Prečo sa ľudia ženú za peniazmi?
Neviem čo je toto za dobu, no mám v okolí veľa ľudí čo sa naháňajú za peniazmi...Stále len robiť mať aj viac robot alebo brigád aby mali viac peňazí...Každý len hrabe a hrabe no čo majú z toho, veď do hrobu si peniaze nevezmú...Alebo rozhadane rodiny čo ledva čakajú kedy rodičia zomrú aby mohli po nich zdediť...Alebo dôchodci čo sú už na dôchodku, no nie aby si užívali konečne kľud doma ale tiež pracujú a hrabú sa aby mali viac peňazí...
Nikdy toto nepochopím prečo ľudia nespomalia a nežijú pre okamih ale len hrabú a hrabú aby mali viac peňazí.
Čo si o tomto myslíte vy?
A prečo to tu riešim túto tému, lebo mám kamarátky čo väčšina sa len sťažuje na všetko a naháňajú sa za peniazmi. Jedna má nasporené x tisíc a stále jej to nestačí tak si našla brigádu aby mala viac peňazí, no není to hrabanie sa za peniazmi..
Ďalšia brali si vysokú hypotéku a teraz sa naháňajú lebo nestíhajú platiť a vyplakava že ostanú na ulici. Tak na čo brali vysokú hypotéku keď nemajú na to..
Alebo suseda dôchodkyňa vyrátali jej 450 eur dôchodok no jej sa to máli tak chodí ďalej do práce a naháňa sa za peniazmi. Pritom má pekný dôchodok a mohla by doma sedieť a mať kľud. Hypotéku už majú dávno splatenu, deti dospelé a majú svoje životy konečne by si mohla oddýchnuť od roboty no nie ona sa hrabe za peniazmi. Neviem na čo..A takýchto prípadov poznám viac.
Prvý a tretí prípad, čo si napísala je mi sympatický. Prečo by mala suseda sedieť doma a zivorit, keď je vitálna. Aspoň bude môcť ísť na lepšiu dovolenku, kúpiť niečo pekné deťom, vnúčatám...
Autor .....ani ja sa nenahabam za peniazmi chodím do jednej roboty kde mám štandardný pracovný čas ale tak keď chodím do roboty chcem apson zarobiť nech sa mám lepšie
No dobre tak si sa pochválila že Ty sa nemusíš naháňať, lebo Ťa má kto financovať, snáď Ti to tak vydrží.
Vidíš máš dom so záhradou takže náklady máš v podstate nižšie ako rodina v byte bez záhrady. Buď rada že si spokojná s tým ako žiješ a nemusíš riešiť ďalšiu prácu.
Nepoznám človeka čo by radšej nešiel na pol úväzok a mal čas na koníčky alebo rodinu ale účty platiť treba. V ideálnom svete by každý za prácu dostával primeranú odmenu tak aby z toho čo zarobí za 40 hodín týždenne slušne vyzil. No svet sa uberá inam. Neplatí ti zamestnávateľ dosť? Nájdi si druhú prácu. Keď ani to nestačí tretiu či štvrtú 🙈 Potom sa niekto spýta prečo sa pachtis za peniazmi a je oheň na streche 😂
@lenkakravcova
Lenka, aj by som sa pustila do diskusie, ale s tvojim nastavenim je to vlastne zbytocne. Vase nabozenstvo praje takemuto, aby muz kompletne zivil rodinu a zena bola doma. Takze zbytocna diskusia.
Za svojim si stojim. Hentaka vyplata je v dnesnej dobe na smiech, mne by nepokryla ani hypoteku.
450€ dôchodok ti je pekny dochodok? žasnem...predpokladam ze teta byva v starom dome kde zaplati aspon 120€ plyn, dalsich 60 elektriku, nejaku vodu, lieky a cca 180€ jej luxusne ostane na stravu...len nech uz nespekuluje nad ziadnym vikendom, vyletom, kupelmi, nedajboze nech sa jej nepokazi práčka lebo potom jedina moznost bude prať do konca zivota v lavori. Jaj a dom nech sa idealne tiez nerozpada lebo luxusny 450€ dochok sa minul skor ako prisiel... a ved darcek pre vnuča tuez nech nekupi...ziadne auticko ci babika, ved to netreba deti rozmaznat zbytocne 🤦
Inak verim ze aj o mne by si šírila strasne veci...ked mam dom bez hypo, naco beriem este hypo na byt? A predstav si, nemame nadstandardny prijem a nezdedila som ani Euro, dokonca ani rodicia ci stary rodicia mi nedali...ved z coho... ale aby som ta aspon trochu nasrala, do 3 rokov planujem este jednu nehnuteľnosť a kedze na to nemam tak aj hypo. Je to moja investicia...nedrzim peniaze v ponozke, muz ma neživi, tak aspon strelim volne peniaze do nehnuteľnosti
ze 450 € je pekny dochodok 😂 no uz som asi fakt citala vsetko
Ja si o tom myslím to, že nevieš čo tých ľudí motivuje. Možno pozicky, možno zvýšené ceny všetkého. Možno nehrabú ale prežívajú. Možno to raz pochopíš.
@natalienka12 jedine že by ta dôchodkyňa mala stroj času a v podstate žila v roku 2010 😂
Dovodov preco clovek vela pracuje je mnoho. Moj/nas s muzom je ten, ze by sme chceli dostojne zit a aj si ten zivot trocha uzit. Pretoze podla mna chodit do prace, mat 25 dni dovolenky na ktoru sa musis pytat, k tomu domacnost deti, hoci takto zije vacsina sveta, ja tajne dufam ze sa nam podari aby sme rakto nemuseli zit do dochodku a potom zivorit z 50 korun.
Pre mna su ludia ako ty zahadou. Preco riesia inych, toto je len obycajna zavist ze ma niekto viac ako ty. Teraz mi povedz. Ak by sa tvojmu muzovi nieco stalo, z coho budete zit? Mas nasetrene? Alebo idete z vyplaty do vyplaty? Kolko mate deti? Ako sa o nich postaras keby zostal muz na PN? Alebo ty? Preco ked to tebe staci by to malo aj inym?
pozri... osobná vec tvojich kamarátiek ako naložia. so svojim životom, časom, finaciami. Chcú viac, nech majú, čo na tom nechápeš? Pre niekoho je rozdiel v kvalite života strava= krkovička z Lidla za 4.99 alebo kaviár? Šoférovať Škodu Fabiu alebo. Audi Q7, alebo stanovať na lúke, alebo si zaplatiť peknú chatu, hotel.... Napr. ja.osobne mám rada svoj komfort, nikdy som nebola stanovať (ani ako. dieťa), nešla by som do nocľahárne, útulne pre turistov. Pre môj komfort sú to také blchárne. Určitá skupina ľudí sa nájde a tieto ževraj chaty sú "úprimné" a ľudia v horskom hoteli sú snobi. Žeby? Nesúhlasím. Každému vyhovuje niečo iné. A v konečnom dôsledku, každý ako si zariadi, tak má 🤷♀️
Keš si taká happy s tým čo máš, nech ťa hlava nebolí o to, čo chcú iné ženy, rodiny. Ži a nechaj žiť 😉
PS: ak má kamoška našetrené XY tisíc, čo je dnes veľa na účte? 10, 20, 30 tisíc? V prípade, staroby, choroby, obmedzení a starostlivosti.... myslím že málo. 🤔
Priznaj sa, ze tebe muz povedal ze by si mohla ist robit na cely uvazok a tebe sa nechce "nahanat za peniazmi"? 😁
Prečo si myslíš, že tá spomínaná dôchodkyňa chodí do práce, lebo sa hrabe za peniazmi? Možno chodí do práce, lebo chce, lebo ju to baví, lebo nechce zakrnieť doma, pokiaľ je ešte vitálna.
A aj tak si nevysvetlila, prečo ťa to trápi. To, že poznáš takých ľudí, nie je vysvetlenie.
Úplne s tebou súhlasím. Myslím, že nehovoríš o zháňaní sa za peniazmi, ale o zamestnávaní sa myšlienkami na peniaze. Spomínam si ako sme sa pohoršovali niekedy nad Nemcami, že furt rozprávajú len o peniazoch. A teraz sa niektorí kamaráti nevedia o ničom inom baviť len o peniazoch. Mne to bolo vždy cudzie. Nikdy som sa o peniaze nejako nestaral. Keď bolo treba, tak áno, ale to len vo výnimočných prípadoch keď sa šli kupovať nejaké veľké veci. Podľa mňa sa ľudia zamestnávajú peniazmi hlavne zo strachu. Že nebudú, že budú chudobnejší ako ich sused alebo kamarát. Majú pocit nízkej hodnoty, keď vedľa nich ma niekto viac. No na druhej strane, majú na to právo. A skutočne nie som za rovnostárstvo. Závisť a hon za peniazmi posúva ten zahnivajuci kapitalizmus do predu. Historicky je to veľmi pozitívna vec. No z morálneho hľadiska jednotlivca, treba sa mierniť a kontrolovať si aj iné zdroje šťastia.
Ja napríklad nejdem pochopiť ľudí ktorí sú chorí a mali by ísť na PN a doma sa liečiť a nie chodiť do roboty,lebo vraj pnkou si pokazia výplatu a dupľom nechápem,keď majú choré dieťa,ktoré dávajú do školy len aby si rodič očrkou nepokazil výplatu,ľutujem tých ľudí,lebo zdravie si ich dobehne a všetko treba pekne doma odležať!!!
Netreba skatulkovat a odsudzovat. Kazdy potrebuje k spokojnosti nieco ine. Niekto sa nahanat a mat viac robot musi, aby vobec vyzil, a naopak inemu staci odpracovat 7,5h. a ma viac ako vy dvaja s muzom dokopy, a nemusi sa vobec pachtit. Kazdy mame svoj zivot, ktory musime/chceme zit. Je skvele, ze ty si so svojim zivotom spokojna, dopraj to aj inym.
Toto je typicke zmyslanie ludi, ktori chapu pracu len ako nutne zlo, ze do nej musia chodit, aby zarobili na zivobytie. Su vsak aj ludia, ktorych praca naplna, bavi a chodia do prace rady. Napr. aj ja sa do prace vzdy tesim a ked mam dovolenku, uz mi je dlho a chyba mi praca, rozmyslam, co tam nove. Samozrejme, su dni, kedy sa mi nechce a chodim z prace nazlostena, lebo clovek ma aj zodpovednost a neprijemne veci. Takych ludi je vela, ktorych praca bavi a tesia sa z nej. Ale ak ju clovek berie tak, ze sa “nahana za peniazmi”, tak potom pracu nema rad a nieco nie je v poriadku.
@1ryba Pre dôchodcu áno je to pekný dôchodok lebo dôchodca už má splatenu dávno hypotéku má dospelé deti tak nemusí platiť škôlku školu deťom a zvyčajne deti už má odšťavovane z rodičovského domu. Ušetria aj na strave lebo sú len dvaja a majú kopa času na seba a na oddyc
@katkaseiner Boze veď dôchodcovia su dvaja, bez detí bez hypotéky kopa ušetria aj na jedle
@liv1 Áno máme našetrené a máme 2 deti. Takisto máme aj poistku keby sa nám niečo stalo tak sme skrytý.
@tykat Nie nepovedal on by bol aj rad keby som sa starala len o deti a domácnosť.
A ked je dochodca len sam a nieco sa mu pokazi?Skusala si zit z 450€ mesacne?
A dochodca neplati inkaso? Alebo ak je v dome, tak elektrinu, vodu, smeti, plyn? A co take lieky? Nepotrebuje mat aktivity, vylety, darceky pre vnucata?
Ci to chudaka dochodcu zatvorime doma s cajom, suchym rozkom a setri? Nie vzdy zostanu dvaja, ludia umieraju a ked zostane dochodca sam s hentakym dochodkom nic moc teda.
nie kazdy dochodca ma partnera...proste jeden zomrie a druhy ma co robit aby z tych penazi vyzil. A myslim ze aj na dochodku chcu ludia existovat a nielen sediet doma a pozerat tv. Nedajboze aby mali auto alebo konicky, to uz ani nech nejedia lebo pneumatiky, tankovanie a poistka zožeru vela penazi. Pre boha ved toto je alibizmus...ty zarobis 400€ a tym ze tebe staci tak tets na dochodku so 450€ nech nešomre, ved ma o 50€ viac a nic jej netreba. Mam byvalu kolegynu ktora je cca 13 rokov na dochodku a cestuju. Obaja pomaly 80rocny, vitálny, dokonca ziadne lieky neberu co je fakt na ten vek zvlastne a cestuju ..a nie ze do susednej dediny, ale krajiny sveta, Taliansko, Čína, JAR, Kanada, Škotsko, a preco nie?
Ja neviem,ale ty žiješ v nejakej bubline.
Nechcela som písať,ale dôchodok 450e je dobrý?
Každý deň sa stretávam s dôchodcami. Máloktorí sú fit,čiže platia kopu za lieky,doplácajú za speci vyšetrenia. Teraz si zober,že mnohí už žijú po samom. Z tých 450e si ledva zaplatia povinné platby,atď.
Kde nejaké veľké výdavky na opravu niečoho,keby bývali v dome. Nie každý žije pri deťoch,nie každý deti má,nie s každým deti byť chcú.
Áno,vždy boli a budú ľudia,vo im nikdy nebude stačiť a budú sa hnať za mamonom.

@maci 🙋♀️ my nemáme hypo. A nie, nikto nám nič nedal, ani sme nededili, ani nevyhrali, ani nič podobné 😆. Takže už vieš o rodine, ktorá nemá hypo, ale teda áno, za peniazmi sme sa naháňali dosť do istého veku, teraz síce nie sme s vyloženými nohami, ale už to nie je hektické. Napr teraz mesiac nerobíme, keďže nie je sezóna.