Prečo sú úmrtia v jazerách také časté?
neviem ci ste si všimli pomaly každý deň dakto umrie v jazere.
kde je problém? mne už je zle správy pozerať a bojím sa ist do jazera
Najčastejšie Spodné prúdy , https://vzs-nz.sk/načo-si-dať-pozor-pri-vode.html
Skús pozrieť , čo robiť v takom prípade ,
tak jasne, určite poznanie o veciach treba mať, magické myslenie nie je nejaká “záchrana”
Veľa ľudí ide prudko do vody dostanú kŕč a sú vybavený. Nehovoriac o národnom športe chlastat všade . Alebo robia frajerov že idú do hĺbky a už je problém. Myslím že by sa človek mal zdržiavať v takej hĺbke aby dosiahol na dno a mal pritom hlavu nad hladinou
To má rôzne príčiny. Lonely už načrtla a napísala veľmi rozumne. V podstate len treba dodržiavať určité zásady. Sledovať odporúčania ZZS veľa o tom hovoria.
Necitaj zle spravy. Denne umieraju tisice ludi, hovori sa tomu zivot.
Lebo celé Slovensko chlastá, chlast dodáva falošnú odvahu a potom už je neskoro. Hnusná je smrť z blbosti.
@tamitamitami skôr preceňujú 🤷 myslia si, že sú Supermani a pritom sú len červení opití pupkáči.
@esterr_ka tak nie som jedina
Na tých seneckých jazerách sa jeden topil, kamarát skočil za ním ho zachrániť, utopili sa obaja...mňa to celkom vzalo, bývame blízko Senca, mám teenagerov a chodia sa kúpať, len čakám kedy prídu domov....voda je zradná
Zasada: nechodit sa kupat do neovereneho terenu, pripadne tam, kde je napisane “ nekupat sa “ a pod. Potom davat pozor na rozne strkoviska a lomy, je tam casto riziko spodnych prudov. Neskakat do takej vody sipky len tak bez rozmyslu. Toto vsetko si caste dovody utopenia. Tiez plavat s bojou, clovek sa ma coho chytit v pripade problemu ( krc, unava). Lenze ludia robia somariny a tak to aj zial dopadne. Kazda vodna plocha ma kazdy rok nejake obete. Tak to je, nakolko ludia casto podcenia tie zasady bezpecnosti v tej vode. Vela ludi je inspirovanych insta. Akurat ze nevedia, ze tie hovada su napr byvali profici na skakanie z veze do vody a mozu si frajerinu dovolit inym sposobom. Davajte na seba vsetci pozor, vzdy pozerajte okolo seba. Mozete zachranit zivot
Kombinacia vsetkeho+teplotny sok
Prečo, prečo.Chodia do vody naloganí alkoholom, idú do hlbokej vody so schopnosťou plávania ala pes (aj ten pes pláve lepšie) a kedže na otvorenej vode sa človek stratí veľmi rýchlo pod hladinou tak ho nestihne zachrániť nikto.
Vo vode môžeš dostať kŕč, ak nie si dobrý plavec, spanikáriš.A potom sú veci ako infarkt a podobne.
@viestta napísala veľmi dobrú vec a to plávajúcu bóju.Chytíš sa jej keď dostaneš kŕč, príde ti zle, vidia ťa ľudia, člny.
@marcellka32 Záchrana človeka je zložitá aj keď záchranu ovládaš a si dobrý plavec.Odvážny chlapec fakt klobúk dole len škoda, že to dopadlo takto.
Kde sa dá kúpiť tá plávajúca boja?