Predavačky ma vyhadzujú z obchodu kvôli kýchaniu
Dobrý deň stalo sa Vám ze Vás na základe sťažnosti kupujúcich vyhodili z obchodu? Bola som v obchode potrebujem oblečenie do prace a prišla za mnou predavačka ze mam opustiť obchod lebo sa zákazníci sťažujú ze kycham,smrkam teda zjavne mam príznaky na covid. Vysvetlila som jej ze mam alergiu beriem už aj lieky no chodím bez ruská. Ukázala som jej aj potvrdenie od lekárky ale ani sa doň nepozrela len ma požiadala aby som odišla. Tak isto sa mi to stalo v dmke aj v Terne,poste. Ako sa mam brániť? Len preto ze mam alergiu nesmiem nikam vojsť? Véd na nikoho neprskam vždy sa dám bokom.
Chorá doba a bohužiaľ ťažko chorí ľudia ktorí uznávajú tento kovidfašizmus..Tie ktoré ste happy z respirátora pozrite z čoho je vyrobený.
@naloxon lekari, sestricky, laboranti, zamestnanci v potravinarskom ci chemickom priemysle, v bezprasnom prostredi, tazko zdravotne poznaceny jeden do radu...uz pred covidom...
svedkovia kovidovy ma pobavili :D
@anjelicek26 Zjavne si nikdy nemala alergiu preto trepes sprostosti o rusku..a ani ho nikdy nemaj,lebo by si sem písala ako mas hrozné upchaty nos,že ta všetko nesmierne vsrbi, ako ti samovoľne kvapka z nosa,ako doslova bojujes o každý nádych,a ako ti to hlúpe rusko sťažuje už aj tak zaťažené dýchanie. Alebo jaj, v dobe kovidovej sa ma radšej zadusit než by ma mal nedajbože nakaziť. Keď to nezazivas na vlastnej koži tak to aspoň nastuduj aké to vie byť brutal nepríjemné!
@naloxon tu nejde len o covid...tebe aj pred koronou prislo ok, ak nakupujes v obchode a vedla teba vkuse niekto smrka a kycha na vsetko naokolo? Ma dnes tolko moznosti internetoveho nakupu, ze fakt sa usoplena nepotrebuje trepat do obchodu (a o poruseni pravidiel ani nehovorim, raz to plati, tak to plati, predavacka je povinna kontrolovat, nie je to o vyzivani sa v ruskach a respiratoroch)
@naloxon hej, srasne som happy z toho respiratora, uplna radost to mat na ksichte. Nabuduce ked ta bude lekar operovat, tak bez ruska, lebo to je fuj a ruskofasizmus a si pozri z coho to je vyrobene a on to na ksichte 12 hodin denne mat predsa nebude.
@lamar11 alergie mam silne, mne to pomaha... ono je to skor o psychike..
Moja dcéra je alegik a astmatik, lieky bude užívať celý život, chodíme k doktore furt, ale ani raz nespomenula, že by nemala nosiť rúško. Práve že to má byť pre ňu lepšie, lebo nebude ona tie svinstvá zo vzduchu dýchať.
od lekarky mozes mat aj 10 potvrdeni, su ti na nic. Precitaj si povolene vynimky z nosenia ruska / respiratora. To co ty uvadzas tam nieje. Jedine, ze by si bola retardovana, to tam je.
Skvelá vec ten respirator, škoda, že ho nenosime odjakživa, až covid nám musel ukázať aká je to fajn vecička 🙂 a ty ho odmietas nosiť autorka... Akurát, že do covidu som nevidela žiadneho astmatika, alergika, s respiratorom na ulici, lebo by si ľudia tukali na čelo.
Nerob cirkus... daj si na par minut respirator a vec je vyriesena.
A snaz sa chapat aj inych ludi, nie len vidiet seba.
Vyrazila by som ta aj ja, len by sa zaprasilo.
No ze by sa vsetci dohodli, ze budu dodrziavat nariadenia a vyzadovat v interieri respurator? 🤷
@martinkatinka No to úplne mení celú situáciu...keď sa všetci dohodli nosiť respurator.
@naloxon su to nariadenia pre vsetkych
Nenosím respirátor ani rusko pretože som aj prekonala covid mala som ťažký priebeh nedokážem v ňom dýchať a ešte keď mám úpchaty nos. Zozaciatku som ho nosila ale keďže som vždy odpadla doktorka mi napísala ze ho nemusím nosiť. Doteraz mam problémy z dýchaním a alergia to zhoršuje. Doktorka mi napísala ze z dôvodu zhoršené zdrav.stavu po covide (dychacie problemy) a častého odpadavania som oslobodená od nosenia ruská a respirátora. Kto nemá alergiu nevie. Chytilo ma to vždy v marci a rozkvitanim všetkého možného sa to len zhoršuje. Každoročne končím na pohotovosti co mi musia pichať injekcie co sa idem zadusit.
A ake lieky na zmeirnenie alergie uzivas?
Stačilo mi pár komentárov, ďalej radšej nečítam 😁 Toľko Covid sfanatizovaných pokope sa len tak nevidí 🤣 Treba nosiť respirátory a hlavne, že máme čísla úmrtnosti ako v čase pred pandémiou.
@simsalabim zodac som užívala teraz mi predpísala zirtec ale v lete musím mať stále pri sebe núdzový epinefrín pretože mi ani jedny lieky nezaberaju
Ako predavačka by som urobila to isté. Chránila seba, personál aj zákazníkov. Nemas respirátor, kychas, kašleš, máš sopel, keby si aj mala covid, ktorý sa s alergiou nevylučuje, si ukážkový prenášač. Nečuduj sa, každý sa chce chrániť.
No ako alergik a mama dvoch alergikov (jedneho s Epipenom kvoli zivot ohrozujucej alergii) ti poviem, ze Zyrtec ci Zodac na inhalacnu alergiu nestaci. treba lokalne kortikoidy do nosa, na priedusky. Tie dokazu fantasticky zmiernit priznaky, pocit nedostatku vzduchu, dusenia. Ak ti to lekar nenavrhol, hladaj niekoho lepsieho. A nad niekolko rocnou liecbou "vakcinami" pod jazyk ci injekciami si neuvazovala?
Ja Ťa chápem tiež som alergik pozri ono to bude horšie hlavne keď nám nad hlavami začnú cvičiť američania...Mna tak začnú páliť oči až mi je na odpadnutie ja viem asi si mám dať respirátor na oči🤣.
@simsalabim práveže mne začala alergia teraz 3 rok a mam takého doktora ktorý mi povedal,že som hystérka a žiadnu alergiu nemám ze si len namyslam. No každým rokom je to horšie. Doktorka ma objednala na ďalšie vyšetrenia lebo ma podozrenie ze mam zjavne alergiu aj na trávu. Stromy pele a kadejaké hnusoby mi vyšli ale bude mi robit ďalšie testy. Zatiaľ to riešime takto ale už som mala aj tak ze som odpadla a prebrala som sa až v nemocnici co som nemohla dychat
chodis na imunoalergologiu? ci si to zatial riesila len s obvodnou dr. ? rozhodne treba navstivit odbornika, dat si urobit testy, kde sa zisti alergia na konkretny alergen. Pripadne aj testy na astmu - NIOX test.
s dcerou chodime, ma silnu alergiu na roytoce a pomaha jej tu spominana vakcinacna liecba pod jazyk, po dvoch rokoch sa jej vyrazne zlepsil stav aj parametre, este take 2 roky bude v liecbe pokracovat,
Tak hladaj ineho lekara, ziadaj testy, ziadaj lieky. Zyrtec nestaci. Absolutne nie. jedno z mojich deti ma fakt silnu alergiu a v sezone kvitnutia paliny uziva antihistaminikum 2x denne - ten si mozes aj ty dat 2x, ak je zle - a este aj Aerinaze k tomu + sprej do nosa, na priedusky a kvapky do oci. Jeden cas spreje ostali nepovsimnute (lebo "ved aj tak uzivam privela liekov a tabletky su urcite silnejsie ako spreje") a to bola jedna katastrofa. No teraz uz atke experimenty neskusa.
Som alergicka a astmaticka a rúško nosím.. To co tebe povedala doktorka je hlúposť.. O dosť viac ti je lepšie ak nemusíš dýchať tie pele.. A mne je výrazne lepšie co sa alergii týka.. A nebuď dorobena.. Keby si na mňa prskala tiež ta vyrazím z obchodu

miliony ludi maju alergie, aj ja, a rusko ci repirator ako pisali vyssie praveze pomaha, pokial nemas alergiu priamo na tkaninu na tvari ako viessta, ale aj to radsej 10-20 minut pretrpiet stym ze trochu scervena pokozka a potom sa ukludni ako si nenakupit a niekoho ohrozovat....ale kedze pises ze kychas a kasles tak to ta kontaktna dermatitida ci alergia nebude a ide o klasicku alergiu na male castice ako mam ja a dalsie co ti tu pisali.... tam by si praveze mala pocitovat ulavu ked to budes nosit, ja si davam uz aj doma respirator ked vymienam postelne ci utieram prach 😀