icon

Prečo sa niektoré dočkajú svadby skôr?

6. júl 2022

Prečo si myslíte,že niektoré ženy sa skôr dočkajú zásnub a svadby a niektoré musia dlho čakať na zásnuby ? V poslednej dobe sa mi zdá ,že také ženy čo sa ani o seba veľmi nestarajú ani nič skôr sa s nimi muži zasnubia a niektoré musia čakať dlho a pritom sú to fakt aj kocky aj povahu majú dobru aj starostlivé ..

h2o2
6. júl 2022

Ešte Ti tam chyba že niektoré sa zasnubia či vydajú aj 2x.

danieladeley
6. júl 2022

to nebude tym, ci je zena skaredsia alebo krajsia :D skor chlapom.... ked si vyberies takeho, ktory vztah neberie az tak vazne, na deti ma cas, svadba je pre neho len papier, tak sa nacakas asi viac ako ked mas partnera, ktory to s tebou mysli vazne a planuje zalozit rodinu 🙂 ako si vyberies, tak mas

bets
6. júl 2022

Ja som manželovi povedala, že nebudem u neho bývať, aj keď mal byt, práve sme končili školu, chodili 2,5 roka. A tak ma doslova šokoval s tým, že sa chce oženiť. Termin vybavil o pár mesiacov, požiadal o ruku.
A máme krásne manželstvo vyše 20 rokov. Bývanie pred svadbou nie je zárukou šťastného manželstva. My sme do toho šli hlavou, boli sme mladí, zabehli život hneď vo dvojici, do manželstva išli s rozhodnutím milovať toho druhého. Poznali sme sa, lebo sme spolu trávili čas veľmi intenzívne, ale skutočne je možné spoznať toho druhého až pri rôznych životných situáciách, ktoré často prichádzajú s vekom. Problémy sa ľahšie riešia, keď vieme, že ich musíme riešiť, keďže iná cesta nie je.
Akurát nedávno som čítala výskum, že 50% mužov, čo žije so ženou, nemá dôvod sa ženiť, nakoľko si užíva všetky výhody zenateho muža a pritom sa nemusí ženiť a keby čokoľvek, môže odísť, nemusí urobiť žiadne rozhodnutie, žiadny záväzok.

barborachors
6. júl 2022

@natalienka12 tak veru, muzi sa nechcú zenit aj preto, lebo sa nechcú uradne zaviazať a chcu mat zadne vratka, maju to vo svojej DNA. Dalej sa nezenia preto, lebo ich huckaju kamarati, kolegovia, otcovia, ujkovia atd ze nebud debil, nikdy sa nezen a podobne (pozname tie dedinské reči zo starych filmov) a nechcu sa dalej zenit lebo sa boja, ze ich zena osklbe. A celkovo, nechcu aby im zena ospatnela pri sporaku a pribrala (vsak som vydata po deťoch) A chcu mat vseobecne tu slobodu ze môžu behat kade tade, vycuvat zo vztahu bez formalit atd...

fadama
6. júl 2022

Ja som stych spatnych ako hovoríš. ( teda nie som žiadna fiflena) zásnuby sme mali po 4 mesiacoch!! 🙊🤣🤣
Svadba zas ovela neskôr .
V poslednom čase často čítam ze tie pekne nemajú dlhodobé vzťahy, iba tie škaredé.
No neviem, možno si tie pekné veľmi veľa o sebe myslia. 🤣🤣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
6. júl 2022

@galganka už vymýšľa ako tomu svojmu "nenapadne" pripomenie kde predávajú zasnubne prstene

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aliaray1
6. júl 2022

Podla mna aj preto, lebo vela bab su "poslusne dobre dievcata", no a muzi predsa miluju potvory 😉😁😇.

Odporucam zohnat a precitat, (je to aj v pdf na ulozto.sk):
https://knihy.heureka.cz/proc-muzi-miluji-potvo...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vsauce_
6. júl 2022

Čo už dupeš na prsteň a ten tvoj ti ho nie a nie dať? 😁

viestta
6. júl 2022

@elizabet173 myslím si, že susedova Zuza sa spikla sepsim modelom. Aj neudrziavana stojí tomu svojmu nielen za zasnubak, on s nou plánuje budúcnosť, nenecháva si otvorene zadné dvierka ako ten jej.

gagik
6. júl 2022

To preto,lebo zeny si robia s chlapmi deti a spolu byvaju bez svatby a chlapy su potom nemaju dovod brat taketo zeny…

sense
6. júl 2022

To vôbec nie je tým ze sa žena o seba stará alebo nestará... Proste sú chlapi kt v danej žene našli tu pravú alebo nie, alebo sú to muži kt vedia čo sa patrí ze keď chce dieťa a rodinu tak sa patrí zobrať si ženu za manželku a potom sú muži co sa nechajú do toho do tlačiť a prečo je to naozaj tak je lepšie sa spýtať mužov a nie žien prečo svoju partnerku o ruku požiadali skôr alebo neskôr alebo vôbec

sszuzu8
6. júl 2022

Je to smutné tiež sa nad tým zamýšľam. Sú ženy čo by dali srdce na dlani a sú len využite a sú mrchy co okrem sexu nevedia nič a majú vzťahy. Nechápem

stanka562
9. júl 2022

Podľa mna nie sú zásnuby a svadba kľúčom k spokojnému a šťastnému životu, a nie sú žiadnym úspechom, či splneným cieľom. Všetko je to o dvoch ľuďoch, ich vzájomnej dohode, pocitoch. Každý vzťah je iný a každý to cíti inak, preto je hlavne dôležitá komunikácia. My teraz už s manželom sme od začiatku mali jasno v tom, že budeme spolu a bude svadba (nič nas do toho netlačilo, proste sme to dvaja tak chceli) spoločné bývanie sme už riešili, počkali sme kým som skončila školu, začala pracovať a plánovali sme svadbu aj bez zásnub (tie boli 2 dni pred svadbou) 😂 no a vzali sme sa po 4r. chodenia a teraz už budeme 3r. svoji. Žijeme spokojne, tak ako predtým, no už ako manželia ☺️

zero_hero
9. júl 2022

Ach jaj, chcela by som mat toľko voľného času a tak malo vlastných problémov, aby som sa mohla zamýšľať nad takýmito dolezitostami 😀

nurielka
9. júl 2022

My až po 10 rokoch, a to som nechcela ja, do žiadneho vzťahu nevidíš a nevieš aké sú tam okolnosti.(áno nestarám sa o seba😂🙄) Nepozeraj na druhých, ale na svoj vzťah. A ak je jediná priorita ženy sa vydať, tak je to dosť smutné, chlap sa radšej takej žene vyhne.

gertrudaosem
9. júl 2022

@17alexis myslím že chcela iba názory a pohľadu druhých, nič viac, iba to, čo si myslia...

derdia
9. júl 2022

Pane boze... To je taka donebavolajuca sprostost... Chod do prvej krcmy, a zbalis hned magora na vydaj... Co si... Radsej nikdy, nikdy, nikdy ako s idiotom.
A ked proste nemas stastie na cloveka s ktorym, ty chces byt, zit a radovat sa z toho zitia tak bohuzial.. Ale pamataj, ze je to ovela lepsi stav ako v strasnom manzelstve....

michaela329
9. júl 2022

Sme spolu 11 rokov, z toho 9 manželia a svadba bola iniciatíva môjho manžela. Škaredá sa teda necítim a deti ešte nemáme. Je to iné u každého vzťahu a dosť závisí od pováh partnerov. My sme spolu pred svadbou ani nežili, jednoducho ak chcel mať full servis vedel, že bez svadby to nebude...mne bolo slobodnej predsa dobre 😏

ninyart
9. júl 2022

@gagik dobrá blbosť 😂

mooonika1975
9. júl 2022

dočkajú ??? kks, čo ma niekto pride vyzdvihnúť a ja čakám a čakám ???? ešte že som vychovaná ako rovnocenna bytosť s chlapom, preto tieto problemy som nikdy nemala, čakať na prsteň, čakať na svadbu , čakať kým ma muž niekde vezme. ...... a pod.

zuzi0911
9. júl 2022

Žiadosť o svadbu nesúvisí s údržbou,a podobnými vecami...
Láska,tolerancia,respekt,vidieť priateľa u partnera,vedieť,že 100% je tu ........toto sú dôvody zasnub a následnej svadby.

kofilka33
9. júl 2022

My sme spolu 19 rokov ,z toho 18 rokov žijeme spolu v jednej domácnosti a neriešime žiadne zásnuby ani svadbu.A raz ak to náhodou budeme riešiť tak štýlom Tajná svadba ,len my a dvaja svedkovia bez jeho a mojej rodiny .Viem znie to divno ,ale napr .moja a jeho rodina sa vôbec nepoznajú .Jeho a moji rodičia sa nikdy spolu ani len nevideli 🤣

lucinka1988
9. júl 2022

@natalienka12 úplne chápem pointu príspevku- nakoľko životné šťastie- to skutočné, ktoré by sme mali mať v sebe nezaručí muž, manžel, ani deti- ale áno, strašne veľa žien sa myľne domnieva, že svadbou dosiahnu životnú métu a budú navždy šťastné- preto mininalne 50% manželstiev vyzerá, ako vyzerá..Stastie musíme nájsť najprv v sebe a keď život prirodzene vyústi do manželstva, deti a kompletnej rodiny, to je len následok toho šťastného života pred tým. Mnoho ľudí- ak nie väčšina, toto ale nechápe🤷‍♀️

eviann
9. júl 2022

A niektore sa nedockaju nikdy. Mam znamu, ktora bola zasnubena niekolkokrat a nikdy si ju nezobrali...
Ja som zila s manzelom 5 rokov, nez ma poziadal o ruku a nasledne bola o 3 tyzdne svadba. Mala som 26, od 21 som mu prala trenky... No bola som studentka a o financie sa staral vylucne on. Takyto stedry muz sa dnes uz nenajde. Dlhsie som na psiu knizku zit nechcela a ani deti by som nemala s frajerom, som stara skola. Chcela som pocit istoty a bezpecia. Buduci rok sme spolu 20 rokov. Zit sme spolu zacali po styroch mesiacoch vztahu na dialku.

mamka34
9. júl 2022

@sszuzu8 muži ale stoja o sex, nie o srdce na dlani.

sticker
sszuzu8
9. júl 2022

@mamka34 a tak to ma byt? Je to smutné. Veľa žien má nejaký zdravotný problém kde sex nemôže a chlap si zdrhne. Aj keď ma doma ženu zlato

mamka34
9. júl 2022

@sszuzu8 myslím, že vo vzťahu kde muž nemá sex, alebo veľmi málo sexu, tak odíde. Pre muža je to silná biologická potreba.