Prečo sa východniari stále vyčleňujú?
Nikdy som nepočula nikoho povedať: "vieš, ja som zo západu" a ten významný úsmev k tomu.
Ale od východniarov to počuť stále, aj v TV, v živote, tu na MK stále sa pripomína že na východe sa málo zarobi, vieš ja som z východu....pritom na západe tiez na niektorých pozíciách rovnaká bieda.
Prečo to stále zdôrazňujú? Cítia sa byť iní, výnimoční?
Prečo?
Neviem, co myslis pod “východniarmi”. Ako nejaky prototyp cloveka? Niektori jedinci sa mozno podcenuju, preto na to extra upozornia… ze no, ano, som z vychodu. Ja som dlheee roky zila v Mnichove, jazyk som vedela uz pred prichodom, vela pracovnych ciest som travila v Zürichu, Frankfurte etc… Nikdy som sa tam necitila neprijemne, dodnes tam mam vela priatelov s ktorymi som dennodenne v kontakte a nikdy predtym som dlhodobo nezila v BA a musim povedat, ze ma zarazi vzdy, pocuvat nieco v zmysle, ze cely vychod je v BA. Pritom podla mobilov najviac “pendlerov” je z trnavskeho kraja ak si dobre pamatam. Mna osobne vobec BA nelaka a jedine, co mi pride fajn, je blizkost Rakuska, ci Talianska koli horam. Nikdy to nebolo pre mna mesto snov, rovno som to obisla a isla dalej… Kopa Bratislavcanov si chodi pracovat do Rakuska, lyzovat do Rakuska, nakupovat do Rakuska a zaujimalo by ma, ci maju pocit ze Rakusanom vadia….lebo ja sa tam citim vzdy fajn. Pride mi to take nezrele ale zavysi zrejme od osobnosti cloveka, ako dokaze vnimat inych a seba
@kiki68 presne, ludia ziju v metropolach, kosmopolitnych mestach, kde je naozaj “zo vsetkeho nieco” len v tej jednej Bratislave je asi nejaka specialita, ze sa niektori hanbia priznat odkial su 🙄 ale na lyzovacky a nakupy do Rakuska chodia tiez a nikto ich nevyhana
Tak ja som mala východniara skoro manžela toho by som už v živote stretnúť nechcela, z roboty poznám veľa východniarov keď chodili robiť na západ a doteraz sme v kontakte ❤️ nikdy som na východniarov nezanevrela kvôli bývalému, pre mňa sú to ľudia ktorí mi zostali v ❤️ okrem neho 😅 bola som na kavej som zapadniarka ale nejak ma to troška aj urazilo najmä tá svadba a bitka o koláčiky a fľaštičku skoro,, také som zažila ako čašníčka na západe a dosť išli ma zabiť zapadniari ak som zle dala fľašu alkoholu druhej strane rodiny, východniari mali svadby uvoľnené priateľské rodinné ani raz som to nezažila a to som chodila skoro každý.mesiac svadbovat tam

@nikaeli, tie vtipy - nie sú len o vychodnaroch. Veľmi podobné (len menej často na tému alkohol) sú o zahorakoch. Prípadne "madaroch" (stačí aby mali ten "správny" prízvuk). Plus všetky lokálne, kde sa jedno mesto smeje z toho vedľajšieho.