icon

Predala som drahšiu hračku môjho dieťaťa. Osoba, ktorá mu ju darovala chce polovicu peňazí

7. sep 2022

Dostala som do daru vlastne moje dieťa dostalo do daru drahšiu hračku.No nezaujalo ju to.Tak som hračku predala.A teraz tá osoba čo nám to darovala chce polovicu z predajnej ceny,keďže to volá drahá hračka.Ma na to nárok podľa vás?

Strana
z2
asocial
7. sep 2022

Tak to meni uplne situaciu a priklanam sa na tvoju stranu. Tri roky su dost a sestra je detinska a zbytocne ofucana.

denden77
7. sep 2022

no ja neviem.. ale napr. momentalne mam tehotnu kamosku, nakupila som jej asi 3 tasky veci a pri odovzdavani dodala "co nevyuzijes, kludne predaj" 🤷‍♀️😁

maja22
7. sep 2022

Tri roky by uz mohli byt ok, ale predsa by som mozno vydrzala, taketo veci casto chytia deti az na prvom stupni a najma, ked maju partakov do hry.

marca12
7. sep 2022

A to s tebou darca nekonzultoval? Uprimne dost by ma mrzelo,ze dam 500€ na darcek a dotycny ho preda. No ja by som ho nepredavala,bolo by mi to blbe voci darcovi

maja22
7. sep 2022

Kedze je to uz predane, nevies to zvratit, daj sestre polovicu sumy, co si za to dostala a ked sa "odfuci", zasa nieco za tie peniaze kupi, neboj...

matkahelka
7. sep 2022

ja napr.nerozumiem, preco by cena hracky, ktora nie je poskodena klesla o polovicu. uz som toho po dcere predavala dost a obzvlast hracky nie su modna zalezitost. takze predat 500€ nehranu kuchynku za 250€? bud si ty zly obchodnik, alebo ta kupujuci odrbal. a kazdopadne, budes si buchat hlavu o stenu, ked tvoje dieta bude o rok prosit od jeziska kuchynku.

k16k18
7. sep 2022

Mňa skôr zaujíma ako tu niektoré reagujú že dostať darček za 500 euro a sú zhrozene že si to predala....akože a co s tým....tiež by som predala a kúpila za to zase niečo iné co ju baví....ci to sa každému dom alebo byt nafukuje že všetko odkladate ženy? Máme dosť veľké izby do každej by som dala aj dve deti ale hračky stále triedim ved to už kde by som dávala od narodenia keby stále nechávam a áno aj tie drahšie som predala

sense
7. sep 2022

@matkahelka aj moja ms 9 rokov a ešte sa s ňou hra

sinusoida
7. sep 2022

Nie

inana11
7. sep 2022

A to sa sestra vtedy teba nepytala či by to bol vhodný dar tvojmu dieťaťu?
Kuchynka je za mna top a to mam dvoch chalanov a už rok spracovavam muza že nám treba kuchynku,kamkoľvek prideme a je tam kuchynka,obaja k nej nabehnú.
Ja by som tie peniaze vrátila všetky za kolko som predala.
Tri roky predsa nie je že si to predala po mesiaci a ozaj dom a byt sa nafúknuť nedaju .
A inak pre toto som ja so svojim súrodencom a aj mizivými dohodnutá čo majú kupit nasim detom,nezbieram “kraviny”
A ja som napríklad aj povedala viacerým už,že teda mladšiemu som hracky ani neotvárala nove co dostal lebo po starsom bolo veľa a jednoducho nepotreboval to,darovala som dalej. A to idem zase triedit,najoblubenejsie necham a zvyšok tých co nevyužívame už ide kmotre,nakoľko caka dieta.
To iste plati aj o oblečení,posuvam dalej,ďalšie dieta neplánujem a aj ja takto dostávam od dvoch kamosiek po ich synoch.
Podľa mna si teda neurobila nič zle ale pre pokoj v rodine,majd,nech di peniaze vezme a najblizsie nech kupuje na com sa dohodnete

kukulienka999
7. sep 2022

Hmm na tvojej sestry mieste by sa ma to tiež dotklo, iné by bolo keby si to medzi rečou spomenula, ze sa s tým dieťa nehrá a premyslas nad predajom, pochopila by situáciu úplne inak. Aj mne Svagrina predala malej diamantové náušnice a skoro má vykotilo, Ale tak už som poucena, ze hodnotné dary budem dávať dietatu, keď ai to bude uvedomovať, ale teraz bežne hracky, ako dostávajú rovesníci.

sonia_wiener
7. sep 2022

Jasne ,ze peniaze nemusíš vracať . Ale napr . Ak by som ja kúpila hodnotnú hračku pre svoju neter a svagrina by ju predala, tiež by ma to mrzelo/ nahnevalo . Asi by som takú skutočnosť chcela vedieť predom prip . Si vypočuť od tej neterky ,ze ju to naozaj nebaví a co by ju potešilo viac

vevapeto
7. sep 2022

No od sestry je to hlúpe, že pýta €€€, ja tiež kupujem svojim krsniatkam drahšie hračky a ďalej ma nezaujíma, či ich vôbec ešte majú. A ty si jej aspoň mohla povedať, že sa s tým nehrá, že to chceš predať ale za tie €€€ jej zas kúpiš to a to.

vevapeto
7. sep 2022

Inak mojej kúpil švagor chodítko v hodnote 80€. Moja už dávno chodí, čo s tou hračkou? Naozaj len zavadzia, v rodine to nemám komu darovať…čo s tým? Tiež som rozmýšľala, že to predám a kúpim jej niečo iné. Dúfam, že švagor odomna nebude pýtať polovicu 😂

zenazaba
7. sep 2022

@vevapeto vrat svagrovi a nech s tym nalozi ako uzna za vhodne.

vevapeto
7. sep 2022

@zenazaba áno, aj to je jedna z možnosti 👍

fliacik
7. sep 2022

@zenazaba keby mne niekto vrátil darček, ktorý odo mňa dostal, dotkne sa ma to viac, ako keby ho časom predal.
@vevapeto kľudne predaj a kúp niečo iné, čo dcérku poteší, však to je zmysel darčekov-robiť ľuďom radosť

evelyn246246
8. sep 2022

ak uz si chcela predat , mala si ist na to takticky a povedat sestre , ze to deti pokazili tak si to darovala do nejakeho detskeho domova..

stanulienkat
8. sep 2022

@matkahelka za hranu kuchynku by jej nikto nedal 400, ani 300e. Ani keby bola nepouzivana a nova, uz nema hodnotu 500e. Predala ju za dobru cenu. Preto tu zeny susia 100-300 inzeratov, lebo nevedia, co pytat za stare handry a veci. Ja by som ju po 3 rokoch predavala za 100-150€ ak by bola vo vybornom stave. Ak nie, tak za menej.

matkahelka
8. sep 2022

@stanulienkat no vidis a ja mam opacnu skusenost. mali sme 2 rovnake kociky quinny. s jednym sa dcera doma vyhrala, druhy mala u svokrovcov, zvacsa stal v krabici, mozno 5x s nim po obyvacke pokocikovala babiky. stal tam 5 rokov, mozno aj viac. takze som predavala 6 rokov stary kocik za cenu, za ktoru bol pred rokmi kupeny a za 2 dni som mala 6 zaujenkyn. a taky isty kocik je v hrackarstvach aj teraz po rokoch. rovnako lego, raz poskladane, dieliky nepostracane. autorka pisala, ze sa s kuchynkou dieta nehralo, takze bola ako nova. predat novu 500€ kuchynku za polovicu, lebo len tak stala v izbe? keby za nu dala autorka 500€, urcite by ju za polovicu nepredala.

lienka.7
8. sep 2022

@vevapeto predaj choditko a kup odrazadlo (napr.🙃).

lienka.7
8. sep 2022

@stanulienkat presne tak. Nosene nohavice predávajú za 5€. Ked si mam k tomu ešte prirátať postu, tak to si môžem rovno kúpiť nove (stoja 7,99€). A vynosia ich moje obe.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
8. sep 2022

Tvoja sestra je uboziacka.Hanba by ma vyfackala z kazdej strany na jej mieste.A jej by som sa spytala ci nema v sebe kusla hanby a ak ma problem s cenou daru nech jej nabuduce kupi plysaka.Inak ktory idiot kupi detsku kuchynku za 500 eur???

dagas
8. sep 2022

Tak nám napríklad ocino kúpil elektrické autíčko pre malú ale moc ju to nechytilo a sám povedal že šak ho máme predať ...ale ja ho chcem ešte odložiťpre druhé.Stavím sa že potom začne zaujímať aj malú 🤣🙊

sabinka277
8. sep 2022

@maja22 bola by blbá keby to urobila...

mantilka
24. sep 2024

Prehnaná cena za dar. Podľa mňa, najviac sestru hnevá, že toľko za to zaplatila...čo je celé blbosť. Keď sa na to pozriem zo strany sestry, chápem že sa nahnevala. Keď sa na to pozriem z tvojej strany, chápem že si to predala aj keď možno by ju to chytilo neskôr....ale možno nikdy. 5 ročná sa v škôlke hráva v kuchynke, takže by sa hrala už aj doma.
Je neslušné pýtať peniaze. Ak si ich použila pre dcéru, kľudne jej napíš čo si presne kúpila. Ak nie, tak by si to mala dodatočné urobiť, lebo inak je to spekulanstvo.

Strana
z2