icon

Prečo sa ľudia stále sťažujú na teplo?

25. jún 2026

Len by ma zaujumalo preco sa ludia v mojom okoli neustale stazuju na teplo. Nepoviem raz. Ale xkrat denne. Myslim hlavne mladych zdravych, ktori nemakaju fyzicky. Neustale a neustale sa predomnou stazuju a ja som ticho lebo ma to nezaujima. Aj mne je tepli. Ale je leto a dva mesiace sa vydrzat dá. Potom az take teplo nebude a naopak dlhe mesiace bude zima. Skor by som pochopila keby sa stazovali na zimu. Co im vlastne na toto odpovedat? Mam sa nejak pokusit zmenit pocasie? Este raz zdoraznujem myslim ludi ktori sa opakovane viackrat za den stazuju a uz su mi s tym otravní

timea301196
25. jún 2026

Tiež nechápem. Ja som rada, že konečne máme teplo. Mne len teraz začali červenať jahody 🤣

anonym_946344
25. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pridu kolegyne rano do prace a prva vec boooze ako teplo. A ro rano nie je az take teplo a v nasej kancelarii je pomerne dobre lebo tu velmi nesvieti slnko. Ani ahoj ani ako sa mas ale hned staznost na teplo. A co sa tyka toho ze proti zime sa neda branit nesuhlasim. Ked som vonku a musim tam byt z nejakeho dovodu tak naozaj je velmi tazke sa zahriat a nenavidim to ale nestazujem sa lebo nikto este nevie zmenit pocasie

@anonym_autor nič im na to neodpovedaj asi, možno nečakajú ani žiadnu reakciu len to proste zo seba potrebujú dostať, tiež mám takú kolegyňu a nereagujem už 😀
Ja sa nesťažujem, mne je príjemne.

anonym_c64818
25. jún 2026

@anonym_autor ja mám malé dieťa , preto mi to vadí , nemá vyvinutú termoreguláciu a klímu naň úplne nepustím žejo, navyše prehriatie zvyšuje roziko.SIDS, takže .....

anonym_9fe7ab
25. jún 2026

@anonym_autor na SK sa ľudia neustále na niečo sťažujú, ešte si si na to nezvykla? Túto vlastnosť máme hlboko zakorenenú v DNA ☹

pralinka25
25. jún 2026

tak ako sme sa v zime naucili prikurit si tak sa v lete naucime pouzivat klimu, ako sme sa v zime naucili fungovat naucime sa aj v lete. vzdy je x sposobov ako sa zahriat aj ako sa schladit. mame tu teplo doslova par dni v roku. ludia ziju aj v afrike. prisposobili sa. proste sa treba prisposobit. tym ze budu ludia pindat pocasie si nepovie kurnik fakt, zmenim sa.
ja mam teplo rada. a ano aj taketo. dve tehotenstva som absolvovala v takchto teplach v 7 8 a 9 mesiaci. ani vtedy mi nevadilo a bolo tiez 40.
nemam rada zimu ale nepindam. naco aj. zahrabem sa doma pod deku a cusim.

motylik2559
25. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pridu kolegyne rano do prace a prva vec boooze ako teplo. A ro rano nie je az take teplo a v nasej kancelarii je pomerne dobre lebo tu velmi nesvieti slnko. Ani ahoj ani ako sa mas ale hned staznost na teplo. A co sa tyka toho ze proti zime sa neda branit nesuhlasim. Ked som vonku a musim tam byt z nejakeho dovodu tak naozaj je velmi tazke sa zahriat a nenavidim to ale nestazujem sa lebo nikto este nevie zmenit pocasie

@anonym_autor Lenze je rozdiel do 30 stupnov v lete, prip. 31, 32 a je rozdiel pomaly 40, nemyslis? Pri tychto horucavach co uz su kolabuje organizmus. Organizmus je viac namahany, srdce, pluca (dychanie), hydratacia celeho organizmu atd. Ludia na toto pekelne teplo mozu aj zomierat. Je velmi vela ludi co to tazko znasa a su zdravi a co potom tí co maju este aj zdravotne problemy? Ano su milovnici dusna a horucav a vela krat prave títo ludia to zlahcuju a myslia si,ze im sa nemoze nic stat len za to,ze si daju siltovku a spf 50. Ale to nestaci, ak su na kupku aj 3 hodiny (podaktorí aj viac). Kamoska takto skoncila na infuzkach, lebo ved miluje horucavy, ved doplna tekutiny, ved na kupku je super...no a ako sa postavila z deky, tak odpadla...Aj tie milovnicky horucav by nemali hovorit hrdinsky hop, kym nepreskocia...pretoze staci zlomok sekundy na kolaps...samozrejme to neprajem nikomu, sama tieto horka neznasam...a keby bolo aspon o 8-10stupnov menej vobec nic by to na lete nepokazilo, akurat by bolo znesitelnejsie a lepsie pre kazdeho organizmus...No a tvoje kolegyne sa ta asi preto nepytaju ako sa mas, lebo ste boli v kancli spolu aj vcera a tak ako sa ti nepaci,ze ako prve hovoria o horku, tiez by sa ti asi nepacilo, keby sa ta denne pytali ako sa mas, uz by ti ta otazka prisla povrchna...🙂

biba_18
25. jún 2026
@pralinka25

tak ako sme sa v zime naucili prikurit si tak sa v lete naucime pouzivat klimu, ako sme sa v zime naucili fungovat naucime sa aj v lete. vzdy je x sposobov ako sa zahriat aj ako sa schladit. mame tu teplo doslova par dni v roku. ludia ziju aj v afrike. prisposobili sa. proste sa treba prisposobit. tym ze budu ludia pindat pocasie si nepovie kurnik fakt, zmenim sa.
ja mam teplo rada. a ano aj taketo. dve tehotenstva som absolvovala v takchto teplach v 7 8 a 9 mesiaci. ani vtedy mi nevadilo a bolo tiez 40.

@pralinka25 lenže doma som 1/2 dňa… a druhú v tých horúčavách bez možnosti sa schladiť 😏
a áno, ľudia v teplých krajinách sa prispôsobili - sedia zalezení, všetko pozatvárané a vychádzajú na ulicu - a do práce - skoro ráno a podvečer…

luccija
25. jún 2026
@pralinka25

@biba_18 veď to..teším sa na leto a potom vyliezam von po 19.Teplo mám rada, ale toto je už nepríjemné teplo.
@pralinka25 ja, keď som bola tehotná bolo 34 a to už boli extrém teploty a púšťali nás skôr domov z prace prešlo 18 r a máme o pár stupňov viac🤣

anonym_0e22d7
25. jún 2026

@anonym_autor
Aj mne to vadi daako to super splachta pri sexe

marianarem
25. jún 2026

@anonym_autor Nemusis odpovedat nic. Niekto v teple naozaj trpi tak, ze ledva funguje, tazko sa mu vobec na nieco ine sustreduje. No tak sa aspon postazuje. Je jedno, ze mlady a zdravy. Niekto nema dobru termoregulaciu a moze mu byt radovo teplejsie a neprijemnejsie ako tebe.
Ja som opacny typ, zvladam aj 40ky a neznasam zimu, ale moj manzel sa s teplom tazko vysporiadava. Kazdy rok upal, niekedy mu od tepla neskutocne vadi oblecenie, ktore ma na sebe, je otapeny, nemysli mu to a celkovo je mu zle. A nie je to vekom, ma to odjakziva, uz ako dieta bol prenho den na kupalisku ako za trest.

nepodarok
25. jún 2026

@anonym_autor citujem “ Myslim hlavne mladych zdravych, ktori nemakaju fyzicky” takže tu je odpoveď. Ja makám fyzicky a je to hrozné. Preto neznášam tieto teplá.

nepodarok
25. jún 2026
@timea301196

Tiež nechápem. Ja som rada, že konečne máme teplo. Mne len teraz začali červenať jahody 🤣

@timea301196 choď fyzicky pracovať v dusne a teple, potom pochopíš. Nech je leto ale 27-28 úplne stačí.

nepodarok
25. jún 2026
@motylik2559

@anonym_autor Lenze je rozdiel do 30 stupnov v lete, prip. 31, 32 a je rozdiel pomaly 40, nemyslis? Pri tychto horucavach co uz su kolabuje organizmus. Organizmus je viac namahany, srdce, pluca (dychanie), hydratacia celeho organizmu atd. Ludia na toto pekelne teplo mozu aj zomierat. Je velmi vela ludi co to tazko znasa a su zdravi a co potom tí co maju este aj zdravotne problemy? Ano su milovnici dusna a horucav a vela krat prave títo ludia to zlahcuju a myslia si,ze im sa nemoze nic stat len za to,ze si daju siltovku a spf 50. Ale to nestaci, ak su na kupku aj 3 hodiny (podaktorí aj viac). Kamoska takto skoncila na infuzkach, lebo ved miluje horucavy, ved doplna tekutiny, ved na kupku je super...no a ako sa postavila z deky, tak odpadla...Aj tie milovnicky horucav by nemali hovorit hrdinsky hop, kym nepreskocia...pretoze staci zlomok sekundy na kolaps...samozrejme to neprajem nikomu, sama tieto horka neznasam...a keby bolo aspon o 8-10stupnov menej vobec nic by to na lete nepokazilo, akurat by bolo znesitelnejsie a lepsie pre kazdeho organizmus...No a tvoje kolegyne sa ta asi preto nepytaju ako sa mas, lebo ste boli v kancli spolu aj vcera a tak ako sa ti nepaci,ze ako prve hovoria o horku, tiez by sa ti asi nepacilo, keby sa ta denne pytali ako sa mas, uz by ti ta otazka prisla povrchna...🙂

@motylik2559 že organizmus je preťažený ledva žijete, a majster na vás v robote zjape že čo spíte? Čo nestíhate? Aby ste sa naháňali za normami v dusne a horúčave.

pralinka25
25. jún 2026
@luccija

@biba_18 veď to..teším sa na leto a potom vyliezam von po 19.Teplo mám rada, ale toto je už nepríjemné teplo.
@pralinka25 ja, keď som bola tehotná bolo 34 a to už boli extrém teploty a púšťali nás skôr domov z prace prešlo 18 r a máme o pár stupňov viac🤣

@luccija tak u mna 18 rokov nepreslo ale podstatne menej. takze tieto hice som absolvovala bez klimy v panelaku

pralinka25
25. jún 2026
@nepodarok

@motylik2559 že organizmus je preťažený ledva žijete, a majster na vás v robote zjape že čo spíte? Čo nestíhate? Aby ste sa naháňali za normami v dusne a horúčave.

@nepodarok tak ale to je drbo veduci. ten musi byt zlatik vseobecne aj v inych veciach

nepodarok
25. jún 2026
@pralinka25

@nepodarok tak ale to je drbo veduci. ten musi byt zlatik vseobecne aj v inych veciach

@pralinka25 tak všelijakí ludia sú, ale tak fyzicky a ešte aj rýchlo pracovať v dusne a 35 stupňoch, je brutál. Pekári sú zvyknutí ale ja som pekára nikdy nerobil. To by pekár vedel povedať že aké to je. Ja už aj by som si prial aby nás nahradili robotmi. Vždy je to tak že kto má dobru lahkú prácu tak ešte ťahá aj popri dôchodku, a bude sa zastávať leta. Ale roboši čo muklujú idú do predčasných dôchodkov a nadávajú na teplo.

nepodarok
25. jún 2026

Tieto témy nemožu objektívne lebo každý to z iného hladiska berie.

anonym_c60ba2
25. jún 2026
@anonym_c7bdbb

@anonym_061472 Vy nemáte v práci klimatizáciu? 🙄

@anonym_c7bdbb niekde naozaj nie je my máme vo výrobe aj 38°....

anonym_c4fae7
25. jún 2026

Vsak jasne, ked mas doma klimu - tak su ti ludia co sa stazuju na teplo tak otravni 😀😅😀

anonym_cb69d0
Včera o 00:20

Boha lebo nám je tak teplo že to musíme celý deň opakovať 🤣 proste otras mám rada teplo ale mne vôbec nepríde toto v pohode 32° ale pocitovo 40° v noci stojí vzduch cez deň sa nedá fungovať do hodiny mám pokazený makeup vlasy všetko. Áno potrebujem sa sťažovať lebo nič iné s tým urobiť neviem. A keď už sme tu ženy ako sa uoravujete v tomto teple? Aby aj účes stál aj makeup prežil? 😀 Lebo čokoľvek spravím vlasy sú spotené hneď 😭

bronkax
Autor odpoveď zmazal
nepodarok
Autor odpoveď zmazal
nepodarok
Včera o 00:44
@anonym_c60ba2

@anonym_c7bdbb niekde naozaj nie je my máme vo výrobe aj 38°....

@anonym_c60ba2 a keď aj je, tak niektoré haly sú ako keby ste chceli vychladiť skleník. Tá klíma je účinná ako pohár studenej vody do sopky.

avicii18
Včera o 04:27

Cez víkend už budú šetci nadávať...aj tí toxicky pozitívni

anonym_9b812d
Včera o 04:43

Možno smrdíš od potu a nepriamo ti to dávajú najavo 😁

earlgrey
Včera o 04:45
@anonym_cb69d0

Boha lebo nám je tak teplo že to musíme celý deň opakovať 🤣 proste otras mám rada teplo ale mne vôbec nepríde toto v pohode 32° ale pocitovo 40° v noci stojí vzduch cez deň sa nedá fungovať do hodiny mám pokazený makeup vlasy všetko. Áno potrebujem sa sťažovať lebo nič iné s tým urobiť neviem. A keď už sme tu ženy ako sa uoravujete v tomto teple? Aby aj účes stál aj makeup prežil? 😀 Lebo čokoľvek spravím vlasy sú spotené hneď 😭

@anonym_cb69d0 V takýchto horúčavach si make up nedávam, len maskaru. Vlasy nejako špeciálne neupravujem, lebo je to zbytočne. Samozrejme sú čisté, voňavé, väčšinou v cope, keď idem do práce. Kebyže si dám make up, tak po pár minútach je aj tak v servítke, lebo ja neznesiem napr. spotené čelo a vždy sa utieram.

gaudina
Včera o 04:49

Nič by som na to nehovorila, jedným uchom dnu, druhým von

anonym_318001
Včera o 04:53
@anonym_autor

@anonym_autor jaaaj ked robis v kancli a potom pressdnes do klimatizovaneho auta tak jasne ze sa nestazujes

anonym_fd250c
Včera o 04:54

Lenze zimy tu bývali vždy ale takéto tepla nie. V Trnave hlásia 39, ved toľko je teraz v Egypte!!!!

flatwhite
Včera o 05:07
@anonym_cb69d0

@anonym_cb69d0 uz kaslem cele upravovanie, max sa natrem spfkom a fakt uz ani tu spiralu si nedavam😄ja mam pocit, ze v tychto horucavach sa mi potia aj casti tela, ktore sa bezne nepotia😄a vlasy stale 24/7 v drdole