.
To, že ja považujem za správne, aby dieťa malo vysokú školu a pritom ono je šťastné ak môže pracovať rukami a chce sa venovať výrobe nábytku, mi nedáva právo ho do tej výšky tlačiť. Nechám mu priestor nech sa rozhodne samé.
Pri náboženstvách potom nutne musí dochádzať ku konfliktom a násiliu. Lebo každé náboženstvo chce spasiť tých druhých, považuje to za správne, záleží mu na jeho šírení. Potom to často končí pálením kníh, ničením umeleckých diel, zomierajú ľudia.
Nemalo by to byť tak, že ponúknu možnosť žiť podľa ich myšlienok, ale nechajú tých druhých, nech sa rozhodnú sami, či chcú? Bez toho, aby ich trestali, utláčali či zosmiešňovali, sirili voči nim nenávisť? Prečo jedna cirkev tak ťažko rešpektuje názor druhej? Či neveriacich? Ale sama ten rešpekt vyžaduje. Odpoveď znie: lebo je presvedčená o neomylnosti svojho učenia a o tom, že len jej členovia môžu byť spasení.
A samozrejme s tým ruka v ruke ide to, že ti druhí sú pomylení, ich viera falošná a je cestou do zatratenia.
A preto vplyv tej druhej, je potrebné minimalizovať.
A pritom by stačilo tak málo, nenútiť svoj nazor druhým a poskytnúť im tiež priestor. A nepoužívať násilie.

777januska777
11. sep 2023

@janage nie ja vravím, že čokoľvek co druhému obmedzuješ ci prikazuješ aj keď podla teba to je nebezpečné je už obmedzovanie. Ty sama to vyhodnotiš ako nebezpečenstvo, kdezto pre toho druhého to nebezpečenstvo v hlave nemusí byť (napriklad pre to malé dieta). Ja vravím, že tie hranice toho nebezpečenstva ci tolerancie sú len u nás a sú veľmi individuálne. Rovnaké to majú náboženstva a celkovo ludia, každý ma tu hranicu inde. To nie je o správnosti ci nesptavnosti to je o tom, ze hranice každého z nás sú inde, ty hodnotiš druhých na základe svojich hraníc, ale to sa nedá, lebo ty ich máš niekde inde a druhy ich majú zas niekde inde. Všeobecná pravda preto nemôže byť na základe našich hraníc.

777januska777
11. sep 2023

@janage ja nevravím, ze sa mi tvoje hranice a tvoj pohľad nepáči a súhlasím s nim, ale stále je to len tvoja hranica a tvoj pohľad a iní ľudia majú iné hranice, preto chápem druhých, ze robia veci inak a v mojom a tvojom pohľade nas nútia posúvať hranice k ich hraniciam. Nikto z nás nikdy preto nedokáže byť úplne tolerantný a respektujuci a každý druhých svojim spôsobom obmedzuje.

mazisika
11. sep 2023

si predstav, ze by u nas bola vojna a potrebovala by si odtialto odist, no niekto by si postavil na hranice 10m plot, cez ktory by si sa nedostala. ako ani mne sa nepaci, ze je ich tu odrazu tolko a podaktori vobec nemaju uctu k statu, ktoriy ich prijme, ale aj tak s tym nic nespravis

janage
11. sep 2023

@777januska777 tak inak. Predstav si 2 riaditeľky cirkevných škôl. Jedna katolícka, druhá moslimská. Jedna považuje za prínosné a správne mať kríž a obrázky svätcov aj so životopisom ako inšpiráciou v kazdej triede, účasť na školským bohoslužbách a modlitbách za povinnú a presne pravidlá obliekania za nutné. Druhá, považuje za nutné, aby sa dievčatá nemiesšali v triedach a spoločných priestoroch s chlapcami a chodili zahalené, vyobrazenia Boha či prorokov v triedach za neprijateľné.
A teraz sa jedna z nich dostane na pozíciu, kde môže ovplyvňovať pravidlá na všetkých školách. Aj necirkevnych aj iných cirkví.
Je potom v poriadku ak jedna či druhá začne od ostatných škôl požadovať, aby tam zaviedli jej pravidlá, ktoré požaduje za správne? Aby ich začala pretláčať?
Ty hovoríš, je to OK, lebo veď vlastne každý by to robil, ak by mal možnosť.
Ja hovorím, nie je to v poriadku.
Úplne iná situácia by bola, ak by som dieťa to jednej či druhej školy prihlásila, vtedy by sme samozrejme pravidlá danej školy plne dodržiavali. Rozhodli by sme sa pre to ale slobodne a nenudili druhých robiť to isté.

janage
11. sep 2023

*považuje

nickpick
11. sep 2023

@bublinka1426 ano na to ma sluzit proces kde preveruju identitu imigrantov, uradnici a psychologovia, kde sa zistuje ci su schopni sa adaptovat, ci chcu zostat na SK alebo chcu ist do dalsej krajiny, nemzme ich vsetkyc apriori hadzat do jedneho vreca….

777januska777
11. sep 2023

@janage ja nehovorím, že je to ok, ja ti len vysvetľujem, ze to ludia majú v sebe a ze je to naša podstata. Takže vždy bude ovplyvňovať ten co ma tu moc. Ja k tomu nemám názor, dobrý ci zlý, ja len vravím ako to funguje. Ty si na začiatku (nejakom neviem kolkom prispevku) opisovala veci tak ružovo a úžasne a tvrdila si, ze co je to za vieru, ak tam ľudia presadzujú svoje názory, ja ti vravím, že tieto veci neovplyvňuje ani viera ani nič, ze je to v každom z nás.

777januska777
11. sep 2023

@janage ale už neviem kde to presne bolo, myslím si, ze sme sa stratili niekde v polovici alebo teda ja som sa stratila, neviem ako si na tom ty 😀 už mi uniká aká bola prvotná myšlienka, o ktorej sme sa zacali bavit 😀

Strana
z9