Prečo sa veriacich dotýkajú proroctvá o vojne?
Dnes som sedela v autobuse a počula som jednu dotyčnú veľmi naboznu ženu ako rozpráva že vojna je na spadnutie , že od vianoc má začať aj u nás , že ľudia ktorý nebudú mať čo jesť, že budú chodiť a vylamovat dvere a pýtať jesť , ďalej som už nepočúvala radšej lebo som vystupovala. Dnes rozdávala modlitby na papieri za Slovensko , že a aby sa čo najviac ľudí modlilo, že potom sa pán Boh zlutuje.... Táto istá osoba tvrdila zhruba 3 mesiace do zadu že prídu 3 dni tmy, aby si ľudia zalepili okná čiernou foliou lebo vraj má prísť príchod Ježiša , nejaká veľká žiara .... či ako to vypravala prosím Vás moja otázka je .... Kde na toto tí ľudia chodia ? Prečo takto strašia ľudí ? Alebo to je pravda a len ja to spochybnujem ? 🙈 Mám psychické problémy (nie kôli tomuto ) a teda keď toto počujem vôbec mi to nepridáva dobre nič a nebolo to schválne počúvanie ale proste sedela som a počúvala
@lonely66 ty si jasnovidka😁
Keby hospodár vedel, v ktorú nočnú hodinu príde zlodej, veruže by bdel a nedovolil by mu vniknúť do svojho domu. Preto aj vy buďte pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej neviete.
@trojnasobnamama boh si protirečí rovnako ako ty😉
@trojnasobnamama ...len toľko k tomu, že tí nevinní ľudia, ktorí tie konflikty nezavinili, tam určite umierajú z vlastnej vôle (a s božím požehnaním), a pravdepodobne si to zapríčinili sami...🙄😖
Psychologicke problemy ma ocividne ta pani
@tiezjedna len tolko ,ze tí nevinní ludia zomieraju koli tym zlým ľuďom koli ktorym ta vojna vznikla.Prečo zacvšetko podľa Vás môže Boh?Je to nadlho ,ale Ježiš Kristus za nas zomrel koli tomu ,že súcití s nami v našich bolestiach ,pretože vie ,že trpimea nieje mu to jedno .Boh ma svoje deti rad keby chcel aby ho každy miloval tak nas stvorí ako umelu inteligenciu ,ale on nam dal slobodu a žiaľ preto su na svete zlí ľudia ktorí su takí z vlastnej vôľe.Stači aby sa hadali dusedia pre hlupost tak co z toho vznikne..A jed sa hadaju vysoko postavení politici?
@tiezjedna ked myslis 😉
@trojnasobnamama Najviac vojen je kvôli Bohu, náboženstvu. Bohužiaľ.
@shee11 co chces dokazat? Plienenie, znasilnovanie, rabovanie, vrazdenie, vypalovanie kriziakmi v mene boha. Moslimske krajiny sa vrazdia v mene boha. Carodejnice sa upalovali v mene boha. Inkvizicia, Giordano Bruno, Jan Hus a dalsi vzdelanci...v mene boha. Miliony mrtvych v mene boha a cirkvi.
@stanulienkat áno, fanatická viera zabíjala, ale fanatický rozum zabíjal ešte viac. V 20.st. ideológie ako socializmus, komunizmus - 20.mil. mrtvych, Stalin, cca 9 mil., Mao v Čine 40 až 70 mil. To je viac, než obetí náboženstva v priebehu celých dejín a to je len 20.st.
V mene "osvieteného rozumu" v 18.st sa vraždilo v tisícoch.
Napr. španielska inkvizícia za tristo rokov svojho fungovania zavraždila okolo 5 tisíc ľudí. Francúzska gilotína za 1 rok zavraždila asi 20tisíc.
Ono je jednoduché napísať, že najviac ľudí sa zabíjalo kvôli Bohu, ale dokázať to.. to už nie... Neobhajujem neobhájiteľné, len chcem aby sme sa držali faktov a nepísali prázdne frázy, lebo to tak "cítime".
@shee11 ja nepisem, ze najviac zabijala cirkev. Ano, aj diktatorske rezimy maju na rovasi. Ale tato tema je o viere.
@stanulienkat ty si sa pýtala, že čo chcem dokázať. A kedže si ty nedokázala, že najviac ľudí sa zabíjalo kvôli Bohu, pokúsila som sa o to ja. To je všetko.
@stanulienkat
@shee11
ja zas mam pocit, ze tieto ideologie ci nabozenstva su len zasterka pre vojny. Skutocnym dovodom pri vojenskej expanzii je to stare neotrepane...mat uzemie, moc a bohatstvo.
Jasne, ze taky diktator ci vladca nepovie ludu a vojakom, ze hele chcem byt este mocnejsi a bohatsi a preto napadnime susedov a povrazdime ich. Casto sa to zaobali za "historicku krivdu" a "ochranu bozieho hrobu" a "obratenie pohanov na vieru" a podobne idelogicke kydy. Za to su ludia ochotnejsi umierat.
dokonca aj fasizmus bol na tom zalozeny, ta "vyvolenost nemeckeho naroda" nebola predsa zdola, tu im predsa zoslala nejaka vyssia moc, nieco nadprirodzene a myticke, ktore obdarovalo ten vyvoleny narod lepsimi vlastnostami alebo opravnenymi narokmi na nadvladu nad ostatnymi podradnymi nevyvolenymi narodmi. Kazde svinstvo a zlo sa musi "posvetit" , inak by ludia zanho nebojovali.
paradoxne vacsina ludi nie su okrem vynimiek /tie sa casto dostanu nahor/ prirodzene zli. takze ked chcu zli ludia ziskat nieco, musia obalit zlo do pozlatky dobra a je jedno ci to je vyvolenost, ci Boh, ci pomsta minulej krivdy.
@gribka1 ti co ludi manipuluju su psychopati s velmi dobro znalostou ludi. Su neempaticky ale zaroven poznaju ako funguje psychologia davu a masy.
Jednotlivec mozno pochybuje a odola...masa hlavne privedena do stresu ci naopak do tranzu je ovladatelna. Emocie su pre ludi uzitocne a vlastne prirozdene a ludske...ale vedia aj oklamat a zviest ludi aj k cinom, ktore by racionalne nerobili.
@gribka1 ale zas ,sme pritom ,ze ludia si vymysleli vojny koli Bohu.
@trojnasobnamama Dôvod sa vymyslí hocijaký, a stále na to niekto skočí. Jedine ochrana rodiny, samého seba by mala byť prirodzená, nie zabíjanie, kvôli niekoho presvedčeniu a manipulácii.
toto konkretne som v kostole nepocula, ale v nedelu bolo čítanie Mk 13, 24-32 kde sa hovorí o posledných dnoch...
@kajda2211 skús pozrieť na obsah tejto knižky. Dávnejšie som ju čítala. Sú tam svedectvá ľudí, ktorí sa obrátili. Nehovoria zrovna to, čo spomínaš, ale opisujú udalosť, ktorá by mala raz nastať. Ja to neberiem negatívne, je to príležitosť.
https://www.zachej.sk/produkt/35265/varovanie/