Prečo vďačnosť patrí Bohu a nie lekárom?
Mozno kontroverzne, no vzdy ma to dokaze vytocit. Narocne operacie precizne vykonane spickovym chirurgom - vdaka Bohu! Uspesne IVF po niekolorocnom neuspesnom prirodzenom snazeni sa - dakujeme Bohu! Niekolkohodinovy tazky , nakoniec uspesny, porod - vdaka Bohu! Vy, ktore ste sa v tychto vetach nasli, nenapadlo Vam niekedy ze je to kvoli ludom? Ktori obetovali kopec rokov svojho zivota aby vas mohli vyliecit? Ktori stravili nespocetne mnozstvo dni a noci studiom aby sa mohli stat lekarom, a vy dakujete za to Bohu? Keby bol ten Boh, ktoremu tolko dakujete, taky skvely, naco by Vam bolo IVF a preco ste nepocali prirodzene? Preco vam nefunguje chlopna spravne ale chce to zasah doktora? Preco vam Boh lusknutim prsta neodstrani zlcnikove kamene? Hej rozhorcila som sa, a to preto,lebo v rodine mame chirurga, a je to neskutocne psychicky, aj fyzicky, narocna praca. A dnes som bohuzial zasa v autobuse pocula konverzaciu dvoch babiek, ako “Boh vyslysal jej motlitby a Miskova operacia dopadla uspesne”. A veci podobne slachavam casto, a je to neskutocna urazka pripisovat pracu realnych hrdinov imaginarnemu vyplodu.
...Vďaka Bohu povie aj doktor po náročnej operácii, vďaka Bohu povie aj študent medicíny po ťažkej skúške, vďaka Bohu povie aj po atestácii , vďaka Bohu povie lekár aj po náročnej ceste do práce...
...po operácii som poďakovala Bohu aj lekárovi
@stanulienkat fuuu , toto neznie ahoj tolerantný a respektujuci komentár.
@cecilia29 ved ani nebol. Tolko zla, co cirkev od pociatku napachala, sa nema tolerovat.
@stanulienkat si slepa pred dobrom ktoré cirkev urobila a stále robí a daleko to prevyšuje hriechy cirkvi. Na Slovensku sa ku krestanom hlási okolo 68% , teraz si ich komentárom urazila. A nie sú to len staré babku so severovychodu SK, sú to učitelia, vedci, lekári, zdravotné sestry, pracovníci charit, pestúnskej rodiny, ktoré každý deň slúžia druhým co najlepšie ako vedia.
@stanulienkat pre mňa je viera v Boha a cirkev niečo úplne rozdielne. Ja verím v Boha a len on je mojím Pánom. V cirkvi sú ľudia rovnako omylní, ako ja.
@cecilia29 do tych 68% som zaratana aj ja. Aj milion ludi, co ich zo "slusnosti" pokrstili a uz nikdy neboli v kostole. Dobro cirkev kona za NASE peniaze. Cirkev od nas nahromadila neskutocne majetky po celom svete.
@stanulienkat a pre toto sú v našej rodine veľké hádky. Ja som za to, nech sa krstia ľudia vedome a na vlastnú žiadosť.
@stanulienkat nie, tam sú zarátaní tí, čo sa k tomu hlásili pri scitaní ľudí. Nie krstení
Viera nie je len výsada zadubencov
Študia Pew Research Center z roku 2009 ukázala, že 51% vedcov verí v Boha alebo vo vyššiu silu a 41% neverí. Zaujímavé je, že vyššie percento veriacich vedcov nájdeme medzi mladšími, medzi ženami a skôr medzi chemikmi alebo geológmi ako napríklad fyzikmi.
@lila246 áno máte asi tak s polovice pravdu. A trocha sa ruhate. Áno pri určitých operáciách kde je nejaká úspešnosť a operácie kedy doktori vedia čo robiť. Ale pozrite koľko sa stalo naozaj zázrakov. Kde doktori sami nevideli. Poznám ľudí ktorí prešli niečim čo bolo doslova vymodlene. Kde doktori pomôcť nevedeli. Boh/ energia niečo medzi nebom a zemov. / boh neni starý ujo na obláčiku s bielou bradou / je to vesmír /energia . Sama som si prešla niečim vážnym , kde moja doktorka ktorá je veriaca povedala musíte veriť , že to bude dobre. Sú veci kde sú aj doktori krátky ale chcú veľmi pomôcť hlavne mladému človeku. A sú veci ktoré doktori berú ako niečo nepochopiteľne , že sa to stalo. Keď by sa to stať nemalo. A áno bez doktorov by veľa ľudí zomrelo , ale to sa bavíme o tom kde vedia čo robiť. Lebo sú prípady kedy nevedia a vtedy sa treba modliť a vtedy môže prísť zazrak. Čo tu čítam ľudia už veriť prestali a rúhajú sa. Ale poviem vám jedno až raz príde niečo kde budú lekári krátky. Vymodlite ružence a bude dobrý aj kostol. Pekný deň.
@stanulienkat Plus ten Boh - ma v rukave cely cas modernu medicinu ale ludstvo 25000 rokov dozadu zomiera na prkotiny jak na beziacom pase vratane novorodencov ktorych zomrelo ovela viac ako dovrsilo puberty...
@darinkal to nie su zazraky. To je priroda.
@stanulienkat a možno skôr osud. Čo ma prísť to príde.
@stanulienkat ale buďte si 1000% istá. Že ak by vám povedali doktori , že máte dieťa tak choré , že mu nevedia pomôcť ani špičkoví ani nikto. Tak verte , že sa začnete modliť a aj kostol bude dobrý. To mi verte.
@stanulienkat cirkev a Boh sú dve rozdielne veci. To, že cirkev napáchala kopu zla, nie je vina Boha, ale ľudí, ktorí cirkev tvoria. Koniec koncov námet slobodnú vôľu
@qrstxyz áno cirkev je najväčšia zloba sveta. Ja nechodim na tie saskarne do kostola. Kde vám košíček davaju pred tvar hodiť peniaze. Je mi z toho zle. Ja idem do kostola keď sme v taluansku. Prázdne nádherne kostoly kde nie je ani noha. Človek si sadne a nasaje ten pokoj. Toto je pre mňa viera. Nasať ten pokoj. Zložiť ruky a v pokoji poďakovať / energii vesmíru / a poprosiť poprípade. A v pokoji s dobrým pocitom ísť.
@cecilia29 nikto netvrdí, že veriaci sú hlúpy, oni z nejakého dôvodu tú vieru potrebujú, pomáha im, alebo im bola vštiepena v detstve... Faktom je, že keď máme zdravotný problém, nesedíme doma a nemodlíme sa, ideme lekárovi. A keď k nemu prídeme, nezačne sa on modliť, ale lieči na základe vedy. A tie zázraky, no ak by boh ľuďom nedoprial toľko chorôb a smrti, nemusí robiť akože zázraky.
Kovid jasne ukázal, že veľké percento vedcov a lekárov by sa dalo prirovnať k mafii. O Bohu sa to isté povedať nedá.

@dadushka007 "Lebo tie dve kravy sproste, pozerali na monitor..." Toto ti Boh schvaluje? Ked budes mat nabuduce nejaky problem, ostan doma, ver, ze je vsemohuci, ze ma s tebou jasny plan a nezatazuj zdravotnictvo, Boh to predsa robi zadara, staci potom podakovat.