icon

Prečo sa východniari stále vyčleňujú?

22. júl 2024

Nikdy som nepočula nikoho povedať: "vieš, ja som zo západu" a ten významný úsmev k tomu.
Ale od východniarov to počuť stále, aj v TV, v živote, tu na MK stále sa pripomína že na východe sa málo zarobi, vieš ja som z východu....pritom na západe tiez na niektorých pozíciách rovnaká bieda.
Prečo to stále zdôrazňujú? Cítia sa byť iní, výnimoční?
Prečo?

Strana
z4
vroni
24. júl 2024

@nikaeli, tie vtipy - nie sú len o vychodnaroch. Veľmi podobné (len menej často na tému alkohol) sú o zahorakoch. Prípadne "madaroch" (stačí aby mali ten "správny" prízvuk). Plus všetky lokálne, kde sa jedno mesto smeje z toho vedľajšieho.

nikaeli
24. júl 2024

A pritom sme taká malá krajina....
@vroni

vroni
24. júl 2024

@nikaeli, no, povedzme, že máme veľký zmysel pre humor.... Nech máme nejaký pozitívny záver.

zmrzlinka8
24. júl 2024

@guiseppinka bohemizmus

eva8
24. júl 2024

Vychodniari sa vyclenuju, alebo vychodniarov vyclenuju? 😉

seepferdchen
26. júl 2024

Neviem, co myslis pod “východniarmi”. Ako nejaky prototyp cloveka? Niektori jedinci sa mozno podcenuju, preto na to extra upozornia… ze no, ano, som z vychodu. Ja som dlheee roky zila v Mnichove, jazyk som vedela uz pred prichodom, vela pracovnych ciest som travila v Zürichu, Frankfurte etc… Nikdy som sa tam necitila neprijemne, dodnes tam mam vela priatelov s ktorymi som dennodenne v kontakte a nikdy predtym som dlhodobo nezila v BA a musim povedat, ze ma zarazi vzdy, pocuvat nieco v zmysle, ze cely vychod je v BA. Pritom podla mobilov najviac “pendlerov” je z trnavskeho kraja ak si dobre pamatam. Mna osobne vobec BA nelaka a jedine, co mi pride fajn, je blizkost Rakuska, ci Talianska koli horam. Nikdy to nebolo pre mna mesto snov, rovno som to obisla a isla dalej… Kopa Bratislavcanov si chodi pracovat do Rakuska, lyzovat do Rakuska, nakupovat do Rakuska a zaujimalo by ma, ci maju pocit ze Rakusanom vadia….lebo ja sa tam citim vzdy fajn. Pride mi to take nezrele ale zavysi zrejme od osobnosti cloveka, ako dokaze vnimat inych a seba

seepferdchen
26. júl 2024

@kiki68 presne, ludia ziju v metropolach, kosmopolitnych mestach, kde je naozaj “zo vsetkeho nieco” len v tej jednej Bratislave je asi nejaka specialita, ze sa niektori hanbia priznat odkial su 🙄 ale na lyzovacky a nakupy do Rakuska chodia tiez a nikto ich nevyhana

zuzulka558
26. júl 2024

Tak ja som mala východniara skoro manžela toho by som už v živote stretnúť nechcela, z roboty poznám veľa východniarov keď chodili robiť na západ a doteraz sme v kontakte ❤️ nikdy som na východniarov nezanevrela kvôli bývalému, pre mňa sú to ľudia ktorí mi zostali v ❤️ okrem neho 😅 bola som na kavej som zapadniarka ale nejak ma to troška aj urazilo najmä tá svadba a bitka o koláčiky a fľaštičku skoro,, také som zažila ako čašníčka na západe a dosť išli ma zabiť zapadniari ak som zle dala fľašu alkoholu druhej strane rodiny, východniari mali svadby uvoľnené priateľské rodinné ani raz som to nezažila a to som chodila skoro každý.mesiac svadbovat tam

Strana
z4